2011 Ekim Anneleri

kıss biriki dilik varsa dilimlenmiş halinide çekebilirmisinn ilk tarifini ekliyciymm senn :)))))) kız ben jhiç yapmadım havıçlı cevizli bilionmuuu bigün yap gız bize ama nasıl süt yoğurt yok hayret ettim

sen nasl ypmazsn kızzz.kariyerin başlamadan biter valla havuclu keksiz olur mu? anamda sasırıo nasıl süt,yoğurt olmadan kek mi olarmış diii :))
ya bi tarif buldum onu yapmak isttiiimmm.ama cok oluo bizde yenmioo..yarım ölçüde tuturamazsam dıe denemiıomm yaa

İNCİRLİ MUHALLEBİLİ SÜPRİZ KEK
Malzemeler :

Keki için :

3 adet yumurta
1 s.bardağı şeker
1 s.bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 s.bardağı ceviz
6 tane incir (yıkanmış ve küp küp doğranmış)

Keki ıslatmak için :

1 kaşık nescafe
½ s.bardağı şeler
Su

Muhallebisi için :

¼ margarin
2 fincan un
1 s.bardağı şeker
1 paket vanilya
1 lt. süt
1 paket kremşanti
3 adet yumurta ve şekeri 5 dk mikserle çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. En son dövülmüş 1 s.bardağı cevizi ve doğradığınız incirleri de ekleyip karıştırın. Borcam tepsiyi yağlayıp, kek karışımını dökerek, 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Kek hafif soğuduktan sonra su bardağının yarısına kadar şeker ve 1 yemek kaşığı nescafe ilave edin. Bardağın üzerini su ile tamamlayıp karıştırarak keki ıslatın.

Muhallebisi için ¼ margarini eritin. 2 fincan unu ilave ederek biraz kavurun. 1 s.bardağı şekeri ve vanilyayı koyup biraz daha karıştırmaya devam edin. Daha sonra 1 lt sütü de ilave edip muhallebi kıvamını gelinceye kadar pişirin. Muhallebimizi piştikten sonra mikserle çırparak soğutun. Soğuduktan sonra 1 paket kremşantiyi ilave edin ve çırpmaya devam edin. En son olarak ta hazırlamış olduğumuz muhallebiyi kekin üzerine dökün ve üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz. Annem hindistancevizi ve damla çikolata ile süsledi. Şimdiden afiyet olsun…

Bu sefer yaptığım her şeyin resmini çekicem tek tek.. Blogda da paylaşırsın Zefey.. Çok heves ettim.. İnşallah istediğim her şeyi yapabilirim...

kıss o puff kekli şeysini nasıl çekmedin halaaa yitik durumdayım sen çek remlerini ben yayınladığım kendim haricindeki tariflerinin altına nickini yazıyorum mesela dolmaya kartopu yazım

birde kızlarıspanaklı kek haftanın en çok tıklananı olmuş o yüsdeyynnn goggleye ıspanaklı lokum kek yazınca en başta çıkıyoz ayıptır sölemesiiiii :)
afyon kaymağı tatlısı nda yedinci sırada
butik kurabiye tarifibnde ikinci sıradayızz
öhüm öhüümmm

ya bn artk yaptıklarımı cekmıom.öle kılo alıoz koymayak dedik ya resmleri.gecen yaptığım poğacalarda cok guzel olmustuuu..

çok oluyosaa yap güvenliğe bırak ben alarımm bacımmm lütfen çekinmee duymamış olayım ahahhaha

ya bn artk yaptıklarımı cekmıom.öle kılo alıoz koymayak dedik ya resmleri.gecen yaptığım poğacalarda cok guzel olmustuuu..

vayy hayinn vayyyyyyy biz yapmayakk dedikk yapıpda resim koymayak dimedikkkkkkkk
Kız bu arada banyolu pooçaa neki onumu yaptınnnnn

vayy hayinn vayyyyyyy biz yapmayakk dedikk yapıpda resim koymayak dimedikkkkkkkk
Kız bu arada banyolu pooçaa neki onumu yaptınnnnn

napam yediğim belli olmasın dediydiimm.ama deşifreee oldumm
banyolu börek,kartopunun tarifi,daha yamadım.bnm yaptığımm kekevindekı pufpoğaca tarifi

Sevozycan.. Su bardağı ölçülerinin tamamını çay bardağı olarak değiştir. Kabartma tozu vanilya falan onlarla oynama aynı kalsın. 250 gr margarin yerine yarım pk margarin kullanabilirsin.

Ben muffin yaparken böyle yapıyorum 12 adet muffin çıkıyor tam kararında..

NEYYY MUFFINMI ALÇAKKK SENİ HİÇ BİZE GÖSTERMEDEN SEVOZY GİBİİ LÖPÜR LÖPÜRR HÜPLETTİNMİİİİİİİİİİ HIH
BENDE ZAVALLII NE YAPSAM Bİ HEYECAN YEMEDN İÇMEDEN YAYINLIYOMMMMMMMMM KÜSÜMM HIHHH

ŞİMDİK CEZA OLARAK ARŞİVDEKİ TÜMÖ HAMUR İŞLERİNİ YAYINLAYIN BELKİŞ BEENDİİM OLARRRRRRRRR

yine kek kalıbında mı yapam.cam bi papatya seklinde borcamım var..yarım ölçü kek için almıştım,onda olur mu acep,gerci kabarmıomış cam da ama..

Efe ateşlenmiş sabah tam zamanında götürdüm demekki tam ilerleyecekken önlemini almış oldukk çok şükürr

çok geçmiş olsun canım neyi var??

çok ta bişiyi yoktu sadece doktoru met ettiler diye götürmüştüm arada efede yani günde bir yada iki kez öksürüyodu ama üçü geçmezdi 2 gün öncede büyük çişi cıvıktıişte çokta iyidi keyfi falan iştahsızdı ama işte doktor hırıltısı var dışarı çıkarma didi bi tane mukotil diye bişi verdi bronşit için bide antibiyotık dolven verdi bide damlaa işte gece verdişm hepsini annemde sabah vermiş böle durgun biraz diyo hiç biyeri karıştırmıyo sanırım hali yokkkkkkk

ANNESİ ONUN GÜZEL ÇÜÇÜK POPOSUNU YYYYYYİİİRRRR YYYİİYYEERRRRRRRRRRRRR DÜN POPOSUNU ÖPERKEN PIP YAPTIII GÜLMEKTEN YERE YATTIKKKKKKKK BABASI DİYOKİİ BAK SANA YAPIOO BABASINA ÖLE BİŞİ YAPMIYOO ÖLE DER DEMEZZ KALKTI SURATINAA ÇAAAAAAAATTT Bİ YAPIŞTIRDII OHHH DİDİM CANIMA DEYSİNNN ANNESİNİ SAVUNANN KUŞUMMMMM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…