2011 Ekim Anneleri

Haklısın cnm ama kucağıma almadan rahat edemeyeceğim ben sanırım. İnşallah sağ salim kavuluşuruz bebeklerimize.

senden kalır yanım yok,iğneleri dakikası dakikasına yapıyorum hem koldan hem kalçadan eskiden serom taktıramazdım korkudan. dün gece çok ağladım gücüm tükendi ikinci ölen bebeğimde eltim 37 yaşında hamile kaldı nisbet için bebek arabasını dış kapıya koyuyordu gözümün önüne ,
ya rabbim sınavımızda kolaylık ihsan eyle şu geçitlerden rahat geçir bizi,sabır ve dayanacak güç ver inş

Ben bu insanların düşünce yapısını hiç bir zaman anlayamayacağım, nasıl bir şeydir başka birinin acısına tuz basmak, helede evlat acısına... Allah inşallah onları bu yaptıklarından dolayı evlatları ile imtihan etmez... İnşallah hepimiz sağ salim atlatırız. Bebeklerimizi kucaklarımıza aldığımızda tüm çektiklerimizi unuturuz inşalla. Allah bu yolda uğraşan kim varsa yar ve yardımcısı olsun inşallah.

günaydın kızzlar. bugün çok kötüyüm. dün baya kustum. boğazım tahriş oldu. yutkunamıyorum. ağzımın içi zehir gibi. geçsin artık nooollurrr bu günler :84::84::84::84:

günaydın kızzlar. bugün çok kötüyüm. dün baya kustum. boğazım tahriş oldu. yutkunamıyorum. ağzımın içi zehir gibi. geçsin artık nooollurrr bu günler :84::84::84::84:

hurma ye yavruu bana iiy geldiiii geçecek inşallah şurda saayılı günler belkide bir iki haftamız varrrrrrr

ben adanada kurum müdürüydüm mütiş bir hayatım vardı .aman dedim yuvamı kurim ,göğsümdede tümör vardı devamlı çoğalıyordu .bir evlat sahibi olim hiç bir şey uzaktan gözüktüğü gibi olmuyor yaşadıklarım kitap olur iki bebeğimde tuz biber oldu bana ,destek almam lazım galiba artık çöküşe geçiyorum.ya sabır ya allahhh

geçmiş olsun canım bal yiyebilirsen biraz iyi gelir boğazına çok kötüdür o tahriş bilirim...

kızzlarr geçen haftaa sizee hurmada hurmaaa diyee kendimi yırttımm yeyiin diyeeeee yiyipptee faydasını gören oldumuuuuuuuu hemen haber verin meraklandımmmmmmm:84::84::84::84::84:

bende gittim iki kilo aldım baharatçıda iran hurmasııı 28 liraydı kilosu pahalı geldi biraz ama iki kilo aldım şifa niyetineeeeee ohhhmissss

ay canım benim konyalarda kalmış arkadaşım dün bir yazını okudum hani şu inekli olanı güldürdü beni yazdıkların ama bi yandanda düşündürdü biliyorum gurbette olmak çok zordur rabbim yaşadıklarını ve çektiğin sıkıntılarını bir an önce dindirsin ve bebeğinide sağlıklı sıhhatli sana bağışlasın inşallah....

hurmayı tavsiye eden arkadaşıma teşekkürü borç bilirim reflümden dolayı hazımsıslık sorunum geçmio ama iki gündür mide bulantım yok deneyin mutlaka ..

ooohh afiyet olsun yarasın hurma her derde devaymış tadı da güzel e daha ne olsun...

aynen.ikimizde birbirimizden medet beklıoruz.ama çok pişmanım yavrusu için ölen var ya, ben bi bulantı ,uyku için vazgeçtim ilaçtan.nolur Allahım bişey olmasın başlıcam tekrar ilaca söz ya.

