2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

tamam canım bekliyorum tarifi. Eşin demekki çok karşı bulyona Haklı aslında zararlı ama zararlı şeylerde hep güzel oluyo ya..

Elıfcım, annemı aradım canım... Google a ıclı köfte boregı yaz canım gorseldekı ılk fotolardan bulabılırsın tarıfı... Tarıfte ek olarak bulgur da var ama bız koymadan yapıyorduk dılersen sen de koymadan yapabılırsın... Ay canım cektı yarın peynırlı kırma boregı yapacaktım ama bunu da yaabılırım

bulyon demişken bende arada sırada kullanıyorum. yeni çıkan var ya reklamlarda falan sıvı minik kutuda onlar mükemmel tavsiye ederim. evde yapılan ile birebir

Speddy cok pahalı be kuzum onlar ondan evde yapıyom ben

Hera gunaydın
Bugun ekleyen zatı muhterem benım sanırsam :26:

shadowshows
Dehsete dustum yazdıklarını okuyunca, resmen saclarıma kadar gerıldım...
Kendı yasamım ıcın kımseye ödün veremıyorum belkı bıraz katıyım bu konuda ama napayım... Esıne cok kızdım, tanımam ben ole arkadas falan, al kırmayım dıye alttan almıs ama adam bı tesekkur bıle etmemıs, olan sana olmus, cok kızdım ya... Gercı bu da esıne bı tecrube olmustur kımse ıcın yıpranmaya degmez cunku... Ben vaktı zamanında okkalı bır dost kazıgı yedıgım ıcın kımseye musama gosteremıyorum... Cok gecmıs olsun canım, ole ya da bole atlattıgınıza sevındım...

Ya normal olan kabul etmemek zaten. Kimse kabul etmez böyle birşeyi. Ablam bana çok dedi evlenirken, sakın kabul etme olmaz öyle şey dedi. Ben onu dinlemedim. Sen karışma dedim. Halbuki tecrübeleri dinlemek gerekiyomuş. Ablam ve benim yakın arkadaşlarım diyorduki yeni evlisiniz ondan gelmiyoruz, rahatsız etmeyelim. daha ileride geliriz oturmaya. Yani oturmaya bile gelmiyolardı ilk zamanlar, başbaşa kalalım diye. Ablamda kızıyordu işte, biz başbaşa kalın diye oturmaya bile gelmek istemiyorz, senin evinde yatılı misafir var diye.

shadow allah kurtarmış diyelim. bu devirde ne iyilikten anlayan var nede yaptığın iyiliği anlayacak birileri var.gerçekten iyi sabretmişsin, ben olsam o evdeyken laf sokardım anlamasını sağlardım

iyi sabırlıymışsın sende vala ...benim o kadar emekle aldığım esyalarda başka biri oturucak ...iyilikten maraz doğmuş

Ben çeyizlerimi hiç dokunmadan başka biri kullandı. Öyleki yerleştirdik benim çeyizlerimi, sonra nikahtan önce fırın, ocak ve bulaşık makinesi geldi. Onlarda bağlandı mutfağa. Sonra biz hiç kullanmadan bırakıp düğüne gittik. 15 gün sonra döndüğümde çeyizlerim kullanılmış, ocağım yağ içinde. Benden hatta bizden önce herşey kullanılmıştı. Bitek yatak odasını ilk biz kullandık:) Ben eşyaya çok önem veren biri değilim, rahat biriyimdir. Ama benim bile sinirim çok bozulmuştu. Eve geldiğimde senelerce taksit ödediğim, kutulardan açmadan beklettiğim çeyizlerimi, dünya para verip aldığımız ocağı bizden önce biri rahatça kullanınca insanın siniri bozuluyo tabi..

günaydınlarr fıstık gelinlerrr

dün burda sağlıkçıların eylemi vardı eşim tatil olmasına rağmen sabah 6 da kalkıp çıktı evden neyseki erken bitmiş 3 gibi geldi eve sinemaya gittik tabikide ''sümelanın şifresi'' valla biz çok eğlendik sürekli gittiğimiz yerileri orda görmek çok hoşumuza gitti. birazda özlem giderdik.. sonra yemek yedik, alışveriş yapıp eve geldik. birsürü aburcubur ve içecek alıp filz izledik kocacıkla. ay çok güzeldi uzun zamandır doğru düzgün vakit geçirememiştik özlemişim aşkımı

ben bi geçmişi okuyıp geliyom

walla ben eşyalarımı kendim bile kullanmaya kıyamıyorum neredeyse yani çok titizim bu konuda çok dikkatli kullanırım senelerce yeni gibi kalır başkasının eskitmesine tahammül edemem

shadow allah kurtarmış diyelim. bu devirde ne iyilikten anlayan var nede yaptığın iyiliği anlayacak birileri var.gerçekten iyi sabretmişsin, ben olsam o evdeyken laf sokardım anlamasını sağlardım

