2011 Ekim Anneleri

bende sana bı tahmınde bulunayım ozaman oglun olucak cunku ben ogluma hamıleyken boyle olmustum hatta guguslerının alt kısmına bak asagı bakan taraına yanı ordada olabılır ılk aydada gogus ucların karardıysa tamamdır kesın ırkek :)
bende tahmın ıstıyorum :)

gitim canım hemde eşofmanlarımı çektim salaş salaş gittim canımı sıkmadılar çünkü buna vakit kalmadı yemeğimizi yedik sonra kaçtık zaten yürüyerek gitmiştik 20 dakika anca gideriz dedik kaçtık ooh iyide oldu eşimle evde daha hoş vakit geçirdim oooh canıma deysinnnn
Leyna hakikaten hiç sesin çıkmıyor neye sıkıldın söyle topikçek topa tutalım sende rahatlarsın biizde
çok işim var hayatım 16 lokal 350 personel oooff canım çıktıııı ama sizsizde yapamıyorum

duygutimur kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
selam herkese..

herkes iyidir umarım.. dün birz can sıkıcı bir haber aldım doktrumdan.. ikili taramada biraz risk grubunda görünüyorsun dedi. yaşa bağlı 1:657 ikil taramaya bağlı 1:211 genel kombinasyon 1:777 çıktı sonuçlarım yani papp*a hormonu beklenenden biraz düiük çıkmış.. üçlü tarama için bekleyeceğiz sonucuna göre amniyosentez kararını veririz dedi.. üçlü tarama beni pek rahatlatmıyor çünkü ikilide güvenilirlik %85 üçlü de ise %65 tek avuntum ultrasondaki detayların ense kalınlığının falan iyi çıkmış olması.. Umarım sizler iyi sonuçlarla devam ediyorsunuzdur.. sevgiler..
canım bence o kadar da yüksek değil risk. ense kalınlığı ne kadarmış? kaç yaşındasın? valla benim iki arkadaşım amniyosentez yaptırdı biraz risk var diye ama maaşallah ikisinin bebeklerinin de hiç bi şeyleri çıkmadı. Allahın izniyle içini rahat tut tatlım..

?????????????????????????????????????????*

Bende ikili test sonucumu aldığımda günlerce ağladım. Bende risk grubuna giriyormuşum. Bana da dr. 3lüyü bekleyelim dedi ama içime bir kurt düştü. Keşke testi yaptırmasaydım diyorum hep. Benim dr. amniyo taraftarı ama ben çok korkuyorum. Eskisi gibi riskli değilmiş ama ne bileyim yinede korkutuyor beni. Bide ben zaten riskli gebelik geçiriyorum. İşimiz zor gerçekten. Aslında güvenmiyorum bu testlere. Ablamda riskli grupta çıkmıştı hiç bişeyde yapmadı ama tosuncuğu sapasağlam. Hakkımızda hayırlısı olsun, üzme canını.

ense kalınlığı 1,7 çıktı gayet iyi dedi doktor.. yaşım 29.5 :) ikinci bebeğim bu oğlumda böyle sorunlar yaşamadığım için tedirgin oldum biraz işte...

Senin bayağı olmuş aslında öğrenirsin bu gidişinde sanırım, kız olma ihtimali yüksek gibi :)

İkili testte "kan" tahliline güvenmiyorum benim 5,5 aylık bebeğimde süper çıkmıştı sonuçlarım. ölçümlerim kötü çıkmıştı ense kalınlığı yüksekti ultrasonda, o yüzden amniosentez istediler, kandaki sonuçlarım mükemmeldi düşün ama amniosentez sonuçlarım çok kötü çıktı hemde çok kötü.. Yani bu ikili test hikaye, herkes için söylüyorum eğer bunu gerçekten öğrenmek istiyorsanız amniosentez tek yolu... Gerisi ihtimaller vs.. İnşallah iyi haberler alırsın.. Ben inanıyorum gayet sağlıklı bebeğin :)

ense kalınlığı 1,7 çıktı gayet iyi dedi doktor.. yaşım 29.5 :) ikinci bebeğim bu oğlumda böyle sorunlar yaşamadığım için tedirgin oldum biraz işte...

ee gayet iyiymiş duygucum hem ense kalınlığı hem yaşın... 40 yaşın üstündekilere yapıyorum amniyosentezi demişti doktor bana...

evet sanırım işin zor tarafı üçlü için bir ay bekleyecek olmamız.. umarım sağlıkla doğar hepimizin ki.. ama sizlerle bir görüşümü paylaşmak isiyorum. öncelikle tüm annelerin ve anne adaylarının görüşlerine sonsuz saygım olduğunu belirtmek isterim..

