2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

o tavuk suyunu bende yaptım. 2 büyük kaseye koydum, birde benim ufak cam sosluklarım var onlara koydum dondurdum.Pilav için büyük kasedekileri kullandım.Ama ben bulyon kullanıyorum malesef canım.MErcimek çorbasına bile çeyrek kadar koyarım. Aromasını kokusunu seviyorum. Düdüklü daha hiç kullanmadım. Cesaret edemiyorum bi türlü. Pratik bişey hiç aklıma gelmedi ya düşüneyim bakalım aklıma gelirse yazarım.

Bu arada eşim benden kıymalı börek istedi bugün için. Varmı önerileriniz???

Son düzenleme:

Annem de kullanırdı, ben de begenırdım tadını...
Evlendıgım gunden berı kullanamıyordum, gecen gun gızlı kacak aldım esımden ama oyle bır saflık yaptım kı anlatayım da sız de gulun halıme...
Markete gıttım, alacaklarımı aldım ay nasıl bakıyor bana bulyonlar, dedım alacam ya nerden anlıycak arada bı kullanırım... Neyse aldım geldım eve ama dolaba da koymuyorum gormesın dıye ama saf ben fısını fırının uzerınde unutmusum, esım su almaya kalktı ben yemekteyım bu arada, fıs de fırının uzerınde kararmıs... Aldı elıne okuyor esım, hımmm bakalım neler almıssın askımmm ketcappp, kaymak,, bulyon ??? ne bulyon mu ? var ya yemegı bı pusturtmusum kı korkumdan adamcagız kızamadı krıze gırdık resmen ıkımızde ha kullanamadım hala o ayrı

Bu arada elıfcım annemın dehset bı tarıfı var, adı aklıma gelmedıgı ıcın netten aratamıyorum, nedersen kesınlıkle pısman olmazsın, hazır yufka ıle sarılıyor sutlu harca batırılıp en son galeta ununa batırılıp fırına verılıyor ıcı yumusacık dısı kıtır kıtır harıka bır borek oluyor, bı yufkadan da 8 tane falan cıkıyor... Annem sımdı yuruyustedır, ogleden sonra tarıfını yazayım buraya arayınca canım...

günaydın hanımlaar, ne kadr erkencisiniz ya öyle, ben daha kahvaltımı yapmadım çayı bekliyorum

Gunaydınn lemlem
Ben altıbucukta yaptım kahvaltımı acıktım bıle

Günaydın herkese,
Zahter eşinin ilgisizliğinden ayrılmayı düşünmüşsünde, erkeklerin geneli böyle. Ara sıra karşındakine kaybetme korkusunu yaşatmak gerekki bu kadar rahat olamasınlar. Erkek arkadaşlarını getiriyormuş eve sen napıyosun sap gibi? Eşin düşüncesizde arkadaşlarıda odunmuş. İnsan demezmi eşini rahatsız etmeyelim diye. Bidaha öyle yaparsa sende söyle eşine, ben rahatsız oluyorum, bundan sonra erkek arkadaşlarını getirmeden önce söyle ben gideyim başka yere de. Annene yada herhangi bir arkadaşına git sende. Arkadaşları gidincede gelsin alsın seni.
Benimde senin gibi evlendiğimi algılayamayan çok oldu. Gerçi daha biz bile tam anlamış değilizde.
Bakın evlendikten sonra yaşadıklarımı anlatayım,
Hepiniz biliyorsunuz ben tayinciyim, evime 15 günde bi kere gidiyorum. 2 gün kalıp dönüyorum. Ama ilk evlendiğimizde balayından sonraki haftada izinliydim, ilk haftamızı evimizde geçirdim.
Neyse eşimin çok yakın bi arkadaşı var. Gerçekten en iyi dostu, zamanında eşimede çok emeği geçmiş biri. Benimde sevdiğim bi arkadaşıydı. Bu arkadaşı evli, bir çocuğu var. Başka şehirde yaşıyorlar. Bizim nişandan sonra Ankarada bir iş buldu. Eşimin yanında kalmaya başladı. Başlarda işini tutturursa eşimi getircem, ev kurcaz, burda yaşamak istiyorum diyordu. Durumları sıkışıktı, bizde düzenlerini kurmalarını istiyoduk gönülden. Neyse zaman geçti, bizim düğün oldu Eylülün sonunda. Daha önceden demiştiki, işimin sözleşmesi 21 ekimde bitecek. Ondan sonra ya devam ettircekler, o zmn işim kesinleşken ailemi getircem, yada devamı olmayacak döneceğim. Bende bunu hesaba katarak, bir ay için başka ev bulup masrafa girmesin dedim. 1 ay idare edebileceğimi düşündüm. Düğünden sonra kalabilirsin, biraz idare ederiz. Zaten ben 15 günde bir geliyorum, sende benim geldiğim hafta ailenin yanına gidersin dedim. Hiçbirşey demedi bana. Eşimde sağolsun hiçbirşey demedi. Düğünden sonra kalıp kalmayacağından haberim yoktu benim. Biz balayında gittik, o bizim evde kalıyordu. Döndüğümüzde evimizdeki ilk haftamızda üçümüz kaldık. Hiç başbaşa değildik, öğrenci evi gibi üçümüz takılıyoduk. Ve ben dönecektim işime, o hafta çok özel olmalıydı. Çok uzun oldu:) Devamını merak ederseniz yazacağım. Bu konu benim evliliğimin ilk aylarını çok etkiledi, çok sorunlar yaşadık..

