sempatik...ACİLE GİDECEĞİNİ YAZMIŞSIN... SONUÇ NE OLDU... AME BENCE KORKMA ÇÜNKÜ NE KANAMALAR GEÇİRENLER BEBEKLERİNİ ALDI KUCAĞINA BEN BİR ŞEY OLACAĞINA İNANMIYORUM... BEN DE SENİNLE YAKINIM YARIN 11. HAFTAMA GİRİYORUM ARAMIZDA İKİ GÜN VAR...
SENDEN İİ HABER ALMAK BENİM İÇİN ÖNEMLİ...
BUGÜNE DEK HİÇ KANAMAN OLMAMIŞTI DEĞİL Mİ?
VE DÜŞÜK TEHLİKEN YOKTU AMA RAPOR ALMIŞTIN EVDE DİNLENECEKTİN...
İİİ HABERLERİNİ GEL DE VER LÜTFEN... İİ OL...
Sempatik iki saat olmuş hala yoksun... çabuk gel ii ol...
Kizlaar ben hastaneye yattım aksam hersey bitmiş olur ins suni sancı veriliyor henüz şiddetli ağrım yok suan için bugün hastanedeyiz Eslemciim mesajin için çok teşekkür ederim canım benimm hepinizi öpüyorum ben iyiyim aklınız kalmasın :)))
kizlaar ben hastaneye yattım aksam hersey bitmiş olur ins suni sancı veriliyor henüz şiddetli ağrım yok suan için bugün hastanedeyiz eslemciim mesajin için çok teşekkür ederim canım benimm hepinizi öpüyorum ben iyiyim aklınız kalmasın :)))
[ı]cok beklettiler canim oyuzden gelemedim
yukardada yazdimya bebegim iyi sukur ama risk devam ediyor
simdiye kadar hic kanamam olmadi, dusuk tehlikesi falanda yasamadim
2 gun once doktora gittigimde hersey normaldi,aceba diyorum bebege karnimdan bakti ama muayene icin alttan aletle bakti bu sebep olabilirmi yada progesteron kullanmiyorum 2 haftayi geckin o olabilir
yada iste yorgunluktan dinlenememekten
iyiki rapor almisim ,aslinda dun hic bisey yapmadan yattim ama bugun boyle oldu anlamadim
insallah kanama devam etmez
sendede bu sekilde olursa hemen ya doktora git yada acile
suan bebegim benimle icim rahat ,insan rahatliyoyor
tabi insallah yasamazsin bunlari[/ı]
kizlar tekrardan selam yeni geldim acilden ,sukur bebegim benimle kalp sesini duydum ama risk devam ediyor ,bebek asagi taraftaymis kanama buyuzdenmis
sabah gitmeden baya koyuydu ,hastanede tekrar kanama oldu ve suan yine koyulasti
agri kesici ve progestan verdi hemen bunlari al diye
suan kanama var hala riskli ,bir daha olursa kendi doktorunun oldugu hastaneye git dediler
ve suan geldim yatiyorum ,hic bisey yapma yat dediler
ve sunu farkettimki ayaga kalkip biraz hareket edince kanama basliyor, yatinca koyulasiyor
insallah bisey olmaz 8 sene sonra buldum bebegimi
sizlerde bol bol dinlenin cok dikkat edin
calistigimdan dolayi yorgun dusuyordum doktordan 2 gun once 2 hafta rapor almistim iyiki almisim ,zaten olmasaydi simdi yazcaklardi hemen
cok tesekkur ederim size insallah hepimiz saglikli hayirli bi sekilde bebeklerimizi kucagimiza aliriz
[ı]kizlar tekrardan selam yeni geldim acilden ,sukur bebegim benimle kalp sesini duydum ama risk devam ediyor ,bebek asagi taraftaymis kanama buyuzdenmis
