2011 Ekim Anneleri

valla enerjine hayran kaldım maral,gün falanmı yapıyorsunuz orada , niye kendinizi bu kadar yoruyorsunuz arkadaşlar

zefeyciğim tarifi bende istiyorum,çünkü bu anlattığına benzer birşey yemiştim daha önce çok hoşuma gitmişti,onun için tarifi al mutlaka olurmu şeker

valla enerjine hayran kaldım maral,gün falanmı yapıyorsunuz orada , niye kendinizi bu kadar yoruyorsunuz arkadaşlar

yok canım gün yapmıyoruz,
bir arkadaşımız silopi de müdür yrd. olarak çalışıyor,
gelecek diye yapayım dedim, gelmedi ama aklıma koydum ya,
bir şeyler hazırlayıp yaptık,
ben canım isteyince yapıp kendi aramızda yiyiyoruz.

Meloşş seni unuttumm gızzzzz
Koymuşsun oraya elmalı turtayı, kendin zayıf olabilirsin Zefey Hanım ama biz zayıf değiliz ve her gördüğümüzü canımız çekiyor. Bu elmalı turtayı sevmeyen kadın var mıdır acaba?
kızlar ben de kaçıyorum,
kendinize iyi bakın, bebelere iyi bakın,
kocalarınıza da iyi bakın,
güzel bir akşam ve gece geçirmenizi dilerim

Hadi iyi akşamlar, sen de iyi bak kendine... Sizin İstanbul'da mesai kaçta bitiyor kızlar? Saat 4 oldu mu kaçışmaya başlıyonuz?

Hımmmmm:) canım ben o kurabiyenin tarifini vermiştim ya, şerbetlenmemiş baklava gibi. BAklava yufkasıyla yapılıyor. hazır baklava yufkaları var ondan alıyorsun. bir kat yufka serip üzerine sıvı yağ sürüyosun, bi kat daha yufka sıvıyağ, böyle 4-5 kat yapıyosun. en üste, önceden sıvıyağla çırpılmış tahini sürüyosun, onun üstüne ceviz, fındık vs döküyosun sonra da şeker döküyosun üstüne, toz şeker yani. sarıyosun rulo gibi. küçük küçük de kesip kızartıyosun. en son da üstüne pudra şekeri serpiyosun fırından çıkınca. öyle yapılıyo iştee

Kıtır kıtır, çıtır çıtır nasıl anlatsam gerçekten harika bir tatlı. Evet kalorisi biraz bol ama arada ufak kaçamaklar olabilir değil mi? Bu lezzeti deneyin, korkmayın bence Kolay bayatlamıyor olması da en güzel yanlarından…

Malzemeler:

12 adet baklavalık yufka

2 su bardağı tahin

1 su bardağı toz şeker

Fındık

Tereyağı

Toz şeker

Öncelikle tahinle tozşekeri bir kapta karıştırıyoruz.Fındığınızı ufalarken çok ufak parçalar yerine biraz irice bırakmanızı tavsiye ediyorum, böylelikle fındıklar kıtır kıtır ağıza geliyor, çok daha güzel oluyor. Daha sonra yağımızı eritiyoruz( ben burda tereyağı kullandım.Tereyağının lezzetine bayılırım. Ama siz margarin, sıvıyağ da kullanabilirsiniz.) Yağda kullanacağımız ölçü, 3 kat yufkanın her katını iyice yağlayabilecek miktarda olması.Yufkalarımızdan bir tane alıp tezgahımıza seriyoruz,üzerine yağımızı sürüyoruz. Sonra üzerine bir kat yufka daha koyuyoruz ,onun da üzerine yağ sürüyoruz. Üçüncü kat yufkamızı koyup, onu da bir güzel yağlıyoruz, sonra üzerine bolca tahin sürüyoruz. Üzerine fındık serpip yufkaları rulo haline getiriyoruz. Rulomuzdan yaklaşık iki parmak kalınlığında parçalar kesiyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize alıp 180C fırında kızarana dek pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

- Baklavalık yufkayı, yağlamadan hemen önce paketinden çıkarmanızı öneriyorum, yoksa kağıt gibi kuruyor.

- Pudra şekerini sıcakken döktüğünüzde şekeri biraz emiyor, bu yüzden görünüm açısından servis öncesi biraz daha pudra şekeri serpmenizi tavsiye ederim.

