2011 Ekim Anneleri

Yalnız değilmişim, eksiği var fazlası yok.. Eşim de aynı. Çocuk daha doğmadan başladı, kimseye öptürmeyelim diye, kimsenin kucağına vermedi, öptürtmedi falan. Şimdi de çocuk bi hastalandı mı ölüyor telaşından. Geçen gece ateşlendi oğlum, eşim sabahı sabah etti. Ufak tefek kazalar oluyor ve bana çok kızıyor neden dikkat etmiyorsun diye. Sakin ol diye sürekli konuşuyorum, ilk zamanlara göre daha sakin şimdi.

evet canım çok zor bır durum senı en ıyı ben anlarım.başlı baına eksi yanı bır erkekte:)

cnm ya incir tatlısı ile böreğin tarififiinii yazsana çok gzldilerrrrrr..h.sonu kendimi şımartıcamda

Ahahahaa... Arkadaşın annesi Antakya'dan koli gönderdi bugün. Off yaa.. Biberli ekmek ve içli köfte yedim öğlen.. Yahu kırk yılda bir biberli ekmek bulmuşum, yemesemiydim?

Ahahahaa... Arkadaşın annesi Antakya'dan koli gönderdi bugün. Off yaa.. Biberli ekmek ve içli köfte yedim öğlen.. Yahu kırk yılda bir biberli ekmek bulmuşum, yemesemiydim?

meloşş yani senin bu yaptığını varr yaa çorumlu bile yapmaz dicem amaaa :)) yani bn öğlen 2 kaşık pilav yedim de pişman oldummm..sennn ,,tüüü sanaaa..

kız azcccıkk bizede koklatsanaa yewrimmm

cnm ya incir tatlısı ile böreğin tarififiinii yazsana çok gzldilerrrrrr..h.sonu kendimi şımartıcamda

ancak vaktım oldu canm kusura bakma...
incirli tatlı:malzemeler-
6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
1 çay bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi:

4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet toz sade krem şanti

Şerbeti için:

1.5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı nescafe
4 çorba kaşığı şeker

Üzeri için:

hindistan cevizi, tarçın ve kakao

kek: Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sütü ilave edip tekrar çırpalım. İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim.
muhallebi:Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım. Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak.
Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde. Üzerini düzeltelim. 5 dk sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.
1 gece önce dolapta beklerse daha güzel oluyo,hafif ıslak isterseniz 1 su bard.şerbet yeterli...
milföylü börek
malzemeler;
1 paket milföy hamuru
2 taze yufka
sade maden suyu
2 yumurta
iç:
ıspanak,
pırasa
lor-peynir
veya kıymalı olabilir ve istenen baharaylar.ben kekik karabiber mutlaka koyarım ve tuz.
yapılışı;
milföylerın yarısını (10 lu paketın 5 ini)fırın tepsısını kaplayacak şekilde yayalım.daha sonra yufkayı buzerek uzerıne yayalım.sonra iç harcı ve uzerıne yıne yufkayı yayalım.en üstede tekrar milföylerı tam olarak örtecek şekilde yayalım.(açarak veya elimizde şekil vererk oluyor basit yani)keselim ve 2 yumurtanın taamamını çırpıp üzerine gezdirelim.en son 1 şişe maden suyunu döküp dolapta bir gece bekletelim.
herkes el açma börek sanıyor .afiyet olsun şimdeden.....

Şimcik dun eşim ablasından yemeklerınden bahsettı benı kucumsedı resmen sızden cok cok rıca edıcem lutfen bana cok cok cok guzel yaptıgınız bır tarıfınızı butun ayrıntıları ıle verın lutfennnnnnnnn

Afiyet
Afiyet olsun canım. Öğlen çokfarketmez akşşam hafif yersin

akşam halim de yok ,vaktim de yok yemek hazırlamaya yorgun oluom.zaten altıyı gecıoo eve gdnce..ama böle olmaz gözüm aburcubura takılıoo.sen gibi işdn cıkmadan bişeyler yemem gerek dee.. ben üşenirim hazırlayıp evden getirmeye.Ekmek arası yapsam oda olmaz boşa karbonhidrat gerci ben ekmeğin içini yemem.sevmem yanii.ekmek arası ypnca içini cıkartrıomm..napsam uuzn soluklu bi yol buu:26:

,ALLAH ım sana gelıoyorum Ya Rabbimm.Bu ne yaaww off eline sağlık canımmm

hangi medıpol canm,,doktorun adı ne?muayene ücreti ne kdr? Ihtiyac halinde belki düşünülebilir

medipol koşuyolu uzmn. Mustafa çiftçi

aynen oyle şekerimmm

anammm yok bizimki bu kadar değilllllll

senin koca bence sopaa istiooo.bu kadar kaşındığını göree

ben bu akşam işden çıkmadan yoğurt ve nestlenin müslisinden yiyeceğim. benim genelde yemeğim oluyor evde,o günde ıspanak yapmıştım ama yiyemedim geç oldu diye onun için getirdim. eğer sevdiğim bir şey olursa getiririm yine evden. yoksa akşamları müsli,süt,yoğurt vs. gibi şeyler yiyeceğim işyerinde. yoğurdun içine yulaf ezmesi falanda koyabilirsin . oda çok tok tutuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…