2011 Ekim Anneleri

Günaydın arkadaşlar:)
benim gibi yaz tatiline odaklanan var mı ya? Bana günler geçmiyor sanki, biran önce şu montlardan, atkılardan kurtulmak, tiril tiril elbiseler falan giymek istiyorum. İşe falan da gitmek istemiyorum, ders anlatasım da gelmiyor hiç. Bu dönem randımanım iyi değil. Hemen yaz gelsin, güneş çıksınnnn

gözünaydın şekerim,
nasıl memnun kaldın mı selcuk bey den. onu da cok övüyorlar...

hayır hayatım hiç memnun kalmadım çok suratsız o kadar şebeklik yaptım muayene boyunca güldüremedim adamı bende eve gelince bülent beyi aradım haziran ayına randevu aldım iyimi :)))

ne güzel yaz tatili yapacaksınıızz. ayy çok kıskandım öğretmenleri :) nerde çalışıyosun? ne öğretmenisiiin?
ben de bu kıştan bıktım, gerçi çok kış olmadı ama yine de kabandı, monttu, atkıydı bıktık yani. bir an önce bahar gelsin ama kavurucu sıcaklar gelmesin :) şanslıyız kızlar, yazın en sıcak dönemlerinde karnımız burnumuzda olmayacağız. fenalık geçirirdim herhalde ben her gün pat pat düşer bayılırdım. zaten tansiyon yerlerde, bi de sıcak, havasızlık falan. ilkbaharı uzun süre yaşarız umarım.

hayır hayatım hiç memnun kalmadım çok suratsız o kadar şebeklik yaptım muayene boyunca güldüremedim adamı bende eve gelince bülent beyi aradım haziran ayına randevu aldım iyimi :)))

bak yine değiştirmiş
doktorlarla yıldızın bir türlü barışmadı canım napıcaz sana doktor beğendiremedik gel sen beni dinle, bir kere de şu hrs ye git.

Ben progestan 200 lük günde 3 defa alttan fitil şeklinde koyuyorum. 2.5 aydır. 3 ayım dolana kadar kullanıcakmışım Dr dedi.

bak yine değiştirmiş
doktorlarla yıldızın bir türlü barışmadı canım napıcaz sana doktor beğendiremedik gel sen beni dinle, bir kere de şu hrs ye git.

ay napıyım hastaneyi sevsem doktoru beğenmiyorum doktoru sevsem hastaneyi beğenmiyorum sinirlerim bozuldu ağlayasım var dünden beri mutluluğumuda yaşayamadım suratsız doktor yüzünden çok istediğim bi doktor var onadada randevuyu taaa hazirana verdi hrs hakkındada bişeyler duymuştum orası da içime sinmiyor ama sen sakın yanlış anlama sen çok beğenmişsin benim beğenmeyenlerle önyargım oluştu.. bilmiyorum napıcam

Herkese günaydın, hayırlı cumalar

Yarın kontrole gidecek olan ne çok anne var aramızda. Bizimde kontrolümüz yarın. 2 hafta önce gittimizde kalp atışımızı görmüştük. İnşallah yine problemsiz atlatırz muayeneyi. Bir arkadaş sormuş hiçmi 8 haftalık hamile yokmu diye. Biz 8 haftalığız tam bugün ama en son ultrason sonucuna göre, yarın görücez Allah nasip kısmet ederse kaç mm olmuş bakıcaz.

Bendede acayip bir mde bulantısı var kızlar. Ne yaptıysam geçmiyor. İnsanın midesi bulanınca halsizde oluyor. Çalışmak çok zor oluyor gerçekten. Her akşamda göbekten iğnemizi yapıyoruz. Yalnız kafama bişey takıldı. Çoğu arkadaş clexane kullanıyor doktor bana hibor 3500 0,2mg verdi.
Neden clexane değil deidm, bu daha yeni dedi. Umarım işe yarıyordur.

