6. HAFTA
Döllenmeden sonra 21-23 günlerde embryonun boyu 1.5-3 cm kadar olmuştur. Bu dönemde çok hızlı bir büyüme ve değişim söz konusudur. Somitlerin sayısı 4-12 çift kadardır. Göz ve kulak taslakları meydana gelmiştir. Nöral tüp yavaş yavaş kapanmaya başlar. Nöral taç adı verilen kısım ise kafatası ve kafayı oluşturmaya başlar.Oluşan 2 endokardial tüp birleşir ve S şeklinde tek bir tüp meydana getiriler. Bu asimetrik oluşum ilkel kalptir ve bu dönemde kasılmaya başlar. Yani embryonun kalbi atmaya başlamıştır. Ancak damarlar tam anlamı ile gelişmediğinden tam bir dolaşım olmaz.
Bu dönem bebeğin organ gelişimi için kritik olduğundan alkol sigara gibi bebeğe zararlı olabilecek maddelerden uzak durulmalıdır. Pek çok anne adayı bu dönemde gebe olduğunu sevdikleri ve dostları ile paylaşmak ister ve aileye yeni bir bireyin katılacağı müjdesi bu haftada verilir. Bazı anne adayları ise mutlu haberi paylaşmak için düşük riski olan dönemin geçmesini ve gebeliğin normal seyrettiğinden emin olmayı beklerler. Her iki davranış şekli de normaldir.
Bebeğinizin gözleri kalbi karaciğeri belirmeye başlamış Kalp çalışmaya başlar. Kol ve bacakları oluşturacak tomurcuklar belirir. Bebek boyu 5 mm (elma çekirdeği kadar) Ağırlık: 0.4 gr.
ayy bende görmek istiyorum artık Allahın izniyle inşallah bi problem yoktur keseyi görmek içinde gitmedim daha inşallah gitmişken hem keseyi görür hem kalp atışlarını duyarım son 3 gün salı günü tanışıcaz nişallah Allah izin verirse bebişimle
bencede boşverelim ..canım dr güzel katlamış deid bende artık hamileiym diyebilirmiyim dedim başından beri hamilesin ama gebeliğin seyrini takip ediyoruz değer düşük başladığı için dedi..salı ultrason ve tekrar kan tahlili istedi..tupbabyde küsmüşü galiba burya yazmadım diye ama ancak salı günü hamileyim diyebbilirim galiba onun çin burdaki arkadaşlarıda sıkmak istemiyrum çünkü çok panik ahaldeyim diğer topicte kızlar delirdi resmen beni telkin etmekten bi hal oldular sağolsunlar bide burayı sıkmayım dedim herkes farklı heyecan içinde ben parazit olmayım deidmtubişim boşver cnm yaa gerçekten uzadı gitti bu konu doktor sana normal dedi heralde değerlerin için cnm sen niye pazartesiyi bekliyosunki alalım listeye cnm senide bi şenlendir ortalığı :)))
amiiiinnnnnnnnnnnnnn ecmainnKızlar herkese günaydın hayırlı cumalar yine cuma olması sebebiyle isteyen ve tadavi aşamasında olan bütün arkadaşlarımız için bugünde dua edelim.
Allahım bebişlerimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin.Tedavide olan ve bebek isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın inşallah Rabbim.
AMİNN..
eslemcim nasılsın.canım az kalmış senin de inşallah bebişini görmeye....
inşallah sen de benim gibi çifte mutluluk yaşarsın.
kontrol için kemal beye mi gidiyorsun hala....
bencede boşverelim ..canım dr güzel katlamış deid bende artık hamileiym diyebilirmiyim dedim başından beri hamilesin ama gebeliğin seyrini takip ediyoruz değer düşük başladığı için dedi..salı ultrason ve tekrar kan tahlili istedi..tupbabyde küsmüşü galiba burya yazmadım diye ama ancak salı günü hamileyim diyebbilirim galiba onun çin burdaki arkadaşlarıda sıkmak istemiyrum çünkü çok panik ahaldeyim diğer topicte kızlar delirdi resmen beni telkin etmekten bi hal oldular sağolsunlar bide burayı sıkmayım dedim herkes farklı heyecan içinde ben parazit olmayım deidmsalı günü şenlendirelimmi şeker parçamm ne derisn
amiiiinnnnnnnnnnnnnn ecmainn
arkadaşlar hamile hanımlar için inşirah suresini önerdi bi arkadaş sizlerle paylaşmak isteidm
günaydın kızlarhayırlı cumalar,Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah....
nasılsınız....
ben çok fazla yiyorum ya napcaz bilmiyorum.duba gibi olcam sonunda.allahım bu günleri gösterdi bana şükürler olsun kilo dert değil ama gereğinden fazla yiyorum yaa.....
bu arada selincim elevitin yanında başka vitamin alıyormusun....
ben hiç yemek yiyemiyorum yaa bahar ne yapıcam bilmiyorum zaten zayıfım iyice kuruyup kalıcam. bebek için endişeleniyorum hamilelikte alırım kilo diyordum inşallah ilerleyen aylarda alırım güzelce.
başka vitamin almıyorum canım ona da yeni başladım folidoce alıyordum şimdi elevit bir de crinone jel var günde 1 tane. başka ilacım yok
burcucum su içmek bebeğin gelişimi için de çok önemliymiş kendini zorla içmek için zaten sana da çok faydalı. ben rahatım çünkü zaten çok su içerim şimdi daha da bir susuyorum midem kötü olunca daha çok su içmek istiyorum tabii bol bol da wc.ye gidiyorumrandevum perşembeydi işlerim nedeniyle salıya aldık yaşasın daha az bekleyeceğim
Hadi hayırlısı Salı günü güzel haberlerini alırız inşallah, bende Çarşamba gidicem bakalım hayırlısıyla.
Valla yazını okuduktan sonra 3 bardak su içtim, umarım alışkanlık haline getiririm.
Bol su iç cnm selinde söylemiş zaten birde biz sürekli ilaç kullandığımız için o ilaçların vücuttan atılması içinde su çok gerekli benimde sabah kalkar kalkmaz aşırı bulantım oluyo ama canım felaket su istiyo ki gün içinde çok fazla meyve tüketiyorum...
Su içmekde önemli galiba, ben günde 1 bardak zor içiyorum hiç sevmiyorum suyu
allahım bende bu topiğe gelmek istiyoruuuummm yarın yumoşlarıımm toplanacakkkk inşallah bende burda yazabiiliriiiiimmmm ekimde anne adayıyımm diyeeeee.allahım lütfen yardım et yarabbiimmmm..
3.denemem lütfen bu kez olsun allahımm
allahım bende bu topiğe gelmek istiyoruuuummm yarın yumoşlarıımm toplanacakkkk inşallah bende burda yazabiiliriiiiimmmm ekimde anne adayıyımm diyeeeee.allahım lütfen yardım et yarabbiimmmm..
3.denemem lütfen bu kez olsun allahımm
canımcım su kandaki oksijen miktarını artırıyomuş.dolayısıyla bebişin daha rahat nefes alıyomuş.annesi bebişini düşün,annem ne zaman su içcek de ben rahatlıyacam demesin meleğin.
doktor bana günde 4-5 litre su içmemi söylemişti.hatta özellikle su iç demiyorum dedi.içmek zorundasın diyorum dedi.eslemin de dediği gibi ilaçların etkisinden kurtulmak için de gerekli canım.biraz zorla kendini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?