canım balık yağı evde ama ismini yanlış hatırlamıyosam oceans gibi yazıyodu sanırım :26:
Herkese Merhaba
Naber ekim anneleri, ben çok şükür bu sabah iyiyim. Bulantmda yok kusmamda :))). Ama bebişi besleyebilecek şeyler yiyemiyorum. Süt yumurta ağzıma koyamıyorum. Biraz canım sıkılyor buna. Hep kuru şeyler istiyo canım içimi bastırsın diye
günaydın kızlar geçmişi okudum da şimdi ssk dan alınacak ücretin ayrıntılarını merak etmişsiniz. Alıntıyla cevap vericem. Bu ücrete geçici iş göremezlik ödeneği deniyor. "Analık halinde; sigortalı kadının analığı halinde doğumdan önceki bir yıl içinde en az doksan gün prim bildirilmesi kaydıyla, doğumdan önceki ve sonraki sekizer haftalık sürede, çoğul gebelik halinde doğumdan sonraki süreye ilave edilecek iki haftalık sürede de,
verilmesi öngörülmüştür.
Analık halinde, sigortalının isteği ve hekimin de uygun görmesi şartıyla, doğuma üç hafta kalıncaya kadar çalışılması halinde, doğum öncesi çalışılan beş haftalık süre doğum süresi sekiz haftaya eklenebilecektir.
Kanuna göre geçici iş göremezlik ödeneği, yatarak tedavilerde prime esas günlük kazancın yarısı, ayakta tedavilerde ise prime esas kazancın üçte ikisi miktarında verilecektir." ve bu sürelerde ssk nız sgk tarafından yatırılıyor. Yalnız benim muhasebecim doktordan raporu aldığın gün bana muhakkak ulaştırman gerekiyor en önemli detay bu dedi...
evet mervecim çok oldu. bir geldin pir geldin :) hoş geldin diye buna denir valla süpersin
ben iyiyim, bir hafta on gündür mide bulantım var, halsizlik, bitkinlik, uyku hali, tansiyon düşüklüğü, çarpıntıyı saymazsak ben de süperim. 12 martta kalp atışlarını duyduk bebeğimin, 4 hafta sonra gidicem bi daha. her şey yolunda gidiyor şimdilik bir sıkıntımız yok
bir yandan kuzuyu büyütüyorum, bir yandan işe gidip geliyorum her şey iyi canım çok şükür.
bu arada kızlar benim psikolojim inanılmaz bozuk. dün gece sebepsiz yere o kadar ağladım ki anlatamam artık eşim de ne yapıcağını şaşırdı. sabah uyandığımda göz kapaklarım balon gibi şişmişti önümü göremiyodum
mide bulantısı kusma halsizlik te cabası...neyse diyorum ki en azından bebeğim canlı
merhaba mor. ne güzel bulantısız kusmasız bir anne :) maşallah
ne derece doğru bilmiyorum, benim mantığım pek almıyor ama ilk 3 ay annenin iyi beslenmesinin çok önemi olmadığını söyledi doktorum. yemek konusunda mızmız değilimdir ama yine de yiyemiyorum dediğimde sıkıntı yapma dedi. 3 ayın sonunda zaten yiyebileceksin demişti sen de canını çok sıkma istersen.
bu arada kızlar benim psikolojim inanılmaz bozuk. dün gece sebepsiz yere o kadar ağladım ki anlatamam artık eşim de ne yapıcağını şaşırdı. sabah uyandığımda göz kapaklarım balon gibi şişmişti önümü göremiyodum
mide bulantısı kusma halsizlik te cabası...neyse diyorum ki en azından bebeğim canlı
rice ederim canım yeterli bilgi sahibi olunmadığı için birçok hak kaybı yaşanıyor bi defa da biz devletten alacaklı olalımteşekkürler advocatecim. haklarımızı bilmemiz gerekiyor, güzel alıntı çok sağol.
sağol denizcim verdiğin moral gerçekten çok iyi geldi. benim bunlar için harika bir sebebim varsebepsiz olur mu canım harika bir sebebin var :) çok normal, doktorum bana ya çok duygusal ya asabi oluyor anne adayları demişti. sen ilki olmuşsun, ne şanslısın :)
evet forumun müşaviri olarak bende biraz paralardan bahsedeyim :)))
Analık İş görmezlik (Doğum Parası) Hesaplama
Doğumdan önceki 1 yıllık sürede 120 gün sigortalı olarak çalışmış olmak gereklidir.
Brüt Maaş ile o dönemin çalışılan günsayılarına bakılarak hesap ediliyor.
Örneğin brüt ücret 900 TL olsun
900 / 30 = 30 TL GÜNLÜK
Günlük kazançın 2/3 kadar hesaplanıyor.
30 TL.virus 2/3= 20 TL. Günlük olarak verilecek ödenek
8 hafta + 8 Hafta = (56+56) =112 GÜN YAPAR
112*20 = 2.240 TL. ödenek verilir (damga vergisi kesintisi yapılır.)
Doğumdan önceki 1 yıllık sürede 120 gün sigortalı olarak çalışmış olmak gereklidir.
900 / 30 = 30 TL GÜNLÜK
900 / 30 = 30 TL GÜNLÜK
900 / 30 = 30 TL GÜNLÜK
Benim için çok iyi sgk maaş üzerinden yatıyor, bebekler bereketleriyle geliyor :)
benim de maaş üzerinden yatıyor ssk. bereketiyle ve kende masraflarını karşılayarak geliyorlar annesiii. baksana hastane parası bile çıktı çoktan :)
bırsey sorcam 32. haftamızda dogum ıznıne ayrılıyoruz pekı olduda daha erken ayrılamamız gerektı ama 120 gunumuzda var yınede alabılıyomuruz dogum parası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?