2011 Ekim Anneleri

Emin misiniz? İşim gereği kanunları takip ediyorum ama altını çizerek maalesef demeliyim ki ücretli doğum iznini 6 aya çıkaran bir düzenlemeye rastlamadım ben. Keşke olsaydı Ben halen doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 diye biliyorum. Doğumdan önce kullanmadıklarımızı doğumdan sonraya aktarabiliyoruz. Aslında çalışan hamileler olarak 7.aydan itibaren bu konuları iyi araştırmalıyız, SGKdan ücret hakedip haklarını bilmediği için alamayan çok kişi var.

Benim bildiğim kadarıyla torba yasa ile olumlu olarak ücretsiz doğum izni 24 aya çıkarıldı ve süt izninin süresi uzatıldı fakat şu şartlar altında her ne kadar kanunlar bizden yana olsa da iş akdini fesh etmeden 24 ay izni verebilecek iş yeri sayısı çok azdır. 3 aylık bebeği evde bırakıp nasıl çalışırım ben düşündükçe içime sıkıntı basıyor.

günaydın güzel anneler
bugün test sonuçlarımız çıkacak doktora göstericez inşallah tertemiz çıkar

SGK dan hakedilen ücret maaş haricinde bir şey mi?

ya kızlar bu endişelere ne zaman bitecek...ben hep bebeğime bişi olmuş gibi hissediyorum....bu negetiflikten etkilenecek ya benim kuzum diye korkuyorum da

şöyle bir yazı buldum
Yapılan bu değişiklikle;

a) Memura doğum yapmasından önce 3 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 6 hafta süreyle, verilen toplam 9 haftalık mazeret izni, doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren de 8 hafta olmak üzere toplum 16 haftaya çıkarılmıştır.

b) Doğumdan önceki mazeret izni süresi 3 haftadan 8 haftaya çıkarılmakla birlikte, çoğul gebeliklerde (ikiz, üçüz...) bu 8 haftalık süreye 2 haftalık bir süre daha ilave edilmiştir. Böylece çoğul gebeliklerde doğumdan önceki mazeret izni süresi 10 haftaya çıkarılmıştır.

c) Memura, sağlık durumunun uygun olmasına ve tabibin onay vermesine bağlı olarak, isteği üzerine doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilmesi ve bu durumda çalıştığı sürelerin doğum sonrası izin sürelerine eklenmesi imkanı tanınmaktadır.

d) Kanunda öngörülen doğum sonrası mazeret izni sürelerinin, memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilmesi imkanı getirilmiştir.

e) Memura doğum sonrası 6 haftalık izinden sonra verilen 6 ay süreli süt izninin, başlangıç tarihi belirlenmeksizin çocuğun bir yaşını doldurduğu tarihe kadar verilmesi imkanı sağlanmış ve günde toplam bir buçuk saat olan bu iznin kullanımında anneye saat seçimi hakkı
da tanınmıştır.

canım bu sgk dan ücret haketmenin şartları neler... bilgin var sanırırm açıklar mısın biraz... kaç yıllık ssk lı olmak gerekiyo?

yok 11 tane test istedi doktor sanırım rutin herkesten isteniyor ilk testlerim istersen isimlerini yazabilirim

o ne ya... bana bi kan grubu için yaptılar bide idrarr testi yaptılar başka bişi yok.. bide bir ay sonra gel dedi. yani 12 haftalık olubca o zaman da 2 liyi yapar herhalde

günaydın güzel anneler :) Ankarada muhteşem kar yağıyor çok çok çok mutluyummmmmmmm

yaaa benimde sat ım seninle aynı 04.01.2011 ama bana doktorum 1 hafta gerisini söyledi.. ben 11 yerine hala 10 haftalıkım ::::

canım bu sgk dan ücret haketmenin şartları neler... bilgin var sanırırm açıklar mısın biraz... kaç yıllık ssk lı olmak gerekiyo?

herkeze gunaydın dogum parası alabılmen ıcın bıldıgım kadarıyla son 1 sene ıcerısınde 120 gun ssk calısmıs olman gerekıyo

120 günü doldurmuş sigortalı olman gerekiyor. Sgk nın sağlık birimindeki gibi yani,120 gün dolduktan sonra sgk dan hak sahibi olabiliyorsun.

o ne ya... bana bi kan grubu için yaptılar bide idrarr testi yaptılar başka bişi yok.. bide bir ay sonra gel dedi. yani 12 haftalık olubca o zaman da 2 liyi yapar herhalde

idrar tahlili
kan sayımı
tiroid st
vdrl,kan
anti hcv
anti hıv
hbs ag
rubella
toksoplas
toksoplas

faturada yazan bunlar canım 4 tüp kan birde idrar aldılar bugün sonuçları çıkacak, bana kan grubumu sadece sordular :26:

sonuçların güzel çıkar umarım. hamilelik planladığımız dönemde yaptırmıştım ben çoğunu. gebelik sonrasında o yüzden istemedi sanırım. şuana kadar hiç test yaptırmadım bi tuhaflık yoktur umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…