Bu unutkanlıkların olması için ben gördüğüm şeyi alıyorum hemen Nerde ne görsem fiyatıda uygunsa alıp koyuyorum kenara toplu alışverişe çıkmak zor olur hem unutulur bazı şeyler hemde maddi olarak zorlarMaşallah duygu yaa benim ufaklığın daha sadece iki tane kısa kollu bodysi varAslında burada bir alışveriş listesi oluştursak tecrübeli anneler de yardım etse harika olur, ben kendim çıksam 2 sini alır 5 ini unuturum
Bu unutkanlıkların olması için ben gördüğüm şeyi alıyorum hemen Nerde ne görsem fiyatıda uygunsa alıp koyuyorum kenara toplu alışverişe çıkmak zor olur hem unutulur bazı şeyler hemde maddi olarak zorlar
aldığım oyun parkını dün salona kurdum eşime göstermek için iyikide yapmışım eşim hamile olduğumu dün idrak etti sabah gözünü açar açmaz bebeğime iyi bak dedi Önceden inanamıyodu salonun ortasında oyun parkını görmek yaradı kocama
Ben hamileliğimin başından beri pek gezemiyorum, inanmazsın hala bulantılarım var. Ayakta kalınca da kasıklarım ağrıyor. Biraz da eşim hoş hevessiz, benim de hevesimi kırıyor haliyle. Bilemiyorum yavaş yavaş hazırlık yapmaya başladıkça heyecanlanır belki de. İlk hamilelik ya çok tecrübesizim, gereksiz şeyler de almak istemiyorum. Bakalım artık, mayıs ayı alışveriş ayım olsun inşallah
canım öldüm bittim çok güzel şirinmi şirinkaç tl kaç paraysa deger vallahi parasına ben bir yer buldum orasıda uygum kasımpaşada bir yer bebek odaları çok uygum kasımpaşa çocuk yuvası varya onun karşısında bir magaza var orda gördüm şaştım kaldım fiyatlara inan kalitelide dedim olursa burdan alırım hemde imalat yeri en büyük hayalim 3 kapılı gardolabı şifonyeri beşşigi hani altında bir şey yokya çubuk şeklinde görünüyo ondan istiyorum birde bembeyaz olsun birde sllamalı sandalye istiyorum yavrumu kucagıma alıdıgımda hem sallıyım hemde kokusunu içime çekiyim o kadar ihtiyacım varki bebek kokusuna dile kolay 10 sene sandalyelerde pahalı 750 tl kadar allahım işşallah hayallerimi yapmamı nasip eder eşim oglumda bebek odasını boşaltmıştı odası boş hiç giremiyorum o odaya elim gitmiyo kapısına aldıklarım içerde eşim anahtarını sakladı girmemem için kötü oluyosun dedi bir seferinde beni orda buldu bir dahada girmemi istemedi dediki bir lafı var hiç aklımdan gitmiyor sen dedi aglayınca üzülünce biliyomusun benim şuram acıyo dedi kalbini gösterdi bu bebegimdede 23 şubatta dogum yapıp oglumu kucagıma alıcaktım nasip olmadı ama 24 anne olucagımı duydum rabbime şükürler olsun allahım bunu saglıklısından bana bagışlasın bir alıyım emziriyim evime getiriyim daha bir şey istemiyorum saglıklısından işşallah kurbanını kesicem 40 okutucam 40 kapıya aşüre dagıtıcam bir yetim çocugu giydiricem işşallah yapmayıda yaradan nasip eder birde annem derdi kızım dogsun hiç bir şeyi olmasın dogum yaptıgım hastanede allah nasip ederse orda dogurucam çünkü dedim bir gün gelicek bebegimle bu kapıdan çıkıcam dedim 2 kere ellerim boş çıktım ordan eşim söz verdi bebegi dedi sana vericem çık o kapıdan dedi çıkıpta decek bak 2 kere bebegimi burda bıraktım alamadım senden ama bak bu sefer yavrumla çıkıyorum dicem işşallah inanın sizi üzmek degil maksadım ne olur kızmayın hepimiz kadınız birine desem dalga geçerler ben üzüldükçe diyolar tek seninmi öldü herkezin ölüyo diyolar helede bir eşimin akrabası var hiç o lafı aklımdan gitmiyo sen çocuk yapmayı bile beceremiyosun senin rahimin sakat bebekleri bir aydan sonra atıyo dedi okadar agırıma gittiki sormayın benim suçummu rahim açıklıgı olmaz size soruyorum neden bu insanlar beni üzüp kırıyolar şimdide hamileyim kimseyede demedim adan olsalar dicemde neyse kusura bakmayın bugün biraz doluyum sizleri üzdüysem kırdıysam affedin biriyle dertleşmem lazımdı yoksa kafayı yicem içimden gelenleri yazmak istedim tekrardan affedin çok uzun oldu hakkınızı helal edin okurken
