2011 Ekim Anneleri

meloş bu kabaklar kızarınca sünmez mi,yanii ezik gibi olur içini nasıl doldurcaz kırılır kızz

Yok canım kırılmıyor. Kabuğunu soymuyorsun. Oyacakla tırtıklıyorsun. Adamların işi yok eziyetli yemekler icat etmişler. Gözünü sevdiğimin Antalyası, pişir taze fasülyeyi, pişir kereviz yemeğini, oldu da bitti

evet yaaa yemeklerımı eşim hariç herkes begenıo yemek dedıgımde ıspanak pırasa oturtma karnıyarık,kereviz,makarna pilav genelde bunlar:)
447

Et yemekleri yapsana cnm, doğuda et yemekleri daha çok sevilir, fırın poşetinde tavuk patates yap, poşete soğan, domates biber, sarmısak at, baharatla karıştır yap yani, uydur bişiler. Ben hep kafamdan uydurup uydurup yemek yapıyorum, sonuçta herkesin damak zevki farklı, yemek illa şöyle olur, böyle olur diye bi kural yok ki.

KIZ baksana nohutu bile haşlamış,soymuş bide ikiye ayırmışşş

netten denedım bırkac kere ama guzel olmadı okdr da yemek kıtabı var ama hepsı yalnız goruntu bana bıraz lezzet lazım cnımcım ama su fırın poşetını denemedım hıc onu denıycem sımdı aklıma geldı ıyı oldu

bence oktay ustayı seyret.bizzat canlı yapıo..bn çok sey öğrendim ondan..ölçüleri de tamm.elide yağlı,ballı..yani tam doğu eli bahatatı,tereyağı falan,eti boll..Az tepki aldıda,fındık yağı kullanıo bzn ayıp olmasın diyee

Kızzzzz fırın poşeti denenilmez mi bu zamana kadar:) aaaa fırın poşetinde pişen etin lezzeti mükemmel oluyo, ben köfte patatesi bile atıyorum fırın poşetiyle.

Tavukları bi kaşık yoğurt, bi kaşık limon suyu, baharatlarla karıştırıp içine de sebzeleri katıp beklet biraz dolapta, bi iki saat sonra at fırına mükemmel bi yemek oluyo, yanına da bi pilav yap tamam işte.

Markette hazır tavuk sosları da var, fırın poşetleri üstünde, ben onları da seviyorum ama hazır gıdaya karşı olduğum için pek de almıyorum, çok nadir olsa da onlardan da yapıyorum, dene istersen.

Bi de kayınvalidene sormaktan neden çekiniyosun ki, ben herşeyi soruyorum, ondan çok şey öğreniyorum. Bilmemen çok normal, sorarak beraber yaparak öğrenebilirsin, ben perde pilav, dolma, sarmısaklı köfte vs yapmayı hep kayınvalidemden öğrendim, içli köfteye geldi sıra, içli köftenin hamurunu açamıyorum daha

bir kabagı 2 ye boluomusun yoksa basını kesıp 1 tanemı oluo yanı bırda oyma ıslemınde cok ınceltıomusun?

Yukarda da yazmıştım canım.. Yok ikiye bölmüyorsun. Başını kes dışını tırtıkla ama soyma. Ben etli seviyorum o yüzden biraz kalın bırakıyorum. Sen kendine kıymasız normal dolma içi yap. Eğer beğenirsen, devam edersen ilerde yapmaya kendine göre bi yöntem geliştirirsin.

Taze maydanozlar yaprak yaprak ayrılır temizlenir. Sarımsaklar temizlenip biberlerin çekirdekleri çıkartılır. Temizleme işi bittikten sonra bütün malzemeler zırkla doğranır veya robotta kıyma halini alıncaya kadar çekilir ve içine kıyma konarak iyice karıştırılır. Elde edilen harç pide fırınında fırıncı tarafından yapılır.
BİZ FIRINCIYA SADECE O MALZEMEYIMI VERICEZ YANI KIZLAR ONLAR KENDISI PIDE UZERINE YAYIP KIZARTCAKLARMI

Tabiiii, sen malzemeyi veriyosun fırıncı da yapıyo:) Bizim burda 60 kuruş mu ne öyle bişeye yapıyolar tanesini.

bnde denemedim hiç torbayııı..

Nedennn, ben çok seviyorum, kendi buharında pişiyo yemek, hem az yağlı oluyo, hem de çok lezzetli oluyo, tavuk patates yaparken hiç yağ falan koymuyosun çok lezzetli oluyo, ya denesene, vazgeçemezsin gerçekten. Köfte patates bile atıyorum ben güzel oluyo

anladım cnım cok saol

Ben kurbanda mangallık ayırıp da yağmurdan mangal yapamadığım etleri zeytinyağı, soğan, sarımsak ve pul biberle sabahtan marine edip dolaba bıraktım, akşam da fırın poşetinde pişirdim. Pişmez sandığım etler kurabiye gibi pişmişti. Tavsiye ederim.

ben artık tavuk almıorumm.ee etide düdüklüde haşlıomm en uyuz olduğum şey diş arasına kaçması ,düdüklüde lokum gibi oluo.torbada öle olacak mı?? köfte patates mii onu nasıl yapıon anlatasana??

Bikaç saat önceden marine edince yumuşacık oluyo etler

Bak görüyor musunuz... Yemek konusu olunca nasıl da dilimizin bağı çözüldü... Yok yok biz iflah olmayız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…