2011 Ekim Anneleri

Denemeeeeeeeeeeeeeeee..............

Son düzenleme:

nasılmış bu puf pasta tarifi ve resmini istiyoruz

Malzemeler:

4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığğı kakao ( tarifin aslında 2 kaşık kullanılıyor)
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 er paker kabartma tozu , vanilya

Krema Malzemesi :

500 ml süt
2 yemek kaşığı margarin
yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya

İçi İçin :

3-4 adet muz

Yapılışı : Öncelikle keki hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri en az 5 dk çırpın,içine süt ,sıvı yağ , kakao ,vanilya ekleyip çırpın.Unu ve kabartma tozunu eleyip içine ekleyin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ( dikdörtgen fırın tepsisi) döküp pişirin ve soğutun.Kremayı hazırlamak için margarin hariç tüm malzemeleri tencereye koyup pişirin, 1-2 dk kaynatıp içine margarini ekleyin ve soğumaya bırakın.Arada karıştırarak kaymak tutmasını önleyin.Kekten çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.Geriye kalan kek parçalarını blendırdan geçirip öğütün.Büyük bir kaseye koyun.Herbir yuvarlağın üzerine 1 parça muz koyup onunda üzerine bir tatlı kaşığı kremadan koyup muzu iyice kremayla kaplayın.Her bir kek parçasını kek kırıntıtılarına batırıp etrafını kaplayın.Elinizle düzeltmeye gayret edin.Servis tabağına alın.2-3 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.

Maraall nerdesin kızzzz gözüm yoldaa göyynümm dardaaaa yaa kendin gell yada haberr yollaaaaaaaa diye yazıcaktım tamda facedeki ikimizin resiminmzin altınaa

Esveda sen nasılsın çalışıyomusun halaa nasıl gidiyorr

Meloşş ben bunu yapıcam yarın bu tarfifi ama sosu yerine benim ıspanaklının kini yapıciyymm bakalım nasıl olacak diğeri bana dallı budaklı geldiii çünküüüü kekinide kendi kakaolu kek tarifimden yapıcam ama güzel fikir değişik bi sunummm ben kurabiye sanmıştımmm meselaa bayağıda çıkıyodur bundandaaa

merhaba kızlar,
biraz geçmişi okudum,
melofer çok geçmiş olsun,
zefey sayılı gün bir şekilde geliyor,
son haftanı iyi değerlendirirsin artık,
kartopu hazırlıklar son sürat galiba,
ne güzel uğraşıp yapıyorsun,
arcemek benim cemre'de kızgın, agresif
yapmasını istemediğimizi belli edince ya da
yapma dedikçe delleniyor, kızıp bağırıyor,
hatta vuruyor
oyun sanıyor galiba,
kızıyorum, bacağına eline vuruyorum
kızdığımı anladığında hemen yüzü yuvarlaştıkça
yuvarlaşıyor, dişlerin hepsi görünüyor,
annem diyerek, cici, cici diyerek ve
yüzünü yana eğip gülümseyerek beni
öpmeye çalışıyor,
kendince özür diliyor, bitiyorum bu hallerine
ama çok kızdırıyor beni anlatamam...

bütün tarifi değiştirdin kızım bu puf pasta yerine zefey pasta oldu,orjinal yani

Hehe Kartopunun dediği gibi amma değiştirdin.. Büyük fırın tepsisiyle 30-35 tane çıkması lazım. Zaten kekin kalın olmasına gerek yok, muz ve krema girince büyüyecek. Üzerine fıstık yerine hindistan cevizi de konuyor. O blogda bi de minik yaş pasta tarifi var. Arkadaşın diş buğdayı olacak mayısta, ona da ondan yapmak istiyorum... Gönül neler istiyor da bi de yapabilse...

Merhaba canım, hoşgeldin.. Görünmüyorsun kaç gündür.. Bu bıdıklar her haliyle çok tatlı.. Maşallah Cemre'ye, özür de dilermiş

Ben de kızıyorum bağırıyorum bazen oğluşa sonra da pişman oluyorum. Hele yemek yememesi ağzında tutup geri tükürmesi beni çileden çıkarıyor. Sizler nasıl davranıyor sunuz. Yoksa ben çok mu sinirliyim .

