2011 Ekim Anneleri

maralcığım bana biraz fazla katı gibi geldi,tabiki her istedikleri olmayacak ama sonuçta onlar daha bebek biz biraz fazla büyüttük yavruları gözümüzde.bende sinirleniyorum kızıyorum ama sonra çok üzülüyorum.ama çok katıda olmak istemiyorum.egoist,bencil olmasınlar ama içe kapanıkda olmasınlar .sen hareketlerinde ne kadar tutarlıysan cemre de kendi hareketlerinde tutarlı olmaya çalışıyor,şu anda kişilikleri gelişiyorve çatışma başlıyor,kendilerine zarar verecek çok kötü şeyler olmadıkça ben elimden geldiğince yapmak istediklerine izin veriyorum.herşeyi tanısın, bilsin, ellesin, dokunsun,döksün ve hatta kırsın. kırsınki o maddenin kırıldığını öğrensin. hepimizin kendine göre doğrusu var tabi ben böyle düşünüyorum. tek doğru,tek yöntem yok zaten. öyle olsaydı dünya da da tek tip insan olurdu. inşallah yavrularımızı en iyi şekilde yetiştirir büyütürüz hepimiz. tek dileğim bu

kızzz ekledim dün lokum kekin tarifinide resimlerinide bloguma bugünde afyon kaymağı tatlısını falan ekliyciymmmm

YAA KIZLARR BEN SİZEE NASIL ANLATSAMKİİ BUNLARR TAM KEŞFETMEE DÖNEMLERİNDELER ŞUANDAAAAA Bİ YERDE OKUMUŞTUM SİZ ÖRTÜYÜ SERERSİNİZ O ÇEKER ATARMIŞ Bİ DAHA SERESİNİZ YİNE YİNE YİNEEEEE HEP ATARMIŞ MESELAA ONU KEŞFETMEYE ÇALIŞIYOMUŞŞŞ MESELAA HERGÜN BİZİMKİ LEGENLERİ MUTFAK DOLABINDAN BIOŞALTIRDI AMA AYNI YANİ AYNI LEGENLER MUTFAĞA SAÇILIRDI KEŞİFF RUHU YAVRUMUN HİÇ BİTMEDEN TÜKENMEDEN BUNU YAPIYODU SAĞOLSUN MELOŞMUYDU ARCEMEKMİİİİ KULPLARINI SÖK DEDİ DE RAHATLADIMMMM DAHA AÇAMIYO pppp

DÜN YANİ İNANMAZSINIZ TV SEHPASININ ÜZERİNE ÇIKIP LCD Yİ SALLIYO ALLAH KORUSUN DUVARDAN SÖKÜLÜP Ü<ZERİNE DÜŞCEK DİYE AKLIM ÇIKTI BİZ YERE İNDİRİYORUZ O GİDİYO BİZ İNDİRİYORUZ O GİDİYOOOO ARTIKKKK BU DÖNEMLERİNİDE BÖLE ATLATICAZZ KIZLARRRR DA ŞU BAĞIRMA HUYUMU Bİ KESSEMMMMMM SÜPRR OLACAKKKK
BİDE KAFASINI YERE DYVARLARA ÇOK VURUYO İSTEDİĞİ BİŞİ OLMAYINCAAAAAA PİSİKOPATA BAĞLIYO YAVRU CEYLANIMMMM ÖYLE YAPINCA KIZIYORUM BU SEFER DAHA ÇOK İLGİ ÇEKİYOO YİNE YAPIYO :)BUGÜN YAPARSA HİÇ İLGİLENMEYECEĞİM BAKALIM DEVAM EDECEKMİŞİ

Kartopuuuuu inşallah gelir bugün siparişlerimizzzzgelirsede bana renkli bi çıktı alabilirmisin yaaaaa bilgi işleme çıkmiimm biş dahaaaaaa mail atıyorum sana
kuzenimn bebeğimin çocuğu olduda cumcak yapıcam üğzerine kürdanla onu batırcam zaten mavi kek kapsülü almıştımm