canım aldım yardım herkez dediki hemen çocuk yap bebegi,n acısını unutursun dediler iyimi yaptım kötümü bilemiyorumama mutlumusun dersen hamdolsun çok mutluyum rabbim gülmekten mutluluktan ayırmasın işşallah ben sadece o bebegi önce kendim için sonra eşim için istiyorum birda canım o bebegin yolunu çokl bekleyen var annem var ablalarım var kardeşim var anlıcagın sinir edenlerimde var sevenlerimde kime dediysen sevinçten agladılar hep dualar ediyolar herkez diyo yasinleri okurken namazları kılarken senide katıyoruz allah razı olsun sevdiklerim sag olsun gelip işlerimide yapıyolar yemek bile yapılıyo yeterki yavrumu sag saglim kucagıma alıyım diye eşim bile bir ayrı titriyo üstüme allah razı olsun hepsinden sizdende tabi ben öyle diyenleri rabbime emanet ettim canım allahım nasıl biliyosa öyle yapsın onları tek dilegim yavrumu sag saglim dogum ediyim istiyorum gözümde inanın ne para ne pul yok tek derdim bebegim yavruma bir şey olmasın daha istemem bir şey
işşallah böyle kötü günler olmayacak artık allahım yardım etsin işşallah hepimizecnm benim ne güzel dökmüssün içini iyide yapmıssın bizler seni anlarız eğer bizim söylediklerimiz biraz sana kendini iyi hissettirebiliyorsa ne mutlu bize çok kötü günler geçirmissin cnm okurken çok kötü oldum sanki hepsini ben yasadım ama biraz daha sabır diyorum inş. 6 ay sonra bunların hepsini unutacaksın arkadasım bebişin tüm acılarını dindirecek sen herkese en güzel cvbıda bebeği görmeye geldiklerinde birşey demeyerek vereceksin zaten içini ferah tut cnm inş bebişin bırakmayacak seni....
canım allahım gönlüne göre versin işallahya ama ben 20 gün sonra öğrenicem, kız anaları bence bütün herkes cinsiyetini öğrenmeden vermeyin kızları sonra pişman olursunuz bak demedi demeyin
canım en güzeli normal dogum bence hemde o duyguyu tada tada çıkarıyosun sancı çekmeden acı duymadan dogummu olur yawTabi canım herkes bir öğrensin kesinleşsin ondan sonra teklifleri değerlendireceğiz
Hanzadecim bugün bebek ziyaretine gittik, kadın sezeryanı bir övdü bir övdü, normal doğumdan korktum yaaa :2:
bak kızım olursa sana veriyim ben dünür sana dünürüm diyebilirmiyimYa siz böyle karaborsa filan demeyin şimdiden kıslar, teklif değerlendiricem derken, kızları kapan kaçarmışbu erkek analarıda bir fena canım hele yeşil zeytin o oğlu istesin kaçırır valla :) ben daha öğrenmedim ya ortalık kızıştırım bari biraz
yesin paşa teyzesi pipisini onunçok saolun kızlar rabbim gönlümüze göre verdi şükürler olsun ben eşim hep erkek erkek diyorduk :)
yüzde yetmiş yeterlimidir acaba 2 hafta sonra yüzde yüz cinsiyeti söylerim ama eminim dedi pipişi gördü
bugün birde bende kan aldılar 2li test için bebeğinde burnunu ve ensesini ölçtü gayet iyi bu ölçülerle sonucunu beklediğimiz tahlilden bişey çıkmaz dedi allahım inşallah sağlıklıdır bebeğimiz.
ama çok mutluyuz çok
amanın genemi erkekteyzoşlar bize de doktorumuz %80 erkek dedi ama sakın mavileri almaya başlamayın önümüzdeki ay 4 boyutlu ultrasonda kesinleşir dedi Rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah...