sabah gitmeden baya koyuydu ,hastanede tekrar kanama oldu ve suan yine koyulasti
suan kanama var hala riskli ,bir daha olursa kendi doktorunun oldugu hastaneye git dediler
ve sunu farkettimki ayaga kalkip biraz hareket edince kanama basliyor, yatinca koyulasiyor
calistigimdan dolayi yorgun dusuyordum doktordan 2 gun once 2 hafta rapor almistim iyiki almisim ,zaten olmasaydi simdi yazcaklardi hemen
cok tesekkur ederim size insallah hepimiz saglikli hayirli bi sekilde bebeklerimizi kucagimiza aliriz[/ı]
Kizlaar ben hastaneye yattım aksam hersey bitmiş olur ins suni sancı veriliyor henüz şiddetli ağrım yok suan için bugün hastanedeyiz Eslemciim mesajin için çok teşekkür ederim canım benimm hepinizi öpüyorum ben iyiyim aklınız kalmasın :)))
kizlar tekrardan selam yeni geldim acilden ,sukur bebegim benimle kalp sesini duydum ama risk devam ediyor ,bebek asagi taraftaymis kanama buyuzdenmis
cok tesekkur ederim size insallah hepimiz saglikli hayirli bi sekilde bebeklerimizi kucagimiza aliriz
canim bende oldu diye sendede olcak degil ,hatta cok kiside olmadi, ayaga kalkip biraz yurursem kanamam oluyor yatinca duzeliyor, demekki dinlenmek lazimtamam korktum ben şimdi ... Okula gidiyorum ama üç dört dersim var günde hani zorluyorum kendimi onca halsizliğime rağmen gidiyorum okula..sıkıyorum kendimi... Acaba yanlış mı yapıyorum... Hani 3 - 4 saat okulda kalıp dönüyorum ve mümkün olduğunca topu öğrencilere atmağa çalışarak pek yeimden kalkmıyorum ama yine de şüphe uyandı içimde yarın 12. Haftama giriyorum acaba bu son hafta rapor alsam mı diye düşnüyorum...
Bilmem ...
Ii olduğuna sevindim : )
daha ii ol...sen hep ii ol bak : ) sen ne yaşıyosan ben kendim yaşıyo gibi algılıyorum tamam ...
Ben ki karamsar ötesi bi tipim... Ii ol u yüsden : ) hiç kalkma yerinden progesteronun jel mi hap mı? Jel kulan istersen hap çok sarsıcıymış...
bi de sempatik... Bak ne dicem sana... Ben daha evvel gelişim bozukluğundan düşük yaptım böyle bi soruna çare yok ama kanamaya hani bebeğin tutunması gibi sorunlara böyle yatıp dinlenmek gibi çareler var... Bunu da aklında tut ... Bu iyi tarafı... öyle gelişimle ilgili bi sorun olsa hiç bişi yapılamazdı çok şükür ki gelişim sorunu yok...
canım bende de aynı nedenle kanama oldu 20 gün önce, ama kıpkırmızıydı yatakları doldurdu kan, seninki iyi bence cünkü doktorlar koyu renkten korkma diyorlar. Ama bol bol dinlenmen lazım ben 20 gündür wc ve yemek hariç ayaga kalkmıyorum ve hala riskim devam ediyor yatmaya devam edecegim, moralini bozma Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin hersey cok güzel olacak insallah.
kucagımıza alacagız Allahın izniyle.