Banyolu Börek

Malzemeler:

•4 yufka
•1 su bardağı yoğurt
•1/2 çay bardağı zeytinyağı
•2 yumurta
•1 kase su
•iç malzemesi:
•250gr beyaz peynir, ezilmiş
•1 demet maydanoz, doğranmış
•üzerine:
•yumurta sarısı
•çörek otu
Hazırlanması:

1.Yufkaları üst üste koyup 8 parçaya kesin. Yoğurt, zeytinyağı ve yumurtaları bir kapta karıştırın.
2.Kestiğiniz yufkaların üzerine fırçayla yoğurtlu harçtan sürün. Yufkanın geniş tarafına peynirli içten yayıp -kenarlarını kıvırmadan- rulo şeklinde sarın. Ruloları içe doğru sarıp bir servis tepsisine yerleştirin.
3.Yufkaların tamamını sarınca her bir böreği bir kase suya daldırıp çıkartın ve fırın tepsisine yerleştirin. Börekleri 45 dakika buzdolabında beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
4.200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

merhaba arkadaşlar,sohbet uzun hızlıca okudm sadece.
zeynep geçmiş olsun arada oluyor bizimde ama geçiyor ertesi güne.sizinde gecer inşallah.
tarifler hızlı bende cocostar diye şerbetli kurabiye yedim süüüpppeer ,kakaolu şeyleri seviyorum ben.
foto yu görünce hemen canım istedi,yapıcam yakında.herkese ii akşamlar....

Son düzenleme:
günaydın kızlarrrrr yeni geldik servis şöforu uyuyaa kalmış
ama sevozyy can halaaaa sepet resmini koymamışsın haydii çatlatma adamıııııı:76:

oyoyoyoyoyoy çok güzel görünüyor.tarifide ekleseydin ya canım.neyse ben bulurum şimdi netten.

evet kızlar gördüğünüz üzere yine kurabiye muhabbeti ile başladık güne bu kilolar gitmezzzzzzz

herkese günaydınnnnnnnnnn

günaydın kızlarrrrr yeni geldik servis şöforu uyuyaa kalmış
ama sevozyy can halaaaa sepet resmini koymamışsın haydii çatlatma adamıııııı:76:

malzemeler geldimi zefey,ne zaman yapacaktıki sevozy sepeti

sen yaptınmı yufkalı tahinliyi,getirdinse yanında çaya geliyorum şimdi sana

Hamuru için:

•Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
•1 çay bardağı sıvı yağ
•1 çay bardağı toz şeker
•1 küçük paket kakao
•1 yumurta (oda sıcaklığında olmasa da olur)
•1 paket vanilya
•1 paket kabartma tozu
•Aldığı kadar un
İçi için:

•2 su bardağı hindistan cevizi
•1 yumurtanın akı
•1 su bardağı pudra şekeri
Şerbeti için:

•1 buçuk su bardağı süt
•1 bucuk su bardağı şeker
Süslemek için:

•1 paket (80 gr) beyaz çikolata

Hamuru için bütün malzemeleri yoğurun, kulak memesi kıvamında bi hamur olsun. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın, ben bu ölçülerden 26 tane çıkarttım.
İç malzemesini de yoğurup 26 parçaya ayırıp yuvarlayın. Sonra hamurların içini oyup, top şeklindeki hindistan cevizini yerleştirip hamuru kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. (Ben tepsiye yağlı kağıt serdim isterseniz tepsiyi sıvı yağ ile yağlayabilirsiniz de)
şerbeti için, bi kapta sütün içine şekeri koyun, şeker eriyene kadar kaşıkla karıştırın. Ama süt soğuk olsun. Kurabiyeler fırından çıkınca hemen soğuk şerbetin içine atın, 1 dakika sonra çıkartın yumuşasın, şerbeti çeksin. Ben üzerine beyaz çikolata erittim siz farklı şekilde de süsleyebilirsiniz, afiyet olsun…

güzel, sessiz, dingin, soğuk ve temiz bir istanbul sabahından günaydınlar,

melofer, ben memurum ve 08.00 16.30 arası çalışıyorum, pazartesiden itibaren ise
08.30 17.00 olacak,

zefey ve kartopu çay içmek için buluştunuz mu?

kızlar dün halleyli tatlıyı yapmak için halley aldım ancak hiç kendimden görmedim, uyuya kaldım
kısmetse bugün akşam yaparım, akşama ilk defa enginar yapacağım buzluktan enginarları çıkardım
hazır garnitürle yapacağım, bakalım tadı nasıl olacak becerebilecek miyim?

yok kızım ne buluşması davet bile edilmedim yarım ağız

yaparsın canım,senin gibi becerikli hatun nasıl yapmaz. ben çok severim enginarı ve mevsiminde her hafta pişiririm çok sağlıklı ve faydalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…