2011 Ekim Anneleri

maşallah burak'a
resimde çok tatlı çıkmış,

bir daha ki sefere haylayf lı olarak yaparım

haydi geçmiş olsunn bizde atlatırız inşallahh 20 nisan bizimkide daha var

herkeşlereee gunaydın hava guzel olunca herkesss bi merhaba demeden gecememişşş bakıommm.
zefey bende dıodum bugun süt iznindedir, bnm malzemeler yalan oldu die:) Ayyy şimdi bnde heyecan yaptımm..Ya nasıl alcam senden onlarıı,h.sonu bulussak mı ne yapsakk, ..

haydi geçmiş olsunn bizde atlatırız inşallahh 20 nisan bizimkide daha var

evet canım darısı sizinkilerin başına olsun.

bu arada biz mama kahvaltıyı kestik dünden beri,ve burak kahvaltıda hiçbir şey yememiş doğru düzgün. bakıcısı çok üzülmüş napacağız deyip duruyor. toplasan 3 lokma ekmek yemedi dedi. doktorda hazıra alıştıkları için yemezler ilk zamanlar sakın vazgeçmeyin diyor. ama öğle yemeğine kadarda eğer kahvaltıyı etmezsa arada bir şey vermeyin dedi. bir hafta içinde alışır diyor bakalım dayanmaya çalışacağız. meyve yemiyor deyincede hoşaf yapmamı önerdi ,ama ılık verme soğutup içir ve tanelerinden de yedir dedi. ayrıca az sütlü muzlu milkshake yapabilirsin ve pipetle içirebilirsin çocuklar çok severler dedi. yazında çileklisini yapabilirmişiz. sabah kahvaltıyı yapmayınca doğru düzgün,öğle yemeğinden sonra ikindide bakıcımız yapmış milkshake i ama biraz tarifi değiştirmiş,içine muz ceviz ve cicibebe eklemiş kendince sabah yediremediklerinin bir kısmını milkshake katmış ve onu içirmiş burağa sağolsun.. bakalım kahvaltı maceramız başladı,inşallah çabucak hallederiz bu sorunu.

Son düzenleme:

kartopum gecmıs olsun cnmm.İnş bzmkiler öle hafif atlatırr.Bizimki nazlı birazzz.Bence sen bakıcı konusunda cok şanslısın.Ne kadar guzel ezbere gitmıo kendincede bişeyler yapıoo.Ya ben direk öle kesmeyi düşünmüyorum.Kahvaltı karısımını az verıp sona bzmle masada herseyden azaz verıomm.Cunku te basına hiç peynir tadı,recel pekmez tadı bılmıo ki çocuk.Alışmadı yani öle.Şimdi birden kesersem olmaz.Ne zaman ki tek tek herseyden tadıp farkına varcak o zamn kserim heralde.Yumurtayı tek basına yıyo sorun yok, zeytinde yıyıoo.DEkmek değil ama simit sevıo:) peynır maalesef hiç yemıoo acaba labneye mı alıstırsam oda bana cok boşmuş gelıo.
Sütüde gecen kamışla verdım giti geldi yarım kutu içti, ama altdan bastırıp bnm desteğimle tabi

Oy kuzucum Maşallah ona! E hepimizin abisi tabi Burak, ağlamıycak ki örnek olacak. Geçmiş olsun size. Biz de kolaycacık atlatırız İnşallah!

Kahvaltı maceranızda da muvaffakiyetler dilerim Siz azimli olduktan sonra o da alışır...

Mert de bu ara çok iştahsız, ne kahvaltı ediyor ne de akşam yemeği yiyor, öğlen birazcık çorba yiyormuş o kadar. Eli de hep ağzında, ağzından su geliyor. 16 tane dişi var şu anda, başka diş gelecek mi bunların dışında biliyor musunuz? Ya da doktora mı götürmem lazım, bilemedim...

