2011 Ekim Anneleri

biraz önce bir arkadaşım geldi, cemre'den 5 hafta büyük kızı var,
ben özel bir şey yapmıyorum bizim yediğimiz şeylerden yediriyorum dedim,
ben pek et yemiyorum oda pek yemiyor yani özellikle onun için birşey alıp yapmıyorum dedim,
a olur mu ...'cığım dedi, haftada üç gün et suyu, et yedirmem lazımmış, tuz koymamam lazımmış v.s
ben de eskiden yapıyordum şimdi yapmıyorum artık cemre büyüdü dedim,
ama bir yandan da pişmanlık duyar gibi oldum,
annem yemek yapıyor ve zaten çok tuzlu yapmaz, biz daha çok sebze yemeği tüketiriz, bazen
kıyma alırsam ondan köfte yaparız ancak bu çok sık olmaz, haftada 1 gün muhakkak balık yemeye
çalışırız, çorbaları zaten yer (ayran, tarhana, mercimek) ama bir garip oldum, o yüzden sizle paylaşmak istedim
acaba yanlış birşey mi yaptım diye,

bu arada benim kız bugün annemlerin dış kapısını açmış, bacaksız ya, bacaklarını kaldırıyor ve artık açmaya başladı,
sevozy'nin dediği gibi çok dikkat etmek lazım, her yere elleri uzuyor ve ben artık tezgahın ucuna yakın bir şey koymuyorum

...'cığım ya lazımda calışan anne olunca olmuo işdee.Bide herseyi yemıolar ki, bn hazırlıom sonra hevesim kursagımda kalıo yemeıo işde..

canım bencede sen yemesen bile cemreye et yedirmen lazım diye düşünüyorum bende.

ben de kemik alıyorum kasaptan ve haşlayıp suyunu donduruyorum poşetlerde,yada tavuğu haşladığımda saklıyorum suyunu ve çorbalarımızı genelde bu sularla yapıyorum.ve hemen hemen tüm sebze yemeklerini kıymalı yapıyorum ki eşim kıymalı yemek sevmediği halde artık mecburen oda alıştı. pırasayı,kerevizi kıynalı yapmazdım ben hep z.yağlı pişirirdim ama şimdi tüm kış sebzelerini kıymalı yapıyorum.ve haftada bir gün zar zor balık yedirmeye çalışıyoruz.yemediği dönemlerde de balık yağı veriyorum ben

arkadaş güvenilir olarak bir kasap adı verdi,
olmazsa bugün alabilirsem oradan bir şeyler alıp anneme götüreyim,
haftada bir gün köfte, bir gün kuzu haşlama yapar, bir gün balık böylece et açığını kapatırım.
kuzu incik alır yine çorbaların, yemeklerin içine suyunu katarız

ben kıyma alıomm.. uzun rulo gibi yapıp corbalara koyacak kadar kesip, posetlerle buzluga koyuyorum.Her corbaya alıp bitane atıoomm..

köfte yedirebiliyormusunuz peki.burak fazla çiğneyip yemek yemediğinden biz hala yemekleri ezip veriyoruz. ısırarak köfte falan yemiyor. acaba daha erkenmi yoksa bu dönemlerde köfteyi ısırarak yemesi lazımmı bilmiyorum

havuç yedirebiliyor musun?
kemirmesi için tüm olarak veya rendeleyerek önüne koyarak yedirmeyi denedin mi, yedirebiliyor musun?

havuç yedirebiliyor musun?
kemirmesi için tüm olarak veya rendeleyerek önüne koyarak yedirmeyi denedin mi, yedirebiliyor musun?

köfte ısırarak yıyo bzn ben koparıp ağzına koyuyorum.ama gecen yemedi.bende tel sehriye corbası yaptım kattım içine...paşa paşa yedi :))

ben de genelde yemekleri kıymalı ve kuşbaşı etli yapıyorum . etli kuru fasulye , kıymalı bezelye , türlü , ıspanak , kıymalı kabak , kıymalı patates ,bamya, köfte , dolma yapıyorum. biz ne yersek aynı yemeği yediriyorum . mercimek , tarhana, şehriyeli tavuksuyu çorba . mantı , kuskus , makarna , pilav .

