2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

aldıgı kadar un dıyordu ben verdım hamur aldı ben verdım hamur aldı koptum aydasu vallahi güldürdün benii çok yaşa emi
Henüz daha kurabiye hamur işine girmedim ben önce yemekleri tutturuyım diye annem yapıp getiriyor misafirim geliceğinde yada biz yiyelim diye,yemek olayını başardım gayette leziz oluyo elim alıştı çok şükür,en azından yapmaya çallışmışsın tebrik ederim daha hiç denemedim kurabiye unu iyi ayarlamak lazım ama öyle çokda değil tabiki nasıl ayarlanır bende bilmiyorum en iyisi sen bunu elif'e sor o hep yapar kurabiye tarzı şeyler hatta sana tarif verir onun tariflerinden denersin

Son düzenleme:

Jeloo
Napıyım ya annemı aradım pazardayım tarıf yanımda degıl dedı, kayınvaldemı aradım o da pazardayım dedı, ben de peh dedım yaparım ben

Calısıyorsun demı canım oyle hatırlıyorum, calısınca zor mutfaga gırmek, yaptıgına sukur valla. Ben evlenmeden ıkı ay once ayrıldım ısten, suan calısmıyorum bu yuzden de elımden geldıgınce mutfaga hakım olmaya calısıyorum... Bu kurabıye tutmadı ıste yoksa var ya bı un kurabıyesı yapıyom parmaklarınızı yersınız jelo, yapam gonderem mı sana

Bakalım benım kurabıyelerı el bırlıgı ıle kurtarabılcekmıyız?

Aksama neler var kızlar?

Ben bırazdan mutfaga gececem, menuyu belırledım, kıymalı terbıyelı kerevız yemegı, brokolı salatası, salcalı makarna bı de corbaq uydurayım oldu bıttı...

Slmlar kızlar;
Aydasu bugünkü menün bayaa sağlıklı olmuş kereviz brokoli falan aifiyet olsun şimdiden..
bende fırında kıymalı patates yapmak istiyorum ama 7bucuk gibi evde oluyoruz biz eşimle çok uzun sürermi acaba pişmesi fırında ya benm fırında ancak pişiriyo kararsız kaldım :44: yanında mercimek çorbası yoğurtlu biber kızartması yapmayı düşünüyorum bakalım tabi 1saate yetiştirebilirsem hepsini inş. yetişir.

hu huu ben geldim hanımlar. eşimle alışverişe gittik poff hayat ne pahalı 4-5 poşet şey dünyanın parası tuttu ki artık aburcubur bişeyler almamaya karar verdik zaten şiştik ikimizde dur demeliyiz...
aydasucum ay ne güzel brokoli kereviz felan benim eşim hayatta yemezz imkansız bunları ona yedirmek.. bende zeytinyağlı portakallı kereviz yapardım baba evimde ne yerdik şimdi hiçç yapmıyorum. ama artık karar verdim kendime göre alcam ve yapıp yicem et, pasta börek yemekten kilo aldımm. akşam yoğurtlu yayla çorbası, pilav tavuk sote var eşim bide piyaz istedi onu yaparım....

Şansına ikiside pazardaymış,bu tarz durumlarda internette çok net olan tariflere bakabilirsin,alırı kadar un yerine şu kadar un ama kıvamı bu şekilde olucak diyolar bir ara araştırmıştım tabi yapmak kısmet olmadı,un kurabiyesi yapıyosun ne güzel çok severimellerine sağlık arada yapınca gönder yerken sana not veririm eminim güzel yaptığına.
Evet çalışıyorum ancak temizlik,çamaşır,ütü ile uğraşıyorum yemek konusunu hallettim elim alıştı değişik şeylerde deniyorum oluyor,fakat bu kurabiye börek olayına giremedim olmazsa diye,sigara veya muska böreği sarıp dolaba stok yapıyorum ama bunlar kolay,zor olanlara yeni başlıycam bakalım bu hafta bi elmalı kurabiye yapıyım diyorum annem hep yapar gönderir sıra bende
Evde olduğun için senin mutfak tecrüben daha fazladır benimkinden,en azından ev işlerini bitirip vakit ayırabilirsin yemek işine bizim nerde 7'de evde ol yemek yap serviste evde neler vardı diye düşünüp şunu veya bunu yaparım diye planla sekiz sekiz otuz yemek ye falan ama yineden bişeyler yapıyoruz önemli olan mutlu olmamız çok şükür gerisi zamanla pratikleşiriz zaten