[ı]canim bende oldu diye sendede olcak degil ,hatta cok kiside olmadi, ayaga kalkip biraz yurursem kanamam oluyor yatinca duzeliyor, demekki dinlenmek lazim
ama sende yine dikkat et ,kendini zorlama ,ha bezen isle ilgili mecbur oluyoruz, ama evde pek bisey yapmamaya bak ,aceleci yurume egilme kalma gibi hareketlere dikkat et
gerci insan ne kadar dikkat etsede olunca oluyor onune gecilmiyor malesef
benim hem ilac kullanmadigimdan hemde yorgun dustugumden olabilir
ben fransada yasiyorum ,tedaviyi turkiyede gordum ,okadar doktorlar konusunda arada kaliyorumki, turkiyedeki diyor su ilaclari kullancaksin ,burdaki su ilaci veremem burda yasak bu ilaci kullanmana gerek yok diye vermiyorlar, zaten jel hic yok burda
bende 2 haftayi geckindir progesteron kullanmiyordum belki buyuzdende olabilir,artik bugun acilde yazdilarda onu kullaniyorum basladim ,insallah bundan sonra devamli arim
senin suan kullandigin ilac varmi ,neler ve ne kakadar kullanacaksin[/ı]
[ı]dogu soyluyosun canim ,acilden geldigimden beri hic kalkmadim
gorumcem geldi yemegimi yapti, saolsun bi komsuda corba cok yapmis oda corba getirdi, hatta gorumcem et kavurmasi getirmis :) anlicagin kendim yapsam bu kadar olmazdi ,her diyor sen yat biz yapariz getiririz, bende daha kalmadim niyetim yok :)))
sende herseyini olabildigince dikkat etmeye calis[/ı]
Arkadaşlar ewime geldiiim :)))
Bomba gibiyim derdini veren Rabbim dermanınıda verdi ve moralim gayet iyi :))
Düşünün beni yanlışlık olduğu için yenidoğan katındaki odaya koydular. Diğer odalardan bebiş sesleri geliyordu aileleri tebrik için geliyordu kapımın hemen ardında bayram havası vardıı buna rağmen çoook iyiydim hatta bebiş sesleri duydum diye moralim yerine geldii
saat 10:00 da 2 saat arayla sancı verdilerr 18:15 de doğuma başladık 19:15 de bizim kız çıktı :)) Kızmış teyzeleri ama doğru karar vermişiz doktor eline alır almaz kistlerini falan gördüü hatta ensesi bile kalınmış yani kısacası içim rahat ...İnş melek kızım yakında kardeşini getirir bize ...
Doktorum bana çok şaşırdı birçok hastası olmuş benim gibi bugüne kadar bağırmadan ağlamadan bu işlemi yaptırdığı hastası benmişimhastaları arasında ilk olduuuum
Eşime falanda söylemiş ne kadar güçlü inanamıyorum diye sancılar bilee bağrıtmadı demiş ben uslu hastayım
Şaka bir yana kendimi 3 günde çok güzel hazırladım bu işleme çok şükür atlattım bundan sonraaa herşey hepimiiiiiz içiiiin çoook güzeeel olurr inşşş kızlaaaar
Sizleri ve boniboncuklarımı kocaman kocaman öpüyooorum
merhaba arkadaşlar,
çok uzun süredir girmiyorum siteye öyle şyler yaşadım ki giremedim
ama bugün dayanamadım bir göz atayım dedim. tüp baby çok geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum canım benim Allah hayırlısını versin herşeyin.
evet arkadaşlar neler yaşadım giremediğim bu süre içinde....biliyorsunuz ikizlerim vardı arada kanamalar oluyordu herşey yolundaydı yine de sürekli istirahat verildi ve o kaybetme korkusundan dolayı inanın ben bebekle ilgili herşeyi okumayı takip etmeyi bıraktım. endişe etmekten heveslenmeye fırsatımız olmadı.
ve 10. hafta bebişlerimden birinin daha erken olmasına rağmen ense kalinlığında sıkıntı tespit edildi bir sonraki hafta sınıra yakın değil sınırın çok çok üstünde olduğu tespit edildi diğeri ise Allaha şükür 1.2 çıkmıştı ancak zavallı bebeğimin sırf ense kalınlığında değil iç organlarının oluşumunda da sıkıntı vardı dışarıda oluşmuş ve içeri yerleşmemiş organlar ve kalpte de sorun tespit edildi . tabii dünyamız yıkıldı hemen bu konuda uzman farklı bir doktora yönlendirildik . Bülent hocam çok iyi bir doktor ve Allah ondan bin kere razı oldun çok erken tespit etti sıkıntıyı ve bizi hemen riskli gebeliklerde uzman PRof.Dr.Lütfü Önderoğluna gönderdi. Bu hoca da hemen aldı bizi çok ayrıntılı bir tetkik sonrası maalesef bebeklerimden birinin çok ciddi sorunları olduğunu yaşama şansının doğumda bile olmadığını açıklyıcı ve sakinleştirici bir şekilde anlattı çünkü ben devamlı bir ağlama halindeydim. diğer bebek çok iyi dedi ama bu bebeğin bu durumda devam etmesi lerleyen haftalarda hem benim hem de diğer bebeğin hayatını riske atacakmış. ve bize fetal redüksiyon önerdi ayrı yumurta ikiziydi bebeklerim ancak 2 hafta beklemeyi ve belki bebeğin kalbinin kendiliğinden duracağını söyledi bu işem en sağlıklı şekilde 12-14.haftalarda yapıldığından bekleme süremiz var diye bekledik . çok üzüldük ağladık ama elimizden gelen birşey yok yani ense kalınlı sınır 3 mm denirken biz de 7.5mm çıktı ve çok net görülüyordu ve ultrasonda iç organların dışarda olduğunu biz bile farkediyorduk kalp atışları da yavaştı.yani acaba mı denecek bir durum yoktu ortada. bebeğim acı çekiyor gibi geliyordu bana çok yıprandım anlatamamüzüntüden 2 haftada 3 kilo verdim dğer bebeğim için ayakta kalmaya çalıştım ve 2 hafta sonunda bebeğimin kalbi hala attığı için mmalesef redüksiyon işlemi gerçekleşti ve birden bire teke indi içimdeki kalp atışları .Allaha çok dua ettim diğer bebeğimi bana bağışlamasını.
