bence hemen rapor alabileceğin bi doktor bul sana doğuma kadar parça parça rapor vemesi lazım ama doktorlar problem olmayınca pek yanaşmıyolar zaten eğer 4 ayı raporla tamamlarsan o yansın haline sonrada 2 aylık yasal rapor hakkının zamanı gelir
zavallıyı kimseye zararımız yok anlamında kullandım cnm olabilir ama zaman zaman hormonlar tavan yapıyo bende bazen işyerinde birilerini cezalandırıpkapsama alanı dışına atmak istiyorum ama topiğimizde bi sıkıntı yok:)9
slm kızlar sinirlerim çok bozuk patronum hamile kaldığım için beni işten çıkarmak istiyor bu yasalmı ya varmı böyle bir hakkı?
Hamile diye işten çıkarılan bi arkadaşımız daha var dava açmıştı yada açmak üzedeyse yanlış hatırlamıyosam domatesli pilavdı yoksa yanlışmı hatırlıyorum
ima etmedim direk dedim ama 1 yılım dolmamış çıkarabilirim dedi..
ama ara ara bile verse o arada çıkarır 4 ayım var daha doğum öncesi iznime 14. haftamdayım..
kimsede yok bugün şansa yaa..
yok olurmu oyle sey.. zaten hemen yanma olur olmaz gıttım doktora hemen ıdrar ver dedı.. verdım ve sonuc cok fazla mıktarda ıltıhap var dedı.. prosfektuslerınde hamılelerde kullanımı konusunda uygun oldugu yazıyor ama sonucta antıbıyotık.. zaten hamıle oldugumu bılmeden yıne olmustu ve o zaman ıdrar ıstemedı doktor dırekt antıbıyotık verdı ıctım bende sonra ogrenınce doktora dedım ben bunu ıoctım dıye.. oda dedı ıns bebege bırsey olmaz bebegın kemıgınde kısalık yapar bu ılac dedı.. canım sıkıldı..sımdılık ılacın yol actıgı bır durum gormedı ama aklıma takıldı bı kere.. bısey olcak dıye endıselenıyorum ıster ıstemez..yanı hamıleyken antıbıyotık kulanmak normal mı..
görümcem rapor günlerini takip etmişti bi raporun biterken diğer raporunu yazdırıyosun zaten işten çıkış için raporun bitip döndüğünde 2 yada 3 gün çalışmış olman gerekiyo glir gelmez çıkaramıyolar ama en gdoğrusunu bu konudaki uzman arkadaşlardan öğrenirsin yaslar sürekli değişiyo cnm zaten 1 seney, bu şekilde doldurursan 4 ay daha patronunun planlarıda suya düşmüş olur
İşveren, biyolojik veya işin niteliğine ilişkin sebepler zorunlu kılmadıkça, bir işçiye, iş sözleşmesinin yapılmasında, şartlarının oluşturulmasında, uygulanmasında ve sona ermesinde, cinsiyet veya gebelik nedeniyle doğrudan veya dolaylı farklı işlem yapamaz. Hamile olmanız nedeniyle iş sözleşmeniz haklı olarak fesh edilemez. İş sözleşmeniz fesh edildiğine göre işvereninizden ihbar ve kıdem tazminatı talep etme hakkınız var. Ayrıca dört aylık ücretiniz tutarında da işvereninizden eşit davranma ilkesine aykırı hareket ettiği için tazminat isteme hakkınız bulunmaktadır.
ama kim verirki 4 ay boyunca sürekli rapor..artık pazartesi bi avukatla görüşürüm..
keşke hemen söylemeseydin hamile olduğunu
karnım büyüdü anlaşılmıcak gibi değil zaten patronun kızı anladı hemen sordu bende yok diyemedim hemen yetiştirmiş babasına...
ispiyoncu:79: boşver ama yasalar hamileleri koruyo arkadşların dediği gibi sen biraz delil topla
Kızlar benimde minik bir 1 muhabbet kuşum var adıda paçoz :) paçoz, babacık, canım, kapı zili taklidi ve telefon sesi taklidi yapıyor..
Adını hatırlayamadım şimdi arkadaşların birisi bri hayli kelime öğretmiş maşallah nasıl yaptı çok merak ettim.
Bizimkide sürekli saçımda boynumda üstümde çok sırnaşık bir şeydi ama 2 aydır kafesten çıkarmıyorum ben yokken eşim çıkartıyor oynuyor o yüzden artık bana gelmiyor, kuşlarda insanlar gibi sevilip sevilmediklerini anlıyor ve küsüyorlar.
Uzaktan söyleniyorum ama benimle konuşmuyor, eşim seslendiğinde susmak bilmiyor. Bazen akşamları o kadar çok konuşuyor ki dizi izleyemiyoruz konuşamıyoruz bağırıyorum ve susuyor inanın susuyor :))) Çok komik bir durum, sonra dönüp bıkır bıkır bir şeyler söylenip tekrar susuyo :)) yerim onu ben hep omuzumda olur dudağımdan öperdi beni küstü miniğim ama napalım mecburen
ama ara ara bile verse o arada çıkarır 4 ayım var daha doğum öncesi iznime 14. haftamdayım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?