yarın bende 11.hafta 3 günlük oluyorumrandevum var ikili test yapar dimi doktor?he bu arad tiroid sonuçlarımı aldım bugün 3 hafta önce tsh 8.24 dü şimdi tsh1.7a düşmüş çok sevindim
sağol canım bende çok sevindim bu kadar çabuk düşmesine..bide hergün ceviz yedim cevizde iyot varmış belki de oda düşmesinde faktör olmuş olabilir..ilacımıda hergün 75 mg euthyrox hafta sonu 100mg kullandım şimsi sadece hergün 75 mg kullanıyım diyorum sen nasıl kullanısıyosun?
herkese selam... ben geçen hafta çarşamba günü bebeğimi kaybettim... kalbi durduğu için kürtaj oldum beni listeden silerseniz sevinirim....
rabbim size ve bebeklerinize sağlıklı ve hayırlı uzun ömürler versin inşallah... dualarınızı eksik etmeyin
önceki sorumu geri aldım. yazmışsın daha önce, görmedim.
selenyum al dedi dr. elevit vermemişti daha önce, günde iki tane folik asit, bir tane elevit iç, onda selenyum var dedi. ama euthyrox ile aynı saate denk getirme dedi.
haftasonu gidicem endokrin doktoruma. o zamana kadar 75lik alayım ben de.
oofff!!! çok canım sıkıldı çookk.
nasıl düşecek bu tsh ya ooff!!
değerin aynıymış benim ilk baştaki değerimle sende hafta içi 75mg al hafta sonu 100 mg inş işe yarar doktora gidene kadar..sende 9 haftalıkmışın bende bu değeri gördüğümde 8.haftam bitiyordu bebek ilk üç ay tiroid hormonunu senden alıyor o yüzden yüksek çıkıyor sonra düşücektir değerlerin ..şuanda 11 haftalığım üç ay oluyorum o yüzdende düşmüş olabilir seninde düşer üzülme canım..
Nasıl düşecek bu tsh ya ooff!!
benim 10 buçuktan 6 ya düştü ilk ay sonu, sonra tekrar yükselmiş baksana yaa off şeyma yaa. gerçi doktor t3 ve t4 önemli diyor ama tsh de önemli diyor. tamam haftasonuna kadar seninki gibi alayım. bi de ne diycem, kan verdiğin gün ilaç içiyo musun? ben içmiyorum bu yüzden mi yüksek çıkıyor acaba?
umarım söylediğin gibi olur canım. teşekkür ederim.
pardonnn denisss bu tsh nie yükseliyor...vallahi ben hamilelik konusunda hiç birşey bilmiyorum :))
estağfrullah yeşim. Bildiğim kadarıyla anlatayım. Serbest t3, t4, anti tpo ve tsh tiroid bezinin ürettiği hormonlar. Tiroid bezinde fonksiyon bozukluğu olan guatr hastaları, şekil a ben, hipotiroidi ve haşimoto tiroidi hastasıyım. şükür dermansız bir hastalık değil. Tiroid bezim yeterince tsh üretemiyor, bebeğime ve bana ikimize de ihtiyaç varken yetersiz kalıyor. Biz guatr hastaları bunu dışardan hap şeklinde sabahları aç karnına içerek vücudumuza alıyoruz. Ama doğru ilaç ayarlaması yapılmadığında yine şekil a been, tsh nin normal değeri 4, hamilelerde 2,5 iken bende ilaç yetersiz kaldığı için 8 çıkmış canım. Bu da bebekte düşük tehlikesi, zeka ve kemik gelişimi geriliği (cücelik) gibi pek çok olumsuz duruma sebep olabiliyor ama yine çok şükür ki o kadar yüksek seviyede değil şuan
sende ceviz ye bak bi arkadaş yediği cevize bağlamış belki seninkide düşer
anladım canım bilgiler için teşekkürler...ya benim tahlillerim yapılmadı daha 16 nisanda gidince hepsi yapılacak hayırlısı artık.
nasıl düşecek bu tsh ya ooff!!
Stres yapmamaya çalış deniz daha fazla yükselmesine sebep olabilirsin. Herşey yolunda gidicek ve hiç bir aksilik olmayacak inş.
kızlarrrr.. bebeğimi gördüm mini mini kuzum çok sakin bi şekilde yatıyordu.dr'un dediğine göre pek sakinmiş53 mm olmuş.ense kalınlığı ve diğer değerlerde süpermiş.bugünde ikili tarama için gittim.perşembe alacam sonucu.dua edin bizim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?