2011 Ekimde Tüp Bebekle Anne Olacaklar

yok cnm bende belli bi süre söylemicem problem yaşamazsam 8.aya kadar flan çalışmak istiyorum.sonrası için bende çalışmak istemiyorum.Bakalım konuşunca ne tepki vericekler benimde 2 arkadaşım haricinde işyerinde kimse bilmiyo Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah Tabi biraz zorlanıcaz tek maaşla ama idare edebiliriz heralde ben 3 yaşına kadar falan çalışmayı istemiyorum..

Ewet zorlanıcaz ama bugünü çok bekledik bebeklerimizle beraer olmak hakkımız diye düşünüyorum neysee daha çok var zaten
Benim asıl derdim haftaya tüp bebek merkezinde randevum var onlarda gebelik takibi yapıyorlarmış acaba onlarda mı devam etsem başka hastanemi bulsam

eee doğumu orda yapamayacağına göre bence sana bi doktor tavsiye etsinler bizimkile gebelik takibi yapmıyo 2 defa daha muayeneye gidicem sonra yönlendirecekler ama devlete yada sskya gitmek istemiyorum korkuyorum doğuma doktorlar girmiyo ebeler veya başkaları giriyo bakalım hayırlısı

meraba kızlarrrrrr.nasılsınız bugün cici annellerrr.erkencisiiz siz yaafff maşallah.
günaydın dicektim ama öğle olmuş ya.sabah uyanamadım bi türlü.hava da kapalıydı erken zannettim uyudum.bi kalktım her yer kar.
eslemcim nasılsın?

Son düzenleme:

iyiyim bitanem sen nasılsın ayyy ne güzel biz burda kara hasret kaldık yaaa uyuyun kıymetini bilin bende inşallah akşam eve gidince uyurum

bu sene buraya da az yağdı canım ya.bi de böyle olunca çıkıp da karın tadını çıkaramadım.
iyice alıştım ben yatmaya ama haftaya başlıcam artık ben de okula.çok ayakta kalamıyorum ben çabuk yoruluyorum sonra da karnıma kramplar giriyor.nasıl ders anlatcam bilmem.okuldan kimse de bilmiyo halimi.
siz de durumlar nasıl.

cnm oturarak anlat sürekli çocukları kaldır soru çözzünler:)) Bende pek bişey yok şimdilik zaten akşama kadar oturarak çalışıyorum ama yazın çok yoğun ve stresli oluyo naparım bilmem Allah yardımcımız olsun

[EĞER BEBİŞİNİZ KIZSA[/B]
* Gebeliğinizin erken döneminde mide bulantılarınız olduysa,

* Bebeğinizin kalp atışı dakikada en az 140 atış ise,

* Basen ve poponuzdan kilo alıyorsanız,

* Sol memeniz, sağ memenizden daha büyükse,

* Saçınızda kırmızı hatlar çıkıyorsa,

* Bebeğinizi karnınızda yüksek taşıyorsanız,

* Karnınız karpuz gibi görünüyorsa,

* Tatlı yiyeceklere aşeriyorsanız,

* Meyvelere aşeriyorsanız,

* Bebeğiniz karnınızın solunda ise,

* Portakal suyuna aş eriyorsanız,

Hamilelik döneminiz boyunca normal zamanki kadar iyi görünmüyorsanız,

* Normalden daha huysuzsanız,

* Yüzünüz normalden daha çok patlak görünüyorsa,

* Gebeliğinizde aldığınız kilolar kalça ve basenlerde birikiyorsa,

* • Ekmeğin ucunun tepesini yemeyi reddediyorsanız,

* Memeleriniz gerçekten büyüdüyse,

* İdrarınız donuk sarı rengindeyse,

* Alyansınızı göbeğinizin üzerine tuttuğunuzda bir taraftan öteki tarafa doğru hareket ediyorsa,

* Yaşınıza hamile kalma tarihinizi, hamile kaldığınız ayın rakamını eklediğinizde tek sayı çıkıyorsa, BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ MUHTEMELEN KIZ DIR…

Not: bu bilgiler kesin degildir, bebeğin cinsiyetini öğrenmenin en iyi yolu ultrason sonucudur

