2011 Ekim Anneleri

Merhaba perolidya,
Yoğun iş tempon yüzünden stresten karnına kramp girmiş olabilir mi acaba :44:
Benim de göbeğimin altında bir batma, acı var ama senin gibi olmadım. Bebişlerimiz yukarı tırmanıyorlar sanırım bu dönemde ama seninki biraz fazla ağrılı olmuş sanki. doktora gitseydin keşke. geçmiş olsun.

kızlar merhaba nasılsınız?

az önce forumda okudum,bir arkadaş hamileliğindeki kanama ve zorluklardan bahsetmiş
okurken ağla ağla içim çıktı çok üzüldüm.inşallah hepimiz sağlıklı şekilde bebişlerimize kavuşuruz
ayrıca bu hafta başından beri olur olmaz,gördüm görmediğim,aklıma gelen vs herşeye ağlıyorum
gözyaşım kirpiğimin ucunda
zaten sulugözdüm,hepten coştum gidiyorum
sizde durumlar nasıl?

Kızlar hadi size güzel muhabbetler, ben pek bi fenayım. Kalkıp yatayım bari biraz, çok yorgun, bitkin ve halsiz hissediyorum kendimi....

Acıktım bi de, annem olsaydı sıcacık bi çorba yapardı, ahh ahhh

Gecen kötü geçmiş canım senin. rüyalar alemi seni bu hale getirmiş olmalı, uyur dinlenir toparlanırsın birkaç saate eski formunda görürüz inşallah tekrar seni :)
Eşlerimiz yapsa keşke böyle zamanlarda, insan bir destek, yardım edecek birini arıyor böyle zamanlarda. dersi varsa okuldan gelir birazdan kendini daha iyi hissedersin canım keşke ben de eşimi her gün bu saatlerde görsem, yarım gün çalışsa, eve gelse, ben de evde olsam aahh ne güzeel :) yaa benim emeklilik zamanım geldi galiba bi gözüm eve bakıyor

zeytinim kaldır onları insan görünümlü odunlar yaaa ne kadar düşüncesizler sende kaldır yazık ya oğluşuna benim biraz göbeğim vardı hamilelikten önce biraz bol bi tuniğim vardı eşimle tramvaya bindik orta yaşlı eğitimli bi amca yer vermek istedi eşimde yok yok siz oturun dedi ama çok duygulanmıştım orda ufacık veletler yer kapma telaşında koskoca amca yer verme derdinde eğitim ve kültür ailede başlıyo bence Allah kısmet ederse çocuklarımı böyle yetiştirmicem.

Geçen gün eve gittiğimde çocuklar okuldan çıkmış karşıdaki parkta oynuyolar oynamak denirse çok sıcaktı balkonkapısını açtım sesleri olduğu gibi içeri geliyodu yani abartmıyorum ama iğrendim resmen her 5 dakikada 1 küfür edip kendi aralarında gülüşüyolar falan daha ilkolkula gidiyolar bu çocuklar Allah çoçuklarımızı böyle insanlardan uzak tutsun çok üzüldüm.

bende de olmuştu kanama 6. haftadayken çok korkmuştum düştü sanmıştım bebeğim ama doktora gittik bi gün nyattım ve durdu.ondan sonrada bi daha olmadı çok şükür.inşaallah da olmaz.insan çok korkuyor tam kavuştum derken kaybedermiyim diye.rabbim sağsalim bebeklerimize kavuşmayı nasip eylesin.pozitif düşünün.çok fazla stres yapmamaya çalışın ve çookk dua edin.edeliimm inşallaahh....

bu haftalarda göbeğin biraz altında çok hafif ve hızlı yanma yada batmalar oluyor ama bir salise bile anca sürüyor yinede arka arkaya tekrarlıyor, bu şekilde günde 3-4 defa olduğu oluyor diğer arkadaşlarında yazdığı gibi bebeğin pelvisten yukarı doğru hareketlenmesinin sebebi. eğer bu batmanın olduğu zaman gazın vardıysa ikisi birlikte daha farklı ve şiddetli bi ağrı yapmış olabilir canım. tabi mutlaka yoğun çalışmanında etkisi olmuştur. eğer aynı şi,ddetle devam ederse bence bi doktorunu arayıp danış olmazsa 2-3 gün rapor alır dinlenirsin.

Bu haftalarda çok yoğun gaz sıkıştırması da oluyor.Benim seninki kadar uzun süreli olmasa da hafif kasılıp kalmalarım oluyordu,hatta geçen gece yataktan kalkmaya çalışırken de kastı karnım zor kalktım.Doktor ultrasonda bakınca gaz kasılmalarının olduğunu söyledi.Hatta gaz sancıları yüzünden rahim duvarım kalınlaşmış.Ben de bebek kastırıyor sanıyordum ama bu sancılar gerçekten de hamile kalmadan öncekine benzemiyor,çok farklı.Ama yine de doktoruna danışsan iyi olabilir.Yarım saat sürmüş sonuçta

merhaba beybim. ben iyiyim teşekkür ederim. rumuz arkadaşımız sık sık bu şekilde rahatsızlanıyor maalesef böyle bir durumu var ama atlatacak inşallah.
muslukları açmışsın :) ben o kadar duygusallaşamadım :44: ilk haftalarda feci bir asabiyet halim oldu ama o da geçti, pamuk gibiyim şimdi
hormonal değişiklikler yaşıyoruz böyle ağlamalar da normal sayılıyor. yine de her şeye ağlayıp üzme kendini, mutsuz olup depresyona girmeyesin sonra.

