2011 Ekim Anneleri

kız zefey öncelikle sana cevap vereyim;

benim kız cebbizz, cebviz diyor ama 6 aylıkken kahvaltısına hep koyuyorum
ve açıkta ceviz, gidiyor geliyor yiyor, geçen ceviz kırıyorduk halini göreceksin,
o ceviz kıracağının içine koyuyor ben kırıyorum sonra onları kabuklarından temizlemeye çalışıyor
dün iki tane cevizi çekmecenin içinde buldu, cezveleri falan bırakıp onları birbirine tokuşturdu
sonra kırdık ve yedi (galiba sürekli yemesi, görmesi, ceviz mi istiyorsun, ceviz yiyecek misin diye
sordukça öğrendi ve tekrarladı)

dün tarhana çorbası yaptım kız bacaklarımda o da görecek, kızım bak çorbanı yapıyorum dedikçe
çabbuk, çabbuk diyor ben çorba diyorum o çabbuk diyor yanlızca bir kere çorba dedi yoksa hep çabbuk diyor,
galiba yeni kelimeleri söylemeye çalışmak hoşuna gidiyor

bu arada bizim evde televizyon açık, annemlerde açık, kayınvalidemlerde açık cemre televizyona bakıyor
reklamlarda pür dikkat, kendince konuşmaya çalışıyor, ben çok diyip ardından anlamsız bir şeyler geveliyor
ama hep konuştum, her şeyi büyük birisi gibi doğrusunu söyleyerek konuştum, o amba diyor ben araba diyorum

2.5 yaşındaki yiğenlerimden biri konuşuyor diğeri konuşmuyor (konuşmayanın annesi yaşına girmeden, babası ise 4 yaşına kadar konuşmamış) gerçi konuşamayan yiğenime erken konuşur dediler (bir kaç kelime erken konuşunca annesine çekecek dediler)
ancak konuşmadı, nasıl olsa konuşacaklar, her şeyi anlıyor, kendini bir şekilde ifade etmeye çalışıyor

televizyon konusunda ben malum evde olunca açmadan tüm gün insanın canı sıkılıyor televizyon açıyorum fakat reklam çıktığında mutlaka değiştiriyorum sadece pepeyi ziliyor ama duyduğu ses bile yetiyor galiba ona son bir haftadır araştırmalarımdan ötürü bilgisayar başındayım televizyonu kapattım ya oyun oynuyoruz yada ben bakarken o kendi oynuyor bundan sonrada böyle yapmalıyım galiba televizyondansa bilgisayara takılmak... evde olduğum için sürekli konuşuyorum oyunlar oynuyoruz ama bilmem ki neden böle... biz biraz fazla pimpirikliyiz

evet her çocuğun gelişimi farklı anlama konusunda hiç bir sıkıntımız yok mesela şuanda kamyonu arabayı tüm oyuncaklarını ismiyle söylüyoruz hemen alır getirir uykusu geldiğinde yastığı alır ayağıma koyar kızdığımızda herşeyi anlıyor anlamadan yana bi sıkıntımız yok bilmem ki doktor bide işitmeye dair bi sıkıntısı varmı ona dikkat edin demiş ben daha çok pimpiriklendim çünkü işitmeye dair sıkıntısı yok eminim odaya girelim uyurken çıtt sesine uyanır bilmem canım sıkıldı benim

evet doktor genetiksel faktörlerde etkili demiş...bugün hemen gidip hikaye kitabı alıyorum okumaya başlıcam 'vicdan azabı duymak' annelik bence sürekli acaba acaba acaba... ama artık televizyonu izlemeyi bırakıyorum oğlum için saolun kızlar hepinizzz.....

bu arada oğlumu yarın göz doktoruna götürüyorum kontrol için bebekler 1-2 yaş arasında muayene olmalıymış ya ben dayanamayıp 6 aylıkken götürmüştümde 1 yıl sonra tekrar göreyim dedi bakalım inşallah ii çıkar sonuç

maralcığım bende tüm kelimeleri düzgün konuşuyorum burakla ısrarla ama o kafasına göre takılıyor o dudüttttt diyor ben araba diyorum, o dudüttttt diyor ben araba diyorum ,o dudüttttt diyor ben araba diyorum ikimizde aynı inatla devam ediyoruz bazen bu on dakika falan sürüyor bakalım ne zaman diyecek doğrusunu göreceğiz

cemre'nin uyku hali...
cemre doğduğundan beri kucağımda emerek uyuyor,
annemlerde ise pusete konulup sallanarak uyutuluyor,
bazen puset olmayınca ve annesinin kucağı olmayınca
birisinin kucağında uyuya dalıyor, uykuya dalınca yatağına
götürüyoruz.

