2011 Ekim Anneleri

Fırında karışık kızartmanın tarifini ben alabilirim. Bu arada ben narımı yemek içinmutfağa giiyorum. Sen tarifi yaz bu arada ğ

cnm kabak,patlıcan,patates (az),kırmızı biber vs sebzeleri küp küp doğruyorum,zeytinyağı ve bol baharat,tuz harmanlıyorum bi kapta..sonra borcama döküp,fırında kızartıorumm,yani kebap gibi onlar eriyor zatennn. (birinden duydum bu işlemi fırın torbasında yapıomuş) ..ocakda kıyma,bolsoğan,kırmızı biber vs salçalı domatesli baharatlı bir harc yapıorumm.Bu pişen sebzelerin üstüne döküp, sıcak su ilaveli olarak fırında hep beraber pişiriyorum lezzetini birbirine karısana kadar.. Az yağlı ve lezzetli,kızartmıoruz çünküü ee malum fırın yemeğii...

uyyy fantasyyy senin işin çok zor be kızım yaa.o kdr zıt ki senin yörelerrr..

zefey senin eşin nereli?

ben bu yaptıgını once kızartıp saonra fırına verıyorum cok yaglı oluo dıe begenmıodu ama bu sekılde deneyebılırım canım cok saol

bizde lahana sevmeyiz sarmasını falan demekki eşinde bizdenn ama antep daha şey böle içli köfte tarifi versem mesela oralılar yağlı ağır yemekler yerrr ona göre yazcam şimdi durrr

uyyy fantasyyy senin işin çok zor be kızım yaa.o kdr zıt ki senin yörelerrr..

Zefey senin eşin nereli?

aynı kız biz eşimlen akrabayzzzzzz

ayyy canımm Allah razı olsun cok saol ya aynen dedıgın gıbı agır yemekler içli kofteyı dılınden duseremıo zaten

Ben sana hem pratik, hem lezzetli, hem de şık bir yemek söyliyeyim...

Çökertme Kebabı

Önce 5-6 adet patatesi rendenin en kalın yerinde tek yönlü olarak uzun uzun rendele ve bol tuzlu suya ıslat. 20-30 dakika suyun içinde kalsın.

Kuşbaşı etleri kızgın yağa at ve biraz kavur. Sonra ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapat ve kendi suyuyla güzelce pişsin. Suyunu çektiği halde hala sertse üstüne azar azar sıcak su ekleyerek pişinceye kadar devam et. 1 saat kadar sürer bu pişirme kısmı. Etler iyice yumuşadıktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçası (veya etin azlığına çokluğuna göre 1 tatlı kaşığı da olabilir) ekleyip kavur. İstersen bir tane domatesi soyup rendele onu da ekle. Tuz, karabiber ve kekik ekle ve altını kapat.

Daha önceden uzun uzun rendelediğin patatesleri bir süzgeçin içinde akan suyun altında nişastası iyice gidinceye kadar yıka. Kızgın yağda azar azar (birer tutam)kızart. Cips gibi oluyor patatesler.

Servis ederken alta kızarmış patatesleri, onun üstüne sarımsaklı yoğurt ve onun üstüne de etleri koy. Hatta pide varsa onları küçük küçük doğrayıp ısıtıp tabağın kenarına koyabilirsin.

hımmm hoşuma gıttı bu tarif hemen deniycem canımcım ben et yemedıgım ıcın sarımsaklı yogurtla yakısıcagını bıle bılmıyordum cok teeşekkur ederım.

Teesuf ederim.melos b nm kuzartmamda $ik.. nyse ztn bn onermstm senun tarifi fantasy eee

Senin işin zor canım Antepli birisine yemeği zor beğendirirsin. Adamların mutfağı zengin. Sen ona şıhilmahşi yap. Bayılırlar kabak domasına. Kabağı oyup kızartıyorsun. İçi içinde kıyma ve soğan kavuruyorsun. Salça ve maydanoz koyuyorsun. Doldurup fırın tepsisine dizip üstüne salçalı su gezdiriyorsun. Fırında biraz daha pişiriyorsun.

ben yapmıstım ogunde mıdesı rahatsızdı yıyememıstı bende yememıstım ama fırında degıldı sen bılıomusun tam tarıını yazman mumkun mu

ya ne narmışş, bitiremedin bi türrlüüü yaawww...Gelsene tarifler havada ucuşuo.Belki sende kendini şımartırsın :))

Aaa senin bu koca da tam köteklik yaa. Nasıl yemekler istiyosun söyle de yazalım, burda yemek ustası çok:)

ben yapmıstım ogunde mıdesı rahatsızdı yıyememıstı bende yememıstım ama fırında degıldı sen bılıomusun tam tarıını yazman mumkun mu
Gaziantep.net diye bi site var. orada bütün yemeklerini güzelce anlatmışlar. Ben Antalyalı olmama rağmen o yörenin yemeklerini çok sevdiğimden hep deniyorum.

1 kilo ince ve kısa kabak
yarım kilo kıyma
1 soğan
bir kase haşlanıp soyulmuş ve ikiye ayrılmış nohut
az salça
az maydanoz

kabakları oy ve kızart.
Önce kıymayı kavur, 1-2 yemek kaşığı tereyağ koy. sonra soğanı ekle beraber kavur. Nohutu ekle. Salçayı ekle. (Maydanozu kimisi koyuyor kimisi koymuyor, sen karar ver). Biraz soğusun.
Kabakların içine doldur. Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı, biraz zeytinyağını 1 - 1,5 bardak suda eritip gezdir. 180 derece fırında yarım saat pişir. Yoğurtla birlikte servis et.

hımmm hoşuma gıttı bu tarif hemen deniycem canımcım ben et yemedıgım ıcın sarımsaklı yogurtla yakısıcagını bıle bılmıyordum cok teeşekkur ederım.

Bizim ofiste de Antakyalılar var ve hiç bir yemeği beğenmezler. Bu yemeği beğendiler ama. İlginç

Son düzenleme:

meloş bu kabaklar kızarınca sünmez mi,yanii ezik gibi olur içini nasıl doldurcaz kırılır kızz

O zaman sen de onların yemeklerinden yap canımmm, ben karadenizliyim eşim doğulu, artık evde normal dolma falan yapmıyorum, onların yemeklerini yapıyorum, (Allah nazarlardan saklasın benim eşimin önüne taş pişirsem, koysam onu da yer, benim kalbimi aslaaaa kırmaz) ama ben onların yemeklerini de öğrendim, kendi yemeklerimizi de yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…