Selincim rabbim sabır metanet nasip etsin kalan evladına sağlıklı hayırlı ömür bağışlasın inşallah anneciğinede acil şifalar diliyorummerhaba arkadaşlar,
çok uzun süredir girmiyorum siteye öyle şeyler yaşadım ki giremedim
ama bugün dayanamadım bir göz atayım dedim. tüp baby çok geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum canım benim Allah hayırlısını versin herşeyin.
evet arkadaşlar neler yaşadım giremediğim bu süre içinde....biliyorsunuz ikizlerim vardı arada kanamalar oluyordu herşey yolundaydı yine de sürekli istirahat verildi ve o kaybetme korkusundan dolayı inanın ben bebekle ilgili herşeyi okumayı takip etmeyi bıraktım. endişe etmekten heveslenmeye fırsatımız olmadı.
ve 10. hafta bebişlerimden birinin daha erken olmasına rağmen ense kalinlığında sıkıntı tespit edildi bir sonraki hafta sınıra yakın değil sınırın çok çok üstünde olduğu tespit edildi diğeri ise Allaha şükür 1.2 çıkmıştı ancak zavallı bebeğimin sırf ense kalınlığında değil iç organlarının oluşumunda da sıkıntı vardı dışarıda oluşmuş ve içeri yerleşmemiş organlar ve kalpte de sorun tespit edildi . tabii dünyamız yıkıldı hemen bu konuda uzman farklı bir doktora yönlendirildik . Bülent hocam çok iyi bir doktor ve Allah ondan bin kere razı olsun çok erken tespit etti sıkıntıyı ve bizi hemen riskli gebeliklerde uzman PRof.Dr.Lütfü Önderoğluna gönderdi. Bu hoca da hemen aldı bizi çok ayrıntılı bir tetkik sonrası maalesef bebeklerimden birinin çok ciddi sorunları olduğunu yaşama şansının doğumda bile olmadığını açıklyıcı ve sakinleştirici bir şekilde anlattı çünkü ben devamlı bir ağlama halindeydim. diğer bebek çok iyi dedi ama bu bebeğin bu durumda devam etmesi lerleyen haftalarda hem benim hem de diğer bebeğin hayatını riske atacakmış. ve bize fetal redüksiyon önerdi ayrı yumurta ikiziydi bebeklerim ancak 2 hafta beklemeyi ve belki bebeğin kalbinin kendiliğinden durabileceğini söyledi bu işlem en sağlıklı şekilde 12-14.haftalarda yapıldığından bekleme süremiz var diye bekledik . çok üzüldük ağladık ama elimizden gelen birşey yok yani ense kalınlı sınır 3 mm denirken biz de 7.5mm çıktı ve çok net görülüyordu ve ultrasonda iç organların dışarda olduğunu biz bile farkediyorduk kalp atışları da yavaştı.yani acaba mı denecek bir durum yoktu ortada. bebeğim acı çekiyor gibi geliyordu bana çok yıprandım anlatamamüzüntüden 2 haftada 3 kilo verdim dğer bebeğim için ayakta kalmaya çalıştım ve 2 hafta sonunda bebeğimin kalbi hala attığı için mmalesef redüksiyon işlemi gerçekleşti ve birden bire teke indi içimdeki kalp atışları .Allaha çok dua ettim diğer bebeğimi bana bağışlamasını.
Şu an işlem sonrası 2.haftadayız ve bugün sabah yine ufak bir kanamam oldu apar topar doktora gittim bebişim çok iyi hareketli herşeyi normal.ama inanın onun cinsiyetini bile merak edecek halimiz yok sağlıklı olsun da 9 ay bilmesek de olur durumundayız. karın çevresi baş çevresi burun kemiği bacak kemiği ölçümlerinde bir sıkıntı yok ama yine istirahat verdi ve ben de eve döndüm.
bir de üstüne annemin sağlık sorunu çıktı zaten vardı ama acil ona da ameliyat gerekli olduğunda anneciğimi istanbula gönderdim aklımın yarısı bebeğimde yarısı annemde kaldı ve annemi 2-3 ay daha göremeyeceğim bana yolculuk yasak çünkü.
annem ise acilen böbrek nakli olacak şu an ön hazırlık aşamasında hastanede yatıyor. neden istanbulda derseniz benim dayım kuzenlerim hepsi doktor ve annemin takibini de kendi öz yeğeni yapıyor en güvenilir olanı onun olduğu hastaneye yatmasıydı en azından etrafında sürekli tanıdıkları yakınları olacak ben olamasam da.
geldi mi üstüste geliyor herşey ama Rabbim veriyorsa herşeyde bir hayır vardır diye düşünüyorum.Allah herkese şifa ve dayanma gücü versin..