Son düzenleme:
EĞER BEBİŞİNİZ ERKEKSE

* Gebeliğinizin erken döneminde mide bulantısı hissetmediyseniz,

* Bebeğinizin kalp atışı dakikada 140 atıştan daha az ise,

* Ön tarafınızdan daha çok kilo aldıysanız,

* Beliniz basket topu gibi görünüyorsa,

* Bebeğinizi karnınızda daha düşük taşıyorsanız,

* Tuzlu ve eksi yiyecekleri sürekli canınız çekiyorsa,

* Proteine aşırı yiyorsanız (Etler ve peynir gibi),

* Ayaklarınız hamileliğinizden önceki halinize göre daha soğuksa,

* Bacaklarınızdaki kıllar her zamankinden daha çabuk uzuyorsa,

* Elleriniz daha kuruysa,

* Bebeğiniz kanınızın sağında ise,

* Siz uyurken yastıklarınız kuzeye bakıyorsa,

* • Eşiniz de sizinle birlikte kilo alıyorsa,

* Gebelik size her zamankinden daha iyi bir görüntü veriyorsa,

* İdrarınız parlak sarı rengindeyse,

* Bununuz yüzünüzde yayılıyorsa,

* Alyansınızı göbeğinizin üzerinde tuttuğunuzda yuvarlaklar çiziyorsa,

* Baş ağrılarınız varsa,

* Yaşınıza gebe kalma tarihinizi, gebe kaldığınız ayın rakamına eklediğinizde çift sayı çıkıyorsa, BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ MUHTEMELEN ERKEK dir…

Not: bu bilgiler kesin degildir, bebeğin cinsiyetini öğrenmenin en iyi yolu ultrason sonucudur.

ahhh canım benim ya.matematik öğretmeniyim.sürekli ayakta tahtayla bütünleşmiş haldeyim normalde:84: ama tabi dikkat edicem artık.olduğu kadarıyla.ama bi de geri kaldım konularda.allah kolaylık versin banaaaa

yaza kadar göbişin kocaman olur zaten.o zaman da sana müsamaha gösterirler inşallah bitanem.

• Eşiniz de sizinle birlikte kilo alıyorsa,
ayyy bu çok hoşuma gittiii.ben ne yiyorsam eşime de yediriyorum zaten hem de zorla napayım moralim bozuluyor daha şimdiden 2 kilo aldım.çok yiyorum,çok acıkıyorum

SAĞLIKLI BEBEK İÇİN BESLENME

Kalsiyum

Bebeğinizin gebeliğin 8. Haftasında oluşmaya başlayan kemik ve dişlerinin gelişimi için kalsiyum önemlidir. Gebelikte, normalde gerek duyduğunuz miktarın iki katı kadar kalsiyum gereklidir. Kalsiyum açısından zengin besinler arasında peynir, süt, yoğurt, ve yeşil yapraklı sebzeler sayılabilir. Ancak süt ürünlerinin yağ açısından da zengin olduğunu unutmayın. Bu nedenle yağı alınmış süt ve yoğurdu yeğlemelisiniz.

Günlük fazla kalsiyum gereksinimini şunlarla giderebilirsiniz : 85 gr yağsız peynir , 7 dilim beyaz ekmek, 2 bardak süt, 170 gr sardalye.

Beyaz Ekmek
Yağı Alınmış Süt
Yarım Yağlı Peynir
Lor Peyniri
Taze Badem
Sardalye

Protein

Gebelikte protein gereksinimi arttığı için protein içeren çeşitli besinleri almalısınız. Balık, et, kuru baklagiller ve sütten yapılan besinler protein açısından zengindir. Ancak hayvansal besinler yağ açısından zengin olduğu için aşırı alınmamalı, etin yağsız tarafı yeğlenmelidir.

Tavuk Eti
Yağsız Kırmızı Et
Balık
Yumurta
Yoğurt
Mercimek
Yer Fıstığı
Kaşar peyniri
Fıstık Ezmesi

C Vitamini

C Vitamini plasenta için yararlıdır, vücudunuzun hastalık etkenlerine karşı direncini arttırır ve demirin bağırsaklarda emilimini kolaylaştırır. C vitamini taze meyve ve sebzelerde bulunur. Vücutta depolanmadığı için her gün belli bir miktar alınmalıdır. Uzun süre saklanan ve pişirilen besinlerde C vitaminin çoğu kaybolur. Besinleri tazeyken tüketmeli, sebzeleri ya çiğ yada az haşlayarak yemelisiniz.

Lahana
Bürüksel Lahanası
Greyfurt
Portakal
Domates
Patates
Karnıbahar
Çilek
Kırmızı ve Yeşil biber

Lifli Gıdalar

Günlük beslenmenizin büyük bir bölümünü oluşturması gereken lifli (posalı) yiyecekler, gebelikte sık görülen kabızlığın önlenmesinde çok yararlıdır. Sebze ve meyveler lif açısından zengindir. Her gün bolca yiyebilirsiniz. Kepekli besinler de lif içerir, ancak diğer bazı besinlerin emilimini bozduğundan fazla yenmemelidir.