Şu an işlem sonrası 2.haftadayız ve bugün sabah yine ufak bir kanamam oldu apar topar doktora gittim bebişim çok iyi hareketli herşeyi normal. karın çevresi baş çevresi burun kemiği bacak kemiği ölçümlerinde bir sıkıntı yok ama yine istirahat verdi ve ben de eve döndüm.
bir de üstine annemin sağlık sorunu çıktı zaten vardı ama acil ona da ameliyat gerekli olduğunda onu da istanbula gönderdim aklımın yarısı bebeğimde yarısı annemde kaldı ve annemi 2-3 ay daha göremeyeceğim bana yolculuk yasak çünkü.
annem ise acilen böbrek nakli olacak şu an ön hazırlık aşamasında hastanede yatıyor. neden istanbulda derseniz benim dayım kuzenlerim hepsi doktor ve annemin takibini de kendi öz yeğeni yapıyor en güvenilir olanı onun olduğu hastaneye yatmasıydı en azından etrafında sürekli tanıdıkları yakınları olacak ben olamasam da.
geldi mi üstüste geliyor herşey ama Rabbim veriyorsa herleşde bir hayır vardır diye düşünüyorum.Allah herkeşe şifa ve dayanma gücü versin..
Öpüyorum hepinizi
merhaba arkadaşlar,
çok uzun süredir girmiyorum siteye öyle şeyler yaşadım ki giremedim
ama bugün dayanamadım bir göz atayım dedim. tüp baby çok geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum canım benim Allah hayırlısını versin herşeyin.
evet arkadaşlar neler yaşadım giremediğim bu süre içinde....biliyorsunuz ikizlerim vardı arada kanamalar oluyordu herşey yolundaydı yine de sürekli istirahat verildi ve o kaybetme korkusundan dolayı inanın ben bebekle ilgili herşeyi okumayı takip etmeyi bıraktım. endişe etmekten heveslenmeye fırsatımız olmadı.
ve 10. hafta bebişlerimden birinin daha erken olmasına rağmen ense kalinlığında sıkıntı tespit edildi bir sonraki hafta sınıra yakın değil sınırın çok çok üstünde olduğu tespit edildi diğeri ise Allaha şükür 1.2 çıkmıştı ancak zavallı bebeğimin sırf ense kalınlığında değil iç organlarının oluşumunda da sıkıntı vardı dışarıda oluşmuş ve içeri yerleşmemiş organlar ve kalpte de sorun tespit edildi . tabii dünyamız yıkıldı hemen bu konuda uzman farklı bir doktora yönlendirildik . Bülent hocam çok iyi bir doktor ve Allah ondan bin kere razı olsun çok erken tespit etti sıkıntıyı ve bizi hemen riskli gebeliklerde uzman PRof.Dr.Lütfü Önderoğluna gönderdi. Bu hoca da hemen aldı bizi çok ayrıntılı bir tetkik sonrası maalesef bebeklerimden birinin çok ciddi sorunları olduğunu yaşama şansının doğumda bile olmadığını açıklyıcı ve sakinleştirici bir şekilde anlattı çünkü ben devamlı bir ağlama halindeydim. diğer bebek çok iyi dedi ama bu bebeğin bu durumda devam etmesi lerleyen haftalarda hem benim hem de diğer bebeğin hayatını riske atacakmış. ve bize fetal redüksiyon önerdi ayrı yumurta ikiziydi bebeklerim ancak 2 hafta beklemeyi ve belki bebeğin kalbinin kendiliğinden durabileceğini söyledi bu işlem en sağlıklı şekilde 12-14.haftalarda yapıldığından bekleme süremiz var diye bekledik . çok üzüldük ağladık ama elimizden gelen birşey yok yani ense kalınlı sınır 3 mm denirken biz de 7.5mm çıktı ve çok net görülüyordu ve ultrasonda iç organların dışarda olduğunu biz bile farkediyorduk kalp atışları da yavaştı.yani acaba mı denecek bir durum yoktu ortada. bebeğim acı çekiyor gibi geliyordu bana çok yıprandım anlatamamüzüntüden 2 haftada 3 kilo verdim dğer bebeğim için ayakta kalmaya çalıştım ve 2 hafta sonunda bebeğimin kalbi hala attığı için mmalesef redüksiyon işlemi gerçekleşti ve birden bire teke indi içimdeki kalp atışları .Allaha çok dua ettim diğer bebeğimi bana bağışlamasını.
