2011 Ekim Anneleri

sevozy, arkadaşın hayırlısı ile alsın bebesini kucağına. bahtı açık ,ömrü uzun olsun yavrucağın inşallah

inş cnm yaa.artık bebeler nadır normal doğumla gelıo sanki,hep sezeryan yaa.

inşallahh cnmm

bu aradaa cemreyede bakın kuzeniyle buluşcakkkkkk :))))) ayy büyüycekte dışarı çıkacaklar kız bunlarrrrrr

fındık kızımda artık dısarı cknca mahallede oynayan ablaları gösterıo, oraya gitcekmiş.götürüom yanlarına sadece izlıo.istediğine öpücük verıo ,istemedğineee ıhhh diyi geri kaçıoo..alemler yaaa..neyse böle böle acılır heraldee..yasıtlrı ile oynamayı bılmıo çünkü..

KIZLAR ÇOK TATLISINIZ..

ZEFEY GEÇMİŞ OLSUN... Ultrasonun temiz çıkmış, diğerleri de temiz çıkar.
SEVOZY eline sağlık çok beğendim ben. Keşke ben de fırsat bulabilsem de yapsam.

HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri üzerine döküyoruz ve mikserin yüksek hızında köpürüp beyazlayana kadar çırpıyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Çırpmaya devam ediyoruz. Toz fındığı ilave edip karıştırıyoruz. 6 çorba k. tepeleme unu ve kabartma tozu ile vanilyayı da karışıma ekliyoruz. Mikserle çırpıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbına karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye başlıyoruz. 20 dakika sonra 160 dereceye düşürüyoruz.

Sosu için, sütü tencereye döküyoruz. Şekeri, unu, nişastayı ve kakaoyu koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca sıvıyağı da sosun içine döküyoruz ve karıştırıyoruz. Böylece daha parlak bir sos elde ediyoruz. Kekimiz soğuyunca kalıptan ters çeviriyoruz ve küp küp dilimliyoruz. Kek dilimlerini önce çikolata sosuna batırıyoruz. Sonrasında da hindistan cevizine ya da fıstığa batırarak servis ediyoruz.

FISTIKLI HİNDİSTAN CEVİZLİ KÜP KEKLER

3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 su b. fındık
yarım su b. süt
yarım su b. sıvıyağ
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
ustasından un ölçüsü

SOSU İÇİN:
2,5 su b. süt
7 çorba k. toz şeker
2 çorba k. kakao
1 tatlı k. un
1 çorba k. nişasta
yarım çay b. sıvıyağ

MANTOLAMAK İÇİN:
yeşil fıstık
hindistan cevizi

Eki Görüntüle 683908

getir sende bigün vızvıza bakalım ne yapacak bıcırrrr efeyle burağın bi tırmanışı vardıkii görmenizlazımdı dötlerini başlarını yediklerimmmmmm maşallah kuşumadaaa burağadaaaaaaa

KIZLAR ÇOK TATLISINIZ..

ZEFEY GEÇMİŞ OLSUN... Ultrasonun temiz çıkmış, diğerleri de temiz çıkar.
SEVOZY eline sağlık çok beğendim ben. Keşke ben de fırsat bulabilsem de yapsam.

inşallahhh cnmmm koloskopi yaptırmıyciymm galiba hala kararsızım boşunaymış gibi geliyo fazla adet kanamam olduğu için böle oluyorum sanki öle hissediyorum

wuuuuuuuuwuwuwuuuwuwuwuwuw süper bomba gibi valla.çok lezzetli bir şeye benziyor

kızlar ben çıkıyorum,
güzel bir hafta sonu diliyorum,

kıss iyi akşamlarr cemreyi öyyppppp

wuuuuuuuuwuwuwuuuwuwuwuwuw süper bomba gibi valla.çok lezzetli bir şeye benziyor

çok lezzetli ya kek değilde yaşpasta yiyomuş gibi oluyosun hindistan cevizide çok yakışıyo ama bu nurcan ablanın kızı sadece hindstan cevizi koymuş fıstık koymamıştı

bencede adet kanamsından olma ihtimali çok yüksek. aynı sorun annemde de oluyordu,adet görürken birkeresinde değerleri okadar düşük çıkmıştıki hatırlıyorum doktor yeni düşükmü yaptınız,mide kanamasımı geçirdiniz diye sormuştu.

ama devamlı dikkat etmek gerekiyor annem 2 sene öncede sırf bu kan değerleri düşüklüğünden 15 gün hastanede yattı o kadar düşmüşkü değerleri şişelerce kan veriyorlar yükselmiyor,kaçakmı var diye onada endoskopi,kolonoskopi falan yapıldı bir şey yok.lösemiden bile şüphelendiler.en sonunda ilik alacaklardı artık. sonra yavaş yavaş yükselmeye başladı değerleri. şimdi devamlı ayda 1 b12 iğnesi vuruluyor,ancak dengeliyor vucut kendini.