haklısın canım,
sen pazar günü onunla tartışmamı görecektin,
ona doğduğundan beri bebek gibi davranmadım
yani konuşma olarak ve yaptıklarını anlatırken büyükler gibi
konuştum, yoksa çocuk olmasından hatta bebek olmasından
dolayı dağıtmasına, kırmasına, dökmesine karışmadım
ancak çok gergin olduğumda genelde yanımdakilere
söylerim bana çok yanaşmayın diye,
pazar günü cemre'ye kızım anne pek iyi değil lütfen
beni çok zorlama dedim, hastayım iyi değilim
cemre haklı olarak oyun adı altında sabrı zorluyor,
başım ağrıdığından ona tepkisiz bakarken elimi başıma koydum
geldi bir şeyim var diye bana dokunmaya çalışıyor
sonra niye ona böyle davranıyorum diye düşünmedim değil
ama bazen sabırlı davranamadığın zamanlarda oluyor,
bir de geçen haftalarda bir kaç gün kaynanamgil baktı
belki bana öyle geliyor ama daha bir değişti seni zorluyor
istediği yapılsın istiyor, babaanne, halaları her istediğini yapsın
istemiyorum, hatta iş çıkışı cemre'yi almaya gittiğim bir gün;
dışarıdan geldiğim için ellerimi hemen yıkıyorum ondan sonra
cemre'yi emziriyorum ama cemre o kadar sabırsız ki hemen meme
istiyor her akşam aynı şeyi söyleyip yapsam da bana mısın demiyor
yine banyoya gittim bu sırada küçük halası tuvalete gitmişti,
ellerimi yıkayacağım benim kız ağlamaya çalışıyor(sahte)
kızım tamam ellerimi yıkayım ondan sonra dedikçe bana mısın
demedi, ben ellerimi yıkadım sonra meme verdim ama memeyi
alana kadar üstümü açana kadar hep ağlamaklı ses ve yüz ifadesi
ile ağladı (ağlar gibi yaptı) sonra sanki onları o yapmamış gibi
emmeye başladı, daha sonra halası çıkınca neden ağladı dedi
babaannesi olayı anlattı, onlara göre kız hiç ağlamayacak,
her istediği önüne konulup yapılacak, ben böyle yetiştirmek
istemiyorum ve bazen istediği bir şey olup ağlama moduna
geçince kaynanam hemen ağlatma ver dediğinde anne boşver
ağlasın, her dediği her zaman olmayabilir siz de her istediğini
yapmayın diyorum ama ne kadar etkili olacağım bilemiyorum,

burakta devamlı mutfakta tencere tava ile oynuyor,hatta oyuncaklarından çok onlarla oynamayı seviyor. ben kırılacaklar kısmına birde yğalrı koyduğum dolaba güvenlik kilidi taktım zefey. diğer plastiklerin ve tencerelerin olduğu kısımı açık bıraktık. ben mutfakta olduğum sürece burakta onlarla oynuyor,benimle yemek pişiriyor ,bana yediriyor vs.ben tamamen kilitlemedim yani. bazı şeylere izin vermek gerekir diye düşünüyorum. ortalık biraz fazla dağılıyor ama olsun dediğin gibi keşif dönemindeler ve öğrenecekler. burakta tv ile çok oynıyordu devamlı sallıyordu ve kapatmaya çalışıyordu biz fazla ilgilenmeyince ,görmezden gelince yavaş yavaş bırakıyor bu huyunu. ama fazla tv seyredersek yine gidip hemen kapatıyor ve benimle ilgilenin diyor

olur canım yolla basarım,ben yeğenim için yaptım pembiş pembiş çok güzel oldu

o dediklerin bizde de var canım, ben ona kızınca bağırıyorum
cemre ise her istediği olmayınca bağırıyor,
kızım niye bağırıyorsun diye hafif ses tonuyla soruyorum,
boğazların ağırmıyor mu diyorum ama o beni dinledikten sonra
yine bağırıyor,
benim kız sandalyeden masaya çıkıyor ve üzerindekileri alıyor
ben indirdikçe çıkıyor bazen bırakıyorum ama gözetliyorum
dün yine baktım olmayacak masanın üzerindeki çekirdekleri
çitliyor kabuklu kabuklu bir ara zorlandı hemen yanına gittim
kızım hepsini çıkar dedim çıkardı her defasında kabuklu yenilmez
desemde kızım halen deneme tutlarında
bazen kendi haline bırakıyorum o zaman ya yapmaya devam
ediyor ya da bırakıyor
kendi nasıl isterse öyle davranıyor

olur canım yolla basarım,ben yeğenim için yaptım pembiş pembiş çok güzel oldu

ayy kafayı yiycem photoshop yapamadım bi türlüü yuvarlak forma getiremiyorummm neyse dikdörtgen olsun yeğenin için olan kayıtlıysa paylaşablirmisin cnmmmm

bu arada yukardaki cumcak =cupcake :))))):))))):))))):))))):))))):))))):))))):))))):))))):))))):))))):))))):)))))

Kartopu çok güzel anlatmış Zefey.. Yine de detaylı görmek istersen o bahsettiğim blogda kadın her aşamayı tek tek resimlemiş. Başka bi tarifte keki soğuk süte batırıyordu, sonraki konulanlar daha kolay yapışsın diye.

