sovozii nasıl alacin verecimm ben bu sepetleri şeysilarıı
ben konuşma konusuna fazla takmıyorum zaya,doktorumda sadece yanında bol bol konuşun ve çocuklu ortamda bulunmaya çalışın biraz sosyalleşmesine yardımcı olun dedi. parka çıkarın bol bol engüzeli dedi. şimdi havaların ısınmasını bekliyorum. bizim sitenin oyun parkı var ve sitemiz bakıcı cennetiherkes çalışıyor bebelere bakıcılar bakıyor. yazın bahçeden eve girmiyor bakıcılar. bizimkide onların yanına iner artık. burakta fazla birşey konuşmuyor.baba bile demiyor. varsa yoksa dede,çünkü dedesinin hastası,çok seviyor dedeyi. canı isterse anniiii diyor. attı,bitti ,gitti,mamma,duduuuuut (araba olur kendileri),havhav(tabiki köpek),at(hayvan olan,bunu çok bilinçli söylüyro,tv de gördüğünde falan).bukadar. ama bir şekilde herşeyi anlatıyor bize. ve hemen hemen her denileni anlayıp yapıyor. zaten doktorda kelimeden daha çok,komutları anlıyormu istenileni yapaıyormu diye sordu bize. ben tv seyrettirmiyorum ,hatta yanında açmıyorum ama yinede konuşması gelişmedi diyebilirim,fazla sorun yapmıyorum ben bu konuyu
zayaaa canm ne bilim her bebeğin gelişimi farklıyaa bazıları geç söyler bazıları erken ama dediği gibi fazla tv açmamak sürekli onlarla konuşmak lazıom yada her dediğini anlamazdan gelip ona söylettirmek bizimkide babasına dede demeye başladı acaba diyorum biz şaşırıyorzz gülüyoruzya nonun hoşunamı gidiyorda yapıyor böle bana anne diyor annanaesine anenne diyor yanındada bi kaç şey ama maralınki gibi konuşmuyo maşallahh cevizz diyomuşş yaa aklıma geldikçe maşallah diyorum
ya bu sorun bi ara cok kafamı kurcalıodu ama bnde takmamaya calısıom.Elif de aynı herseyi fazlasıyla anlıo, bende onu anlıorum.resmen isaret diliyle konusuoz:) anni,baba,dede,dudduu,mama,havhavv dıoo..Hiç arkadası yok.Tv konusunda ben maalesef aksamları acıorum.ama Elif ssadece reklamlara kitlenıo cokda kilitlenmıo ekrana.Zaten onunla mesgul olursa Tv ye bakmıo pekkk.Aklıma takmamaya calısorum yoksa çok üzülüorum vesvevese yapmayayım dıorummm.Bnde gec konusmusum ama şimdi zorsusuommm:) yerine göre tabi:))
kız zefey öncelikle sana cevap vereyim;
benim kız cebbizz, cebviz diyor ama 6 aylıkken kahvaltısına hep koyuyorum
ve açıkta ceviz, gidiyor geliyor yiyor, geçen ceviz kırıyorduk halini göreceksin,
o ceviz kıracağının içine koyuyor ben kırıyorum sonra onları kabuklarından temizlemeye çalışıyor
dün iki tane cevizi çekmecenin içinde buldu, cezveleri falan bırakıp onları birbirine tokuşturdu
sonra kırdık ve yedi (galiba sürekli yemesi, görmesi, ceviz mi istiyorsun, ceviz yiyecek misin diye
sordukça öğrendi ve tekrarladı)
dün tarhana çorbası yaptım kız bacaklarımda o da görecek, kızım bak çorbanı yapıyorum dedikçe
çabbuk, çabbuk diyor ben çorba diyorum o çabbuk diyor yanlızca bir kere çorba dedi yoksa hep çabbuk diyor,
galiba yeni kelimeleri söylemeye çalışmak hoşuna gidiyor
bu arada bizim evde televizyon açık, annemlerde açık, kayınvalidemlerde açık cemre televizyona bakıyor
reklamlarda pür dikkat, kendince konuşmaya çalışıyor, ben çok diyip ardından anlamsız bir şeyler geveliyor
ama hep konuştum, her şeyi büyük birisi gibi doğrusunu söyleyerek konuştum, o amba diyor ben araba diyorum
2.5 yaşındaki yiğenlerimden biri konuşuyor diğeri konuşmuyor (konuşmayanın annesi yaşına girmeden, babası ise 4 yaşına kadar konuşmamış) gerçi konuşamayan yiğenime erken konuşur dediler (bir kaç kelime erken konuşunca annesine çekecek dediler)
ancak konuşmadı, nasıl olsa konuşacaklar, her şeyi anlıyor, kendini bir şekilde ifade etmeye çalışıyor
valla bılmıımm zeynoo.ya h.sonu bıseklde ayarlıcaz yada size zahmet bzm iş yeri yakındır size güvenliğe bırakcann:)
kızlarr ben ameliyat olana kadar yanbi 14 şubata kadar efeyi biz uyuduğumuzda yanımıza yatırıyodum çıtını çıkartmadan dalıyodu uyuyodu ama ben ameliyat olunca yanında yatamadım eşim ayağında salları annem çingene beşiğine falan koydu alıştı bu iyice şu son bi haftadırda dişinden huysuz babası kucağına alıyo evi turluyo o sırada uyuya kalıyo artık ayaktada sallanmak istemiyo çok kötü alıştıııı napıcazzz aynı durumda olan varmııııı sallanarakmı uyuyo sizinkilerdee hayalimdeki bebekkkkkk yatağa koyunca uyuyann bebekti ama işte