yaaa ben mama kahvaltıyı kesmek istemiyorummm öbür türlü hiç bişi geçmiyo bogazından böle mama gibi olunca bi kaşık labnesi bi kaşık pekmezii tahini zeytin ezmesi tereyağı hepsini almış oluyo ama öbür türlü tek tekkk hayatta yemez onlarıııı yedirmemin mümkünatı yok çünkü bide kendimi oğluşumun yerine koyuyorum bi tane azı dişi var damaklarıyla bi zeytini ne kadar geveleyebilir ezemezz bişiyi ezemeden yuttuğumu kendim bile düşlünemiyorumm o yüzden ben azı dişleri çuıkınca kesiciyymmm zaten çok iştahsızz herşeyi reddediyo sevdiği şeyleri eline versem böle iştahla alıp ısırıyo yiyecekmiş gibi sonra tüküğrüyo ner blimm g

sevozyy sepeti küçük boy seçmiştim ama ebatı tahminimden büyüğk oldu kenarları fırfırlanıncada daha büyük şaşalı duracakkkk bunları şimdi yapmak için kendimi zor tutuyormm varyaa PPP fena

kızlarr ben ameliyat olana kadar yanbi 14 şubata kadar efeyi biz uyuduğumuzda yanımıza yatırıyodum çıtını çıkartmadan dalıyodu uyuyodu ama ben ameliyat olunca yanında yatamadım eşim ayağında salları annem çingene beşiğine falan koydu alıştı bu iyice şu son bi haftadırda dişinden huysuz babası kucağına alıyo evi turluyo o sırada uyuya kalıyo artık ayaktada sallanmak istemiyo çok kötü alıştıııı napıcazzz aynı durumda olan varmııııı sallanarakmı uyuyo sizinkilerdee hayalimdeki bebekkkkkk yatağa koyunca uyuyann bebekti ama işte

inşallah ağrısız ,ateşsiz atlatır herkes canım. zaten bu ay aşıları ateş yapmıyormuş. eeeeeee kız çocuğu nazlı olacak elbet,bırak yapsın nazını evet bakıcımız yemek konusunda çok hassas ,çünkü ben çok hassasım ,ben onu ilk işe alırken burağın kolay yemek yemediğini benim için ilk sırada yemek olduğunu söylemiştim,oda sağolsun benden pimpirikli çıktı.
sevozy bizde burağa karışım yedirip sonra yanımızda yediklerimizden veriyorduk son 2 aydır ama tadımlık oluyor onlar dediğin gibi biraz reçel 2 zeytin(ki zeytini çok seviyor ben ne kadar versem o kadar yiyecek gibi) ev yapımı reçel ,bir parça kaşar. ama yumurta hele beyazını hiç yemiyor mesela. 2 aydır tatlarına alışması lazım . ama şimdi aynı bizim yanımızda yediği kadar yemiş tadımlık yani.eğer mama karışımını kesmezsem taneliye hiç alışmayacak burak herhalde. o yüzden direk keselim bir deneyelim dedik 1 hafta kadar.bakalım ne olacak göreceğiz hepbirlikte.simiti denemedik,bizde deneyelim. ben burağa şimdiye kadar hiç beyaz ekmek vermedim.hep tam tahıllı veya tam buğday yedi yemeklerinin ve çorbanın içinde. geçen gün restoranta eline beyaz ekmek aldı,garibimin bir yemesi var görecektiniz günlerce aç kalmış gibi.

ne çok yazdım ama şunuda ekleyeyim sevozy, biz kahvaltıya başladığımızdan beri hep labne veriyoruz burağa ana peynir olarak. hatta labneyi karışıma katmıyorum kaşıkla arada veriyorum ayrı olarak. şimdi kendi yemeği seviyor tatlı kaşığı ile kendi yiyor,yiyebildiği kadar engel olmuyorum dökülsede sürülsede,yavaş yavaş öğrensin istiyorum.

maşallah mertin dişlerine bende sormamışım doktora kaç yaşına kadar çıkacak bu dişler diye. bizimde 12 dişimiz var şuanda.çarşamba 18 ay kontrolüne gittiğimizde sayabildi doktor. 2 yaşına kadar hastalık falan olmazsa dr kontrolü yokmuş artık. bence sende 18 ay kontrolüne getir merti.

valla zefey ben 6 aylıktan 1 yaşına gelene kadar kendi yatağında yatırıyor ve kendi kendine uyutuyordum,biraz mızırdanıp dalıyordu uykusuna. ama 1 yaş kontrolünde doktora gittiğimizde orda bir kadına söyledim bunu aaaaaaaaaa bizimki hiç öyle uyumuyor ne güzel falan dedi. burak o günden beri yatağında kendi uyumuyor malesef oğluma nazarı değdi kadının. biz uyku saati geldiğinde salıncağı var burağın orada sallıyoruz parkta sallar gibi,orada uykuya dalıyor sonra yatağına yatırıyoruz. artık sallamadan uyumuyor. bugünde sabah 5 de uyanmış ağlamaya başladı yanımıza aldık ama tepemizde dolaşıyor dalamadı bir türlü sonra ona süt yaptım koydum biberona 6:30 gibi içerken uyudu.anlayacağınız 5 den beri ayaktayım

günadın kızlar,

bende oğluma hala bulamaç veriyorum ki oglumun azı dişlerinin hepsi çıktı ama yemez gibi geliyor bakalım burak alışabilecekmi ona göre bizde deneriz

zefey benim oğlum 5 aylıktan beri ayakta sallanarak uyuyor bi yönden iyi bi yönden kötü ama keşke kendi kendine uyusa bence sen oğlan alışmadan eski düzene döndür.

