2011 Ekim Anneleri

uyyy çok karışık. hipotiroidi deseeem, değil. hipertiroidi deseem değil. teşhis koyamadım valla ben, ama şunu söyleyeyim normal değerin üst sınırı normal bir insanda 5. hamilelikte bunun 2 veya 2,5 civarında tutulması gerekiyor. senin 5 aralığında, süper yani. benim 4 haftalık gebelikte 10,22 oldu. dr ilaç dozumu arttırdı şuan 7,5. 2 ya da 2,5 olmasına daha çoook var. ilacını düzenli kullanırsan sıkıntı yapacak bişe yok.

bende sölemedim patron falan da bilmıoo.1 nisan da sölicemm:) şaka sansınlar sonrada safsaf acaba dıe baksınlar suratımaaa:) :90:

söylemedim daha yaa. bi de ne diyim şimdi durup dururken nadi bey tebrik ederim, dede oluyorsunuz mu diyim :) bi de bizim katta hiç bayan yok ki, hepsi erkek. onlarla konuşmam bu konuyu. diğer katlarda telekom şirketinde birkaç kız arkadaşa söyledim hepsi o, onlar da söylemez. yaa bi de bizim patronların tuhaf bir uygulaması var, daha önce bahsetmiştim. tüm haklarını, tazminatını, işsizlik parası alacak şekilde her kuruşunu ödeyip işten çıkarıyorlar maalesef. şuan işten çıkamam hem ssk hem maaş açısından söylememem lazım şekerim.
bak zaten midem bulanıyo, işkembe diyo yaaaa bögghhh :)

bende sölemedim patron falan da bilmıoo.1 nisan da sölicemm:) şaka sansınlar sonrada safsaf acaba dıe baksınlar suratımaaa:) :90:

sen niye söylemedin daha şekerim? benim kapı gibi gerekçem var :) 1 nisan fikri de süpermiş ben de mi yapsam, sonra onlar bana yapsa imzala şu belgeleri

sen niye söylemedin daha şekerim? benim kapı gibi gerekçem var :) 1 nisan fikri de süpermiş ben de mi yapsam, sonra onlar bana yapsa imzala şu belgeleri

Bildiğim kadarıyla yeni yasaya göre hamileyken seni tazminatını verseler bile işten çıkaramıyolar doktor rapor verdiği sürece son 3 haftaya kadar çalışıyosun ne kadar çalışmak istiyosan dvm ediyosun yani
Tabi benim hiç niyetim yok son aylara kadar çalışmaya keşke iyi olsam çalışsam ama doktor 5.aydan sonra çalışma dedi...

ya bnm de kendimce haklı gerekçe var :) bzm mart ayında zamlar belirlenıo hamişim dersem bu kız atıl bi işe yaramaz die verecekelri %5 i de daha da rezil etmesinler die:) ama hakkaten aklıma geldi yazarken pzt söliyim dıodum ama 1 nisan iyi fikir... bnm de çalışmam gerekk.ama daha iyi şartlarda olsaydık hmn bırakırdım işi falan.sabahları kalkmak çokk zorrrr kendime acıommm öhoooooööö

Listeye beni de ekleyinnnn:) Doktora göre 22 Ekim'de İnşallah Bebişimi kucağıma alacağım Yaş : 29
Kalp atışlarını duydum da gördüm de...

pardon ben seviyorum ya herkeste seviyor zannediyorum doğru söylemiştin burda hamileyi pek hoş karşılamıyolar diye yalnız torun olayına çok güldümiyi bari saklayabildiğin kadar sakla zaten yakında kendiliğinden anlarlar ama öyle işten falan çıkarmasınlar çok ayıp

Eşimle benim dışımda sadece patronum biliyor, bizde kimseye söylemedik ve bu durumdan çok memnunum :) sanki psikolojik olarak daha rahat geçiyor.