Leyna,

Ben Belgin Polat'ı da öneririm sana. İnanılmaz güleryüzlü, ilgili ve işinde uzman bir doktor.. üstelik zekai tahir de çalışıyor ben muayenehanesine gittim ilk hamileliğimde doğumu zekai tahirde yaptım özel oda rekatçi epidural sezeryan ve herşey için 2008 de sadece 600 tl ödedik.. muayenehaneye verdiğim paraya hiç acımıyorum inan çünkü doktorum her türlü ilgilendi istediğim zaman aradım saat kaaç olursa olsun.. sadece aklında bulunsun istedim..

hayırlısı olsun canım bülent beyle devam edersin, içine sinmiş, çok sevdiğin bir doktor ve hastane. ikisi de çok önemli. daha erken tarihlerde randevu alma imkanın olur umarım.
ne duydun, ne söylediler diye merak ettim sormak istiyorum ama duyunca etkisinde kalmak da istemiyorum. çok çok kötü bir durum olsa zaten söylerdin herhalde.

su tüketimi ile ilgili doktorlarınız bir şeyler söyledi mi? su içmenin önemini tam olarak bilen var mı arkadaşlar??

su tüketimi ile ilgili doktorlarınız bir şeyler söyledi mi? su içmenin önemini tam olarak bilen var mı arkadaşlar??

Vallaben bilmiyorum ama günde 1,5 litre su içmeye çalışıyorum. Hem kabızlık olmuyor, hem şişkinlik az oluyor. Hemde iyiyimiş diye biliyorum

Operatör Dr. Alper Mumcu, 'Hamilelik dönemlerinde kadınların karşılaşacağı sorunlar arasında kabızlık, idrar yolu enfeksiyonları ve hemoroitler sayılabilir. Eğer anne adayı yeterli derecede sıvı alırsa bu dışkının yumuşamasını sağlayarak kabızlığı ve dolayısıyla hemoroit oluşumunu engeller. Öte yandan su tutulumu ve şişlikler de çoğu zaman kadına rahatsızlık verir. Bu şikayetleri en aza indirmenin en basit yöntemi yeterli miktarda su içmekten geçer. Düşünüldüğü gibi fazla su içilmesi su tutulumuna neden olmaz' şeklinde konuştu.

ANNE VE BEBEĞİN SAĞLIĞI İÇİN

Sıvı alımının hamilelik süresince önemli olduğunu vurgulayan Dr. Alper Mumcu, 'Yeterli derecede alınan sıvı anne adayının kendisini son derece enerjik hissetmesine yardımcı olacağı gibi cilt kuruluğu gibi sorunlarında görülmesini engeller. Ayrıca yeterli sıvı aldığınızda hem anne adayının hem de bebeğin kanındaki elektrolit dengeyi kolaylıkla sağlanabilir' ifadelerini kullandı.

Dr. Mumcu, hamilelikte salgılanan hormonların kişinin sıvıları kullanım şeklini değiştirdiğini belirterek, 'Hamileliğin sonlarına doğru gebelerin kan hacmi yaklaşık 1.5 katına çıkar. Hamilelik döneminde solunum yolu ile akciğerlerden kaybedilen su miktarı da hamilelik öncesine göre daha fazladır. Bebeğinizin içinde bulunduğu amniyon sıvısı her 3 saatte bir kendini yenilemektedir. Yetersiz su alımına bağlı dehidrasyon durumunda amniyon sıvısının miktarı azalabilir' dedi.

MEYVE SULARI TERCİH EDİLEBİLİR

Hamilelikte dehidrasyonun bir başka olumsuz etkisinin de erken doğum ağrıları olduğunu söyleyen Mumcu, 'Dehidrasyon durumunda salgılanan bazı hormonlar doğum kasılmalarını başlatan hormonu taklit ederek erken doğum kasılmalarına neden olabilirler. Erken doğum tehdidi tedavisinde ilk yapılan işlemin damar yolu açarak sıvı verilmesi olduğunun hatırlanması sıvı alımının önemini belirtmek açısından dikkat çekicidir. Çoğu zaman hafif kasılmalar sadece sıvı verilmesi ile kaybolur gider' şeklinde konuştu.

Operatör Dr. Alper Mumcu, suyun vücudun taşıma sistemi olduğunu hatırlatarak, 'Besin maddelerini ve oksijeni kan yolu ile bebeğe taşıyan sudan başkası değildir. Su aynı zamanda hamilelikte sık görülen ve erken doğum ile düşüklere neden olabilen idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde de aktif rol alır. Yeteri kadar su içerseniz idrarınız seyrelmiş olur ve enfeksiyon şansınız azalır' dedi.