Hamile olduğuma inanamayan eşim benimle bütün doktor kontrollerime istemediğim, gelme dediğim halde geliyo ultrasona ağzı kulaklarında bakıyo ama yinede inanamıyodu
Allah razı olsun sen ne yaşıyorsan aynı şeyleri bende yaşıyorum paşam sanki beni bizi anlattın rabbim dualarımızı kabul etsin :)
son adet tarihime göre 9 haftalık hamileyim 2 doktora gidiyorum ikiside geç döllenme diyor şuan 6 haftalık olduğumu söylüyorlar ama biri prof ona göre 6 haftalıkken bebek görünmeliydi kalp atışı görememiş kürtaj yapalım diyor diğeri daha erkn diyor sizce ne yapmalıyım
her ana yüregi yanan anneler hep böyledir kardeşim kimbilir sen ne yaşamışsındır inan birini hamile duydugumda hep aglardım kıskanmak kesinlikle degil aklınıza gelmesin imrenmek diyelim ona arkadaşlarım hep hamile haberleeri alırdım sevinirdim helede eve gelince içim buruk olurdu eşim hep derdiki sabret derdi bende allah affetsin canım sabrede sabrede sabır taşı oldum olmuyo dedim hiç unutmuyorum sizlerle bir şeyimide paylaşmak isterim bir akşam eşimin yemgesi geldi kadın karşı dairemde oturuyo yedik içtik neyse bu beni hep bozardı milletin içinde günüm geçerdi derdim kesin var hiç unutmam o günü eşim dedi paşanın günü çok geçti yenge kesin var bu sefer oda kaldırdı dediki tabi tabi vardır o her at hamile kalıyo oglum sen bunu al geri yolla bundan sana ne köy ne kasaba olur bunun rahimi çürümüş döl möl tutamaz dedi siz artık benim halimi bir düşünün dondum kaldım okadar sinirlendinki dedim neden öyle diyosun bak kırıyosun beni dedim oda dogru söylüyorum dedi eşimde dediki tedaviye gitmiyoruz ondan dedi olmuyo bende o sinirle kalktım ayaga dedim de get evimden gözüm görmesin sen dedim beni üzüyosunya allahta sana ne gelininin hayrını gör ne torununun benim canımı acıttınya allah seni nasıl biliyosa öyle yapsın dedim kovdum eşimde kızdı bu çok zor bir laf nasıl dersin diye şimdi görüşüyoruzmu yok birde karşı komsum istesende istemesende görüyosun o gitti eşimle başladık konuşmaya neyse üzülme dengesiz dedi sabah oldu evi bir otarafa bir bu tarafa dolanıyorum o sinirden başladım evin ortasında bagırmaya bu arada ilk oglum vefat etti 5 senelik mevzu bu eşim sesime kalktı yavreum ne oluyo dedi hırsımı alamadımya başladım bir şey ler fırlatmaya tuvalet aynasında ne kadar parfüm cam eşyası varsa fırlatım saga sola aglıyorum bir yerden eşim yanıma yaklaşamıyo kırıklardan yalvarıyo korkuyorum paşa ne olur yapma diyor başladı benle aglamaya en son yanıma geldi oturturdu yere elleriyle kollarımı ayaklarıylada bacaklarımı tuttu ben bagırıyorum bir yerden ben sakat degilim diye bagırıyorum eşim garib,im bri yerden korkusundan aglıyor 31 yasşına geldim öyle olmamıştım meyerse sinir krizi geçirmişim ah eşim ne üzüldüğ halime işe bile gitmedi ben diyorum sakat degilim o diyo sakat diyen utansın sana allahım dedim ne olur banada bir evlat ver canımı acıtıyolar kulun dayanamıyo diye çok aglşadım ah o secdelerin dili olsada konuşsa sen ben herkez olsa bir bir anne adayıyız içim gidiyo yavruma bri şey olur diye iş güç hiç bir şey yapmıyorum yeterki evladıma bir şey olmasın daha bir şey istemiyorum yeterki etlerim acısın yavrum iyi olsunda 4 aydır ne iş ne güç yapıyorum duşu bile ılık alıyorum eşim bile güldü ben dedi hayatta o suyla duş alamam ben yavrum iyi olsundiye nelere katlanıyorum bir bilsen sakatat yemiyorum baharattan uzak duruyorum hep saglıklı haşlama yiyorum insanlar evime gelirnce utana utana diyorum şunu yapalım bunu yapalım diye çok agırıma gidiyo bu olay ama