kızlar doktorlar sitesine üyeyiyim ve çok sık sorular soruyorum çokta faydalananıyorum çocuk doktoru var gülay karadeniz diye çok içten ve doğru cevaplar veriyor bi soru sormuştum ama canım sıkıldı cevaba. benim oğlum şuanda anne,baba,hayır,gol,hadi ve dede diyor başkada anlamsız kelimeler söylüyor gülay karadeniz demişki bebekler 18 ayına kadar en az 8-25 kelime arasında söylenmesi beklenir 2 yaşındada ikili cümle kurması gerekir demiş oğlum 6 kelime söylüyor ancak bide öneride bulunmuş evde televizyon gürültüsünü ortadan kaldırın ve arkadaşlarıyla vakit geçirmesini sağlayın demiş... çok moralim bozuldu lütfen kızlar hepinizden cevap bekliyorum sizinkiler kaç kelime söylüyor? en iyi değerlendirebilceğim yorum sizlerden gelecek... burda bi oyun evi var gidip görüşcem haftada 2 gün 1 er saat orda vakit geçirelim en azından hiç arkadaşı yok çünkü

ben konuşma konusuna fazla takmıyorum zaya,doktorumda sadece yanında bol bol konuşun ve çocuklu ortamda bulunmaya çalışın biraz sosyalleşmesine yardımcı olun dedi. parka çıkarın bol bol engüzeli dedi. şimdi havaların ısınmasını bekliyorum. bizim sitenin oyun parkı var ve sitemiz bakıcı cenneti herkes çalışıyor bebelere bakıcılar bakıyor. yazın bahçeden eve girmiyor bakıcılar. bizimkide onların yanına iner artık. burakta fazla birşey konuşmuyor.baba bile demiyor. varsa yoksa dede,çünkü dedesinin hastası,çok seviyor dedeyi. canı isterse anniiii diyor. attı,bitti ,gitti,mamma,duduuuuut (araba olur kendileri),havhav(tabiki köpek),at(hayvan olan,bunu çok bilinçli söylüyro,tv de gördüğünde falan).bukadar. ama bir şekilde herşeyi anlatıyor bize. ve hemen hemen her denileni anlayıp yapıyor. zaten doktorda kelimeden daha çok,komutları anlıyormu istenileni yapaıyormu diye sordu bize. ben tv seyrettirmiyorum ,hatta yanında açmıyorum ama yinede konuşması gelişmedi diyebilirim,fazla sorun yapmıyorum ben bu konuyu

zayaaa canm ne bilim her bebeğin gelişimi farklıyaa bazıları geç söyler bazıları erken ama dediği gibi fazla tv açmamak sürekli onlarla konuşmak lazıom yada her dediğini anlamazdan gelip ona söylettirmek bizimkide babasına dede demeye başladı acaba diyorum biz şaşırıyorzz gülüyoruzya nonun hoşunamı gidiyorda yapıyor böle bana anne diyor annanaesine anenne diyor yanındada bi kaç şey ama maralınki gibi konuşmuyo maşallahh cevizz diyomuşş yaa aklıma geldikçe maşallah diyorum

sovozii nasıl alacin verecimm ben bu sepetleri şeysilarıı

ya bu sorun bi ara cok kafamı kurcalıodu ama bnde takmamaya calısıom.Elif de aynı herseyi fazlasıyla anlıo, bende onu anlıorum.resmen isaret diliyle konusuoz:) anni,baba,dede,dudduu,mama,havhavv dıoo..Hiç arkadası yok.Tv konusunda ben maalesef aksamları acıorum.ama Elif ssadece reklamlara kitlenıo cokda kilitlenmıo ekrana.Zaten onunla mesgul olursa Tv ye bakmıo pekkk.Aklıma takmamaya calısorum yoksa çok üzülüorum vesvevese yapmayayım dıorummm.Bnde gec konusmusum ama şimdi zorsusuommm:) yerine göre tabi:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…