2011 Ekim Anneleri

valla mümkün olduğunca, ilkel zamanlardaki gibi beslenmede fayda görmekteyim.Elife mama hiç vermedim.İnek sütünün en ii mamadan daha ıı olduğu kanısındayım en azından labaratuar ortamında yapay bi sey değil, ne olduğunu bılıorumm..yalnız cicibebe kullanıorum gunde 2-3 tane.ama içindekileri okuyuncaa var ya Allahım ne yediriıom bu kıza dıorum.ama dediğim gibi bazı seyler kaçınılmazz.. ya 10 dk da tavuk pişer mi,ocağa koymamla pişmesi bir oluo ne tat var nede o tavuksuyu bulyon haliii... he bn et-tavuk suyu hazır bulyonda kullanmıomm..

zeynooo karınca gibiii kışın biriktirip yazınnn harcıonn dicemmm ,ama mevsim uymuoooo... az harcama yapppp kısss diecem ama bende şimdi Meydan a gidiom mudo da,kotonda falan indirim var:))))

ya bnm yatak odasında bir duvarım komple boşşş. boydan boyaa.bişeyler yapmk istıorum ora ama nee... bana akıl verinnn..stıcker,raf,süsleme vss... ama neee??

Sabah bizimle kahvaltı etmiyor, ben bazen yumurta kırıyorum, bazen omlet, bazen krep, patetes kavurması ya da yumurtalı ekmek falan yapıp bırakıyorum, yerse bunlardan yiyor yemezse tahin pekmezli ekmek. Genelde yemiyormuş ama. Zeytin, peynir, haşlanmış yumurta ağzına sürmüyor. Domatesi bütün verirsek yiyor, bu mevsimde güvendiğim seracıdan gelirse domates öyle veriyorum. Pınar çocuk sütü içerse içiyor bazen. Öğlen ben emziriyorum 12'de, saat 2 gibi tarhana/tavuk/mercimek veya herhangi bi çorba içine ekmek doğrayarak. Arada amme(hurma) yiyor. Akşam 5,30da emiyor, 7,30-8 gibi bizimle birlikte hangi yemek varsa ondan yediriyorum. Genelde yemeklerin suyuna ekmek doğruyorum, arada da tanelerinden veriyorum. Bu ara tavuk çorbası en gözde yemeği. İlk başlarda köyden tavuk getirip onu yediriyordum ama bir iki aydır hazır tavuk vermeye başladım. Haklısınız vermemek lazım. Şimdi babamı aradım tavuk alıp gönderecek. Geçen fellah köftesi yaptım, üstüne sarımsaklı yoğurt döktüm onu severek yedi. Makarnayı da severek yiyor ama bunları kendi eliyle yiyecek mutlaka. Biz verirsek yemiyor.

Hazır çorba/bulyon tarzı şeyler hayatta almadım evime. Eti de ablamla birlikte kuzu kesiyoruz, bildiğimiz yerden alıyoruz, onun etini kullanıyorum, bitince bi daha kesiyoruz iyi oluyor.

ya bnm yatak odasında bir duvarım komple boşşş. boydan boyaa.bişeyler yapmk istıorum ora ama nee... bana akıl verinnn..stıcker,raf,süsleme vss... ama neee??
Takılarını asmak için bi pano yapabilirsin. Şallarla falan süslersen hem şık olur hem işine yarar

Şeker hamurunda jelatin varmış ve en çok jelatin elde edilen hayvan domuzmuş. Lokumlarda da jelatin varmış. Yoğurda bile jelatin koyan varmış. Nasıl bi şeyse bu artık. Antalya'da bi süt fabrikası var eşimin müşterisi, o ona çok güveniyor o yüzden sütü yoğurdu hep o marka almaya çalışıyorum..

yaww bende hazır çorba asla kullanmam. okurken öğrenmiştim:))bulyonu zaten kendım sevmem kokusu hoşuma gıtmıyo. etide bu sene kestiğim kurbandan kızıma göre hep minik minik porsiyonlarda et. kıyma attım dondurucuya hep ondan yapıorum. etli yemekelrini. ama tavuk malesef hazır alıyorumonuda araştırımde alımm en azından belki çiftlik tavuğu bulurum

hangi yoğurt markası özelden yazar mısın?
bende dikkat ediyorum, patates cipsinin biraz yemesine izin veriyorum,
kuzenleri yiyince izin veriyorum, çikolata vermiyorum ama millete dur diyemeden kız yiyor,
etrafta görmesin, o kadar akıllılar ki hangisinin yiyecek olduğunu, yasaklı yiyecek olduğunu anlıyorlar