Benim annem eğitilebilir özürlü çocukları eğiten bir özel eğitim öğretmeniydi.. Ben okuldan çıkar onun sınıfına giderdim.. Yani down sendromluların, zeka geriliği olan çocuklarn içinde büyüdüm diyebilirim.. Bu yüzden bazı insanların görünce kaçtıkları o özel çocuklar her zaman benim için özel olmuşlardır ve her fırsatta sohbet ederim..

evet onlar gerçekten özel çocuklar ama aileleriyle birlikte zor bir yaşantıları var.. bazı arkadaşlarımız bu testlerin gereksiz olduğunu düşünüyor olabilirler.. Tabiki herşey allahtan ona asla bir itirazım olamaz ancak.. Rabbim bize akıl vermiş dinimiz bilime destek vermiş bilimi göz önünde bulundurun demiş.. işte tevekkül burada başlıyor bence.. rabbim demiş ki ben size akıl verdim öngörülerinize ışık tutan bilimsel çalışmalar var önümüzde biz bilimin ışığında yapmamız gerekenleri yapıp sonrasını tevekkül etmeliyiz bence.. Şahsen özürlü olduğunu bile bile bir çocuk dünyaya getirmek ya da bu testleri yok sayıp sadece allahtan demek biraz zor geliyor bana.. doğacak özürlü çocuklarımız bizden sonra kime emanet edilebilir ki.. sağlam olanlar bile yuvasız bakımsız kalırken bu zamanda.. Tabiki bu da bir karar son derece saygı duyduğum.. ama o kadar tanık oldum ki hayatlarına, yaşam mücadelesi aileler ve özel çocuklar e özel çocukların sağlam kardeşleri için o kadar zor ki.. bu kararı vermek çok sağlam bir irade ve sonsuz bir güç gerektiriyor bence.. hatta iyi bir maddiyat.. eşimin hep anlattığı bir fıkra vardır. bir köyü su basmş imam camiye girmiş Allah beni kurtarır demiş. köylü gelmiş sel basıyor gidelim demiş yok demiş imam Allah beni kurtarır su yükselmiş imam minareye çıkmış köylü sandalla gelmiş hadi boğulacaksın gidelim diye yok demiş imam Rabbim beni kurtarır.. Su iyice yükselince imam neredeyse boğulacak helikopterle gelmişler kurtarmaya bizim imam aynı gerekçeyle yine binmemiş.. Su iyice yükselmiş ve imam hakkın rahmetine kavuşmuş.. ahirette sormuş rabbine neden kurtarmadın rabbim diye.. Rabbim demiş ki sana insan yolladım, sandal yolladım, helikopter yolladım aklını kullanmadın daha ne yapayım.. işte belki de bu testler bir sandal bir helikopter bizim için.. neyse, başta dediğim gibi herkesin görüşüne sonsuz saygım var.. bu da benim görüşüm. Tek temennim tüm anne adaylarının bebeklerini sağlıkla kucaklarına alması.. Yüce rabbim bebeklerinizin o cennet kokusunu içinize çekmeyi nasip etsin..

evet bendede var ben hormon ilaçlarından olduğunu düşünüyodum demekki herkeste olabiliyomuş kıllı göbüşüm oldu azcık yoktu bende hiç ama bişey yapamayız heralde şu dönemde

Bende aynı durumdan muzdaripim hormon ilaçları yapıyormuş bende kıl değil tüy bile yoktu. Şimdi hayretle izliyorum kendimi...

ee gayet iyiymiş duygucum hem ense kalınlığı hem yaşın... 40 yaşın üstündekilere yapıyorum amniyosentezi demişti doktor bana...

doktorum üçlü tarama sonrası karar veririz dedi zaten.. ama üçlü taramada da en ufak bir pürüz çıkarsa sanırım tereddüt etmem amniyosentez için.. sebebini yukarıda yazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…