Öpüyorum hepinizi
Baharcım yapman gereken tek şey dinlenmek istirahat etmen canım inşallah bebeğini sağlıkla bağışlasın rabbimkızlar doktordan geldim şimdi.plasenta rahim ağzını tamamen kapatmış dedi.ileriki haftalarda da takip etcez yukarı çıkmazsa muhtemelen erken doğum dedi.aniden kanamalar hatta kan patlaması gibi kan boşalması oluyomuş bu durumlarda.moralimiz çok bozuldu.ayakta kalma,dinlen kendini yorma dedi.
sonradan rahim genişledikçe yukarı çıkma ihtimali varmış ama benimkinde zormuş.tamamen yolu kapatmış çünkü.dua edin nolur.
slm.geçmiş olsun.aynı şeyleri bende yaşadım.ikizle başladık şimdi tek bebege düştüm.bende redüksiyon yaptırdım.istanbulda bahçeçide yaptırdım.benim drumda çok iyiydi.ama benim farkım iki bebegede cvs ve aminiyosentez yapıldı.birinde daum send.digeri ise saglıklı çıktı.hemen müdahale edildi.saglıksız olan durduruldu.dogumla beraber alınacakmış oda.sana bişey sormak istiyorum.geçen dr gitdigimizde bize redüksiyon yapılan bebegin belirli bir süre sonra bişey salgıladıgını ve anneye ve bebege damar tıkanıklıgı mı ne yapıyomuş yada pıhtılaşma gibi bişey.bize günlük igne önerdi.adını unutdum ama hergün göbekden vurmamı önerdi.çünkü bebek büyüdükçe diger bebegi köşeye sıkıştıryomuş.falan filan.tedavi yapan dr sormadım daha.ama o öyle bişey demedi.arayıp sorcam.aklıma takıldı tam herşey düzelmişken yanlış bişey yapmak istemem.benim bebişde erkek.sende sorsan igne olayını.fiyatıda çok yüksek hatta rapor çıkartın dedi.zaten öylece duran kese illaki bişey salgılar heralde.bilmiyorum.sende bi sorda ona göre hareket edelim...herkesi öpüyorum...tupbaby senin yaşadıgının aynısını yaşadım...ikinde bak şimdi yine hamileyim.sakın ümidini kaybetme.biraz dinlen yola devam am mutlaka ikincide pgt yaptır ben yaptırmadıgıma çok pişman oldum.beim ilkinde oldu ikincisindede birinde çıktı...unutmayın ilkine ense kalın veya herhangi sorun çıkarsa ikincide olmaz diyene inanmayın mutlaka embiryoya pgt genetik test yaptırın....tekrar görüşürüz.
ah be kızlar....resmen metanertiniz inancınız için hepinizin ama özellikle tupbaby nin önünde saygılyla eğiliyorum...ben okurken erdim...ama Allah size bu sabrın sonunda öyle mükafata verecekki ben eminim...
Sağol tatlım bu topikte umarım üzüntüler son bulur
Kızlar göğüslerim taş gibi oldu ve süt geliyor ağrıdan duramadım doktora gittim normal doğum gibi yaptığım için hormonlar göğüslerimi uyarıyormuş ve süt salgılıyormuş ilaç verdi.
