ayy ayyAna yüreği işte, biz de yeni yeni anlamaya çalıyoruz galiba onları. Çok sevinmişler bak, ama endişe ediyorlar haklı olarak da fazla evham da seni germesin. Kla bari biraz da onların da içi rahat olsun gönllerini alırsın canım..
Ben günüm geçtiğinden beri her adet döngümde, 3 gün feci sancı çekiyorum hemen dinleniyorum çünkü ayağa kalkıp işe gitsem daha çok ağrım olur ve kanama yapar diye korkuyorum. Sende dikkat et adet dönemlerine :)
akşama eşimin kuzeni gelecek izmirden hemde yatılı, nasıl dinleniceksem birazda o yüzden erken gidiyorum ama eşim ben sana hiç bir şey bırakmam tamerle yaparız dedi iyi dedim :)) tamerde rahattır kasmaz öyle severimde, iş için geliyormuş otele gitsin diyemedim ya ayıp olur diye, cts kahvaltıdan sonra gidicekmiş.
Allah izin verirse
kızda yanılma payı olmakla birlikte biri pipişli biri kukuşlu
kızlar yardımcı olurmusunuz??
Aaa kızlar eslemin haberi gelmiş, ne güzel maşallah
Çok çok sevindim, bi kız bi erkek haa:81: inş sağlıkla kavurşunuz canım, hayırlı olsunn
evet canım anadoluda oturup avrupada çalışıyorum ve otobüsle gidip geliyorum
çok zor oluyor ayakta sıkıştıkış oğlum içerde bıngıl bıngıl
Oturanlardan beni gören uyuyo direkGöbeem artık ben burdayım diyoda
Bizim eve yakın oturan bi arkadaş var şirket aracını alıyo bazen mesaiye kalınca banada saolsun haber veriyo arabayı alınca bugün allahtan araba vardı 2 saat otobüste mahfolurdum yanımızdan geçen otubüslere bakıp bakıp şürettim halime :2:
Ben benimkileri çok alayışlı zannederdim, rahatım diye bilirdim ama senin patronun tam bir melekmiş hanzade
Benim adet günlerimde ağrım oluyor mu bilmiyorum, önceden fark edebiliyordum ama şimdi ayrımını yapamıyorum, kasık ağrısı ve bel ağrısı çoğu zaman olduğu için hep öyleymişim gibi geliyor bana, ayrımını yapamıyorum.
ay ay ay topikimize bir haller olmuş size şimdi enerjimdende göndersem fayda etmez sıcak tutun kendinizi vitamin alın bir bir birde nazar duaları okuyalım hep beraber;
Nazar haktır. İnsana, hayvana ve hatta cansıza da nazar değer. Nazar hastalık yapar, hatta öldürür. Kadınlara ve çocuklara daha çok tesir eder.
Peygamberimiz, nazar ile ilgil olarak,”Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar” “Hoşa giden bir şeyi görünce, "Maşaallah la kuvvete illa billah" denirse o şeye nazar değemez.” buyurdu.
Sabah-akşam, 3 defa “Bismillahillezi la yedurru maasmihi şeyün fil erdi vela fissemai ve hüvessemiulalim” (16) okuyan, büyü, nazar ve zulümmden korunur.”
Göz değene, Peygamber efendimizin bildirdiği şu tavizi okumalıdır:
“Euzü bi-kelimatillahittammati min şerri külli şeytanın ve hammatin ve min şerri külli aynin lammetin.” (25)
Nazar değen kimseye şifa için Ayet-el-kürsi, Fatiha, Muavvizeteyn (Felak ve nas) (57) ve Kalem suresinin son iki ayetini (ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne) (62) okumanın muhakkak iyi geldiği bildirimiştir. Ayat-ı hırzı (76)okumak ve üzerinde taşımak da çok faidelidir.
Herkes, bilhassa nazarı değen kimse, beğendiği birşeyi görünce “Maşaallah” demeli, ondan sonra, ne söyliyecekse, o şeyi söylemelidir. Önce Maşaallah deyince, nazar değmez.
