canımm oluyo oluyo bana da öyle neler oluyodu bi bilsen, böyle birden sinirleniyorum, birden, gülüyorum, birden ağlıyorum fln, eşime çok kızıyodum, sonra ona kızdım diye üzülüyodum ağlıyodum, sebepsiz oluyodu bunlar, ama biraz daha hafifledi bu duygular şimdi daha çok gebelikten mutlu oluyorum ve ruh halim daha iyi, yani merak etme, biraz daha ilerleyince gebelik bunlar geçicek inşallah canımbiraz sabret, yürüyüş yap, temiz hava oksijen al bol bol rahatlatır.
Merhaba arkadaşlar bende 8 hafta 5 günlük hamileyim geçmişi okudum biraz...olanlar hep aynı...acayip bir bulanti var ama dr un dediğine göre istifra etmediğime dua etmeliymişim...hastalıklı gibi oldum vallahi :))) daha önce hamileleri görünce hemen gülümserdim şimdi onları çokkk iyi anlıyorum...:))) ne zaman geçecek peki bu bulantılar halsizlik isteksizlik vs vs..birde bebek şu an bizden beslenmiyormu 3. Aydan sonra mı başlayacak bizden belenmeye...allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..
benim bildiğim bu ödenekten yararlanabilmek için işten tamamen ayrılmamak gerekiyor çünkü mantığı kanunen sana tanınan 16 haftalık izin süresinde işverenler fiilen çalışılmadığı için maaş ve sskları ödemek istemiyorlar devlette bu süreçte hak kaybının olmaması için ssknı yatırıyor ve brüt maaşının 2/3 ünü ödüyor. en erken doğumdan önceki 8. haftada aldığın rapordan bahsediyordum ben.Buradaki erken ayrılmayı biraz tanımlar mısın?
İşten tamamen mi ayrılma yoksa dr raporuyla 8 haftadan daha önce rahatsız olduğun için mi ayrılma?
merhaba cnm hoşgeldin, hayırlı olsun bebeğin. Hepimiz aynıyız geçecek umarım, yeterki sağlıklı olsunlar :)
hanzadecim süt parası 2011 yılı için 80 TL oldu.Benim en çok hoşuma giden tarafı çalışmadığımız süre içerisindede sigortamız devam ettirilebilir günümüzden eksilmeyecek yani :) ben öyle yaptırmayı düşünüyorum nasip olursa, birde süt parası var arkadaşlar 70 tlydi en son belki artmıştır. Bir defaya mahsus onuda alıyorsunuz. Oda analık ödeneğiyle beraber veriliyor :) Ablam almıştı.
rahatsılık nedenıyle ama ısten tamamen ayrılma raporlu degıl yaniBuradaki erken ayrılmayı biraz tanımlar mısın?
İşten tamamen mi ayrılma yoksa dr raporuyla 8 haftadan daha önce rahatsız olduğun için mi ayrılma?
hoşbulduk hanzadee, tek isteğimiz o zaten yeterki sağlıklı olsun bazen kendime kızıyorum inan...bunu çok istedin şimdi neden böyle yapıyorsun diye ama...hcg den olmalı yoksa ben onu sabırsızlıkla bekliyorum...:)
rahatsılık nedenıyle ama ısten tamamen ayrılma raporlu degıl yani
Merhaba arkadaşlar bende 8 hafta 5 günlük hamileyim geçmişi okudum biraz...olanlar hep aynı...acayip bir bulanti var ama dr un dediğine göre istifra etmediğime dua etmeliymişim...hastalıklı gibi oldum vallahi :))) daha önce hamileleri görünce hemen gülümserdim şimdi onları çokkk iyi anlıyorum...:))) ne zaman geçecek peki bu bulantılar halsizlik isteksizlik vs vs..birde bebek şu an bizden beslenmiyormu 3. Aydan sonra mı başlayacak bizden belenmeye...allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..
seni çok iyi anlıyorum, bu iniş çıkışlar zamanla düzene girecek, hepimizin endişeleri var mutluluk endişe kaygı hepsi birbirine giriyor. Benim kala bebeğime ilişkin korkularım var, daha önce düşük yaptığım için tekrar aynı şeyleri yaşama korkum var. Bunu bebeğim karnımda hareket edene kadar yaşayacağım sanırım, ancak hareket ettiği zaman hissedeceğim ve evet bebeğim iyi diyebileceğim inşallah sağ salim o günlere çıkarır rabbim hepimizi.
hoşgeldin canım. Hepimiz aynıyız gerçekten. Ilk üç ay anneden pek bişey almıyor doğru zaten üç ay bitince limondan az büyük bişey oluyor ne alcakki :)
mide bulantılarıda 3. Ay bitince hafifliyormuş baya, sık dişini az kaldı :)
8 haftalık demişsin ama çizelgende 9 yazıyor. Geç döllenemmi olmuş? çizelgenmi yanlış?
herkeze gunaydın dogum parası alabılmen ıcın bıldıgım kadarıyla son 1 sene ıcerısınde 120 gun ssk calısmıs olman gerekıyo
bu arada kızlar benim bulantılarım var ama artık sanki daha hafifledi gibi inşallah, dr 10 gün sonra folic asiti kes , elevit ve gyne ferro diye bi ilaç verdi, onlara başla dedi, biri sabah aç karnına, biri de tok karnına alınıyo, bu arada bende balık yiyemiyorum , tahammül edemiyorum kokusuna fln, o yüzden dr söyledim oda bana balık yağı verdi, onun içinde mutluyum
merhabaaa evet bir yerden okumuştum onu dr sormadım ama ne alacakki yavrucak limon kadarken..:) bulantılar inşallahhh geçsin az kaldı...çizelgemi bir arkadaşım hazırlamıştı son satı 25 ocak c.tesi kontrolde dr um 8 hafta 2 günlük dedi yani 8 hafta 5 günlük şuanda... çizelge yanlış galibaa..
Arkadaşlar aslında bizim konumuzla biraz alakasız ama size arkadaşımın bebeğinin Kapı süsünü göstermek istedim. İnternetten sipariş etmişti bugün gelmiş. Çok şekeeer bir şey. 2 hafta sonra doğuruyor arkadaşım. Eki Görüntüle 165461
Arkadaşlar aslında bizim konumuzla biraz alakasız ama size arkadaşımın bebeğinin Kapı süsünü göstermek istedim. İnternetten sipariş etmişti bugün gelmiş. Çok şekeeer bir şey. 2 hafta sonra doğuruyor arkadaşım. Eki Görüntüle 165461
maalesef 3+3 olmamış hala 2+2. Ki zaten torba anayasa geçti mi ki ? Hala bekliyo bi çok yasa bildiğim kadarıyla. Valla parasından geçtim artık. Iş yerinde bi arkadaş var 3 aylık bebeğini bırakıp geliyo benim içim cız ediyor ya. Ben inş. ücretsiz izne ayrılacam hiç değilse 1 yılı falan dolsun bebişimin. Paradan daha kıymetli maaşlarımızın şu an 3/2si borçlara gidiyor ama umrumda değil. Bi can o ya bize muhtaç. Hem nasipleriyle gelirlermiş, bakalım mevlam neyler...
Ya bugün bi arkadaşım yeni hamile olduğunu öğrendi doktor folik asit yazmış ve günde 3 tane alacaksın demiş. Ben günde bi tane kullanıyorum 3 fazla değil mi ? Var mı 3 öğün kullanan. Kıza yanlış bilgi vermiiim şimdi vebali olur...
Benim de çizelge yanlış ya bi hayırsever el atsa :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?