buldum kızlarrrr gün var 29 unda bunu yapıp götürüciyymm görümcekler aaaaaa naman allahım dişycik kesinn hiç bizim ailede yapan olmadıyaaaaaa inşallah yediğimki gibi tutturabilirimde hafta sonu dererim kesinnn ona göreeee
Oktay Usta'dan Fıstıklı Hindistan Cevizli Küp Kekler Resimli Tarifi | Oktay Usta Yemek Tarifleri Resmi Web Sitesi
sevozy, arkadaşın hayırlısı ile alsın bebesini kucağına. bahtı açık ,ömrü uzun olsun yavrucağın inşallah
inşallahh cnmm
bu aradaa cemreyede bakın kuzeniyle buluşcakkkkkk :))))) ayy büyüycekte dışarı çıkacaklar kız bunlarrrrrr
zefeyyyyyyyyy ben bu siteyi açamıyorum,yasaklı çıkıyor. resim eklesene merak ettim
inş cnm yaa.artık bebeler nadır normal doğumla gelıo sanki,hep sezeryan yaa.
fındık kızımda artık dısarı cknca mahallede oynayan ablaları gösterıo, oraya gitcekmiş.götürüom yanlarına sadece izlıo.istediğine öpücük verıo ,istemedğineee ıhhh diyi geri kaçıoo..alemler yaaa..neyse böle böle acılır heraldee..yasıtlrı ile oynamayı bılmıo çünkü..
KIZLAR ÇOK TATLISINIZ..
ZEFEY GEÇMİŞ OLSUN... Ultrasonun temiz çıkmış, diğerleri de temiz çıkar.
SEVOZY eline sağlık çok beğendim ben. Keşke ben de fırsat bulabilsem de yapsam.
ahannnnnnnnnnnnnnnnndanmdaaaa
HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri üzerine döküyoruz ve mikserin yüksek hızında köpürüp beyazlayana kadar çırpıyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Çırpmaya devam ediyoruz. Toz fındığı ilave edip karıştırıyoruz. 6 çorba k. tepeleme unu ve kabartma tozu ile vanilyayı da karışıma ekliyoruz. Mikserle çırpıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbına karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye başlıyoruz. 20 dakika sonra 160 dereceye düşürüyoruz.
Sosu için, sütü tencereye döküyoruz. Şekeri, unu, nişastayı ve kakaoyu koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca sıvıyağı da sosun içine döküyoruz ve karıştırıyoruz. Böylece daha parlak bir sos elde ediyoruz. Kekimiz soğuyunca kalıptan ters çeviriyoruz ve küp küp dilimliyoruz. Kek dilimlerini önce çikolata sosuna batırıyoruz. Sonrasında da hindistan cevizine ya da fıstığa batırarak servis ediyoruz.
FISTIKLI HİNDİSTAN CEVİZLİ KÜP KEKLER
3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 su b. fındık
yarım su b. süt
yarım su b. sıvıyağ
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
ustasından un ölçüsü
SOSU İÇİN:
2,5 su b. süt
7 çorba k. toz şeker
2 çorba k. kakao
1 tatlı k. un
1 çorba k. nişasta
yarım çay b. sıvıyağ
MANTOLAMAK İÇİN:
yeşil fıstık
hindistan cevizi
Eki Görüntüle 683908 Eki Görüntüle 683909
kızlar ben çıkıyorum,
güzel bir hafta sonu diliyorum,
wuuuuuuuuwuwuwuuuwuwuwuwuw süper bomba gibi valla.çok lezzetli bir şeye benziyor
getir sende bigün vızvıza bakalım ne yapacak bıcırrrr efeyle burağın bi tırmanışı vardıkii görmenizlazımdıdötlerini başlarını yediklerimmmmmm maşallah kuşumadaaa burağadaaaaaaa
inşallahhh cnmmm koloskopi yaptırmıyciymm galiba hala kararsızım boşunaymış gibi geliyo fazla adet kanamam olduğu için böle oluyorum sanki öle hissediyorum
bencede adet kanamsından olma ihtimali çok yüksek. aynı sorun annemde de oluyordu,adet görürken birkeresinde değerleri okadar düşük çıkmıştıki hatırlıyorum doktor yeni düşükmü yaptınız,mide kanamasımı geçirdiniz diye sormuştu.
ama devamlı dikkat etmek gerekiyor annem 2 sene öncede sırf bu kan değerleri düşüklüğünden 15 gün hastanede yattı o kadar düşmüşkü değerleri şişelerce kan veriyorlar yükselmiyor,kaçakmı var diye onada endoskopi,kolonoskopi falan yapıldı bir şey yok.lösemiden bile şüphelendiler.en sonunda ilik alacaklardı artık. sonra yavaş yavaş yükselmeye başladı değerleri. şimdi devamlı ayda 1 b12 iğnesi vuruluyor,ancak dengeliyor vucut kendini.
onun için sende ihmal etme yaptır tüm kontrollerini.sebebini bildikten sonra tedavisi kolay canım. adetten oluyorsa sende kan iğnesi ,hapı ile idare edersin
Günaydınnn! Of nasıl bir hava bu, gök yarıldı yine...
Ben oğluma hiç doyamıyorum, Cumartesileri de yarım gün çalışıyorum.. DÜn arka arkaya 2 kere düştü yavrum. Birinde alnını zemine çarptı, birinde yanağı çizildi.. Gece boyunca uyandı uyandı ağladı... Allah'ım bütün çocukları korusun!
3 Mayıs'ta halamın önemli bir günü varmış, bişeyler hazırlamamı rica etti. Zefey senin şu küp keklerden yapmak istiyorum, lezzeti nasıl?
günaydın arkadaşlar,herkese çok güzel bir hafta diliyorum.şu havalar bir düzelsede baharın geldiğini anlasak.
melofer geçmiş olsun merte canım,Allah korusun tüm bebişleri
zefey,çok güzel olmuş belli,senin yaptığın tarifi yaz bari bize. yeğenimin diş buğdatı olacak bende vakit ulursam ona yapayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?