Kepekli Ekmek
Kuruyemiş
Ahududu
Kepekli Makarna
Bezelye
Kuru kayısı
Esmer pirinç
Pırasa
Kuru Üzüm
Folik Asit

Bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişmesi için özellikle ilk haftalarda folik asit gereklidir. Vücutta depolanmadığı ve gebelik süresince normamden fazlasına gerek duyulduğu için her gün alınmalıdır.

Taze yeşil sebzeler folik asit kaynağıdır. Pişirme ile içlerindeki folik asit azalacağı için çiğ ya da az haşlayarak yemelisiniz.

Ispanak
Yer Fıstığı
Fındık
Karnıbahar
Kepekli Ekmek

Demir

Gebelikte, hem bebeğin doğumdan sonra kullanacağı demirin depolanması hem de gebelik nedeniyle artan kanınıza yeterli oksijenin taşınabilmesi için normalden fazla miktarda demire ihtiyaç vardır. Hayvansal yiyeceklerdeki demir, sebze ve kuru meyvelerde olandan daha kolay emilir. Et yemiyorsanız, demirin emilimin arttırmak için aldığınız besinlerin C vitamini açısından zengin olması gerekir. Diyet demir eksikliğini gidermek için tek başına yeterli olaz. Dolayısıyla artan demir ihtiyacını karşılamak için demir içeren ilaçların alınması gerekir. Demir, bebeğin ve annenin ana ihtiyaçlarından biridir. Demir eksikliği sonucunda yorgunluk hissi ve konsantrasyon güçlüğünün yanı sıra cilt ve mukozada solukluk, saç dökülmesi gibi bazı fiziksel belirtiler de ortaya çıkar.

Yağsız Kırmızı Et
Ton Balığı
Karaciğer
BEBEĞİNİZİ KORUYUN

Gebeliğiniz sırasında aldığınız besinler plesanta aracılğı ile bebeğinize de geçmektedir. O yüzden bebeğinize zararlı olabilecek besin maddelerinden korumanız gerekir.

Yağlar

Denğeli bir diyette toplam enerji ihtiyacının %30'u yağlar tarafından karşılanmaktadır.

Tüketilecek yağların seçiminde bitkisel kökenli olanlar (zeytin ve mısırözü yağları) hayvansal olanlara (tereyağı, iç yağı) tercih edilmelidir.

İşlenmiş Yiyecekler

Konserve gibi işlenmiş yiyeceklerden gebeliğiniz süresince uzak durmalısınız. Bu tür yiyeceklerde genellikle fazladan şeker ya da tuz katılmıştır; fazlaca yağ içerebilirler, içlerinde gereksiz koruyucu, tatlandırıcı, renklendiriciler bulunabilir. Ürünlerin etiketlerini dikkatlice okuyup yapay maddeleri içermeyenleri ya da en az içerenleri seçmelisiniz.

Dondurulmuş Yiyecekler

İşyeri yemekhanelerinden verilen sıcak yemeklerden, önceden pişirilmiş süpermarket yiyeceklerinden, yeni pişirilmiş ve sıcak olmayan tavuk etinden sakınmanız gerekir. Bunlarda bebeğinize geçip tehlike yaratabilmek bakteriler bulunabilir.

Süt ve Peynir

Tam mayalanmamış peynir ve pastörize edilmemiş süt de zararlı olabilir. Mutlaka pastörize edilmiş süt içmelisiniz.

Sıvılar

Gebelikte böbrekleri çalıştırmak ve kabızlığı önlemek için bolca sıvı içilmesi çok yararlıdır. En iyi içecek sudur. Bu nedenle gebelikte istediğiniz kadar bol su içebilirsiniz.

Çay, Kahve, Kakao

Bunların hepsinde bulunan kafeinin sindirim sistemine bazı zararları etkileri vardır. Kafein içeren içmemeniz doğru olur. Hatta dayanabilseniz, bu tür içeceklerden gebeliğiniz boyunca uzak durun. Bunların yerine bol bol maden suyu içebilirsiniz.

Bitki Çayları

Gebelik sırasında bitki çayları içmek istiyorsanız bunların etkilerini iyiçe araştırmakta yarar vardır. Paketlenmiş olarak satılan hazır bitki çaylarının bir bölümünde bebeği etkileyebilecek katkı maddeleri olabilir, ancak çoğunun bebeğe zararı yoktur. Hatta ahududu yaprağından hazırlanan çayın doğumu kolaylaştırdığına eskiden beri inanılır.

Şeker

Kek, bisküvi, reçel ve meşrubat gibi şekerli yiyecek içecekte gerekli temel besin maddeleri azdır, kilo almanıza neden olabilirler. Enerjinizi ekmek gibi karbonhidratlardan almanız, şekeri azaltmanız yararlıdır.