diş çıkartınca çok geç yatıyordu, şimdi 22, 22.30, 23 civarlarında yatıyor,
günde 2 kez 30 dk ila 1 saat civarında uykusunu alıyor, gece su ve emmek için
kalkıyor,

valla bılmıımm zeynoo.ya h.sonu bıseklde ayarlıcaz yada size zahmet bzm iş yeri yakındır size güvenliğe bırakcann:)

işyerinin adını mesaj at yada whats uptan yazz bi bakem heleee yakınsa bugün meydana çıkıcaktık alışverişe oraya bırakırım yada alışverişimi ertelerim haftasonuna reale yada carrefoura buyakaya uğradığınızda bende denk getirir tyeslim ederim bacım bana yakınyaa problem olmazzzzzzz

Zefey dün cevap veremedim sana. Ben de tam bu konuda yazacaktım .Benim oğluş sabah 7 dedi mi ayakta ne kadar da geç yatırsam işe gidecek sanki kurulu saat gibi erken kalkıyo. gece defalarca kalkması da cabası. Ben bir türlü uyku düzenini oturtamadım. neler denedim neler. Dün artık büyüdün kendi yatağına yatmalısın dedim. yatırdım önce oyun sandı sonra bastı çığlığı. Göğsümde emerek uyuyo süt de gelse bari. Yani bir nevi emzik niyetine kullanıyor beni.Bu konuda araştırmalarımda kimi uzmanlar 2 yaşına kadar anne kokusuyla, sevgisiyle uyumalı diyor,kimisi kendi başına uyumalı diyor. Kime inanacağıma şaşırdım .

zaya burak hikaye dinlemeyi sevmiyor ne kitapdan,nede o hikaye anlatan oyuncaklardan. doktora söyledim üstüne gitme dedi. oyuncaklarıyla fazla oynamıyor dedim,kap kaçak daha hoşuna gidiyor dedim. onlarda onun için bir nevi oyuncak dedi. biz herhalde fazla şey istiyoruz bu bebelerden,çabucak büyüsünler diye bekliyoruz,acele ediyoruz herhalde.

bu arada 6 aylık göz kontrolünde sorunmu çıktı niye çağırdı bir yaşında. bizde burak 6 -7 aylıktı herhalde gözünde kızarıklık olmuştu dünya göze götürmüştüm. göz muayenesi yapıldımı daha önce dedi. yok deyince isterseniz gelmişken onuda yapalım dedi. bizde nasılsa muayene ücreti ödedik aradan çıksın dedik Allahtan birşey çıkmadı. bize dedi doktor,eğer herhangi bir sorun olmazsa 3 yaşına kadar bir daha muayeneye gerek yokmuş.

ayy tırmanışları gözümn önünden gitmioo minnaımm tontiğimmm yerimm onuuu tossspaaammmmm

doğduğu zaman kıvaç'a işitme testi yaptırdınızmı? yaptırdınızsa bir sorun yoktur. yaptırmadınızsa onu yaptırmanızı öneririm.

doğduğu zaman kıvaç'a işitme testi yaptırdınızmı? yaptırdınızsa bir sorun yoktur. yaptırmadınızsa onu yaptırmanızı öneririm.

kartopucum biz 6 aylıkken gittiğimizde doktor 2 numara astigmat dedi fakat 1.5 yaşından önce muayene olmamamsı lazımmış biz erken götürmüşüz çünkü doktor dediki bebekler göz yapısını 2 yaşında tamamlarmış muhtemelen düzelir dedi bizde şimdi tekrar götürcez bakalım ne dicek..kendi çocuk doktorumuza söylediğimizde 2 numara astigmat demesi saçma çünkü gelişimi tamamlanmadı ki daha dedi hatta oyüzden götürdüüm doktora gitmicez yeni bi doktor geldi ona gitcez ama buda yine astigmat derse yine istanbul yolu gözükür bize....doğduktan 1hafta sonra işitme testi yapıldı bişey çıkmadı ki bence kesinlikle yok işitmeye dair bişey park yatağına koyuyorum oyun oynasın diye bişey almak için girerken eğer görürse benim geldiğimi çığlığı basıyor o yüzden parmak ucunda gidiyorum inanın duyuyor ses konusunda çok fena taa salondan öbür odada reklam sesini duysun dikkat kesilir hemen koşarak gider izlemye ki ses az geldiği halde... işitme konusunda eminim.. ama göze de bakcaz bakalım...