geldiiiiimmmmm:80::80::80::80::80::80:

kızlar ne diyosunuzz şeker hamurundadamı varmışşşşş bitirdiniz beni şimdiiii bööüüüüü

sevozyy hoşgldin bacımmm mudoya gittinmiiii kazaklar badyler üçlü alımlarda 35 e geliyo normalde pahalı çok bi bady 69 tl hayattaa 69 verme ince bi badyeee

evdede tavıklı pilavvarrr nası yiiyycuuzz aacabaa bu konşmalardan sonra

yewrummm biz buyakaya gttk gustodan elbise baktı arkadaslar, loft dan kot aldık,, kıngpauola diye salak bi markadan ayyakabı almıştık kalıba verdimdi genişlesin diye,onu aldım ki bidaha o marka almam bide biton para verdik..

zeynocann sen o yaptığın pastayı düşünnn nasıl yicem diyee :))) şaka bi yana o kullandığımız şantiler,falannn... en iisi eski sütlü,i meyveli tatlılarrr aslındaaa..

zafeycim ilk mesajını okudum dedim pastamı merak bile etmemiş eklemicem dedim :) sonraki mesajını yeni gördüm ekliyorum şimdi
bu arada kargom gelmiş çook güzel hepsi valla unutmadım bu arada poşetten aldım bide yıldız yıldız şekerleme getittirdim onlardan çok güzel :) en son eklediğim bisküvili biskremden yaptım hem çoook basit tadıda harika oldu

kız cok guzell bu.noel babalar yapma dimi?

Aynen canım yaa.. Gittiğimiz yerde çikolata falan ikram ediyolarya ben kabul etmiyorum ama Mert atılıyor hemen, ev sahibi de al oğlum al diyip bi sürü veriyor, ayy onu kemire kemire kağıdını yırtıp çikolatasına ulaşıyor bitirmeden de bırakmıyor..

Ayy kızlar siz aştınız bence... Bu işi geliştirin bence, blog falan oluşturun, sonra da sipariş almaya başlayın. Benim 3-4 yıldır takip ettiğim bi blogcu şimdi kurs veriyo, sipariş üzerine kurabiye pasta falan yapıyor, ne kazanıyor bilmem ama iyi kazandığını tahmin ediyorummm.. Zaya biskreme benzeyen kurabiyelerini gördüm, macaron yapmayı denedin mi hiç? Ben merak ediyorum macaron nasıl oluyor?

kız çok güzel görünüyor, maşallah sizlere, ben hiç bir şey yapmadım, dün kurabiye yapayım dedim ancak yılbaşı ağacı şeklini bulamadım, artık cemre 'mi bir yere koydu, ben mi bulamadım, margarini dışarıya yumuşasın diye bırakmıştım, sen git ellerinle bulamaç yap, babası alıp yanıma getirdi

yok canım ben yaptım şeker hamurundan krem şantiyle kapladığım pastanın üstüne yerleştirdim ama onu yemedik sakladım kurusun hatıra kalır dedim

wowwww yaaaa
Patchwork Şeker Hamuru Şekillendiricileri WEZZO diye bişey almıştım pastadizayndan .ama bu normal kalıp gibi değil yapışıp kalıo farklı bişey galiba..ya nsl kullanılıo buuu??

zeynocann sen o yaptığın pastayı düşünnn nasıl yicem diyee :))) şaka bi yana o kullandığımız şantiler,falannn... en iisi eski sütlü,i meyveli tatlılarrr aslındaaa..

pastadan bi dilm kaldı ama şeker hamurunu hep sıyırıp yemişştikk ailecenekk şeker hamuru bi görsellişkkkk pastada ama kurabiuyede çok güzeldi bayaa yedim kremalı bisküvi tadında oluyoo mis misss

aa merak eden olmaz olurmu burda meraktan yarılabilirdim şuana kadarr aşkoldsunnn

yaaa boncuk şekerlemeleridemi ordan aldın yavrııuu vallahi ne diyeyim harika olmuşşş yılbaşı bastası budur işte kardanadamıda kendin yapmışsın galibaa harikaa simlerde kar yağpmış gibi olmıuşş harikaa ya elinee kolunaa parnakklarınaaa sağğlıııkkkk

Kızlarrrrr merhabaa. Benim meleğim dün ilk adımlarını attıı:) Ayakta durmuyodu ne zamandır, dün denedim biraz, önce ayakta durdu, alkış yaptı, bize alkış yaptırdı, sonra bana doğru koşar adım gelmeye başladı:) Öyle mutlu olduk ki babasıyla, bi iki güne yürür belki kuzucumm:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…