2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

hee speedy sen salçalı deyince aklıma geldi ben salça koymayı unuttum o sosa :26:, elif acaba kızartırken az biraz salçayla karıştırsam olurmu ? salçada beklememiş olacak ama farkeder mi acaba? benimki zaten salça sevmiyor cins.. ben yemekleri kırmızı severim, ee adanalıyım tabii salçalı yeriz yemekleri, ama benimki iç anadolu olunca yemekleride bembeyaz oluyor, azcık salça koysam çok olmuş diyor.. salçalı yemeği özledim.

bende illa böyle rengi kırmızı olacak hiç sevmem öyle

evet evet kısık ateşte yapacam unutmadım.. aslında akşamları bende işe giderken hep içimden gçiriyorum yemeği yedikten sonra çıkıp yürüsek biraz diye ama eve girince vazgeçiyorum, dediğin gibi pijamalarımı giyip tv karşısında çay çerez vs daha güzel geliyo.

5 ay oldu evleneli işte şöyle ayaklarımızı uzatıpta tv keyfi 5 kez falan yapmışızdır ya dışardayız ya evde işleirmiz var

salçalı biftek tarifi

Malzemeler:
1 kg biftek
kızartmak için sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
bir avuç kadar temizlenmiş arpacık soğan
1 su bardağı kaynar su
tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Bir tavaya sıvı yağımızı koyalım ve etlerimizin her iki yüzünü çevirerek hafifçe kızartalım. Kızaran etleri tavanın bir kenarında bekletelim. ( Tabi yakmamaya dikkat edelim, zaten çok kızarmaması gerekiyor.) Tüm etleri kızartınca temizlediğimiz soğanları bütün olarak ilave edelim. Etler bıraktığı suyu çekene kadar soğanlarla birlikte pişirmeye devam edelim. Ardından kaynar suyu ilave edip etler yumuşayana dek pişirelim. Diğer taraftan bir kase içinde salça, tuz ve karabiberi sıcak suyla ezelim. Tenceredeki etleri fırın kabına alıp üzerine salçalı suyu ilave edelim. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile güzelce kapatıp 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim. Pilav veya patates püresi ile servis yapabilirsiniz.

Ben dün karnıyarık yapmıştım kaldı biraz. Yanınada mercimek çorbası yapmayı düşünüyorum bakalım. Çıkışta eşimin cafe için tuttuğu dükkanı görmeye gidebilirim. Vaktim kalmaz belki çorbaya.

Lemancım salçayı zaten çok az koyucaksın.gidince eklersin etlere bi harmanlarsın elinle. Öyle koyarsın ocağa. Olur yani.

Eşimin doğum günü için harika bir tarif

aynı özellik bende de var canım
hatta bazen o kadar çok konuşurum ki, hızlı ve çok konuşmaktan tansiyonum düşer

elif ya ciddi ciddi cafe açıyorsunuz yani?
varolan bir cafeyi mii devralacaksınız yoksa boş bir dükkanı cafeye mi dönüştüreceksiniz?
ikincisi biraz riskli
tutar mı tutmaz mı belli olmaz
hakkınızda hayırlısı olsun tatlım benim

ay biz çok yaparız ya. Bugün küçük osmanı izliycez mesela Kocamıda alıştırdım.

aaa evet belki bizde evde olursak izleriz markete gidince 1/2 saatimiz orada geçiyr ancak yetişiriz osmana bugün keyif yaparız evde
yürüyüşe gitmeyebiliriz ikimizde akşam buluşmak için yürüycez çünkü

Ahsencim ço kriskli hemde ama eşim kafasına koydu. Biliyosun durumları çocuğa haziranda beri iş bulamadık. İdareten biyerde çalışıyo 1 aydır ama patron VirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs çıktı. Para vermiyomuş çalışanlarına. ARtık bişey demeye yüzüm kalmadı çocuğa ya. Yapsın da olmazsada kader artık hiç değilse içinde kalmasın. Çok hevesli şimdi. Bende hewesli görünmeye çalışıyorum napim. Dua etde işallah tutsun şu iş canım yaa

canım inşallah beklediğinizden çok fazlası ile olur. Allah utandırmasın.

Ben 3 akşam rahatım eşim seyehate gitti anemlerde olucam biraz dinleneyim barii...

Son düzenleme:

çok iyi anlıyorum
benim eşim de işsizdi bir dönem sana bahsetmiştim
korkunç üzüntülerdi, hele erkekler için çok ağır bir dönem oluyor ve kendilerine güvenleri gelmesi için bikaç iş başarmaları gerekiyor
ben dua edicem sizin için umarım tutar
ama kendi başınıza hareket etmeyin, sorun danışın
etraftaki esnaflarla konuşun mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…