zefey,maral,kartopu melofer hepinize teşekkür ederim...bugün gittim doktora çok şükür 6 aylıkkenki muayenesi ile şuanki arasında düzelme olduğundan dolayı gözlük vermesi verseydi buldum bile doktor dünya göz anında götürcektim biliyosunuz biz pimpirikliyiz bu konularda malum... ama çok şükür 4 ay sonra kontrol dedi zaten her çocukta olurmu yaş büyüdükçe düzelirmiş ama takip gerekiyormuş.... şaşılık durumunu söyledi doktor beni en üzen o ama kalıcı falan olmuyor düzelen bişeymiş bakalım biraz duralımda biz yine dünya göze götürürüz içimiz rahat etsin pediatrik eyes doktorlarını bile buldum şimdiden aman o ii olsunda en iyisine götürürüz.... maral dediğin gibi göz kapamayı sordum yok şuan gerek yok dedi o ilerler düzelmezse dedi şuan hiçbişey yok dedi...inşallah büyüdükçe düzelir canım benim annesinin bi tane güler yüzlü oğlu teyzeleri bi görseniz pek güler yüzlü maşşalahh canımbenim
kızlar gece 2:30 dan beri ayaktayız burakla. köpek dişleri çıkıyor herhalde,gece devamlı ağladı evin içinde devamlı gezindik. camdan dışarıya bakmak istiyor duduuuu duduuuuuu deyip arabalara bakmak istiyor gece vakti arabada geçmiyor ,oğlum arabalar uyumuş hadi bizde uyuyalım diyorum partaki arabaları gösterip, ama tınmıyor beni tabi.bir o cam bir bu cam. cam güzeli olduk anlayacağınız. ilaç verdim hemen fayda etmedi , sabah 5.30 da mamasını içirdik,ilacında etkisiyle uyuya kaldı yavrucağım. bende hazırlanıp işe geldim. şimdi evide arayamıyorum uyanmasın belki uyuyordur diye. çok hassas telefon ve kapı sesine hemen uyanıyor. ben birazdan çıkacağım dışarıda işlerim var. bugün herhalde birdaha giremem. hepinizi öpüyorum. bol muhabbetler olsun
zefey,maral,kartopu melofer hepinize teşekkür ederim...bugün gittim doktora çok şükür 6 aylıkkenki muayenesi ile şuanki arasında düzelme olduğundan dolayı gözlük vermesi verseydi buldum bile doktor dünya göz anında götürcektim biliyosunuz biz pimpirikliyiz bu konularda malum... ama çok şükür 4 ay sonra kontrol dedi zaten her çocukta olurmu yaş büyüdükçe düzelirmiş ama takip gerekiyormuş.... şaşılık durumunu söyledi doktor beni en üzen o ama kalıcı falan olmuyor düzelen bişeymiş bakalım biraz duralımda biz yine dünya göze götürürüz içimiz rahat etsin pediatrik eyes doktorlarını bile buldum şimdiden aman o ii olsunda en iyisine götürürüz.... maral dediğin gibi göz kapamayı sordum yok şuan gerek yok dedi o ilerler düzelmezse dedi şuan hiçbişey yok dedi...inşallah büyüdükçe düzelir canım benim annesinin bi tane güler yüzlü oğlu teyzeleri bi görseniz pek güler yüzlü maşşalahh canımbenim
kızlar gece 2:30 dan beri ayaktayız burakla. köpek dişleri çıkıyor herhalde,gece devamlı ağladı evin içinde devamlı gezindik. camdan dışarıya bakmak istiyor duduuuu duduuuuuu deyip arabalara bakmak istiyor gece vakti arabada geçmiyor ,oğlum arabalar uyumuş hadi bizde uyuyalım diyorum partaki arabaları gösterip, ama tınmıyor beni tabi.bir o cam bir bu cam. cam güzeli olduk anlayacağınız. ilaç verdim hemen fayda etmedi , sabah 5.30 da mamasını içirdik,ilacında etkisiyle uyuya kaldı yavrucağım. bende hazırlanıp işe geldim. şimdi evide arayamıyorum uyanmasın belki uyuyordur diye. çok hassas telefon ve kapı sesine hemen uyanıyor. ben birazdan çıkacağım dışarıda işlerim var. bugün herhalde birdaha giremem. hepinizi öpüyorum. bol muhabbetler olsun
bizimkide aynı dakika başı mıymıylandııda kalkmadı öle sizinki gibi tez ce çıkarırda rahatlarla inşallahhhhhh dün o kadarda yoruldu bizimkide ama yinede uyumadı demekki sancı yaptıı göz altlarıma bolca kapatıcı sürdüm bugün pörtledi iiki gündür uykusuz
oyy çok sevindim kuzucumaaa
bendede eşimdede gizli göz kayması vardı lazer oldum dünya gözd o sırada onuda yapmışlarrr o yüzden bende bu konuda efenin üstüne düşmeliyim uzağı göremiyoduk biz ırsii bizdee
Canım geçmiş olsun.. Erken önlemi alınırsa bişeyciği kalmaz.. Hiç bir şeye gerek kalmadan kendiliğinden düzelir büyüdükçe İnşallah! Sen de benim gibi her gün aşık mı oluyosun oğluna:) Maşallah senin güler yüzlüne
Geçmiş olsun canım.. Kolaycacık atlatır İnşallah! Köpek dişlerinin zamanı geldi mi? Geceleri Mert de çok huzursuz belki de bu yüzdendir bizimki de. Bakıcıya tembih etseydin keşke Burak uyurken o arasaydı seni..
