2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

ben de dün makinaya çamaşır attım çamaşırlıkta kurumayı bekliyolar, dışarı hiç çamaşır asmıyorum küçük odanın camını açıyorum 2 günde zor kuruyorlar,
akşamda beyazları yıkarım, kuruyanları topla yerleştir, bi de beyazları atarım,
kızlar ya ben közlenmiş biber koymuştum kavonoza dün bakim dedim hep suyu akmış 2 kavonuzun kesin bozulmuştur onlar ya ne hevesle yapmıştım halbuki(

suyu nereye akmış kapaktanmı taşmış? bende hala yapamadım yaaaa... ay ne tembelleştim.. iki gün öncede kayınvalideme gittik yemeğe, orda kışlık yerli domates verdi bana, hazırladı buzdolabı poşetlerinede beraber koyduk, eve gelincede buzluğa attım.. ev makarnası yapmış birsürü de ondan verdi, biber salçası ve domates salçasıda verdi, annemde koca bi kavanoz tarhana getirmişti..

aa kızlar size bişi anlatacam.. bizm aptdaki yeni evli bi çift çok fena kavga etmiş yaa, karşı komşularıyla görüşüyoruz onlar anlattı.. çocuk akşam 11 gibi eve gelmiş kapıyı çalmış çalmış kız açmamış, çocuk saat 1 e kadar kapının önünde zile basmış..neyse bizim arkadaşlarda da ailesi varmış onları yolcu etmek için çıkmışlar ki tam o sırada kız kapıyı açıp çocuğun eşyalarını koymuş kapının önüne, çocukta içeri hızla girerek kızın saçına yapışmış ve çok fena dövmeye başlamış.. alt komşular falanda gelmiş ayırmışlar.. boşanacam senden falan diye kavga etmişler.. kaç saat kızın sesini duyduk diyolar o ağlıyomuş çocuk bağırıyomuş... ben ikisinide görmedim ama benim eşim kızı tanıyor, kesin kız suçludur dedi, o komşularımızda öyle diyolar çocuk çok mülayim sessiz iyi birisi ama kız çok gıcık biriymiş.. üzüldüm ikisinede..

evet canım kapağından akmış, bu gün bakarım artık kötü olmadıysa dondurucuya atarım yoksa o kadar emek çöpe, içinde tuz sirke falan var ya salamura gibi ondan sanırım ya da kapaklar sağlam değildi neyse artık domateslerime bişi olmamış en azından,kesme makarna tarhana mantı falanda annem yapmış bana, kayınvalidemi göremiyorum ben düğünden hemen sonra mardine kızlarının yanına gitti, hafta sonları eşimin ananesine gidiyoruz annem köyden bişiler toplarsa kendi hakkımı götürüyorum annem tarhanada verdi ananeye,

Ay lemancım Allah korusun yaa daha yeni evliler bu kadar şiddetli kavga olur mu Allah korusun ya. Ya bazı kadınlar erkekleri çileden çıkartıyo ama her lafa cevap alttan alma yok yuwayı kurtarmak için değil yıkmak için uğraşıyolar sanki. Yazık ya... Biz de dünden tartışmalı yatmıştık ama kavga deildi. Eşim bu aralar hassas. Bişeye kızmıştı ama yine sarılıp yatmıştık. Sabahta kahvaltısını filan hazırladım. Ben ondan önce gidiyorum işe. hiç sabah öpmedi beni.Gidiyorum ben dedim ellerini yıkıyodu.İyi güle güle dedi. Sabah sabah ne bu senin tawrın dedim. Seslenmedi. Bende çıktım gittim. Az önce yanıma gelmiş işyerine.Sarılıyo öpüyo filan. Kusura bakma aşkım diyo. Affettiriyo kendini hemen eşşek