zayacığım deminde dediğim gibi biz kafaya çok takıyoruz. hepsi çok akıllı ve sağlıklı bebelerin 41 kere maşallah

41 X

haftasonuuuu bi avm e gidiceeniz zaman haber verin bende alışverişime denk getirir rteslim ederim işyerini yada özelden at belkim yakındırr haftasonu vız vıza götüremeyiz acayip kalabalık oluyormuşşşşş carrefourdaki yerde aynı o şekildeee siz bilirsinzz yaw ben uyarımm herşkldeeee

Zaya Mert'in de toplasan 5-6 kelimeyi geçmez. Ben de çok üstelemiyorum, televizyon bizde de hep açık. Havalar ısındığından beri salonda durulmuyor artık genelde ya balkonda ya bahçede ama kimse inmiyor bahçeye sadece kedilerle oynuyor. 15 Nisanda kontrole götürmeyi düşünüyorum o zaman doktorumuzun da fikrini alırım, bizim doktor 15 ay kontrolünde her şey yolunda iletişiminiz çok güzel demişti. Göz kontrolüne 8 aylıkken götürdüm ben bişey yoktu fakat bizim genlerde göz kusuru var o yüzden 2 yaşı civarı bi daha bakalım demişti. Nisanda göz doktoruna da götürmeyi düşünüyorum.
Erkek çocuğu geç konuşur derlerya biraz da onn rahatlığı var bende.

Uykuya emerek dalıyor Mert. İki hafta önce benim 2 gece evde olmamam bütün düzenimizi bozdu. 8-9 arası uyuyan çocuğumu artık 10:30'da bile ağlaya ağlaya sokuyorum yatak odasına. Hiç uykusu gelmiyor. Emmeyi bırakınca nasıl uyutacağımı şimdiden kara kara düşünmeye başladım.. Mertin karyolası bizim yatak odasında, uyuduktan sonra yatağına koyuyorum, gece emmek için uyandığında uyku hali kendi yatağımıza alıyorum ve bunu baya geç farkediyorum, farkeder etmez gene kendi yatağına bırakıyorum ama baya alıştı bizim yatağa, hatta bu sabah felç oldum sandım bütün omuriliğim tutulmuştu:18::18:
Pedagog Adem Güneş'in kitaplarını okuyorum, çocuğun 2 yaşına kadar anne babayla uyumasını ve 4 yaşına kadar da aynı odada uyumasını doğru buluyor hoca. Ne derece doğru bilmiyorum, her doktor farklı konuşuyor.

kızlar işim üst üste geldi bugünlük bir daha giriş yapabilir miyim bilemiyorum,

öğlen arkadaşın eşi yoğun bakımda olduğundan geçmiş olsuna gittik
oradan metroporta uğradım flyn park gibi bir oyun yeri vardı hemen sordum
1,5 yaşında kızım var getirebilir miyim diye,
4 yaş üstünü alıyorlarmış ancak hafta içi getirebilirsiniz dedi,
peki saat 6 gibi getirsem olur mu dedim,
kızlar olur dedi ve ben de girebilirmişim
yarım saat 10 dk gerisini hatırlamıyorum
kısmetse akşama kızı alıp gideyim diyorum
bakalım neler yapacak

bu arada zaya ben de cemre'yi göze götüreceğim, benim kızda hastaneden çıktıktan sonra
göz çapaklığı oluştu 6 aylıkken, 9 aylıkken ve 12 aylıkken göze götürdüm şimdi 18 aylıkken
götüreceğim,
daha önce bahsetmiştim benim bir yiğenimin gözünde bir şey yoktu daha sonra sağlık ocağındaki
doktor problemi fark etti ve 1.5 yaşında ablam hem özele hem de çapaya götürdü, 1-2.5 arasında
numara dediler ancak 2 yaşında galiba tekrar götürdüler 3 numaya çıkmış (sol gözdü galiba) şimdi
gözünü kapatıyorlar (günde 2 saat) göz tembelliği babası tarafında vardı ve birden çıktı o yüzden
var olmayan sonra çıkar diye tedbiri elden bırakmıyorum
gerçi bebeklerde küçük numaraların olması normal büyüdükçe numaralar netleşiyor, 12 aylıkken
devlete gittiğimde allahtan birşey çıkmadı ancak özel 1.5 yaş dediği için oraya da götüreyim diyorum

2012 nisan annelerine baktımda kızlar bayaa resim koymuşlar bebeciklerinnnnn bide hep hamileler galiba bi bizz böle çıktık galiba

ayy tatlı krizine gitrdim yine gittim keten tıohumu aldım bende canım tatlı çok çekince bi kaşık yiyciiyymmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…