Ahh sevozy ne desem bilmiyorum sana, yaşadığın korkuyu çok iyi anlıyorum. Tekrar kanama olacağını düşünememişsindirmutlaka yoksa asla bırakmazdın. İnşallah problem çıkmazda sende daha temkinli daha dikkatli olursun artık. Eşinlede tarışma bu yüzden oda üzüldüğü için ne dediğini bilmiyordur. Ama dr. dediğini harfi harfine uygula bir şey biliyor ki dr.oluyor o insanlar değilmi canım?

Günaydın kızlar...
Sevozy geçmiş olsun, ihmalkarlık etme ve bence hemen dr git. Elimizdekilerin kıymetini (Allah korusun) kaybetmeden anlamıyoruz çünkü. Strestendir büyük ihtimal, hepimizin var sıkıntısı ama gülümsemeye bak.. Zorla kendini, senin için değilse bile en güzeli bebeğin için yap bunu:82:

Benimde düşük tehlikem vardı, çok şükür bol istirahatle attlattım gibi. Bulantımda iki gündür yok gibi çok şükür. Ama keyifsizim biraz bugün, halsiz, yorgun.... Evde bir sürü iş var, hepsi beni bekliyor

benim mesajımdı o ,eşimin inek çifliği var.aslen eczacıda ben hariç her işle uğraşır .aman ne bilim benim bünyem yorgun düştü mutlu bir hayattan buraya gelmek ,yaşadıklarım

hurmayı tavsiye eden arkadaşıma teşekkürü borç bilirim reflümden dolayı hazımsıslık sorunum geçmio ama iki gündür mide bulantım yok deneyin mutlaka ..

ne demek canım görevimizz :)) yarasın şifa ossunnn

bakın deniss arkadaşımızın paylaştığı siteden bizimle ilgili olan bölümü aldımmmmm

Öte yandan hamilelikte meydana gelen uzun süreli bulantı ve fiziksel tepkimeler nedeniyle potasyum eksikliği açığa çıkar ve bu durumda da potasyum takviyesi yapılması gerekir. Hurmada bol miktarda bulunan potasyum bu açıdan büyük önem taşıdığı gibi, vücuttaki su dengesinin korunmasında da son derece etkilidir. Ayrıca potasyum beyne oksijen gitmesine de yardımcı olarak berrak düşünebilmeyi sağlar. Bununla beraber vücut sıvıları için uygun alkalik özelliği sağlar. Zehirli vücut atıklarını dışarı atması için böbrekleri uyarır. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardım eder ve sağlıklı deri oluşumunu sağlar.

Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir. Hurma, içerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur ve bu hastalıkların azaltılmasına yardım eder.

Bilim adamları hurmanın stres ve gerginliği giderici etkisine de dikkat çekmektedirler. Berkeley Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmalar, sinirleri güçlendiren B6 vitamininin ve kasların çalışmasında önemli rol oynayan magnezyum mineralinin hurmada yüksek miktarda bulunduğunu ortaya koymuştur. Hurma ayrıca içerdiği magnezyum ile, böbrekler için de son derece önemlidir. Bir insan günde 2-3 tane hurma yiyerek vücudunun magnezyum ihtiyacını karşılayabilir.

İçerdiği B1 vitamini ile sinir sisteminin sağlıklı olmasını kolaylaştırır. Vücuttaki karbonhidratların enerjiye çevrilmesine, protein ve yağların vücudun diğer ihtiyaçları için kullanılmasına yardımcı olur. B2vitaminiyle de, vücudun enerji sağlaması ve hücrelerin yenilenmesi için protein, karbonhidrat ve yağların yakılmasına yardımcı olur.

Hamilelikte A vitaminine olan ihtiyaç da artar. Hurma, içindeki A vitamini sayesinde, görme gücünü ve vücut direncini artırır, kemik ve dişlerin güçlenmesini sağlar. Hurma, betakaroten açısından da son derece zengindir. Betakarotenin hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önleyici özelliği vardır.
Ayrıca diğer meyveler genellikle protein açısından yetersizdir, ancak hurma protein de içermektedir. Bu özelliği sayesinde vücudun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı korunmasını sağlar, hücreleri yeniler ve vücut sıvısını dengeler. Örneğin et de faydalı bir gıdadır ancak özellikle hamilelik döneminde taze bir meyve olan hurma kadar fayda vermeyebilir. Hatta böyle bir dönemde etin fazla tüketilmesi vücutta zehirlenmeye neden olabilir. Hazmı kolay olan, hafif sebze, meyve türü yiyeceklerin tercihi daha uygun bir seçimdir.