Günaydın canım.. Burası güzel bugün Allah'tan ama hep rüzgar var. Bu sene rüzgar bitmek bilmedi.. Çocuğu bahçeye indirmeye korkuyorum ama yine de her gün iniyoruz. Bu rüzgar bişey yapmaz diyorum.

diş buğdayı cupcake süsü

yükleyemedim dosya büyük geldi

keyfekeder saatlerimdeki diş buğdayı serisinden yaptım ben canım

Kızlar ben ona zarar vermeyecek şeylerle oynamasına izin veriyorum. Mutfak dolaplarını, çekmeceleri karıştırmasına karışmıyorum. Fakat artık boş tencerelerle oynamaktan sıkıldı Mert. İlla içinde bişey olsun birinden diğerine aktarayım diyor. Havaların ısınması da avantaj oldu. Sofrabezini seriyorum veriyorum eline. İlk başlarda çoğunu dışına döküyordu şimdi dikkatli şekilde birinden diğerine boşaltıyor. Mutfaktaki yolluğum makinede yıkanabiliyor, kirlendikçe atıyorum. Onun dışında televizyon sehpasına çıkmayı çok seviyordu, yanında oturduğum zamanlarda oturtuyordum bi müddet sonra sıkıldı zaten. Kontrolüm altında oldukça keşfetmesi açısından izin veriyorum. Dün mesela tuzlukla oynamak istedi, babası izin vermek istemedi. Ben bi sakınca görmedim, içine peçete koyup verdim eline bir iki oynadı sonra sıkıldı bıraktı. Belki ben de yanlış yapıyorumdur bilmiyorum.

kıss dolapların kulplarını gerişmi takayım diyosunnn ne diyosun

diş buğdayı cupcake süsü

yükleyemedim dosya büyük geldi

keyfekeder saatlerimdeki diş buğdayı serisinden yaptım ben canım

yolladım canım artık olduğu kadar yeni bebekle ilgili bişi yoktu keyfekederde böle olsun artık

yani bizi takmıyorlarmaral napcazzzz bu dönemlerde geçecek inşallahh ben de işte dsenn gibi şımarmasından çok korkuyorummmm

ne çektinbe gülistan ne çektinnnnnnn :))))))

benim kız tuzluğu sallayıp içindekileri döküyor sonra tuzzzz diyor,
bazen mutfakta plastiklerle oynuyor ben çekmeceleri karıştırmasına
falan hiç karışmıyorum sonra toplayıp koyuyorum ya da bırakıyorum
yattıktan sonra etrafı topluyorum,
etrafı kirletmesi genelde önemli olmuyor yalnız kendine zarar verecek
şekilde olunca müdahale edip konuşup anlatmaya çalışıyorum
bir de altını bezlerken çok zorlanıyoruz
sabahları çok zor ve bezlemek istemediğinde çok kötü ayaklarıyla
vuruyor canımı çok acıtıyor ama oyun zannedip gülüyor
allahtan artık televizyon ünitesine pek çıkmıyor

eklimm şimdi işleriş öğleden sonraya bıraktımmmm zatiiiii

Ben de konuşmaya çalışıyorum ama hiç anlıyormuş gibi durmuyor Hiç dinlemiyor beni, bazen korkuyorum söz dinlemeyen bi çocuk mu olacak diye. Babası bu ara endişelenmeye başladı zaten hiç söz dinlemiyor diye. Beni de eleştiriyor hiç kıyamıyorsun diye. Alt değiştirmek bizim de sorun. Geçen gün altını açtırtmadı babasının işten gelmesini bekledim derken kıpkırmızı pişik olmuş. Altını tek başıma asla açamıyorum, illa değiştirmem gerekiyorsa da banyoya sokuyorum duş aldırıyorum o sayede değiştiriyorum:44::44::44:
Bi ara elektrikli süpürgeye takmıştı ve 3 ay kadar sürdü bu.. Evin içinde sürekli çalışır durumdaydı oraya buraya tutuyordu. Şimdi aklına bile gelmiyor.. Şimdiki zevkimiz kitap ve dergilerdeki resimleri yorumlamak. Ama hikaye okumaya kalkarsam okutmuyor. Resimdekileri gösterip bu ne diye soruyor.

canım hiç merak etme anlıyorlar ama işlerine gelmiyor,
annem kızım boşuna konuşuyorsun diyor ama ben
ne olursa olsun ona konuşarak anlatın diyorum
maşallah benim kız annesinin karnındayken bile
beni anlıyordu,
bu arada erkek çocukları daha farklı oluyor,
el becerilerini geliştirmeye çalışıyorlar
kutu, kapaklı bir şey, şişe falan görmesin
kendi açmaya çalışıyor açamazsa açık, açık
diyor (yani aç demeye çalışıyor)
cemre'de kitaplara bakıyor, oku oku diyor,
kedii, kuş, vak vak, köppek, diyerek hepsini
gösteriyor, sorduğuna da cevap veriyor
ama hikaye okumaya çalıştığımda hemen
sayfaları çeviriyor okumamıza izin vermiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…