Sizde bizim gibi kasada pardon olanlardansınızabur cubur olunca çok tutuyor bizde kesiyoruz artıkın çok kilo aldık,brokoli kereviz yapsam sadece yemeğe kesin kalkıp etli bişeyler yapar kendine sende o otlardan ye der çok kötü diyor eşim yediremiyorum bir türlü pırasa yemeğine daha yeni alıştı benim zorumla

Patatesler geç pişer diye düşünüyorum birde içine kıyma girince 8:30 gibi olur sanırım ama tam emin değilim daha pratik bişeyler yapsan bunu haftasonuna bıraksan geç yemek yemek hiç iyi değil dün 9'da yedik yemeği et yaptım fırında ha pişti ha pişecek derken açlıktan bayılıcaktım

evet yaa aldıkça alıyoruz sonra eve gelince aaa bunudamı almışız oluyoruz. en iyisi liste yapıp çıkmak ve o listeye sadık kalmak :)
pırasamı ah ahh benimki hayatta yemezz. tek yediği sebze ıspanak ve karnabahar ha bide patlıcan yemeği sever o kadar. ilk zamanlar brokoli salatası yapmıştım bi güzel yoğurtladım pul biber zeytinyağı felan çok güzel gözüküyodu aaa bu ne çok güzel gözüküyo diye koca bi çatal attı ağzına atmasıylaa ıyyy bu neee diyip zor yuttu:))

Liste yapıp gitmek ve listenin dışındaki reyonlara girmemek lazım benimkide aynen patlıcanın her türlüsünü yer pırasa daha yeni başladı yemeye mutlaka etli yemek istiyor bense sebze arada kalıyorum sebze yapıyorum yemiyor bende yiyebiliceğim kadarını yiyorum gerisi kalıyor,brokoliyi bende çok severim yoğurtlu oh mis ama yemiyolar işte

En iyisi tencere de yapmak sanırım daha çabuk olur.:44:

Yemeklerımı yaptım geldım kızlar...

Evet canım hem saglıklı hem de lezzetlı oluyor...
Fırında dedıgın gıbı bıraz gec pısebılır ama duduklun varsa onda yapabılırsın...

Kızlar ben de bır duduklu var elımde olsa da herkese anlatsam, alın desem, almanyadan hedıye hanı su fıssler var ya ondan kat kat ustun bır alman markası...
Dehset bısey, hem zamandan hem tupten tasarruf...
Kullanması cok kolay... Mesela ben sıze brokolılerımı sadece duduk kalktıktan sonra 1 dakıkada pısırdı desem, ya da pırasa yemegını 3-4 dakıkada... Fasulyeyı aksamdan ıslatmadan 40 dakıkada melhem gıbı yapıyor, elımın altında cok kolaylık saglıyor bana, kuzenım dugun hedıyesı yolladı Allah razı olsun dıyorum her seferınde...

Canım ben de 2 kılo kadar aldım evlendıgımden berı ama onumuzdekı hafta duzene sokucam, evde spor aletlerım var duzenlı yapmayı planlıyorum... Yeme stılımız bırden degıstı halıyle evlenınce demı?
Hele aburcuburlar, tatlılar...

Sen esıne bakma, al kendıne gore yap canım... Portakallı hıc yemedım emınım cok guzel bır aroma bırakmıstır...