akşam vızvız yapalım kızlar,böylece buluşup verebilirsiniz aldıklarınızı,hemde bebeler oynayıp kaynaşır:13:
televizyon konusunda ben malum evde olunca açmadan tüm gün insanın canı sıkılıyor televizyon açıyorum fakat reklam çıktığında mutlaka değiştiriyorum sadece pepeyi ziliyor ama duyduğu ses bile yetiyor galiba ona son bir haftadır araştırmalarımdan ötürü bilgisayar başındayım televizyonu kapattım ya oyun oynuyoruz yada ben bakarken o kendi oynuyor bundan sonrada böyle yapmalıyım galiba televizyondansa bilgisayara takılmak... evde olduğum için sürekli konuşuyorum oyunlar oynuyoruz ama bilmem ki neden böle... biz biraz fazla pimpirikliyiz
evet her çocuğun gelişimi farklı anlama konusunda hiç bir sıkıntımız yok mesela şuanda kamyonu arabayı tüm oyuncaklarını ismiyle söylüyoruz hemen alır getirir uykusu geldiğinde yastığı alır ayağıma koyar kızdığımızda herşeyi anlıyor anlamadan yana bi sıkıntımız yok bilmem kidoktor bide işitmeye dair bi sıkıntısı varmı ona dikkat edin demiş ben daha çok pimpiriklendim çünkü işitmeye dair sıkıntısı yok eminim odaya girelim uyurken çıtt sesine uyanır bilmem canım sıkıldı benim
evet doktor genetiksel faktörlerde etkili demiş...bugün hemen gidip hikaye kitabı alıyorum okumaya başlıcam 'vicdan azabı duymak' annelik bence sürekli acaba acaba acaba... ama artık televizyonu izlemeyi bırakıyorum oğlum için saolun kızlar hepinizzz.....
bu arada oğlumu yarın göz doktoruna götürüyorum kontrol için bebekler 1-2 yaş arasında muayene olmalıymış ya ben dayanamayıp 6 aylıkken götürmüştümde 1 yıl sonra tekrar göreyim dedi bakalım inşallah ii çıkar sonuç
doğduğu zaman kıvaç'a işitme testi yaptırdınızmı? yaptırdınızsa bir sorun yoktur. yaptırmadınızsa onu yaptırmanızı öneririm.
kartopucum biz 6 aylıkken gittiğimizde doktor 2 numara astigmat dedi fakat 1.5 yaşından önce muayene olmamamsı lazımmış biz erken götürmüşüz çünkü doktor dediki bebekler göz yapısını 2 yaşında tamamlarmış muhtemelen düzelir dedi bizde şimdi tekrar götürcez bakalım ne dicek..kendi çocuk doktorumuza söylediğimizde 2 numara astigmat demesi saçma çünkü gelişimi tamamlanmadı ki daha dedi hatta oyüzden götürdüüm doktora gitmicez yeni bi doktor geldi ona gitcez ama buda yine astigmat derse yine istanbul yolu gözükür bize....doğduktan 1hafta sonra işitme testi yapıldı bişey çıkmadı ki bence kesinlikle yok işitmeye dair bişey park yatağına koyuyorum oyun oynasın diye bişey almak için girerken eğer görürse benim geldiğimi çığlığı basıyor o yüzden parmak ucunda gidiyorum inanın duyuyor ses konusunda çok fena taa salondan öbür odada reklam sesini duysun dikkat kesilir hemen koşarak gider izlemye ki ses az geldiği halde... işitme konusunda eminim.. ama göze de bakcaz bakalım...
akşam vızvız yapalım kızlar,böylece buluşup verebilirsiniz aldıklarınızı,hemde bebeler oynayıp kaynaşır:13:
günadın kızlar,
bende oğluma hala bulamaç veriyorum ki oglumun azı dişlerinin hepsi çıktı ama yemez gibi geliyor bakalım burak alışabilecekmi ona göre bizde deneriz
zefey benim oğlum 5 aylıktan beri ayakta sallanarak uyuyor bi yönden iyi bi yönden kötü ama keşke kendi kendine uyusa bence sen oğlan alışmadan eski düzene döndür.
kızlar doktorlar sitesine üyeyiyim ve çok sık sorular soruyorum çokta faydalananıyorum çocuk doktoru var gülay karadeniz diye çok içten ve doğru cevaplar veriyor bi soru sormuştum ama canım sıkıldı cevaba. benim oğlum şuanda anne,baba,hayır,gol,hadi ve dede diyor başkada anlamsız kelimeler söylüyor gülay karadeniz demişki bebekler 18 ayına kadar en az 8-25 kelime arasında söylenmesi beklenir 2 yaşındada ikili cümle kurması gerekir demiş oğlum 6 kelime söylüyor ancak bide öneride bulunmuş evde televizyon gürültüsünü ortadan kaldırın ve arkadaşlarıyla vakit geçirmesini sağlayın demiş... çok moralim bozuldu lütfen kızlar hepinizden cevap bekliyorum sizinkiler kaç kelime söylüyor? en iyi değerlendirebilceğim yorum sizlerden gelecek... burda bi oyun evi var gidip görüşcem haftada 2 gün 1 er saat orda vakit geçirelim en azından hiç arkadaşı yok çünkü
doğduğu zaman kıvaç'a işitme testi yaptırdınızmı? yaptırdınızsa bir sorun yoktur. yaptırmadınızsa onu yaptırmanızı öneririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?