Hurmanın içerdiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati önem taşıyan kandaki alyuvarlar dengesinin uygun hale gelmesini sağlar. Bilindiği gibi alyuvarlar kanda oksijen ve karbondioksiti taşıyarak hücrelerin canlılığını sürdürmesinde rol oynarlar. Çok fazla demir içermesi sebebiyle, bir insan günde 15 tane hurma yiyerek vücudunun demir ihtiyacını karşılayabilir ve demir eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlıklardan korunmuş olur.

Hurma ile ilgili tüm bu bilgiler, Allah'ın sonsuz ilmini ve insanlara olan rahmetini ortaya koymaktadır. Görüldüğü gibi modern tıbbın ancak günümüzde tespit edebildiği hurmanın -özellikle de hamilelik dönemindeki- faydalarına Kuran'da 14 asır önce işaret edilmiştir.

"O, gökten su indirendir. Bununla herşeyin bitkisini bitirdik, ondan bir yeşillik çıkardık, ondan birbiri üstüne bindirilmiş taneler türetiyoruz. Ve hurma ağacının tomurcuğundan da yere sarkmış salkımlar, -birbirine benzeyen ve benzemeyen- üzümlerden, zeytinden ve nardan bahçeler (kılıyoruz.) Meyvesine, ürün verdiğinde ve olgunluğa eriştiğinde bir bakıverin. Şüphesiz inanacak bir topluluk için bunda gerçekten ayetler vardır." (Enam Suresi, 99)

SübhanAllah.. Rabbimin nimetleri, her birinde bin türlü hazine..
İşte araştırmak_öğrenmek gerekiyor. Ben ilk zamanlar tatlı yiyemiyordum yeni yeni başladım..
Aşırıya kaçmadan yemek lazım:) Teşekkürler zeynep....

ben yedim, faydasını da gördüm. cumartesi sana teşekkür mektubu bile yazdım :)
yalnız yemeyi abarttım galiba, bu sabah müthiş bir baş ve göz ağrısıyla uyandım. az önce okuduğum başka bir likte fazla tüketilmesinin göz ağrısına sebep olduğu yazıyor. betakaroten çok fazlaymış, ağrı esnasında yemek ağrıyı daha da arttırırmış. bu arada kabızlık sorunuma da iyi geldi. çok pahalıydı, deneyim diye yarım kilo aldım, bitmeye yakın alırım yine. teşekkürler.

İmkanın var ise destek almalısın evet ben bu gebelikten önce destek aldım işime yaradı açıkçası ama korkularımı yenemiyorum, çökmiceksin arkadaşım :) Allah bizimle ve bizi görüyor. Bu defa güzel olacak inşallah, artık kabullendim ilk başlarda çok kötüydüm ama şimdi ne gelirse kabulüm hakkımızda hayırlısı, kendimizi paralamamızın bir anlamı yok. Başımıza ne gelirse katlanacağız. Ben ekim ayındaki bu hamilelik patlamasında bri hayIr olduğunu düşünüyorum. :) Bizde anne olacağız Allahın izniyle. Hz meryemi oku, hz yahyayı oku. Allahım isterse herşey olur. Seninde olucak bak demiştin dersin, :) İçime doğuyor bu defa sağ salim olucak bebeğin.

Zeynep bizler gibi düşük yapıp normal yolla hamile kalamayan arkadaşlar var her defasında tüp bebek yapmak durumundalar onrara biraz daha zor bu durum, iyi olucaz, dr. dediki bana tekrarlayan düşük yapıpta çocuğu olmayan kim var ki dedi. :) Yani eninde sonunda oluyor Allahın lütfu ile dedi. İnşallah rabbim bu geçişlerde bize ferahlık verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…