bebegim için katlanmam lazım tek istedigim şu rahimimi dikiş attırayım iltaabım olmasın çünkü dogum gerçekleşiyomuş erken dogum ondan saglıklıcana taşıyım daha bir şey istemiyorum canım ya az kaldı inanıyorum rabbime bana göre şunu dicek kulum senin iki yavrunu aldım al sana mükafatı deyip yavrumu saglıklı bir şekilde dünyaya getiricem allahım bu sefer olucak başarmalıyım ne olur ban bir şans ver peygamber efendimiz gibi iyi huylu eyüp peygamber gibi sabırlı ömer peygamber gibi adaletli yusuf peygamber gibi güzel evlatlar nasip et hepimize anasına babasına vatanına milletine saglıklı bir şeklde evlatlar nasip eyle benim içimdeki fırtınaları bir bilseniz allahım aglayanlardan degilde gülenlerden nasip etsin işşallah
Günaydın hatunlar :)
Paşam çok güldüm ya,
Ben hissedemiyorum kızmı erkekmi ama topikteki erkek patlamasına bakarak bu yıl erkek olasılığı daha yüksek gibime geldi, hep diyorum önce sağlık ama cinsiyetini öğrenmekte çok heyecan verici bir şey sanırım ben naparım bilmiyorum ne olduğunu söylediğinde sanki o zaman hamileliğim daha gerçekçi gelicek gibime geliyor...
Kızım olursa kızımı kimselere veremem ben ya kıyamam :)) senin oğlunu alırız ama sende vermessin bizden dünür olmaz paşam
Oğlum olursada sanırım topikten kimse bana kız vermezçünkü daha önce, zar zor kavuşacağım oğlumu başka bir kadınla paylaşamam yazmıştım :))))
canım bence biraz daha bekle çünkü kalp atışı normalde 6-9 hafta arasında duyuluyor. yani 9 hafta olmadan kesinlikle kürtaj yaptırma bence 2-3 hafta beklemek sana zarar vermez eğer profun dediği gibiyse düşük gerçekleşir zaten.bizdede kalp atışı 6. haftada dıuyulmadı ama 7 hafta 2 günlükken duyuldu şuan 15 haftalık hamileyim ve herşey yolunda eğer geç döllenmeyse henüz duyulmaması normal, çoğu 8. haftasında kalp atışını duyuyor 6 hafta kürtaj kararını vermek için çok erken bence bebeğine bir şans ver.....
Kızlar şimdi nette geziniyordum, kağan kocatepenin sitesinde okudum, gebelikte sırt üstü yatmak ta sakıncalıymış bebeğe giden kan dolaşımını yavaşlatıyormuş, sol yada sol tarafa yatamıyorsak sağımıza yatmamız daha doğruymuş...
Birde sigara içen anneler 13. haftadan sonra içtiğiniz sigara, kullanan var ise alkol direk bebeğe gidiyormuş ve şu an gelişimi bir iki hafta ileride görünebilse dahi doğum zamanı düşük kilolu doğmasına ve sağlık sorunları yaşamasına sebep oluyormuş bilginize..
Kalsiyum alımı bu haftada çok önemliymiş, bebeğin kemiklerinin gelişme haftasıymış 13. ten sonraki haftalar süt peynir yoğurt yumurta hangisini yiyebiliyorsak fazlaca tüketelim...
zaten yarın sabah doktora gidicem doktor kürtaj dese bile beklicem dua edin benim içinnnnn
bebeikim inan hamileligimde 1 kere süt içtim hep yogurt peynir ihmal etmedim bol bol hazır ayran içtim pek gözel oluyo be hazırıteşekkür ederim evde yarım yaglı layt sütüm var onu içerim bende zaten 13 haftaya yeni girdim teşekkür ederim sag olasın dedigini dikkate aldım sigara içmiyorum zaten saglıklı bir hamilelik diliyorum herkeze içimden geldi çiçek vereyim herkeze bari
selam kızlar bu aralar yogundum gelemedım umarım herkes ıyıdır bız ıyıyız artan tukuruk salgısından dolayı olusan bulantıyı saymazsak hala aklım karısık kızmı erkekmı dıye bı dahakı konturolu beklıyorum sabırsızlıkla ama son gıttıgım doktor bacak arasına ıyıce baktı banada gosterdı bak hıc bısey yok kız dıe 13 haftada pıpı gozukurmuydu acaba varmı goren aranızda 13 haftalıkken ben oglumunkını 14 haftalıkken gormustum :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?