Biz eşimle bu konularda salağız. Hani evimize isteyen gelsin, yesin, içsin, kalsın. severiz misafiri. Eşim öğrenci evinde kalırdı, ben hep arkadaşlarımla giderdim, çok güzel vakit geçirirdik. Ama benim çevremde bu şekilde suistimalci yok. Benim arkadaşlarım düşüncelidir, ben onun yüzünden en yakın arkadaşlarımı evime çok uzun bi süre sonra davet ettim. O kadar süre çağırmadığım halde hepsi elinde ev hediyesiyle gelmişti. Ama bu bahsettiğim şahsiyet evimizde aylarca kaldığı halde, kendi ve karısı ufacık bir borcam ev hediyesi bile almışlıkları yok. Hediyesinde değilimde, düşüncesizliğindeyim..

walla ben eşyalarımı kendim bile kullanmaya kıyamıyorum neredeyse yani çok titizim bu konuda çok dikkatli kullanırım senelerce yeni gibi kalır başkasının eskitmesine tahammül edemem

aynen bende, kafayı yerdim ya benden önce birinin kullanmış olmasına... benim bir arkadaşım vardı, kayınvalidesi çok iyi birisidir, arkadaşım çalışıyor yemek yapamaz pazara gidemez diye, pazara markete gider buzdolabını doldururmuş yemekleride yapar gidermiş evden (evin anahtarı vardı kayınvalidesinde).. arkadaşım sinir oluyordu daha kullanmadığım tencerelerimi benden önce başkası kullanıyor, ben kendim aşlışveriş yapmak dolabımı doldurmak istiyorum ama bana fırsat vermiyor diyordu. sonra konuştu artık yapmıyormuş kadın.

Valla ben artık o şeyleri geçmek zorunda kaldım. Eşim tencere tava ne bulduysa yakıyo ocakta. Elektrik süpürgesine baktım çizik içinde. Evde bayan olmayınca erkekle gelişigüzel kullanıyo. Oturup onları kafaya takarsam deli olurum heralde. Napıyosa yapsın napıyımm, canımdanmı kıymetli eşya.

BENİM şimdiden hem oturma odam hem mutfağımdaki halı lekelendi. Kirlendi. Şimdiki aklım olsa asla açık renk halı almazdım. Eşim ayakkabıyla koridordaki halının kapı girişine basmış orası tozlanmış. Ama kızmadım napiyim. oturma odasına aldığım uzun bi vazo vardı geçen süpürge yaparken düşürüp kırdım nasıl üzüldüm anlatamam Beğenerek aldığım sapı pastalı süslü kaşıklarım vardı. cafeye verdim dikkat çeksin beğenilsin diye onlar kullanıyolar. Çokda beğeniyo herkes. 2 biblomu verdim yine cafeye. Çaycım onlarda dağıttım eşyalarımı. Ama çaycımı ve biblomu geri alıcam yeter orda durdukları.

Valla aslında arkadaşının yaptığı doğru olan. insan kendi evini tamamen kendi yönetmeli, bi başkasının eli değmemeli. Benimde kayınvaldem yapsa sinir olurdum. Ama annem yapsa sinir olmazdım. Annemin evimde kendi evi gibi rahat olmasını istiyorum. Kayınvaldemin rahat olmasını istemiyorum. Zaten evimizi kurarken hiç destek olmadılar, şimdide kimsenin karışmasını istemiyorum. O evi ben resmen tırnaklarımla kurdum. Ablam ve annem çok emek harcadı, ben şehir dışında olduğum için masa örtüsünden leğenine, dikiş ipliğinden rendesine kadar herşeyi ablamla annem halletti. Kayınvaldem geldi evimizde misafir gibi oturdu, nikahımızı misafir gibi izledi gitti. Kızmamaya çalışıyorum, içinde kötü niyet yok, o da öyle biri. Zaten hiçbirşeyimizede karışmaz. Ama bazen kendime hakim olamıyorum:) gelinim ya:)

shadowcum bırak karışmasın.. Eğer karışsada karışıyo diye şikayet ederriz.. Böyle daha iyi işte Her istediğini kendin aldın,, beğenmezsen annene rahatça söylersin ama kayınvalidene söyleyemezsin dimi. Karışmaması daha güzel.

