iibuuuu çok pimpiriklii bişiimişşş kızz buda değişikk bi tipppppp
benım esımde kızına okadar düşkün ki anlatamam sureklı buyuzden kavga ederız bıyerı cızılse abartır yemek yemese abartır sureklı altını ac rahtlasın ustunu degıs dusa sok ayyyy keske senın esın gıbı davransa cnım yaa halıne sukret valla.ben bu konuda cok cok yıprandım kıım dogdugundan berı kımsenın kucagına vermek ıstemezdı bana hep kıardı su soyle yaptı bu boyle yaptı sırf esımın bukdr ılgılı olmasından sebep 2 .cocugu ıstemıorum nerdeyse
Yalnız değilmişim, eksiği var fazlası yok.. Eşim de aynı. Çocuk daha doğmadan başladı, kimseye öptürmeyelim diye, kimsenin kucağına vermedi, öptürtmedi falan. Şimdi de çocuk bi hastalandı mı ölüyor telaşından. Geçen gece ateşlendi oğlum, eşim sabahı sabah etti. Ufak tefek kazalar oluyor ve bana çok kızıyor neden dikkat etmiyorsun diye. Sakin ol diye sürekli konuşuyorum, ilk zamanlara göre daha sakin şimdi.
cnm ya incir tatlısı ile böreğin tarififiinii yazsana çok gzldilerrrrrr..h.sonu kendimi şımartıcamda
cnm ya incir tatlısı ile böreğin tarififiinii yazsana çok gzldilerrrrrr..h.sonu kendimi şımartıcamda
Şşşşşşşttttttt sen diyet yapmıyormusun bakalım. Daha ilkgü nlerden şıımartma kendini
Ahahahaa... Arkadaşın annesi Antakya'dan koli gönderdi bugün. Off yaa.. Biberli ekmek ve içli köfte yedim öğlen.. Yahu kırk yılda bir biberli ekmek bulmuşum, yemesemiydim?
meloşş yani senin bu yaptığını varr yaa çorumlu bile yapmaz dicem amaaa :)) yani bn öğlen 2 kaşık pilav yedim de pişman oldummm..sennn ,,tüüü sanaaa..
kız azcccıkk bizede koklatsanaa yewrimmm
AfiyetAhahahaa... Arkadaşın annesi Antakya'dan koli gönderdi bugün. Off yaa.. Biberli ekmek ve içli köfte yedim öğlen.. Yahu kırk yılda bir biberli ekmek bulmuşum, yemesemiydim?
Afiyet
Afiyet olsun canım. Öğlen çokfarketmez akşşam hafif yersin
ancak vaktım oldu canm kusura bakma...
incirli tatlı:malzemeler-
6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
1 çay bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muhallebisi:
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet toz sade krem şanti
Şerbeti için:
1.5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı nescafe
4 çorba kaşığı şeker
Üzeri için:
hindistan cevizi, tarçın ve kakao
kek: Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sütü ilave edip tekrar çırpalım. İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim.
muhallebi:Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım. Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak.
Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde. Üzerini düzeltelim. 5 dk sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.
1 gece önce dolapta beklerse daha güzel oluyo,hafif ıslak isterseniz 1 su bard.şerbet yeterli...
milföylü börek
malzemeler;
1 paket milföy hamuru
2 taze yufka
sade maden suyu
2 yumurta
iç:
ıspanak,
pırasa
lor-peynir
veya kıymalı olabilir ve istenen baharaylar.ben kekik karabiber mutlaka koyarım ve tuz.
yapılışı;
milföylerın yarısını (10 lu paketın 5 ini)fırın tepsısını kaplayacak şekilde yayalım.daha sonra yufkayı buzerek uzerıne yayalım.sonra iç harcı ve uzerıne yıne yufkayı yayalım.en üstede tekrar milföylerı tam olarak örtecek şekilde yayalım.(açarak veya elimizde şekil vererk oluyor basit yani)keselim ve 2 yumurtanın taamamını çırpıp üzerine gezdirelim.en son 1 şişe maden suyunu döküp dolapta bir gece bekletelim.
herkes el açma börek sanıyor .afiyet olsun şimdeden.....
hangi medıpol canm,,doktorun adı ne?muayene ücreti ne kdr? Ihtiyac halinde belki düşünülebilir
aynen oyle şekerimmm
yalnız değilmişim, eksiği var fazlası yok.. Eşim de aynı. çocuk daha doğmadan başladı, kimseye öptürmeyelim diye, kimsenin kucağına vermedi, öptürtmedi falan. şimdi de çocuk bi hastalandı mı ölüyor telaşından. Geçen gece ateşlendi oğlum, eşim sabahı sabah etti. Ufak tefek kazalar oluyor ve bana çok kızıyor neden dikkat etmiyorsun diye. Sakin ol diye sürekli konuşuyorum, ilk zamanlara göre daha sakin şimdi.
yaaa ama h.sonu serbesttık hanii..?devam mı cmt,pazarda.. ?
Şimcik dun eşim ablasından yemeklerınden bahsettı benı kucumsedı resmen sızden cok cok rıca edıcem lutfen bana cok cok cok guzel yaptıgınız bır tarıfınızı butun ayrıntıları ıle verın lutfennnnnnnnn
yersende gündüz ye canım 6 dan sonra yememeye mümkünse hafta sonuda devam edelim bence.
akşam halim de yok ,vaktim de yok yemek hazırlamayayorgun oluom.zaten altıyı gecıoo eve gdnce..ama böle olmaz gözüm aburcubura takılıoo.sen gibi işdn cıkmadan bişeyler yemem gerek dee.. ben üşenirim hazırlayıp evden getirmeye.Ekmek arası yapsam oda olmaz boşa karbonhidrat gerci ben ekmeğin içini yemem.sevmem yanii.ekmek arası ypnca içini cıkartrıomm..napsam uuzn soluklu bi yol buu:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?