kızlar günaydın herkese hava çok kötü tam evde kalıp yatılacak gibi

günaydın hanımlar
kahvaltımı yaptım şimdi. sabah eşim giderken hazırlıyorum ama onla yiyemiyorum uyanır uyanmaz uyku sersemi hazırlıyorum zaten..
of yaa valla evin işi bitmiyo patladım.. bekarken hiç sevmezdim temizlik yapmayı şimdi iş başa düştü. ya ocakla başım dertte resmen hemen batıyo daha dün sabah silmiştim şimdi bugün yine silmem gerek. benim camlarımda pislenmiş geçen ki yağmur sağolsun ama silemem omuzum tam anlamıyla iyileşmedi camlara ulaşamam. bayram öncesi kadın alırım cam sildirmek için diye düşünmüştüm ama kısmetse bayrama memlekete gitcez o da sonraya kaldı. bugün çamaşırları yıkıcam ütüler var mutfak örtülerini yıkamıştım dün rafları,dolapları sildim.
bu arada bende biber, patlıcan közledim ama kavanoza koymadım. soyup doğrayıp buzdolabı poşetine koyup buzluğa attım. hiç yapmadım böyle kk de okumuştum umarım yenilir durumda olur. bide kahvaltılık kırmızı biber yaptım sirkeli,sarımsaklı çok güzel oldu. 3 kavanoz yapmıştım bi tanesi bitmek üzere birinide anneme götürcem keşke daha çok yapsaydım. yarın pazar var turşu için taze fasülye alacam bolca domates biber alıp menemenlik ve domates püresi yapıcam. ama konserve hiç yapmadım ters çevirip kaynatmak gerekiyomuş umarım becerebilirim.... yemeğim var dünden bugün yenip bitsin.
pofff netimdede sorun var sürekli gidiyo

günaydın kızlar...
yeni okuyabildim geçmişi...uyku derdi bendede var yetmiyoo ve bu hafta hiç temizlik yapmadım ütülerim beni bekliyo:) pazarda eşimin iş arkadaşları gelecek evimizi çok merak ediyolardı sabah erken kalkıp temizlik yapmam lazım demet ne hamaratsın maşallah ben her gün yemek yapmıyorum ama gene de yetişemiyorum ya eve geç gidiyoruz...acaba iş yerimle konuşsam bir yerine 2 gün izinli olsam kesseler maaşımdan en azından temizlik falan yetişir bende kendime gelirim..

yanına gelip sırnaşmaları çok tatlı oluyo ama:)

sofistike bu dediğin kahvaltılık biberi nasıl yapıyorsun? daha önce yazmıştınız ama hatırlayamadım yaaa.. bugün cuma bizim iş yerine yakın pazar var, salı günleri mahallemizdekine gidemiyorum buna gideyim baride biber alayım..

bu arada benim camlarımda berbat durumda.. mutfağımın tülünü açmıyorum görünmesin diye, tavsiye ederim bayrama kadar açmayın sizde bayramdan önce temizlerim. yazlık ayakkabılarıda artık kaldırmam gerekiyor, ayakkabılığa sığmıyoruz :100: küçük bi balkonum var adım atacak yer kalmadı, değiştirdiğim plastik saksılarım, kova, vileda, kavanozlar, kutular doldu iyice, onlarıda bodruma kaldırsam güzel olacak.. ama bunlar için bana zaman lazım yaaaa, hafta sonu geliyor ama yine benimki iş yaptırmayacak bana.. geçen hafta kızdım zaten haftaya sen tek takıl git arkadaşlarınla falan nere istersen beni rahat bırak temizlik yapayım dedim, vallahaa mııııııı dedi gözleri parladı birden, kafasında planlar yapmaya başladı.. korktum bi anda yok yok beraber gezeriz vazgeçtim dedim..

ee erkeklerin aradığı şey zaten. boşver bırakma birlikte gezin ev işleri dursun zaten bitmiyo sonu yok
canım ben o biberleri közleyip soyuyorum biraz iri doğruyorum içine domates rendeleyip biraz tuz, sirke ekle 4-5 diş sarımsak ez hepsini karıştır geniş bi kapta ha zeytinyağınıda unutma 3 yemek kaşığı koydum ben. bi güzel karıştır cam kavanozlara koy ben 2 buçuk kilo biberle yaptım 4-5 tane domates rendeledim domateslerim çok sert ve susuzdu aşırı sulu olmasın yeter. dolapta sakla canım.

