2011 Ekim Anneleri

merhaba mor. ne güzel bulantısız kusmasız bir anne :) maşallah
ne derece doğru bilmiyorum, benim mantığım pek almıyor ama ilk 3 ay annenin iyi beslenmesinin çok önemi olmadığını söyledi doktorum. yemek konusunda mızmız değilimdir ama yine de yiyemiyorum dediğimde sıkıntı yapma dedi. 3 ayın sonunda zaten yiyebileceksin demişti sen de canını çok sıkma istersen.

günaydın kızlar geçmişi okudum da şimdi ssk dan alınacak ücretin ayrıntılarını merak etmişsiniz. Alıntıyla cevap vericem. Bu ücrete geçici iş göremezlik ödeneği deniyor. "Analık halinde; sigortalı kadının analığı halinde doğumdan önceki bir yıl içinde en az doksan gün prim bildirilmesi kaydıyla, doğumdan önceki ve sonraki sekizer haftalık sürede, çoğul gebelik halinde doğumdan sonraki süreye ilave edilecek iki haftalık sürede de,
verilmesi öngörülmüştür.
Analık halinde, sigortalının isteği ve hekimin de uygun görmesi şartıyla, doğuma üç hafta kalıncaya kadar çalışılması halinde, doğum öncesi çalışılan beş haftalık süre doğum süresi sekiz haftaya eklenebilecektir.
Kanuna göre geçici iş göremezlik ödeneği, yatarak tedavilerde prime esas günlük kazancın yarısı, ayakta tedavilerde ise prime esas kazancın üçte ikisi miktarında verilecektir." ve bu sürelerde ssk nız sgk tarafından yatırılıyor. Yalnız benim muhasebecim doktordan raporu aldığın gün bana muhakkak ulaştırman gerekiyor en önemli detay bu dedi...

bu arada kızlar benim psikolojim inanılmaz bozuk. dün gece sebepsiz yere o kadar ağladım ki anlatamam artık eşim de ne yapıcağını şaşırdı. sabah uyandığımda göz kapaklarım balon gibi şişmişti önümü göremiyodum
mide bulantısı kusma halsizlik te cabası...neyse diyorum ki en azından bebeğim canlı

teşekkürler advocatecim. haklarımızı bilmemiz gerekiyor, güzel alıntı çok sağol.

Maşallah canım hem sana hem bebişine nazar değmesin, aayyy çok mutlu oluyorum böyle hamile hallerimizle

sebepsiz olur mu canım harika bir sebebin var :) çok normal, doktorum bana ya çok duygusal ya asabi oluyor anne adayları demişti. sen ilki olmuşsun, ne şanslısın :)

ah canım sadece bugünlük bulantısız ve kusmasız bir anneyim ben :)))). Kaç hafadır öldüm bulantıdan. Dün gecede dahil ama bugün daha iyi çok şükür, Normalde ayakta duramıyordum bulantı halsizlik yapıyor. Bu hafta rapor almayı düşünüyordum ama bugün iyiyim bakalım yarın nasıl olucam

Prim günü 90 değil, 120 gün olmak şartı var. Bu ödenen ücret sabit bir ücret değildir arkadaşlar maaşınıza göre hesaplanıyor. Sgk çalışmadığınız süre için bu parayı ödüyor, yani bu aslında maaş karşılığı olan bir ödemedir. Eğer doğumdan önce 120 gün sgk lı iseniz, (burası önemli); "sigortalının doğumdan önce ve sonraki sekiz haftalık sürelerde işyerinde fiilen çalışmamış olmasına rağmen işveren tarafından (rızaen) ücret ödenmesi ve sigortalılık bildiriminin devam ettirilmesi hiçbir şekilde geçici iş göremezlik ödeneğini etkilemez. Yani her şartta bunu alıyorsunuz, tek şart doğumunuzdan önce mutlaka 120 günü doldurmuş olmanız. Maaşın sabit bir rakam olmadığını biliyorum, fakat neye göre hesaplandığı konusuna tam vakıf değilim. Onuda öğrenip size yazarım.

canımm oluyo oluyo bana da öyle neler oluyodu bi bilsen, böyle birden sinirleniyorum, birden, gülüyorum, birden ağlıyorum fln, eşime çok kızıyodum, sonra ona kızdım diye üzülüyodum ağlıyodum, sebepsiz oluyodu bunlar, ama biraz daha hafifledi bu duygular şimdi daha çok gebelikten mutlu oluyorum ve ruh halim daha iyi, yani merak etme, biraz daha ilerleyince gebelik bunlar geçicek inşallah canım biraz sabret, yürüyüş yap, temiz hava oksijen al bol bol rahatlatır.

teşekkürler advocatecim. haklarımızı bilmemiz gerekiyor, güzel alıntı çok sağol.
rice ederim canım yeterli bilgi sahibi olunmadığı için birçok hak kaybı yaşanıyor bi defa da biz devletten alacaklı olalım ama unutulmaması gereken en önemli nokta hastaneden rapor alındığı gün sgk ya ulaştırılması gerekiyor.

evet forumun müşaviri olarak bende biraz paralardan bahsedeyim :)))

Analık İş görmezlik (Doğum Parası) Hesaplama

Doğumdan önceki 1 yıllık sürede 120 gün sigortalı olarak çalışmış olmak gereklidir.

Brüt Maaş ile o dönemin çalışılan günsayılarına bakılarak hesap ediliyor.
Örneğin brüt ücret 900 TL olsun
900 / 30 = 30 TL GÜNLÜK
Günlük kazançın 2/3 kadar hesaplanıyor.
30 TL.virus 2/3= 20 TL. Günlük olarak verilecek ödenek
8 hafta + 8 Hafta = (56+56) =112 GÜN YAPAR
112*20 = 2.240 TL. ödenek verilir (damga vergisi kesintisi yapılır.)

canım çok sağol bizi net bir şekilde aydınlattığın için benim internetten baktığım sitedeki bilgiler sanırım eski çünkü 90 gün yazıyodu. en azından 120 gün olduğunu öğrendim

en güzel yanından bahsettin şimdi larissyacım her topiğe bir avukat, her topiğe bir müşavir lazım çok şansııyız valla sağolun kızlar. hem de brüt üzerinden hesaplanıyor ha, harikaymış valla süper çok sevdim bu işi. gellsin paracııkklaaarr

bırsey sorcam 32. haftamızda dogum ıznıne ayrılıyoruz pekı olduda daha erken ayrılamamız gerektı ama 120 gunumuzda var yınede alabılıyomuruz dogum parası

Benim için çok iyi sgk maaş üzerinden yatıyor, bebekler bereketleriyle geliyor :)

bırsey sorcam 32. haftamızda dogum ıznıne ayrılıyoruz pekı olduda daha erken ayrılamamız gerektı ama 120 gunumuzda var yınede alabılıyomuruz dogum parası

Buradaki erken ayrılmayı biraz tanımlar mısın?
İşten tamamen mi ayrılma yoksa dr raporuyla 8 haftadan daha önce rahatsız olduğun için mi ayrılma?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…