benim de eşim, birkaç arkadaşım ve yakın akrabalarımız dışında sadece patronum bilmiyor :) benim için de psikolojik baskı oluyor ama napim. teamülde böyle bir durum var bu şirkette. hamile çalıştırmıyorlar, uzun süre kalmıyor yani. gerçi bunu hadi sen git diye yapmıyorlar, hamileliğin ilerledi, seni daha fazla yormayalım, bebeğinle vakit geçir deyip teşekkür edip kibarca kovuyorlar çok nazikler çoookk :)

neden cnmm tehliken mii var...? valla bende istemıomm ama çalışcam nasipse.bnm doğumdan sonrası korkutuoo .malum devletmz vermiş d.sonrası 2 ay..kendime mi bakcam bebişime mi? bakcak kimsemde yok.kayınvalide yaşlı biraz tembelcee:) 6 ay izin alıyım dıom verırlerse yoksa belki çıkarım bilmıommm ya...cok üzülüommm buna zatennn.

aslında deniz benim bildiğim kadarı ile herşeyini ödeseler bile sırf hamilesin diye işten çıkarılarsa dava açarsan onları yüklü bir tazminatla karşı karşıya bırakabilirsin;
artı olarak doğum paralarını ve iznini ödeyip, doğum izninden sonra en az 6 ay kontratla çalıştırmak mecburiyetindeler...bence bunu da bir araştır canım

yok cnm doktor herşey normal dedi ama ikiz olduğu için rahim taşıyabileceği yükün iki katını taşıyacak bol bol dinlenmen lazım dedi.

Kızlar acele etmeyin bu yasayla çok değişiklik var hatta hastanede çalışan bi arkadaş doğum izninin 2+2 aydan 3+3 aya çıkarıldığını söyledi herşey kesinleeşsin ondn sonra söyleyin bence bende daha söylemedimm:))

kızlar ksura bakmayın mesajları yeni gördüm.online dım ama bşaka sitelerde bişiler bakıyordum. ya lütfen hiç tartışmayın bu gereksiz mevzuyu. nickimi koyarken present perfect tense ten koymuştum. ne bilim ilk aklıma o gelmişti. ozaman kursa gidiyodum. preseedi hiç duymadım. ama telafuuzları benziyo evet:) inan hiç alınmadım zeynep. ben espriyi severim. hiç sorun değil benim için. diğer arkadaşım sana da teşeükkür edrim. zeynepcim oda alınabileceğimi düşünüp açıklama yapmak istemiş. hanzadecim snaa tesekkürler. kızlar hiç gerilmeyin bu mevzulardan boşverin gitsin. zaten hepimiz alınganız bu aralar herseye takıyoruz biliyorum bende öyleyim. hepinizi seviyorum ve öpüyorummmm.

lalet özel mesaj kutuna bakarmısın burdamısın değilmisin uykun geldide uyudunmu yoksa

ay sen nedesin ortalık karıştı senin yüzünden biraz alıngan olduk bu aralar aynı şeyleri bende yapıyorum

hmm anlıyorum, seninki de benim gibi duygusal sebeplere dayanıyor haklısın. mümkün olduğunca söylemeyi ertelemekte fayda var. ben çalışmayı tercih ediyorum, evde daha kötü oluyorum, hasta gibi hissediyorum kendimi, sürekli yatıyorum, miskinlikten sıkılıyorum.
ayrıca mart zam yapmak için tuhaf bir ay seçimi olmuş. ocak ya da temmuz değil, mart yani :)

evet canım. ama haklarımı verdikten sonra zorla kalıcam diye tutturamam ki, istenmediğm yerde nasıl kalayım... istemem yani. huzursuzluk diğer yaşantıma da yansır, işte beni yıldırmaya falan kalkarlarsa daha sıkıntılı olur. gerçi yapmazlar bunu, iyi insanlar. yine de son ana kadar çalışabileceğimi dile getiricem, olmadı tehdit ederim

Listeye beni de ekleyinnnn:) Doktora göre 22 Ekim'de İnşallah Bebişimi kucağıma alacağım Yaş : 29
Kalp atışlarını duydum da gördüm de...

Hoşgeldin. hayırlı olsun.

Evet canım biliyorum ama dediğim gibi, sıkıntılı bir şekilde kalmaya kendimi zorlayamam ki. tuhaf geliyor bana bu. kalmayı elbette isterim, ama git diyene kalıcam demek de, olmaz yani. tamam şu iş kanununu baştan sona okumayı düşünüyordum zaten, bu aralar bunu çok konuştuk, zamanı geldi. sağol.

Peki sen normal şartlarda doğumdan sonra çalışmayı düşünüyormusun? Bence sen bunu iyice araştır, hangi haklara sahipsin öğren ve ona göre hareket.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…