Esım konusunda epey sanslıyım aslında, ben tam bır sebze canavarıyım, egelı olmanın verdıgı askla Esım de saglıklı beslenmeye cok dıkkat eder. Markete gıttıgımızde kendı secer askım kerevız alalım, ıspanak alalım, brokolı alalım dıye... Hasta olmayalım mevyemızı alalım falan
O yuzden alısverıslerımızı de bu duzene gore oturttuk, haftanın bır gunu mutlaka tavuk yapıyorum, en az uc-dort gun sebze yapıyorum, ıkı gun baklıyat yapıp yıyoruz, bazen balık, et derken hafta bıtıyor...
Off bu arada yayla corbasına bayılırım uzerıne bol kekık ve nane doker oyle yerım, canım cektı yarın yapayım barı

Baktım canım nete bakmaz olurmuyum bır turlu bulamadım, olanlar da hep margarınlı tarıflerdı, ben de hıc sevmem margarını evlendıgımızden berı margarını sokmadım eve daha bır gram kullanmadım, butun yemeklerımı zeytınyaglı ve tereyaglı karısık yapıyorum, cıcek yag bıle kızartma harıcı kullanmıyorum...

Elmalı kurabıyeye ben de bayılırım uzerıne de pudra sekerı ohh mıss...
Calıstıgın ıcın dolaba stok yapman cok ıyı oluyordur napacan canım ısınız zor oldugu kadar valla...
Evlenmeden once calısırken eve zor atardım kendımı annem oh mıs yapardı yemeklerı... Sımdı calıssam yetıstıremem acımdan ölürüm herhalde dıyorum...
Allah yardımcınız olsun cıdden zor ısınız...

Ay kıyamam sen ozenle hazırla adamın tepkısıne bak
Ben de bırazda sosunu hazırlarım brokolının...

Kızlar gecen alısverıslere degınmıssınız yetısemedım muhabbete...
Bız de genelde haftalık yapıyoruz alısverısı, pazara gıtmıyoruz cok uzak dıye, halk manavı var ordan tane hesabı alıyorum ıkı kabak uc elma gıbı rahat oluyor... Bız nerdeyse butun alısverısımızı bımden yapıyoruz ınanın cok hesaplı oluyor tavsıye ederım sıze de para kolay kazanılmıyor cunku. Benzer markalar sırf ısmınden dolayı ıkı kat para alıyorlar...

Cıpsı, cıkolatayı, unu, tum baklıyatları, yoğurdu, kasar peynırını, yumurtayı, ıcecegımızı, sahlepten, sıcak cıkolataya kadar, havlu pecetelerden, yumusatıcıya kadar bımden alıyorum, cok da memnunum...

bizde çoğu saydığın şeyleri bimden alıyoruz bize çok yakın bim var sebze meyve işinide mahallede ctesi günü pazar oluyo ordan alıyorum geçen hafta çıkamadım pazara hastaydım o yüzden bugün çıktık mahalle manavından aldık fiyat olarak aynı gibi. bim hakikaten çok uygun arada bi gidip migrostan alıyoruz bazı şeyleri ama aralarında bayağı fiyat farkı oluyo

Günaydın güzeller... Bugün iyiyim çok şükür. Yemeklerden bahsetmişiniz bende dün fırında salçalı soslu kanat ve patates, makarna yaptım. Dün dedimki ewe gidince hiçbişy yapmıycam yatıp uzancam ama mümkünmü. 5te gittim yemeği koydum fırına. kuruyan çamaşırları topladım.makineye beyazları attım,ortalığı toparladım.makarnayı yaptım.Eşim geldi hemen yemeği yedik,bulaşıkları diz makineye,tezgahı domestosla sildim,çamaşırları astım. Oturduğumda saat 8'di.Sonra kendi temizliğimle ilgileniyodumki işim bitmeden erkenden geldi kocacık