olabilir tatlım. Streste var tabii. Ama inşallah birdaha yaşamam, cok acı verdı cunku. haftaya dr gitcem. inşallah cinsiyetleri belli olmustur artık. daha vazla dayanamıycam :)))

günaydın kızlar sabah kaynanam aradı bize gelceklermiş kalcaklarmış sinir oldum..aynı şehirdeyiz üstelik arabayla 15 dakikadır kalma huyu var işte sinir ediyor beni insan hamile der düşünür dimi yok onda öyle bişey rahatına düşkün..evlendiğim zaman bir hafta balayına gittik balayından pazartesi akşamı geldik çarşamba kalmaya geldiler.. napıcam ben bu kadınla akıl verin bana kızlar

Herkeslere günaydın, geçmişi oku oku anca bitti

yslzeytin geçmiş olsun canım dikkat et kendine söle patrona hemen soba alsın, döveriz yoksa gelip hep beraber.

Canım eğer eşin anlayışlıysa kaynananla açık açık konuş derim ben. Rahatsızlığını anlat bozulursa da bozulsun boşver sonra rahatlığını yaşarsın. Ben evimi dizerken misafir geldiğinde kalsın diye baza alın dediler, çıktım herkesin evi yakın yatmaya kim kalıcak herkes evine gider dedim yetti

hmm.. sana yardımcı olmaya geliyordur belki :44:
durumuna bakarsın, tam tersiyse hastalık numarası yaparsın :) miden bulanıyor, belin ağrıyor, doktor istirahat et dedi dersin olmaz mı?

slm kızlar topik olarak bu nasıl bağlılıktır böyle iyiyken herkes iyi kötüyken herkes kötü hastayken herkes hasta demek ki gerçekten bizler çok benimsedik birbirimizi :)) geçmiş olsun canlarım dikkat edin kendinize ve bu arada sanırım artık göbişim çıkmaya başladı kızlar bebşimin olduğu yerde hafif çıkıntı vardı ama 2 gündürde karnımın alt tarafı çıktı sabak eşimle baktık nasıl sertleşmişti o dediğim yer msj hakkım dolsun bende koyucam artık göbiş resimlerimi

ya yok %90'ı böyle sinir bu kaynanaların. aynı şehirde kalmaya gelmekde neymiş inanamıyorum yani hemde hafta sonu .... valla canım denisin dediği gibi yardım için geliyosa ne güzel temizlik ve yemek gibi şeyleri yapsın işe yarasın amaa yokk hizmet görmeye geliyosa yat valla çok fenayım de çık o sana hizmet etsin de hamileliğin boyunca bidaha böyle keyfi emrivakiler yapmamayı öğrensin

ah şu hormonlar.. bir depresyonum eksik zaten :))
hafif agresiflik bende de var,eskiye göre daha açık sözlü oldum mu desem,dilime geleni artık tutamadan hopp diye söylüyorum mu desem,ne desem bilemedim.Loğusalık dönemim bitene kadar kırıp dökmediğim insan kalmayacak gibi gözüküyor :) şaka bir yana Allah'ım hepimize sabır versin.Gerçekten aldığımız bu sorumluluk,içimizdeki minik kelebeklerimizi koruma içgüdüsü insanın karakterini değiştirebiliyor.İnşalllah sağlıkla alalım kucaklarımıza...Bir de cinsiyetini öğrensem,çatlayacağım meraktan :

Aynı şehirde kalmaya gelmesi ne saçma.Sen birşey dersen de yanlış anlaşılır,eşin belki olaya bir el atıverse ,en azından senin ve bebişin ruh sağlığı açısından.İnşallah kolay atlatırsın.Kaynana cefasını ben de çok iyi anlıyorum canım.Allah'ım düşmanıma vermesin..Herkes yerinde mutlu olsun..

Kesinlikle sana katılıyorum.. yatın kızlar önce bebeğinizi ve kendinizi düşünmek zorundasınız. bunun ayıbı, günahı yok 2 can taşıyorsunuz siz. birçok anne o bebeğe sahip olabilmek için nasıl uğraşıyor ne dualar ediyor. hizmet edicem yada benden hizmet beklerler derken o küçücük canı yormaya kendinizi strese sokmaya hakkınız yok. gercekten yardım için geliyorsa Allah razı olsun ama değilse kusura da bakmasın.. bu işler böyle.. saygıda kusur edilmez büyüktür ama büyüklüğünü bu zamanlarda göstermiceklerse bir daha ne zaman gösterecek?

herkese hayırlı cumalar olsun.bugün herkesin moralini bozuk gördüm.hasta olan annişler geçmiş olsun hafta sonu bol bol dinlenin inş atlatıcaksınız.burda hava çok sıcak ben size burdan sıcak hava yollayayımda kimsecikler üşümesin.

Canım eşinin bu konuda devreye girmesi lazım uslubunca, daha fazla yorulucaksın yatak aç kaldır yemek yap bulaşık yıka vs. çok zor olur. Hepsini eşine yaptır yada kayınvalidene söyle o açsın kaldırsın kendini yorma ağrının olduğunu söyle otur aşağı, ne kadar anlayışsızlar... Ben şehir içinde kendi annemde bile rahat edemem yatılı misafir gitmem... Başkasına yük olmaktan başka bir şey değil, gece 3 e kadarda otursak mutlaka evime giderim :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…