Sağlıklı bir hamilelik geçirmek için günde en az 8-10 bardak su içmek gerektiğini dile getiren Dr. Alper Mumcu, 'Aktif çalışanlar ya da egzersiz yapanların alması gereken su miktarı biraz daha fazladır. Her 1 saatlik egzersiz için 1 bardak fazla su içmek gerekir. Meyve suları günlük sıvı alımında tercih edebilecek maddelerdir, ancak bunların fazla miktarda kalori içerdiği de unutulmamalıdır' şeklinde konuştu.

SU İÇMEK İÇİN SUSAMAYI BEKLEMEYİN

Suyun hiç kalori içermeyen nadir maddelerden olduğuna dikkat çeken Dr Mumcu, 'Kahve, çay, kola gibi kafein içeren maddeler idrar söktürücü etki gösterdiklerinden günlük sıvı alımında herhangi bir değer taşımazlar. Bunlar alınan miktardan daha fazla idrar çıkartmaya ve sonuçta su kaybetmeye neden olurlar' dedi.

Mumcu, su içmek için susamayı beklememek gerektiğini söyleyerek, 'Anne adayları her öğünde mutlaka bir bardak su içmeli. Sabah kalktıktan sonra öğlen yemeğine kadar en az 2 bardak, aynı şekilde öğlen ve akşam üzeri arasında da iki bardak su içmeliler. Yatmadan önce mutlaka bir bardak su içme alışkanlığı edinin. Abur cubur yemek yerine su içmeyi deneyin. Gazete okurken ya da televizyon seyrederken su için. Suyun tadından ya da tatsızlığından hoşlanmıyorsanız içine bir iki damla limon ya da portakal suyu ekleyerek tatlandırmayı deneyin' önerisinde bulundu.

kızlar doktordan geldim az önce bebeği gördü hayal meyal ama kalp atışını duyamadı 6 haftalığım düşük tehlikem var haftaya yine gitcem dua edin kalp atışını duyayım endişeliyim acaba bebek yaşamıyomu diye bunun bi belirtisi varmı ya bide benim kese 5 haftalık boyutundaymış heralde geç dölllenme olmuş normalmi sizce??

Geç döllenme olmuşsa ve bebek 5 haftalıksa zaten kalp atışlarını duymamamsı çok normal canım. Sen kendini üzme bunun için :)

bi daha ne zaman gidiceksin? 7 haftadan sonra gidersen inş. görürsün

Son düzenleme:
Vallaben bilmiyorum ama günde 1,5 litre su içmeye çalışıyorum. Hem kabızlık olmuyor, hem şişkinlik az oluyor. Hemde iyiyimiş diye biliyorum

bol su iç diyor millet ama niye dediğimde e iiç işte diyorlar :) ben de tamam diyorum :) bolca içmeye gayret ediyorum, çok severim zaten suyu çok içerim ama belli bir ölçüsü var mı onu bilemedim. bu arada ne kadar su içersem içeyim kabızlıktan kurtulamıyorum. meyve, süt, yoğurt vs düzenli besleniyorum ama faydası yok maalesef kötüyüm.

Geç döllenme olmuşsa ve bebek 5 haftalıksa zaten kalp atışlarını duymamamsı çok normal canım. Sen kendini üzme bunun için :)

bi daha ne zaman gidiceksin 7 haftadan sonra gidersen inş. görürsün

çok saol canım haftaya bekliyo kalp atışı için hiçbi belirtim de yok göğüs hasssasiyeti dışında allahım bebişlerimi korusun şuan 6+3 üm ama kese 5haftalık gibiymiş zar zor gördü bebeği daha ben göremedim

oyy canım o zamna şey yap. Sabah aç karna yiyebiliyorsan 3 kuru kayısı gün kurusu olsun doğal üzerinede ılık su iç bir bardak. Bi tanede armut ye. Şimdi deveci armutları var çok güzeller. Suda içersen bak nasıl kabızlığın geçicek inş.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…