Şu an işlem sonrası 2.haftadayız ve bugün sabah yine ufak bir kanamam oldu apar topar doktora gittim bebişim çok iyi hareketli herşeyi normal.ama inanın onun cinsiyetini bile merak edecek halimiz yok sağlıklı olsun da 9 ay bilmesek de olur durumundayız. karın çevresi baş çevresi burun kemiği bacak kemiği ölçümlerinde bir sıkıntı yok ama yine istirahat verdi ve ben de eve döndüm.
bir de üstüne annemin sağlık sorunu çıktı zaten vardı ama acil ona da ameliyat gerekli olduğunda anneciğimi istanbula gönderdim aklımın yarısı bebeğimde yarısı annemde kaldı ve annemi 2-3 ay daha göremeyeceğim bana yolculuk yasak çünkü.
annem ise acilen böbrek nakli olacak şu an ön hazırlık aşamasında hastanede yatıyor. neden istanbulda derseniz benim dayım kuzenlerim hepsi doktor ve annemin takibini de kendi öz yeğeni yapıyor en güvenilir olanı onun olduğu hastaneye yatmasıydı en azından etrafında sürekli tanıdıkları yakınları olacak ben olamasam da.
geldi mi üstüste geliyor herşey ama Rabbim veriyorsa herşeyde bir hayır vardır diye düşünüyorum.Allah herkese şifa ve dayanma gücü versin..
Öpüyorum hepinizi
Arkadaşlar ewime geldiiim :)))
Bomba gibiyim derdini veren Rabbim dermanınıda verdi ve moralim gayet iyi :))
Düşünün beni yanlışlık olduğu için yenidoğan katındaki odaya koydular. Diğer odalardan bebiş sesleri geliyordu aileleri tebrik için geliyordu kapımın hemen ardında bayram havası vardıı buna rağmen çoook iyiydim hatta bebiş sesleri duydum diye moralim yerine geldii
saat 10:00 da 2 saat arayla sancı verdilerr 18:15 de doğuma başladık 19:15 de bizim kız çıktı :)) Kızmış teyzeleri ama doğru karar vermişiz doktor eline alır almaz kistlerini falan gördüü hatta ensesi bile kalınmış yani kısacası içim rahat ...İnş melek kızım yakında kardeşini getirir bize ...
Doktorum bana çok şaşırdı birçok hastası olmuş benim gibi bugüne kadar bağırmadan ağlamadan bu işlemi yaptırdığı hastası benmişimhastaları arasında ilk olduuuum
Eşime falanda söylemiş ne kadar güçlü inanamıyorum diye sancılar bilee bağrıtmadı demiş ben uslu hastayım
Şaka bir yana kendimi 3 günde çok güzel hazırladım bu işleme çok şükür atlattım bundan sonraaa herşey hepimiiiiiz içiiiin çoook güzeeel olurr inşşş kızlaaaar
Sizleri ve boniboncuklarımı kocaman kocaman öpüyooorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?