Sen napcan bu uykusuzlukla Zeyno, iyi dayanabiliyorsun, cennet anaların ayağının altında diye boşuna dememişler. Ama ev işlerini biraz rafa kaldır da biraz dinlen, bu kadar yorma kendini.
Göz kayması lazerle tedavi oldu mu merak ettim?
gunaydın kızlarr.
Elif pazar gunu öyle yordum ki,yurudu kostu vs..koca fesaneyi turladı.akşamda banyo yptrdm.dedim heralde bu sabaha kadar kalkamaz biz hepimiz döküldük çünkü anamm kızz4.30 dan sonra 7 ye kadar hiç uyumadı.eli ağzında da değil diş dğeil sankii.yukardaki azılar yandan görünüyor cıkmış onlar mı sancıyo,yoksa uykusuz gecelere geri mi döndük bilemedim yaa..mahvetti bizi bu gecelerr
ya bnm eşimde de göz tembelliği var hatta dkkatle bi noktaya bakınca kaymada var,,ayyy tırstım şimdi bnmde elifi göstermem gerek neolur ne olmazzz yaa.
melofercim aynen hergün daha çok aşık oluyorum oğluma hele bide traş oldu hafta sonu kıvırcık kafaydı şimdi düz oldu böyle bi efendi sakin gibi bi tipi oldu kıvırcıklık ona munzurluk katıyormuş :))
herkese teşekkür ediyorum saolun arkadaşlar....
Bu arada facebook'a girişi yaptım şimdi fotografları ekleme zamanı ama öyle sadece masada çekip eklemek istemiyorum el işi kağıtları aldık gündüz gözüyle çekmeyi düşünüyorum hepinizi eklicem haberiniz olsun... Bide bu resimlerin üzerinde oynama arkaya fon ekleme gibi bildiğiniz güzel programlar varmı?
bende oğlumaa aşığım yaa maşallaahhh ball dünyasııı
canım bu picmonkey diye bi siyte var ben ordan yapıorum photshoplarımı bi bak istersenn
bide sadistmiyim nee dünn saevgi fışkırdaması yaşayınca kafasını ısırdım ascukkkk
Bebeğiniz normalde akşamları 20:00’de yatıyorsa, yaz saati uygulamasıyla yeni saate göre uykusu 21:00’e denk gelecek. Normalde sabah 7 ‘de uyanıyorsa da, uyanma saati 8’e denk geliyor olacak. Birden bire bebeğinizin hem akşam yatış hem de sabah kalkış saati 1 saat ileri gitmiş olacak.
Bebeğinizin eski düzenini korumak için uygulayabileceğiniz farklı çözüm yolları mevcut:
• İlk alternatif, saat 20 yerine 21’de yatıp 7 yerine 8’de kalkmasına müsaade etmek. Bu saatler bebeğiniz için ideal uyku saatleri olmayabilir ama yaklaşık 1 hafta içerisinde bebeğiniz büyük ihtimalle daha erken kalkmaya başlayacaktır ve siz de böylece O’nu kısa zamanda yeni saate göre 20’de yatırabilecek hale gelebilirsiniz.
• İkinci alternatif ise, saatler hiç değişmemiş gibi davranmak. Yani, duvardaki saatin gösterdiğine uymaya devam etmek. Bebeğinizi saat değişiminden önce 20’de yatırıyorsanız, saatler değiştikten sonra da yine yatağa 20’de koyabilirsiniz. Hemen uyumasa da yatakta biraz vakit geçirip uykuya dalacaktır. Sabah kalkışı da yine duvardaki saate göre 7 civarında olur. Bu yöntem, uyku saatleri konusunda esnek olabilen bebekler için daha uygun olacaktır.
• Üçüncü alternatif ise her gün 15 dakikalık adımlarla yeni uyku saatini 4 günde 21:00’den 20:00’ye çekmek olacaktır. Yani, Pazar akşamı saatler değişince bebeğinizi 21 (eski 20) yerine 20:45’te, ertesi gün 20:30’da, ertesi gün 20:15’te ve son gün 20:00’de yatırarak akşam uyku saatinizin aynı kalmasını sağlayabilirsiniz. Sabah uyanma saati de akşam yatış saatine göre doğal olarak düzene girecektir.
Yaz saati uygulaması bebeklerin uyku düzeninde çok büyük sorunlara neden olmaz. Bu nedenle yukarıdaki gibi küçük stratejilerle düzeninizi hemen toparlayabilirsiniz. Biz anneleri asıl zorlayan kış saati uygulamasıdır ki, onu da Ekim ayından tekrar konuşuruz. Şimdi güzel ve güneşli bahar günlerinin tadını çıkartma zamanı! :)
Pınar Sibirsky
0-4 Yaş Uyku Danışmanı
nede güzel anlatmış efe 12 de uyuyordu saatler ileri alınınca buda gece 1 e tekabul etti üç gündürde gece uyumuyoo yine uyumadıı ıhh ıhhh diye sancılanıyo artık bu gece ilaç verim barii hem o rahat etsin hemde biz(((((((
günaydın bu aradaaaaa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?