2011 Ekim Anneleri

ama ara ara bile verse o arada çıkarır 4 ayım var daha doğum öncesi iznime 14. haftamdayım..

Anladım canım sende haklısın, stres bizleri oldukça geriyor bizde şöyle bir durum var gerçekten çok sıkıntılı zamanlarımız geçti birbirimize destek olmaktan gerginliğe fırsat kalmadı sağolsun herkes çok iyi :) Tartışmalardan uzak stressiz keyifli bir ortam istedik.. Umarım bundan sonrada hiç olmaz.

slm kızlar sinirlerim çok bozuk patronum hamile kaldığım için beni işten çıkarmak istiyor bu yasalmı ya varmı böyle bir hakkı?

Tubacım yasal hakların hakkında bi bilgim yok ama umarım hakkını sonuna kadar alırsın canım...

ima etmedim direk dedim ama 1 yılım dolmamış çıkarabilirim dedi..

1 yılını doldurmadın seni çıkarabilirim diyemez ki. Hatırladığım kadarıyla 2 aylık bir süre var hem işveren hem de işçi için sen dediğine göre 8 aydır orada çalışıyorsun bu durumda seni çıkarsa da her türlü dava hakkın var.

Canım şuraya bir bak istersen uzmanı anlatıyor;

Hamile olduğu için işten çıkarılanlar yasal olarak ne yapabilir? - UZMANTV

ama ara ara bile verse o arada çıkarır 4 ayım var daha doğum öncesi iznime 14. haftamdayım..

görümcem rapor günlerini takip etmişti bi raporun biterken diğer raporunu yazdırıyosun zaten işten çıkış için raporun bitip döndüğünde 2 yada 3 gün çalışmış olman gerekiyo glir gelmez çıkaramıyolar ama en gdoğrusunu bu konudaki uzman arkadaşlardan öğrenirsin yaslar sürekli değişiyo cnm zaten 1 seney, bu şekilde doldurursan 4 ay daha patronunun planlarıda suya düşmüş olur

kimsede yok bugün şansa yaa..

Canım bak kanıtın da olması gerekiyormuş hamilelik nedeniyle olduğuna dair bir daha böyle bir şey olursa gizlice ses kaydı falan al bence veya başka somut deliller varsa e mail falan gibi ya da tanıklık edecek arkadaşlar vs. ayarlamaya çalış. Advocate olsaydı keşke o daha iyi bilirdi ben hukuk mezunu değilim ne yazık ki.

3 aydan sonra diş ağrıları ve iltihapları için verildiğini biliyorum diğer topiklere bakmıştım dr verdiyse sorun yoktur güven bence ama çok sık sürekli kullanmakta çok iyi gelmedi bana yine en iyisini doktorun bilir canım sen bol su içmeye çalış yinede

İşveren, biyolojik veya işin niteliğine ilişkin sebepler zorunlu kılmadıkça, bir işçiye, iş sözleşmesinin yapılmasında, şartlarının oluşturulmasında, uygulanmasında ve sona ermesinde, cinsiyet veya gebelik nedeniyle doğrudan veya dolaylı farklı işlem yapamaz. Hamile olmanız nedeniyle iş sözleşmeniz haklı olarak fesh edilemez. İş sözleşmeniz fesh edildiğine göre işvereninizden ihbar ve kıdem tazminatı talep etme hakkınız var. Ayrıca dört aylık ücretiniz tutarında da işvereninizden eşit davranma ilkesine aykırı hareket ettiği için tazminat isteme hakkınız bulunmaktadır.

ama kim verirki 4 ay boyunca sürekli rapor..artık pazartesi bi avukatla görüşürüm..

evet okudum bunu..

canım o kuş benim oğluşum işte akıllı bıdığım benim öğretmek istediğimiz kelimeyi veya cümleyi 2 günde öğreniyor ama salık ve parmakta 2 gün boyunca aynı şeyi tekrarlamak gerekiyor yeni kelimeyi tekrarlarken eski kelimelerden en çok söylemeyi sevdiğini de araya katıyoruz sonra başlıyor dili döndükçe söylemeye zamanla da bizden bile güzel konuşmaya başlıyor en çok ta ' babacım bu kim yaaa ?' diyor işte o zaman alıp ısırasım geliyor gagasını inanılmaz zeka var bunlarda canım ya kendi kendine bildiği kelimeleri birleştirip farklı cümlelerde kuruyor arada korkmuyor değilim içine insan kaçmış diyor görenler ben aynı öpmeye de devam ediyorum veterinere köpeğimi götürdüğümde sordum dikkat etdin sizden hastalık kapmasın dedi:26: bayağı bir bozulmuştum..

Canım çıkarırsa çıkarsın ya ne olacak.Zaten bildiğim kadarı ile hamile kalmadan önceki 1 yıl içinde 120 gün aktif sigortalı isen ve 32. haftanda izin alıp çıkmadan önce de ssk lı isen, doğumdan önce 2 ay ve doğumdan sonra 2 ay olmak üzere tolam 4 aylık maaşını ve sigortanı devlet veriyor. Sen 8 aydır çalışıyorsan zaten 120 günün dolmuş demektir. 32. haftan dolmaya 2-3 hafta kala bi yere girip çalışsan ve ssk lı görünsen olmaz mı acaba?
Yani patronunla dalaşmak ve istenmediğin yerde çalışmaktan daha kolay bir yöntem gibi geldi. Ama senaryo hukuka aykırı mı onu bilemem. Advocate gelince sorarız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…