Büyüklerimizin bildirdiği Nazar Duâsı şöyle:
Bismillâhirrahmânirrahîm bismillâhi azîm-iş- şâni şedîd-il birri mâ şâallahü kâne habese hâbisün min hacerin yâbisin ve şihâbin kâbisin. Allahümme innî radedtü ayn-el âini aleyhi ve alâ men ehabb-en-nâsi ileyhi ve fî keyedihî ve kilyetihî lahmün rakîkun ve azmün dakîkun fîmâ lehû yelîku ferci-il basara hel terâ min fütûrin sümmerci-il basara kerrateyni yenkalib ileyk-el basaru hâsian ve hüve hasîr ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne lâ havle velâ kuvvete illâ billâh-il aliyy-il azîmi Lâ ilâhe illallâhü hısnî, men kâle-hâ dehale hısnî, ve men dehale hısnî emine min azâbî. Sadaka rasûlullahi sallallahü teâlâ aleyhi ve selleme. (67)
kendimden utandım valla arabayla işe gidip geliyorum yinede üşeniyorum kasıklarım acıyo filan diye şikayetleniyorum trafik sıkışınca sürekli fren gaz- fren gaz yoruyor diyorum eşime. Ne kadar şükürsüzüm, gerçi ben kanama yaşadığım içinde korkuyorum biraz.. Allah yardımcın olsun ama ben zor çalışırdım sanırım, maşallah sana vallahi...
olurmu canım neden öyle düşünüyorsun çok şükür ben iyim burdaki birçok anne adayımıza göre bulantım ağrım yok yoksa her koltuğun başında yazmıyormu gerektiğinde "hamile ve çocuklu bayanlara aittir" diyeKaldırı veririm acımam ama tenezzül etmiyorum iyi olduğum sürece
Bende 5 ve 10. Haftalarımda kanama yaşadım tatlım neredeyse 12. Haftama kadar progestan fitil kullandım sabah öğle akşam çok şükür doktor bu hafta artık kullanma dedi bende çok korkuyorum otobüste hop hop giderken akıntım olunca acaba kanamamı diye
Allah yardımcımız olsun
olurmu canım neden öyle düşünüyorsun çok şükür ben iyim burdaki birçok anne adayımıza göre bulantım ağrım yok yoksa her koltuğun başında yazmıyormu gerektiğinde "hamile ve çocuklu bayanlara aittir" diyeKaldırı veririm acımam ama tenezzül etmiyorum iyi olduğum sürece
Bende 5 ve 10. Haftalarımda kanama yaşadım tatlım neredeyse 12. Haftama kadar progestan fitil kullandım sabah öğle akşam çok şükür doktor bu hafta artık kullanma dedi bende çok korkuyorum otobüste hop hop giderken akıntım olunca acaba kanamamı diye
Allah yardımcımız olsun
aman aman çok dikkat et ve bence o kadar yolu ayakta gitme kaldır ve yer iste tenezzül değil o senin hakkın, bebeğin yorulmasın. Ne düşüncesiz insanlar var ya...
aah canım kıyamam yaa, bıngıl bıngılmış oğlumuzedacım sen bırak şimdi yiğitliğe laf söyletmemeyi o oturma yerleri sana ait, sana ayrılmış ve onu istemek en doğal hakkın.
Ablam hamileliğinde 8. Ayı dolana kadar çalıştı, otobüsle gidip geldi yavrum, karnı yarım dünyaydı, yer vermiyorlardı öküzler, o da yer istiyordu, ayıp değil canım gönül rahatlığıyla geçip otur oraya. Yaşlıyı, hastayı yerinden kaldıracak halimiz yok ama dipcik gibi adamların oturmasına senin onların tepesinde beklemene razı olamam!! Allah yardımcın olsun canım benim kendine çok iyi bak
ınsanlarımız artık cok duyarsızlastı hamıleye yaslıa cocugu olana hıc kımseye yer vermıyolar artık sabah ben ıse gelırkende bı bayan bındı kucagında kucuk bı bebek kımse yer vermeye tennezzul bıle etmedı kalkıp ben verdım yerımı netıcede ben bebısımı sımdılık ıcımde tasıyorum onun durumu daha zor ınsanlar goruyo kafalarını cevıyolar sırf yer vermemk ıcın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?