günaydın kızlar;
dün akşam demiştim ya yemeğimi fırında yapsam yetişir mi die düşündüm taşındım yetişmiceğine karar verdim ve düdüklü de yapayım en iyisi dedim.askım da kıymalı yapma köfteli yap dedi.iyi dedim önce köftelerimi hazırlayıp kızarttım sonra soğanı yağda pembeleştirip salçasını domates sosunu ve patatesi atıp birazda baharat ekleyip azcık kavurdum köfteleri ekleyip suyunu ekledim kapattım yanınada bi yıldız şehriyeden terbiyeli şehriye çorbası yaptım.o arada kocacım da salatayı hazırladı birlikte yapıp afiyetle yedik
bu arada ben de düdüklümden çok memnunum benmki tefal clipso okdar kısa sürede oluyoki hatta dünkü yemeği çok bile tutmuşum fazla kaynamış
ama iyiki çıkarmışlar bu düdüklüleri olmasaymış nasıl buzaman sıkışıklığında yetiştircekmişiz bilmiyom vallaa..

Son düzenleme:
günaydın hanımlar, kereviz, brokoli, pırasa mııı..ayyy sabah sabah okuduğum yemeklere bak aaaaaa.... işte eşimle aynı gün doğmuş olmamızın bi güzelliğide bu galiba bunların hiçbirisini bende eşimde sevmez.

dün kayınvelidem misafirliğe gitmiş bende ordan geçecektim, aradım onuda alıp evine götürürüm dedim. sonra aklıma geldi, fasulye haşlamıştım et çıkarmıştım kuru fasulye yapacaktım nasılsa biraz fazla ıslatmışım sizde gelin dedim burdan bize geçelim kayınababada iş çıkışı gelsin.. tamam dedi, annemgili de özlemiş ne zamandır görüşmüyorduk onlarda gelsin dedi, ama yemeğim yetmez dedim. annen yapmıştır bişiler dedi aradık annemi oda nohut yapmış, yemeğinizi de alın bize gelin dedik tamam dediler. pilav, salata, turşu kurufasulye ve nohut :)) baya güzel oldu hepberaber yedik. hatta ben fasulyeyi ve eti o kadar çok çıkarmışım ki sadece o bile yetti. eğer gelmeselermiş biz bir hafta yerdik..

günaydın hanımlar..dün vestiyerimiz takıldı.. çok mutlu oldum 3 gibi evdeydim erken evde süper bişeymiş...adamlar taktından sonra evimi süpürdüm sildim puaça yaptım sabahları yemek için sonra fırında beşamel soslu patates yaptım ...yiğenlerimi bıraktı ablamlar onlarla film falan izledik ...çoçuklar çok eğlenmiş.. yemegede bayıılmış anne farklı bi patatesti çok güzeldi demiş.. en güzel günümü geçirdim demiş.. çok mutlu oldum tabi bende..onlar gitti eşimle sarılıp oturduk dinlendim epey o maç izlerken uyuya kalmışım yanında....

YA BEN düdüklü tencere kullanmaya korkuyorum kızlar. Birde yemeğin pişip pişmediğini anlamak için kontrol etme şansıda yok onda. Daha hiç düdüklü kullanmadım.

günaydınlarrrr..
bende az önce sigara böreği sardım kızarttım kahvaltı için bi yarım saat sonra eşimi kaldırcam. yazık az daha uyusun tüm gece ayakta kalcak yawrucumm
bide bişey sorcam sizlere bende feci bi öksürük var böyle sürekli ama kuru bi öksürük ballı süt içiyorum başka ne iyi gelir acaba? doktor öksürük şurubu verdi ama pek bi faydası olmadı nedense..

YA BEN düdüklü tencere kullanmaya korkuyorum kızlar. Birde yemeğin pişip pişmediğini anlamak için kontrol etme şansıda yok onda. Daha hiç düdüklü kullanmadım.

bende pek kullanmaktan anlamıyorum ya.. tefal clipso var içine koyuyorum allah yoluna 15 20 dk kapatıyorum:) hoş zaten çok yemek yapmadığım için kullanmadım pek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…