shadowshows; bende şok oldum yazdıklarını okuduğumda. çok sabırlı ve iyi niyetliymişsin hakikaten. ben asla kabul edemezdim hemde ilk evlendiğimde... zaten evliliğin ilk zamanları ben çok gergindim şimdi dönüp baktığımda eşime ne sıkıntılar yaşatmışım diyorum bence eşinle yaşadığınız sıkıntılarda bu durumun çok büyük etkisi vardır canım. sen gidiyosun oraya gerginsin, e eşinde arkadaşına git diyemediği için oldukça ortada kalmış o da ne yapacağını şaşırmış... neyseki gitmişte kurtulmuşsunuz. ne anlayışsız adammış. ama ne yazıkki böyle insanlar var. benim eşimde ilk ataması yapıldı ankaraya hemen ev buldu tek başına ( asla kimseyle ev tutmaz, öğrenciyken bile yalnız kalırdı evde) okuldan bi arkadaşıda ev bulamamış 3 günlük gelip kalabilirmiyim dediydi eşimde olsun demiş. Allahım ne 3 günüü 3 aya yakın kaldı ve o kadar sinir etmiştiki eşimi onun sıkıntısı bize yansımıştı. adama bişey diyemezdi bana patlardı.ilk ay zaten ne alışveriş ne fatura, ne doğal gaz hiç bişeye karışmadı hep yarın gidecem deyip oyaladı. neyseki çalışma saatleri çakışmıyodu çok yüzyüze gelmediler. bide oda polis insan eve bişey almazmı ye iç yat kalk hiç elini cebine atma. en son artık eşime tak demiş.maaş zamanı bi de bunlar bu ayın elektrik faturası öde, buzdolabıda boşalmış doldur yarında ev bul çık demiş. çocuk hala arayıp eşime mırın kırın yapmış düşünün yani ben niye ödüyorum yarısını ödeyim diye.... maalesef böyle insanlar var yüzsüzlük böyle bişey..

Shadow bende seninkiyle birebir aynı olmasada benzer şeyler yaşadım.Bizim iki düğünümüz oldu.İstanbula düğün için gelen akrabaları hatta istanbulda yaşayan akrabaları benimlm evimde 10 gün boyunca kalıp evimi mahfettiler.Günlerce kendim tek başıma yerleştirmiştim evimi bırakıp gittiklerinde evimin halini görmeniz lazımdı tencerelirim çizik içinde halılarım kirlenmiş.Daha da gelip kalmak isteyenler vardı ama yer olmadığı için birbirleriyle kavga bile ettiler üst üstemi yatacağız diye.Eşimle çok tartıştık o ara annem alt katta olmasına rağmen o 10 gün boyunca bir kere çıktı evime evin halini görünce sinirleri bozuldu bir daha da çıkmadı.Geçen ay manisadaydık teyzelerinin ikiside utanmadan yeni yılda sizdeyiz dediler.Teyzesinin kızının biri istanbulda o demişki gelip 3 gün bizde kalır sonra demetlere geçer orada kalırsınız yılbaşına kadar.Düşünün rahatlığı benim evime misafir çağırıyor dış kapının dış mandalı.Eşimde bu sefer kızdı biz yeni evliyiz üstelik ikimizde çalışıyoruz akşam işten gelip size mi hizmet edeceğiz dedi.Ayın 18 de gelmeyi planlıyorlardı çok şükür arayan soran yok.Arasalarda müsait değiliz diyecektik ama diyorum bana ne yaşattılarsa o dönem kendilerida yaşasın.Neyse geçti bitti çok şükür.

ee kızlar daha daha nasılsıınız.. ?? Biz dün akşam dayımlardaydık yine anannemler diğer dayımlar annemler hep beraberdik. Erkekler okey oynadı kadınlar sohbet etti çok keyifli bi akşamdı. Minik azramıda sevdim kokladım doyamadım öyle tatlıkiii.. Doğumdan hamilelikten filan bahsettik. Diyolarki bana sen şimdi yap bitane, fazla bekleme. Eğer beklersen ikinci çocuk olduğunda yaşın çok geçer. Bide hemen ilk denemelerde olması zor. Artık yawaş yawaş düşünün 9 ay hamilelik sürüyo o zamanda borçlarınızı bitirirsiniz. Annemde diyo sen doğur wer bana ben bakarım. Siz arada sewmeye gelin

Son düzenleme:
kızlar ya, ne düşüncesiz insanlarla karşılaşmıssınız öle. Aman ya sizden önemli mi, lafları söyleyin yüzlerine hepsinin.

Bazı insanlar, yaptıklarının hata oldugunun farkına varmıyorlar. İlla insanların yüzlerine vurman gerekiyor.
Eskiden insanlar yanlış bişi yaptılar mı fevri hareket ediyordum. Direk kızdıgımı dile getiriyordum,bazen dozajını ayarlayamayıp, haksız duruma düşünüyordum.

Sonra öle yapmıyım,aman boşver herkes hata yapar diye, insanların yaptıklarını içime atmaya başladım.
Sonrası malum,içimde biriktiler, arada patlak veriyolardı.

Şimdi ise kendimle bu konularda gurur duyuyorum :)
Ya ben gerçekten insanların yaptıkları hataları anlamaları için güzel laf koyabilmeye başladım.
Anlayıp, pişman oluyorlar... Şimdi yaşadığım bişeyle tam örtüştü bu :)
Aman insanların yaptıkları düşüncesizleri neden düşünüp üzülelim ya, söyleyin lafları onlar üzülsün...

Bugun aşırı kalabalık kızlar ya çok yoruldummm.. Vafi de diyordu akşam olsun nolurrrrr...

yawrukuşlar neredesiniz yahuuu... muhabbet durdu yaa

canım ben burdayım geldim ama her zaman müsait olmuyorum yazamıyorum bugün mali müşavir gelecek kdv yi hazırladım bekliyorum o gelince artık giremem akşama kadar burda olur heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…