Bakalım iyi gelecekmi resmen süt akıyor içleri süt dolmuşş ben bundan da güzel birşey çıkardımdemekki ileride sütüm gelecek
Buarada Niludan haberiniz var mı? Topiğe uzun süredir gelmiyor cepten arayıp rahatsız etmek istemiyorum
kuzu napıyonnn çalışmaya başladınmı?
nilunun en son misafirleri vardı internetide problemliydi ama tlfonu varsa arasan iyi olur cnm bende mrk ediyorum
Aradım ama cebi kapalı açınca mesaj gider geri döner haber veririm ben
mide bulantılarım baya hafifledi pek bi sıkıntım yok Allah şükür bakalım heran tedirgin bekliyoruz cnm Allahım inşallah sağa salim kucağımıza almayı nasip eder en kısa zamanda inşallah seninde sağlıklı bebişin tutunuverir cnm normal yollada denemeye dvm edin eğer doktorun verdiği bi süre yoksa çünkü vücudun artık bir bebeği hisssetti
göğüslerin çok acıyosa sağsana sütü rahatsızlık verir sana
Amin cnm inşş sağlıkla alacaksın kucağına minnoşları
Sağ demedi doktor sağsam mı ? Şu ilacı bu akşam kullanıyım iyi gelmezse denerim cnm
Cnm arkadaşlarım bu topikte son yazım olacak maalesef cuma günü kürtaj oluyorum . Ben 2 li test için gittim ama bebkte bir dolu sorun çıktı ve sonlandırmanın en doğru karar olacağını düşündük hepinizi kocaman öpüyorum ve mücadaleme devam edicem en kısa zamanda tekrar aranızda olmam dileğiylee hepinize sağlıklı gebelik diliyorum
merhaba arkadaşım,çok geçmiş olsun,ne desem bilemiyorum,üzülme,inşallah günü saati gelince kimse engel olamaz kucağına yeni bebeğini almana.bugün buldum bu topik mi diyorsunuz?herneyse sayfayı.bende ocak ayında mikroenjeksiyon yaptırdım,memorial hastanesinde.9 şubattada transferim oldu.şu an 3 aylık olduk çok şükür.bursada yaşıyorum,istanbula transferden sonra gitmedim.doktorumun ayrıntılı ultrasonu yok,normal siyah gösterenlerden.hatta kalp atışlarını bile duyuramıyor.benimde aklıma takılıyor acaba bebekte sorun varsa görünürmü diye,zaten değiştirmeyi düşünüyorum.aslında burdada bir tüp bebek merkezinde kontrollerimi yaptırmayı çok isterdim ama,doğum ozaman çok pahalıya geliyor,şu anda dr. ve hastane arayışındayım.
merhaba arkadaşım,çok geçmiş olsun,ne desem bilemiyorum,üzülme,inşallah günü saati gelince kimse engel olamaz kucağına yeni bebeğini almana.bugün buldum bu topik mi diyorsunuz?herneyse sayfayı.bende ocak ayında mikroenjeksiyon yaptırdım,memorial hastanesinde.9 şubattada transferim oldu.şu an 3 aylık olduk çok şükür.bursada yaşıyorum,istanbula transferden sonra gitmedim.doktorumun ayrıntılı ultrasonu yok,normal siyah gösterenlerden.hatta kalp atışlarını bile duyuramıyor.benimde aklıma takılıyor acaba bebekte sorun varsa görünürmü diye,zaten değiştirmeyi düşünüyorum.aslında burdada bir tüp bebek merkezinde kontrollerimi yaptırmayı çok isterdim ama,doğum ozaman çok pahalıya geliyor,şu anda dr. ve hastane arayışındayım.
Cnm arkadaşlarım bu topikte son yazım olacak maalesef cuma günü kürtaj oluyorum . Ben 2 li test için gittim ama bebkte bir dolu sorun çıktı ve sonlandırmanın en doğru karar olacağını düşündük hepinizi kocaman öpüyorum ve mücadaleme devam edicem en kısa zamanda tekrar aranızda olmam dileğiylee hepinize sağlıklı gebelik diliyorum[/QUOT
canım benim inan şu anda şok olmuş durumdayım hiç senden böyle bişi duyucağım aklıma gelmezdi allahımm gerçekten çok üzüldüm ben arada bir giriyodum topiğe güzel haberlerinizi okuyum çıkıyodum çok fazla girmiyorum çünkü ama çok üzüldüm ya güzel rabbimin takdiri dicez nedicez tabiki okadar sorun varsa en iyi kararı siz vericeksiniz moralinin düzgün olmasınada sevindim biyandan canım benim
07eslem nasılsın canım valla fırsat buldum bi gireyim dedim tubbaby duydumçok üüzldüm ama okadar metanetliki gerçekten valla bravo! sen nasılsın nasıl gidiyo bebeişlerimiz nasıl :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?