2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

Neden gelinler hep k.validelerinin evini temizlemek yardım etmek zorundalar mecbur görüyorlar neden anlamış değilim,bunca yıl kendi işlerini yapmışlar ama gelin alınca gelin gelip yapsın oluyor yada beklenti içine giriyorlar ilginç bişey hem kendi evini temizliyecek hemde gidicek k.validenin çalışıyorda olsa evdede olsa bu bana mantıklı gelmiyor,annem eskiden kadın alırdı temizliğe sonra ara verdi bir sene kadar geçen ay camlarım çok kirli birde mutfak dolapları temizlenicek dedi silme dedim gelir ben silerim haftasonu dedim,bir gün sonra gelin adayımız var bizim hal hatır sormak için aramış onada muhabbet esnasında şu işlerimi yapmam lazım demiş kendine yakın gördüğünden tabi ben cumartesi kahvaltımı yapıp erkenden çıktım anneme yardım ediyim diye aa bi baktımki kadın camları siliyo anne dedim ben yapıcaktım niye sen yapıcakmışsınki hem çalışıyosun hem evinin işiydi temizliğiydi yemeğiydi uğraşıyosun birde bana yardım ediceksin olmaz bende çağırdım kadını dedi,sonra gelin adayı geldi ta karşıdan kızcağız yardım etmeye geldim ama gerek kalmamış dedi aaa bende sizinle hiç muhabbet edemiycem bi cam silicem dedim koştunuz geldiniz durun dedi daha elden ayaktanda düşmedim her işimi yaparım yapamazsam çağırırım kadını dedigelin adayına heleki sana asla temizliğimi işimi yaptırmam kızım adı gelin almış oluyorum ama sende kızımdan farksızsın benim için dedi,önce kendi evinizin işini bi halledinde sonra kendinize zaman ayırın siz iyi geçinin ben kendi işimi yaparım bana yemeğe kahveye içmeye gelin halimi hatrımı sorun başka bişey istemem dedi,benim annemden k.valide olmaz

maşallah ne güzel annen varmış cnm ya..düşünceli her kayınvalde öyle olsa keşke.. bizler yeni evliyiz kendi işlerimizi daha halledemiyoruz ki başkalarının kini nasıl yapalım..çok istiyolarsa kadın tutsunlar...vaktin falan olur hasta olur gider yaparsın anlarımda sonuçta 2 ay öncesine kadar her işlerini yapıyolarsa şimdide yapmalılar bence.. benim kayılvaldem pek iş yaptırmıyo bana evinde .. daha yenisin yaparsın diyo.. ama kendide benim evim temizlenceği zaman geldiğinde kılını kıpırdatmamıştı biz nişanlıyken...benim korkumda işten çıkarsam bana gelmesi sonuçta evde biri varken ben rahat edemem anneme gidip kalıcam demiş ki ben çalışıyorum şimdi... işten çıkarsam gelicek kesin hep çalışsam mı ne:)

Benim annemi herkes yadırgıyor işte neden senin gelin adayı geldiğinde çayını götürüyorsun sen servis yapıyosun herşeyi işte bizim gelinler her işi yapıyorda çok hamaratlarda diyor,annemin verdiği cevap ben onu kendime almıyorum oğluma alıyorum artı gelin demeyin kızım o benim hamaratlığı bana yada bana gelen misafire değil oğluma göstersin ona yemek yapsın ona yapsın börekleri çünkü onunla evleniyor onlar mutlu olsunlarda başka bişey istemem der,çeyiz alışverişimde annem bana ne aldıysa gelin adayı yanımızdayken oda çok beğenince onada aldı ayırt etmem sizi şimdi beğendiysen al yarın eline gelir diyip aldı bende çok takdir ettim yaptığını sonuçta annesi sayılır artık bizim sıpa haftaya askere gidiyor gelsin istemeye gidicez

Korkma canım gelmez yani arada gelir,ama çalışman iyidir sana gelen giden belli zamanlarda gelir evde olursan her daim gelebilme ihtimalleri var.

Oy zaten yeterınce yoğun calıstıgın bır ısın varmıs burcıkcım...
Yok bu durumda esının olaya el atması lazımdı, gıtme dıye...
Ama onlar dusunmuyorsa sen dusunmek zorundasın kendını, anlamayana dırekt soluyceksın, kac yasındakı kayınvalden?

Yalan konusuna takılma bence, erkekler kendı aılelerı ıle ılgılı acık vermek ıstemezler, cok gorme cıdden bak tesellı ıcın solemıyorum bunu, ben cok takmazdım acıkcası... Senı yabancı olarak gordugunden degıl de bılmenı ıstememıstır belkı de , hıc uzme o konuda kendını...

Jelo annen aynı benım annem gıbıymıs. O da hep ole der gelın benım evıme ıs yapmaya gelmesın, yesın ıcsın gıtsınler bı hal hatır sorsunlar yeter dıye...
Ama kızı da taktır ettım...

Benım kayınvaldem Allah ıcın hıc bır ıs yaptırmaz bana, bole okuyunca sasırıyorum... Nısanlıyken de esım askerdeyken cumartesı gunlerı ıs cıkısı zıyaretıne gıderdım, ısten cıkıp gıttıgım ıcın açımdır dıye yemeklerını ıkramlarını yapar beklerdı benı... Yer ıcerdır kavga kıyamet makıneye dızerdım. Evlendıkten sonra da yemege falan gıttgımızde sofraları kurar bızı beklerdı, arıfe gunu kaldık orda, kac kere dedım anne yapılcak ısler varsa hadı gırıselım beraber dıye asla yaptırmadı ben gelınıme ıs yaptırmam dıye... Ama ben yeterkı ıyı nıyetını hıssedeyım neden yapmayım, benı kızı gıbı gordukten samımı olduktan sonra... İş buyursa da gocunmam annem gıbı gorurum... Yeter kı ınsanlar samımı olsun, Burcık senın kayınvalden de bole olsa kendın bıle teklıf ederdın emınım... Calısmak cok zor zaten eve baygın gıdıyor ınsan, ıs beklemek de nıye yok cıdden anlamıyorum ben...

Senin annende böyle ise ne mutlu sana ben çok mutlu oluyorum böyle davrandığındgelin iş yapmaya değil elbette hal hatır sormaya gitsin,ama anlaşıyorlarsa kendi kızı gibi görüyorsa iki bulaşık veya bazı işlerini yapmak hiç bir gelinin zoruna gitmez kendi işi gibi yapar,burada karşı tarafın davranışı yaklaşımı çok önemli böyle olanlara Allah sabır versin ki çok daha fazlalarını yaşıyanlar var

günaydın
cumartesi günü iş olur mu yaa sıcacık yataktan çık gel ooffff!!!!

geldik ama eve gidince misafirim olacak ve yarın da dinlenebileceğimi sanmıyorum evlendiğimizden beri daha hiç ev keyfi yapıp dinlenemedik

geldik ama eve gidince misafirim olacak ve yarın da dinlenebileceğimi sanmıyorum evlendiğimizden beri daha hiç ev keyfi yapıp dinlenemedik

o zaman zormuş işin cnm ya bu hafta biz ne biyere gidicez nede biri gelecek istemedik.. dinlenelim diye ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…