şimdi bu deneme dersine gelirsek baskı yaparlarmı kayıt ol diye benm iyetim yok hiç onun içinn söylüyorumr eğer öle değilse eşimle konuşpp gelebilirimmm diş randevusu kaçtaydı acaba dur bi arayayımm bu ara günaydınnnnnn
Eki Görüntüle 601754 Eki Görüntüle 601755 Eki Görüntüle 601756 Eki Görüntüle 601757 Eki Görüntüle 601758 Eki Görüntüle 601760 Eki Görüntüle 601761
dün gelen misafirlerime yaptığım pastalar sarma,kek,sosisli galeta unlu poğaça,ıspanaklı gül böreği,peynirli poğaça ve kedidili tatlısı
kızlar hiç istediğim gibi fotoğrafını çekemedim sunumda önemli olduğu için güzel tabaklara koyup çekmek isterdim ama nereye koşturmaktan oğlanla birlikte bunları zor çektim. Kedi dili pastamın üstünü bile süsliyemedim benim için oldukça sade ve klasik pastaların olduğu bi gün oldu ama yinede paylaşayım dedim...
Eki Görüntüle 601754 Eki Görüntüle 601755 Eki Görüntüle 601756 Eki Görüntüle 601757 Eki Görüntüle 601758 Eki Görüntüle 601760 Eki Görüntüle 601761
dün gelen misafirlerime yaptığım pastalar sarma,kek,sosisli galeta unlu poğaça,ıspanaklı gül böreği,peynirli poğaça ve kedidili tatlısı
kızlar hiç istediğim gibi fotoğrafını çekemedim sunumda önemli olduğu için güzel tabaklara koyup çekmek isterdim ama nereye koşturmaktan oğlanla birlikte bunları zor çektim. Kedi dili pastamın üstünü bile süsliyemedim benim için oldukça sade ve klasik pastaların olduğu bi gün oldu ama yinede paylaşayım dedim...
tabiki kendilerini methedip kayıt yaptırsanız şöyle iyi olu böyle iyi olur falan diyebilirler ama zorlama kesinlikle olamaz. sen zaten beğenirsen çok memnun kaldık bir düşünelim kendimiz bir ayarlayalım falan dersin bende zaten hemen kayıt etirmeyeceğim önce sıkı bir pazarlık yapacağım eğer beğenirsem.
çok güzel görünüyorlar,ellerine sağlık.sosisli galeta unlunun ve pastanın tarifini rica ediyorum canım bi zahmet
sosisliymiş yaa pardnn
zefeycim gel buyur ikram edeyim dicem yanlış anlarsın vallahi sadece kek ve peynirli poğaça kaldı :) ama merak etme sen gelene kadar ebn yaparım gel yeterkibu arada ben galeta unlu poğaçayı esasta kıymalı yapıyorum harika oldu sonra sosisli ve patateslisini denedim ikiside yakışıyor...ama dediğin gibi aynı hamur
tabiki kartopucum: sosisli galeta unlu poğaça:
1 adet margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta(akı içine sarı üstüne)
2paket kabartma tozu(normal tarifte 1 paket ben 2 koyuyorum daha güzel oluyor)
yarım çay kaşığı karbonat
6su bardağı un(unuda ben göz kararı koyuyorum
malzemeler yoğurulur... avuç içi kadar açılır küçük küçük doğranmış sosislerden arasına konulup kapatılır istenilen şekil verilebilir... sonra içi harçla kapanan hamur yumurta sarısına sonrada galeta ununa bulanır yağlanmış fırın tepsisine dizilir 170 derecede 30-40 dk pişirilir çok kızarmıyor hafif pembe oluyor
kedi dili pastası:
malzemeler:
2paket kedili
muhallebi için malzemeler
1lt süt
1su bardağı nişasta
2 paket vanilya
1.5su bardağı şeker(2 su bardağıda olabilir)
puding(500ml sütten yapılcak)
kedi dili için bi miktar süt göz kararı :)
yapılışı: 1lt süt üstüne nişasta,şeker,vanilya konulur ocakta muhallebi oluncaya kadar pişirilir
kedili dili dikdörtgen borcama 1 paketi süte batırılıp dizilir üstüne pişmiş olan muhallebinin yarısı dökülür ve tekrar 2. paket süte batırılmış kedili dizilir üstüne muhallebi dökülür. sonrasında ayrıca 500ml sütle yapılmış çikolatalı puding yapılıp üstüne dökülür... afiyet olsun valla 1 dilim kalma bugün yemek için
ayyyyyyyyyyyy aklıma getirdinn şimdiikk gayretlendimm yapmak istiyoruummm ututmayın beniiiiii :))
Poaçayı merak ettim, haftasonu denerim belkim, ama ben sosisli yapmam ya patatesli yaparım ya da peynirli olmaz mı??? Sosis, salam türü şeyleri sevmiyorum pek. Sağlıklı bulmuyorum daa birazcık
Zayaa, bi de bu hamurun içinde tuz ya da şeker yok mu, tatsız olmuyo mu canım ??
Eki Görüntüle 602058
kedi dili pastasını normalde ben yapıodum zaten bu fotografı görünce merak ettim bu tarifti eklediğim foto ama tabi sunum farkl... o daha güzel herkesi özendircem ama
selam kızlar, süt izni ve ben evdeyim
havuçlu, tarçınlı, cevizli kek yapacağım ancak fırına atarken şu zefeyin turtasını da yapayım diyorum,
ben biraz kurcalayım, tarif hangi sayfadaydı acaba
marall bi kez daha yapmıştın sen bunu nasıl unuttun hemennn sayfa sayfa aramak çok zorrrr yazaydın keşkemm cnmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?