2011 Ekim Anneleri

yaaa içine doğannn var mı bnm kısss mı olur erkekk miiii?? ne bilelim demeyin yaaaaaaaaaa

ben hamile olduğumu bilmeden rüyamda oğlum oluyodu nurtopu gibi o zamandan beri rüyamın etkisindeyim hep oğlum olcak gibi hayırlısı tabe senin ne doğuyooo içineee

evet sade nicki görünce gülesim geklio aklıma o geldiğinden dedim bunda nası bi art niyet aranırdı zatende bişi demiyorummmmmm bu konuda daha neyse bende senii öptümm yavruu mucukkkcukkkkkk

ben söyledim zaten ayrılmak istiyodum ama bi takım programlarım var (tabi bunlardan patronumun haberi yok henüz ) zaten doğumdan 8 hafta önce doktor raporuyla izne ayrılıyosun 16 hafta.. bunun ödemesini devlet yapıyor, işveren maaş veya ssk primi ödemiyor bu dönemde. raporum bittikten sonra çıkışımı gösttermeyi düşünüyorum. bu şekilde en azından raporlu olunan 16 haftada da az çok bi para gelmiş olur. ve işsizlik sigortasıı kanunları da değişiyormuş. önceden işten ayrılmadan önce 120 gün içinde hiç raporunun olmaması lazımdı. şimdi sanırım o şart kalkıyormuş bu durumda rapordan sonra çıkartılmış olucağım için bide işsizlik sigortası da alabilicem....

( çok para lazım çoookkk )

canım ya hamileyken çıkartamazlar çıkartırlarsa mahkemeye vrebiliyorsun bu konuda tüm haklar personelden yana...yada bizde anlaşmalı oluyor rapor alıyorlar tabi yönetim kurulu mırmırlanıyor..ihtiyacıda yoksa eşinden taraf sgk varsa kişide işi bırakıp gidiyor..

muhtemelen benimde rapor bittikten sonra çıkış verirler ama çıkıştan sonra işsizlik maaşı alabiliyomuyuz bunu hiç araştırmadım

Peki sen normal şartlarda doğumdan sonra çalışmayı düşünüyormusun? Bence sen bunu iyice araştır, hangi haklara sahipsin öğren ve ona göre hareket.

şuanki işimle sorunsuz ayrılırsak, doğumdan sonra gel derlerse gelirim tekrar. olmazsa şimdiki işimin koşullarında başka bir iş bulursam olabilir ama hemen değil. nasıl bırakayım miniğimi, bana en çok ihtiyacı olan zamanda düşünmüyorum. kpss ye girdim bu yıl, A grubundan yarışma sınavlarına girmeden (ders çalışma imkanım olmaz uzun süre) atama imkanı olursa, memuriyet olursa çalışırım. her ikisi de olmazsa, iş kurma projemiz var eşimle. kitabevi açıcaz. yavruşumuz iki üç yaşına gelsin, o zaman.

lalet özel mesaj kutuna bakarmısın burdamısın değilmisin uykun geldide uyudunmu yoksa

yok canım işteyim. işlerden dolayı çok bakamıyorum kusura bakma. özel mesajdan atıyım dedim ama belli bi mesaj sayısına ulaşmam gerekiyo gibi bi uyarı çıktı. evet ankara ege mah. oturuyorum. gelir idaresi başkanlığında çalışıyorum canım. ya sen

Ay gerçek mi 3+3 keşkem 9+9 yapsalar ne güselllllll:81:

hmm işini ihmal etme o zaman bende büyükşehir belediyesinde çalışıyorum bekarken bende mamak tarafında oturuyordum ama şimdi yenimahalledeyim:)

muhtemelen benimde rapor bittikten sonra çıkış verirler ama çıkıştan sonra işsizlik maaşı alabiliyomuyuz bunu hiç araştırmadım

kızlar neden çıkış veriyorlar çocuk doğunca daha rahat değilmidir bayanlar bide bende az önce süt parasına baklıyodum gerçi erken ama yinede bilelim çünkü 30 haftalıkken başvuruyomuşsunuzz onada iyi bakın