Tuz

Çoğu insan gereğinden fazla tuz yer. Gebelikte ise aldığınız tuzun miktarını düşürmeniz önemlidir. Fazla tuz bacaklarda şişmelere ve sonuç olarak tansiyonunuzun yükselmesine yol açar.

Aşerme

Gebelikte turşu, muz, karpuz, soğan gibi bazı yiyeceklere karşı aşırı istek doğabilir. Çok arzuladığınız bu yiyecekleri sindirim düzeninizde bozukluğa neden olmuyorsa ve şişmanlamanıza yol açmayacaksa uygun miktarda yemenizde bir sakınca yoktur.

SAĞLIĞINIZI KORUYUN

Gebelikte En Yararlı Besinler

Süt, yoğurt, peynir : Kalsiyum , protein
Yeşil yapraklı sebzeler : C vitamini, lif, folik asit
Yağsız kırmızı et : Protein , demir
Tavuk eti : Protein , demir
Sardalye : Kalsiyum, demir , protein
Balık : Protein
Kepekli ekmek : Protein , lif, folik asit
Gebelikte En Zararlı Besinler

Genel olarak tatlı ve şekerlemeler
Şekerli marmelatlar
Likörler
Gazlı ve şekerli içecekler (Kola,gazoz vb.)
Aperatifler
Kızartmalar
Çok fazla kahve ve/veya çay
İki kişilik yemek

• Eşiniz de sizinle birlikte kilo alıyorsa,
ayyy bu çok hoşuma gittiii.ben ne yiyorsam eşime de yediriyorum zaten hem de zorla napayım moralim bozuluyor daha şimdiden 2 kilo aldım.çok yiyorum,çok acıkıyorum

bende yediriyorum yemediği zamanda ay bak midem bulandı çabuk ye karnım ağrıdı falan diyorum sanırım o benden fazla alıcak ben çok yiyemiyorum bişeyden çok yiyince midem bulanıyo az yiyincede her 3 saatte bişeyler yiyorum bakalım hayırlısı nolur bilmem ama Allah sağ salim tamamına erdirirse inşallah benim hissettiğim erkek gibi sen ne hissediyosun:))

mercimek?

kırmızı mercimekmi? yoksa yeşil mercimekmi?

yoksa ikiside faydalımıdır?

en son brüksel lahanası yaptığımda o kadar orla yedikki eşimle çok ..... bi tadı var. Nimete kötü bişey demek istemiyorum ama

kızlar bende bu kitap var. Kitap fuarından almıştım geçen sen çok çok çok güzel bir kitap tavsiye ederim herkeze.

ayyyyyy şimdi heyecanlandım bak ben
hep kız olsun isterdim , yine de kız gibi doğuyor içime ama sağlıklı olsunlar da inşallah başka bişey istemem canım yaaa.

sanırım yeşil mercimektir çünkü protein deposu olduğunu duymuştum ve kırmızı et yiyemeyenler içinde muadili diye biliyorum cnm...

kızlar bende bu kitap var. Kitap fuarından almıştım geçen sen çok çok çok güzel bir kitap tavsiye ederim herkeze.

bende kitap almak istiyorum ama şimdilik herşeyi int.araştırıyoruz bakalım ilerleyen zamanlarda alıcam

ayyyyyy şimdi heyecanlandım bak ben
hep kız olsun isterdim , yine de kız gibi doğuyor içime ama sağlıklı olsunlar da inşallah başka bişey istemem canım yaaa.

inşallah cnm yaaa Allahım inşallah sonuna kadar problemsiz yaşarız hamileliğimizi ve sağ salim minişlerimizi kucaklarımıza alırız evlerimiz neşe dolar

Yumurta hücresi döllendikten sonra hücre çekirdeğinde yeni bir canlının temelleri atılır. 23 kromozomdan oluşan yumurta hücresi genetik kodu, yine 23 kromozomdan oluşan sperm hücresi genetik koduyla birleşir ve 46 kromozomdan oluşan yeni bir hücre meydana gelir. Yeni oluşan canlının cinsiyetinin belirleyicisi sperm hücresinin içerdiği cinsiyet kromozomunun niteliğidir. Dişi canlı iki adet X cinsiyet kromozomu içerirken (46 XX olarak kodlanır), erkek canlı bir adet X, bir adet Y cinsiyet kromozomu içerir (46 XY olarak kodlanır). Olgun sperm hücresi de bu nedenle ya X (23 X olarak kodlanır) veya Y cinsiyet kromozomu içerir (23 Y olarak kodlanır). Olgun yumurta hücresi her zaman X cinsiyet kromozomu taşır (23 X olarak kodlanır).
Yumurta hücresi Y kromozomu içeren bir sperm tarafından döllenirse yeni canlı 46 XY yani erkek, X kromozomu içeren bir sperm tarafından döllenirse 46 XX yani dişi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…