2011 Ekim Anneleri

ben bulamadım çizelge falan. zaten anlamıyorum fazla faceden

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...sonra-yemeyerek-zayiflama-deneyimlerimiz.html

işte bu diyetle,sıkı kılo verılıomuş,tabi bünyeye göre değişir.ama bn bı ara denedim gercekden verılıo fakat o zmn daha sık emzirdiğim için sütüm azalıodu yemediğimden.Bende bırakmıştım..şimdi tam sırası gunler kısa,marta nisana kadar vakit varrr..cok emzirmıomda yani süt sıkıntısı da olmaz..

tamam bakacağım şimdi,ama akşam yemeyince gerçekten veriliyor,ben evlenmeden önce gündüz herşeyi yer,poğaca tatlı bile akşam yemek yemezdim kilomu öyle korumuştum uzunca bir süre,işe yarıyor bu yöntem biliyorum.

Amanın.. Öğlen tartıldım 59 kilocuk geldim.. Güya ben 2-3 haftadır dikkat ediyorum.. Tamam tamam ben karar verdim biraz ciddiye alcam bu az yeme işini.. Mesela bu akşam karnıbahar yemeğim var. Ekşili ekşili ondan yiycem. Birisi benim elimi tutsun da makarna ya da pilav yapmıyayım yanına. Uff yaa, tutturmuşum bi 3 çeşit yemek diye. Ya makarna ya pilav illa yapıyorum her yemeğin yanına.

karnıbahar yemeği nasıl ekşili oluyor? nasıl yapıyorsun anlat bakalım merak ettim

nazcığım bende sevmiyorum facebooku zaten işten yasak ,akşam yoğunluktan giremiyorum.işyerinde cepten girincede çok zorlanıyorum. benim içinde buradan görüşmek çok rahat.

yahuuu napam kimse yokdu bende gittim oraa yazdımm.burda gizli ziyaretciler nie yağımı,kılomu,etimi bılsın ayoollll

Sevozy bende şimdi senin verdiğin topiği okuyayım baştan sona.bende yapacağım.hatta eşimi aradım akşamları artık bana ısrar etme ben yemek yemeyeceğim sende ben gelene kadar yemeğini ye dedim. Bende çok acıkırsam burada birşeyler yer giderim. çünkü ben akşam 18:45 - 19:00 gibi evde oluyorum. Burada bir şey yemezsem,eve gider gitmez bir kase yoğurt yerim olur biter.

Ah kartopum ben bu eşleri anlamıyorum akşamları benim ki de zorlar ye ye diye zorlar abi bırak aç kalayım zayıflayayım yok kaç yaşındasın manken mi olucan der iyice uyuz eder

karnıbahar yemeği nasıl ekşili oluyor? nasıl yapıyorsun anlat bakalım merak ettim

Önce karnıbaharı çok az haşlayıp gazlı suyunu döküyorum. Sonra çok az kıyma ile 1 soğanı kavurup, salça koyuyorum. Haşlanan karnıbaharlarla birlikte 1 limon suyu koyuyorum tencereye. Taze fasülyeye koyduğumuz şekilde su koyup biraz daha özleşinceye kadar pişiriyorum.. Güzel oluyor..

Yazın ne güzel vermeye başlamıştım ben, eşim de inat eder gibi işten gelirken bişeyler alıp geliyordu, evin dibinde bi de güzel bi künefeci var, Allah'ım yaa.. abartıp her gün yiyorduk. E tabi gidecek olanlar durdu, üstüne de 2 kilo koydu.

Melofer bende böyle yapıyorum çok da güzel oluyor Benim eş yoğurt sarımsak döker hatta bazen

bende deneyeyim bakalım,inşallah burakta sever ,ekşili şeyleri seviyor zaten

İnşallah sever canım.. Mert karnıbaharı sade haşlanmış olarak da seviyor. Hatta bi miktar ayırıyorum ona salçasız. Brokoliyi de limonlu sarımsaklı veya sade veriyorum, onun tepesini yemeyi seviyor, sapını yemiyor. Elimden geldiğince kış sebzelerini yedirmeye çalışıyorum. Çevremde sebze yemeyen çocukları görünce, acaba nerde hata var da bu çocuklar yemiyor diyorum. Kesinlikle kınamıyorum kimseyi.. ya çocuk yesin de ne yerse yesin deyip sadece çocuğun keyif aldığı şeyleri pişirip koydular önüne, ya da olacağı var da oldu.. Mesela dişleri çıkarkenki iştahsız dönemde şaşkınlıktan çikolatalı ekmek yaptım çocuğa belki yer diye. Onu bile yemedi.

Son düzenleme:

Ben de senin gibi düşünüyodum, annelerinin hatası işte yedirmemişler zamanında, çocuk da yemiyo şimdi derdim. Ama malesef o kadar kolay değilmiş. Benim kızım yemiyor, ben yesin diye neler deniyorum anlatamam. Yemeyen çocuğa ne yapacaksın, aç mı bırakayım, iki üç gün aç kalsın sonra brokoli yer mi diyeyim, ne yapayım, ayrıca biz de brokoli, karnıbahar yiyerek büyümedik, ben de küçükken çok yemek seçerdim, annem de uğraşırdı ama yediremezdi. Neyse uzun sözün kısası, kınamamak lazım kimseyi canım, kimi bebek severek yer sebzeyi meyveyi kimi de yemez, hiç bi anne de bebeğinin yemek seçmesini istemez herhalde. Akla karayı seçiyorum hergün cemreye ne yemek yapsam diye, bütün günüm mutfakta geçiyo, yaptığım yemeklerin tadına bakmadığı bile oluyo, artık takmıyorum, neyi seviyorsa ondan yesin, büyüyecek böyle böyle.
Mesela Brokoliyi haşladım eline verdim, ısırdı, tükürdü, ısırdı tükürdü, sonra attı elinden, bende püre gibi yaptım, kaşıkla vereyim dedim, kustu, havuç haşladım eline verdim, sıktı parçaladı bıraktı ağzına bile almadı, patatesi seviyor mesela bütün çocuklar gibi:) Zaten ezerek yedirmem küçükken bile mümkün olmadı. Nazenin benim kızım, hata bende değil bence, hata diye bişey de yok ortada, kızımın mizacı bu, ben onu öyle kabul ettim. Sen bebeği yemek yiyen şanslı annelerdensen kıymetini bil şükret bence canım, yemeyen bebek zor.

ayy geece vaktii uykum kaçtıı su çiçeği aşısını eczaneden aldım oktava mıydı ne 90 tl olan ama vurmadılar aile hekimi yoktuu bu sorumluluğu alamayız dedilerr töbee yaaaaaa sanki ameliyat edeceklerrrrrr......

ee ne yaptın sonra aşıyı aldın mı eczaneden? söylemişlerdir gerçi aşının soğuk zinciri varmış bilmem kaç derecede saklanması gerekiyomuş hemşire öyle demişti.

bi de bende eczaneden almayı düşünüyodum ama özel hastanede direk vurdular reçete falan gerekmeden. daha kolay olabilir herkes içinde böyle olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…