onun için sende ihmal etme yaptır tüm kontrollerini.sebebini bildikten sonra tedavisi kolay canım. adetten oluyorsa sende kan iğnesi ,hapı ile idare edersin

yaptıramıycam ya ben kolonoskopi içim almıyo ((( aynı annende ben gibiizaten düğşük olan kanım ameliyattaki kanamam yüzünden iyice düşmüş nasıl geziyorsun dedi doktor yani aynen ama b 12 im iyi çıktı kanamam çok oluyo adettee doktor dediki pıhtılaşma problemi var o zaman hepsini derince araştıracak işte ben şimdi bu kan ilaçlarını içicem sanırım kolonoskopi yaptırmam hiç gözüm yemiyo bir ay sonrada cerrahpaşaya verdi orda bazı tahliller varmışşş bir ay sonra tamam yani çıkar ortayaaa bence ameliyattan oldu yani bişiym yok benimmmmm bende çoık üzüldüğm ağladım hemotolojiye losemililer geliyodu bişimi var diye bendede neden doktor özellikle hemotolojiye git git git diye beni arayıp duruyo burdada bu hastalar var bana bişi olursa oğlum kime anne der falan diye allahtan işyerinden arkadaşlarda gelmiştide sakibnleştirdiler beni doktor bide seniş takip altına alıcaz diyince neysee ya bişi yok ben biliyorummmmm
iyi akşamlar kızlarr öptüüüüüümmmmmmmmmmm

Günaydın kızlarrrrr tamenerji dolucamm şu havanın yaptığınadaa bakınnn:)

oğlum gelioo sabahtan beri aklımaa haftasonu çok alışıyoruzzz yaa bide öğrenmiş elin üfmü oldu deyince gelip elini öptürüyooooorrrr yerim onun minnak elleriniii
bugün mother carenin son indirim günü sanırım umarım o üçlü tsıhırtlardan kalmıştırr ondan alciyymm çok uygun oluyooo

bu aradaa [sıze=3]aydebaa[/sıze] mutlu yıllarr iyiki doğdunnn hafta sonu yazıcam yazıcam en sonunda unuttumn vallaaaaa

eee kızlar nerdesininzz haftasonu neler yaptınızzzzzzzzz

Günaydınnn! Of nasıl bir hava bu, gök yarıldı yine...

Ben oğluma hiç doyamıyorum, Cumartesileri de yarım gün çalışıyorum.. DÜn arka arkaya 2 kere düştü yavrum. Birinde alnını zemine çarptı, birinde yanağı çizildi.. Gece boyunca uyandı uyandı ağladı... Allah'ım bütün çocukları korusun!

3 Mayıs'ta halamın önemli bir günü varmış, bişeyler hazırlamamı rica etti. Zefey senin şu küp keklerden yapmak istiyorum, lezzeti nasıl?

ayy geçmiş olsun meloşcmmmmm korkmuş demekki yavrucakkkk yaa kızz bizde efenin neden sürekli ağladığını bulduk her çığlığının ardındannn pırrrtt yapınxa susup rahatlıyoo bi çocuk halamı kolik olurr bu arada başını çarptı dedinde aklıma geldii elinden topunu yada ne bilim emziğini bşişlini alınca dün kafasını nereye bulursa sinirinden oraya çarptıı bile bile yapıyo işlk başta bana komşk geldi güldük ama sonra annem dedi gülmeyelim huy edinirr çok sinirrli yaaaaa

bu arada kıss ben bu tariften yapmadım burda yanımda birlikte çalıştığım ablanın tarifinden yaptım bir harika oldu haftasonu anneme misafirler geldi onlar yedii bayıldı bayıldıı dayımlara götürdüm onlarda çok sevdi tarifini aldılar hemennn bizde yedik heralde bi kırk dilim çıkıyo ortalamaaa ben alıyım evden tarişfide yarın yazarım facede resmini paylaştım işte görünümüde aynen öyle ben ıspanaklı yaptım sadece renk versindiyee cnm tavsiye ederimmm pasta yiyo gibi oluyosun yumuşacıkk

günaydın arkadaşlar,herkese çok güzel bir hafta diliyorum.şu havalar bir düzelsede baharın geldiğini anlasak.

melofer geçmiş olsun merte canım,Allah korusun tüm bebişleri
zefey,çok güzel olmuş belli,senin yaptığın tarifi yaz bari bize. yeğenimin diş buğdatı olacak bende vakit ulursam ona yapayım.

kızlar burağa diş buğdayında diş şeklinde kurabiye yapmıştım,tarifi bulamıyorum.

zaya,zefey,en güzel tarifinizi paylaşın bakalım,zencefilli varsa o da olur.

yarın yazarım canım yukardaki tariften değşil bu zatii fincan ölçülü buu vallaa yaa yaz gelsede atsam oğluşumuuu çimenlere topraklaraa kumlşaraaaaa
hafta sonu iyiydi cumartesi ama iyi gezdirdikkkk uyy eşekk yerim senii yine içim kaynadıı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…