Valla benimkide iş yaptırmıyo ya. Akşam yemekten sonra bulaşıkları filan yıkatmıyo. Bende 2 kişinin bulaşığını her zaman makkineye atmak istemiyorum3-4 günde zor doluyo çünkü. Elimde yıayıvereyim diyorum. (tabi kışın asla elimde yıkayamam soğukta) akşamki bulaşıklar duruyo lavaboda mesela. Gel şöle uzan, yorulma,benimde yanımda dur özlüyorum zaten akşama kadar diyo. E ewe gidince bide bulaşık yıka yemek yap.

evet evet bırakmayacam.. işleride beraber yaparız.. zaten artık çok güzel yardım ediyor yaa maşallah nazar değdirmeyeyimde.. çamaşırları asıyor topluyor, evi süpürüyor, balkonu yıkıyor, toz alıyor.. geçen hafta içi beraber yapmıştık..

ayy tarif çok güzel hemen yapasım geldi.. küçük kağıtlara not alıp cebime koyuyorum, yemek tariflerini falanda öyle yapıyorum, eve gidince çıkarıp tezgaha koyuyorum :)))

aynen öyle akşam yemekten sonra bile bişey yapamıyorum, gel film izleyelim faln diyor.. ben artık elimde hiç bulaşık yıkamıyorum, hepsini makineye atıyorum 3-4 günde bile dolmuyor, ancak 1 haftada doluyor.. ıslatma programı var, kurumuş bulaşıkları önce onla ıslattırıp sonra yıkıyorum, 10 gün bile makinede kalmış olsalar tertemiz çıkıyor.

Ya kızlar farkındamısın 4 kişi aramızda sohbet edip duruyoruz. semerta - lemlem- ben-sofistike.. Diğerleri terk etti gitti bizi ewlenince

Benim makina gün aşırı doluyo ya, akşamları pek baş başa kalamıyoruz kardeşlerimizi falan çağırıyoruz kızlarla yemek hazırla ye meyve çay derken doluyo gerçi bana pek iş yaptırmıyolar:)) dün akşam baktım olmuyo böyle tencereleri hem cifledim elim deymişkende yıkadım, makinaya da zaten kabasını alıp öyle atıyorum, musluklardan sıcak suyum geliyo zor olmuyo gerçi. Benim kide bırakmıyo o tv ayarı yaparken bende mutfakta işlerimi yaptım mutfak iç camını sildim,
ya ben biraz sıkılkan bi tipim ev de bişilerin yerini değiştimek istiyorum ya da çiçeklerin saksılarını değiştireyim en iyisi,

Ya kızlar farkındamısın 4 kişi aramızda sohbet edip duruyoruz. semerta - lemlem- ben-sofistike.. Diğerleri terk etti gitti bizi ewlenince

ya bende varım terk etmedim sizi:)ama sohbete yetişemiyorum bi türlü

jelo, demet ve servet de geliyor sık sık.. bugün işleri var heralde..

semerta ben tencere, plastk kapları flan koymuyorum genellikle onları elimde yıkıyorum (mıyamıyorum) 2 gündür tezgahımda bekleyen bi tencerem var mesela..

benim annem ve babam o kadar çok evdeki eşyaların yerlerini değiştirirlerdiki, ben resmen nefret ediorum.. çok kızardım annem her temizlik yaptığında o koltuğu oraya bunu bu tarafa, tv sehpası bi orda bi burda.. artık farketmiyordum bile... kızıncada karışma biz değiştirmek istiyoruz derlerdi.. bende derdim benim ilerde evim olduğunda aynı köşede aynı koltuğu 10 yıl boyunca göreceksiniz yerlerini hiç değiştirmeyecem derdim.. gerçektende öyle daha hiç bişeyin yerini değiştirmedim değiştirmemde..

benim kocam istanbuldaki düğünden geldiğimizin ertesi günü yani ewimizdeki ilk gün oturma odasının şeklini değiştirdi ama böle daha güzel oldu iyiki değiştirmiş.

ewet servet demet jelo da geliyo haklısın. Özür dilerim kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…