süt parası -sgk verdiği maaşın 3/2 si falan bunlar doğumdan sonra bazı evraklarla sgk giderek basvuru yapıosun onlar PTT ye hesabına yatırıolar die okudummm

evet yeşimcim duydum, arkadaşlar da söyledi sağ olsunlar ama ben o boyuta gelsin istemiyorum. çünkü uzun yıllardır çalışıyoruz, birbirimizde çok hakkımız var ve ben bunun karşılığında kalkıp onları mahkemeye vermek istemiyorum. böyle bir uygulamaları olduğunu zaten biliyorum, böyleler diye hayatımı ertelemeyi iyi ki seçmedim, iyi ki bebeğim geliyor.
maalesef özel sektör böyle. o zaman geldiğinde, bundan yaklaşık iki üç ay sonra detaylı konuşuruz personel müdürüyle. ama sağlık durumum çalışmama engel olmuyorsa, daha 4. ayda işten çıkarmaya kalkarlarsa külahı değişiriz elbette.

cnm işyerinde ben tekim yani muadilim yok :) eğer ben raporluyken birini almazlarsa işler yürümez birini alırlarsada ben gelince hadi sen git seninle işimiz bitti diyemezler başka çareleri yok onlarıda anlıyorum hayırlısı

"Süt parası doğum izni rapor tarihi bittikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından PTT Bank a adınıza yatırılmak suretiyle ödenir. Kimlik Belgenizle PTT Bank şubelerine başvurmanız yeterlidir. Sosyal Güvenlik Kurumuna şahsen başvuru şart olmamakla birlikte internet üzerinden hastane bildirimlerin uzun sürmesi sebebiyle genellikle Sosyal Güvenlik Kurumuna gidilir.

Süt Parası Nasıl Alınır?
120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi ödenmiş olmak şartıyla sigortalı iseniz kendiniz eşiniz sigortalıysa eşiniz süt parası alabilir. -2009 yılı Ocak ayından itibaren süt parası 70 liradır.Süt parası genel olarak doğum izni parasıyla birlikte ödenir.

SGK ya giderken yanınızda getirmeniz gereken belgeler:
* Doğum Belgesi
* Vizite Kağıdı
* Hastane tarafından Rapor Doğum Belgesi bilgileriniz işyerinizden çalışma durumu bilgileriniz SGK sistemine işlenmiş olmalıdır. Elinizde varsa bu belgelerin 1 nüshasını yanınızda bulundurmanız yerinde olacaktır. Konu ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu Alo 170 Kayıtdışı İstihdam ve Sosyal Güvenlik Bilgi Hattına danışabilirsiniz"
böyle bir yazı okudum 2011 için süt parası 80 liraymış...

Son düzenleme:
çok şiddetli şekilde erkek hissediyorum

şiddeteee hayırr dermisimmm.ya bakın bnm adam erkek istıo.hiç sevmem bnm adam diyenleri de neyse:)
içime kız doğuoo ama bisorun var bnm içime doğan şey olmuoo..bende çatlıom tabi kız olduğunu duyunca eşimin suratının ilk asılsığı anı görmek istemmemm.gerçi o ne olsa kabul etcek geri iade edemicemizee göre...

hmm işini ihmal etme o zaman bende büyükşehir belediyesinde çalışıyorum bekarken bende mamak tarafında oturuyordum ama şimdi yenimahalledeyim:)

fırsat buldukça yine takip etmeye çalışcam canım sen de özel mesajdan ulaşır yalnız bırakmazsan sevinirim. kendine ve bebişe iyi bak. iyi günler diliyorum.

Kız olsun erkek olsun fark etmez yaaa o kadar çok istediikki bir bebeğimiz olmasını cinsiyet zamanla önemini kaybetti belki ilk bebek sahibi olmak istediğimiz ay olsaydı kız olsun erkek olsun diye tercih yapardık ama şimdi inan önemi yok sağlıkla gelsinde Benim sadece yoğun olarak hissettiğim erkek hayırlısı olsun tabiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…