Gunaydinnnn kizlarrrr kargalar mamalarini daha yemedi biz yollara dokuldkk:))nese herks gelene kadar kahvalti edimmmm annesinin bal kopuguuuu kokusu burnumda kaldii

Bende yemek yemediginde bagiriyorm valla ne yalan soliimm ama sonea oda uzulunce bn daha vok üzülüyorum ama kendimi tutamiyorum kizlarr napiim yaa yol gosterin el kadar cocua bagirilrmi deyip kendi kndimi yiyorum sonRada

şirinlikleri zatenn herşeylerini kapatıyo dün bizimkine ıkeadan çekiçli vurmalı bişi varya tahta onu aldık sen git tvnin önündeki sehpayıo çat çattttt delllll bide siyahyaa beyaz beyazz çıktı meydanaaaa hemen kaldırdım oyuncağı birine verceymmm

hee kartopuuolmazmı yanii olur beyncee ama ben şurayı anlamadım keki mikserledikten sonra kremasına batırıyoruzya keki komplemi batırılıyo sonra muzu nasıl yapışıyooooo biraz meşakatli :)))))) ama yapaciymmmmmm

gunaydın kızzlar..nassılsıızzz ??havalar ne vakit düzelcek acep??pek takip edemedim bu hafta azönce lokumkek ın tarifine anca ulaştım.zefey bunları bloga eklesende rahat etsekkk..Bide dünde bi kek muhabbet,i dönmüş,muzlu falann,o nedir ??

kızlar günaydınnnn,
çok güzel bir gün ve kendimi iyi hissediyorum,
şarkılar söylüyorum,
dilerim güzel bir gün geçiririz,
pazar gününden beri nezle, grip gibi bir şeyim
bugün daha iyi gibiyim,
şu an ıhlamur, ada çayı, tarçın, karanfil karışımı
bir şey içiyorum.

zefey, kamer10,
ben de cemre'ye çok kızıyorum,
sonra kendime niye kızdım diye kızıyorum,
geçen gardropta eteklerimi tek tek askıyla yere attı
iki kez yaptı, dün kendi gardrobunu açtırdı penbi penbi
diye elbiselerini istedi, tek tek verdim elinde askılarla
seviniyor, küçülen 1-2 takım vardı hiç giydirmediğim,
yakında doğum yapacak akrabam vardı ona veririm diye
bu kardeşin ona vereceğiz dedim sen git gel asılarak
alt kısmını çıkar, takdım, çıkardı takdım, odasından çıkarsam
yapmaz diye düşündüm salona geçtim, kendi odasında kaldı
ama yine çıkarıp getirdi bu sefer meme diye tutturdu
ben kardeşin elbisesini götürmedikçe meme vermeyeceğimi
söyledim, o ağlıyor (sözde) meme diye ben hayır elbiseyi
götür ondan sonra diyorum sonuçta kak, kak diyerek
beni kaldırdı elimden tuttu elbiseyi astık sonra meme verdim,

ona kızmamdaki amaç şimdiden lafımı dinlemesi, her dediğinin
olamayacağı, kendi çok küçük belki ben şimdiden karşılaşacaklarından
dolayı hayata onu hazırlamaya çalışıyorum çok erken olabilir ama
şımarık, her istidiği olan, bencil, egoist birisi olmasını istemiyorum
bir de ona söylediklerimizin tutarlılığını ve doğruluğunu öğrensin
istiyorum, meme için yapması gerekenden sonra dediysem
onu yaptıktan sonra memeyi verme olayım gibi
ama doğru yapıp yapmadığım konusunda
ya da erken davranıp davranmama konusunda
çok emin değilim,

ben sana anlatayım canım,olmazsa telefonda anlatırım

önce keki çay bardağının ağız kısmıyla yuvalak yuvarlak kesiyoruz.kekin kalan kısımlarını(yuvarlakların aralarnda ve kenarlarda kalan) rondoyla ufalıyoruz. yuvarlak kesilen keklerin üzerine muz koyup muzların üzerini tamamen krema ile kaplıyoruz. bu kremanın üzerine rondoda ufaladığımız diğer kekleri buluyoruz ve tamamen kremayı örtüyoruz. bilmem yardımcı olabildimmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…