maşallahh hepsinden yiyomu bunlarunn :26::26:

maşallahh hepsinden yiyomu bunlarunn :26::26:

insanın kendi çocuğu yemeyince garibine gidiyor değilmi. ama normalde yemeleri gerekiyor artık diye düşünüyorum bende. çünkü dişeride çıktı ama yemiyorlar işte bize nazlanıyor bebeler.

maşallah bade güzel yiyormuş,annesi toplantıda söylemişti. allah nazardan saklasın bebelerin yemekleriyle uykularına çok nazar değermiş. aydebacığım nazar değmesin badeye 41 X

poposunu kaşı badenin

valla dün ben burda gaza geldim.2 köfteyi Elife yedirdim ama gel de bana sor.Kediden tırsıo bu ara, ye bak pisi gelir dedikçe avuclayıp yedi :) korkudan sanırım :) belki hata yaptım ama napıyım yedi sonucdaa...

valla dün ben burda gaza geldim.2 köfteyi Elife yedirdim ama gel de bana sor.Kediden tırsıo bu ara, ye bak pisi gelir dedikçe avuclayıp yedi :) korkudan sanırım :) belki hata yaptım ama napıyım yedi sonucdaa...

korkutarak yedirme kız,hatta zorlayarak hiç yedirme,sonra ileride benim gibi kilo verme ile uğraşır durur elifcik. bebeklikteki her olay bilinçaltına işliyormuş ona göre. bırak yediği kadar yesin.hele hele yemezsen seni sevmeyeceğim ,seni istemiyorum gibi laflar sakın ha.

dün akşam 18-20 gibi çok gerildim, yer elması yemeği yapmaya çalıştım,

cemre pek durmadı, benim ona kızmam da cabası, annemler anlam veremedi cemreye
kızdığım için, cemre kendini çok kasıyor, dişlerini çok kısıyor, çok sevindiğinden dişlerini,
çok kızdığında (çatalı elinden aldım yemekle oynamasın etrafa dökmesin diye) kendini kasıyor,
bu hareketini hiç sevmiyorum ve kalıcı olmaması için çalışıyorum, konuşuyorum ama olmuyor yine
yapıyor, kızınca da sonra kendime kızıyorum, kızınca hemen bana bakıyor, yüzünü ağzıma sokacak şekilde,
anne diyor, gülümsemeye çalışıyor, sonra kendimi okudum biraz rahatladım,
onların yaptıkları hareketi onaylamadığımızda ve alışkanlık halini almasını istemediğimizde nasıl davranacağız?

sevozy yazık kız pisi pisileri kullanma, sonra hiç kedi sevmeyecek,

biz cemre ile dışarıda pisi pisi bağıra çağıra arıyoruz, ancak öyle arabasına bindiriyor veya elini tutabiliyoruz,
dün mama verdik kedilere, onlara bir sokulması var, bir çağırışı, bir sevinişi var anlatamam, kediler sağolsun

burakta çok seviyor kedileri hatta dışarıda yemek yiyorsak kedileri çağıra çağıra yiyoruz,onlarada veriyoruz yemek. bazen ellerini bile yalatıyor kedilere ama ben o kadarından korkuyorum. tırmalar falan sonra bir daha kedilere yaklaşamaz diye.

bu arada bebeklerin sevmediğiniz bir hareketini,yapmaması için görmemezlikten gelin tepki vermeyin,hatta yanından ayrılın,yapabiliyorsanız bir müddet hiç ilgilenmeyin ,ilginizden mahrum bırakın diyor uzmanlar. sende üstüne fazla gitme bence maralcığım

Valla havhavlara bayılıo ama kediden tırsıoo ee bzm kağıdaki kediden ben bile tırsıomm yanıı.kıllı tüylü koca bişeyy.. sucluyum ama güzeldi :)) ilk defa elifin böle bi lokmada yediğini gördüm ve ciğnedide...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…