günaydın kızlar açtım ama yazamadım bi türlü yoğun başladım güne zaten geç kaldım geçen haftadan beri geç kalıyorum uykumu alamıyorum kızlar ya gözlerim çok kötü görünüyomuş öyle diyolar çok belliymiş uykusuzluğum...ne yapsam acaba

tamam canım bekliyorum tarifi. Eşin demekki çok karşı bulyona Haklı aslında zararlı ama zararlı şeylerde hep güzel oluyo ya..

bulyon demişken bende arada sırada kullanıyorum. yeni çıkan var ya reklamlarda falan sıvı minik kutuda onlar mükemmel tavsiye ederim. evde yapılan ile birebir

günaydıııınn ,

ya bazı günlerrrrr giremiyorum ben siteye açılmıyooooo ....

napıyorsunuuuuuuuzzz???

yaa şu facebook da hala beni eklemeyenlerrr eklesin lütfeeennn elif sen meselaaaa, ebrumemet, bir de biri eklemiş burdan biri sanırım ama kim olduğunu bilmiyoruuum.... o da kendini tanıtsın lütfeeen.

shadowcum tabi merak ederiz dinliyorum merakla anlat dewamını. Ama güzelim sen niye gel kal dersin daha yeni ewliyken..

Ahaha saflıktan işte, ben ne bileyim böyle olacağını. Yazık işleri görülsün dedim ben. Ama farkettimki benden başka kabul etcek insanda yok. Kalmaya devam etti. 15 gün görüşmemişim, büyük hevesle gidiyorum evime, eşim geleceğimi söylüyor ama, o gitmiyordu ailesinin yanına. O kadar özlemişiz birbirimizi, evlenmişiz aynı evde değiliz, bide üstüne azıcık görüşmemizde başbaşa kalamıyoruz. Daha çok şey vardı. Mesela ben oraya gittiğimde kendi evimde gibi değildim, bana misafirmişim gibi davranıyolardı. Onların bir düzeni vardı, ben sanki erkek arkadaşımın öğrenci evine kalmaya gitmişim gibiydim. Çeyizimi gelişigüzel kullanıyolardı, evim pislik içindeydi. Ben hiç rahat edemiyordum. Üstelik ben fazla tanımıyorum sonuçta, yeni evliyiz ne gecelikle dolaşabiliyordum evimde, ne bornozla. Hep eşofmanlarla. Duşa rahaat giremiyordum. Banyoyu çok pis bırakıyolardı, bi kere temizledim sonra kızdım ben onların pisliğini temizlemek zorundamıyım dedim kendime. İnsan eşinin banyosunu temizlese zoruna gitmez. ama bi başkasının arkasını temizlemek çok zor. O yüzden bi daha ellemedim, ama hep umumi tuvalet kullanır gibiydim kendi evimde. Bende eşime tepki göstermeye başladım. Komşularda garipsedi bizi, bu kız neyin nesi, bunun kocası kim, bu ev kimin. Ne olduğu belirsiz insanlar gibiydik gözlerinde. Annemlerde çok kızdılar. Hatta kayınvaldemlerde çok kızdılar. ama eşim arkadaşına git diyemedi haftalarca. O diyemedikçe ben eşimle papaz oldum. Çok rahattı arkadaşı ve hatta onun eşide. Arkadaşı kendi evi gibi rahattı, istediinde duşa giriyo, istediğinde tv izliyo. eve anahtarla giriyor. Ama ben salonumda uzanıp tv izleyemedim. Hatta başbaşa rahat olalım diye erkenden odamıza geçip yatak odasında oturuyoduk. Bi gittiğim hafta sonu, ben arkadaşının gideceğini sanıyodum ailesinin yanına, son anda biletini erteletmiş ve gitmemiş. Ben bunu yolda giderken öğrendim. O kadar üzüldümki, geri dönesim geldi. Sonra neyse cuma gecesi evdeydim, cmt eşim çalışıyo, o çalışmıyodu. Cmt sbh eşim beni kaldırdı, hadi sende gel benimle cnm, annene bırakayım seni, orda uyursun dedi. Ben çok sinirlendim, o rahatsız olsun gitsin ben niye rahatsız olucam dedim yattım uyudum. Uyandığımda evin içinden sesleri geliyodu gitmemişti. Eşim işte, o ve ben evde yalnızız. O an gözümde herşey bitti anlatamam. Ben niye evlendim dedim. Böyle diken üstünde olurmu, annemin babamın evindeki rahatım olmayacakmı.. Neyse ben kalktım hemen giyindim, odamdan çıktığımda duştaydı, çıktım evden anneme gittim. O gün günboyu annemde oturdum, bahsettiğim kişide evimizde. Eşim beni almaya geldi. Ben gitmedim, annemde kızıyor, eğer böyle olacaksa geldiğinde bizde kal dedi. Gelmiyorum ben eve dedim. Sırf o rahat etsin diye ben rahatsızım. O tüm gün evimizde keyif çatarken ben evden çıkmak zorundayım. Onun rahatı bozulmasın diye gitmek zorundayım. Bu kadar önemsizim madem burda kalcam gelmiyorum dedim. Eşim mesaj attı, bugun başbaşa kalmak istiyoruz kuzenine gidebilirmisin dedi. Ha ankarada bide kız kuzeni var, öğrenci evinde kalıyo. Ama onlarda rahat edemiyomuş ondan gitmiyodu ona. Neyse o gitti biz evimize geçtik, ertesi gün akşam üzeri yola çıkacam. Pazar keyfi yapıyoruz evimizde, sürekli arıyor, ben geleyimmi artık diye. Eşim gel dedi, ben hemen hazırlandım, o geldi biz çıktık anneme gittik yine.

Bu arada 21 ekimde sözleşmesi bitecekti, ne olacağı belli olacaktı. 21 ekim geçti gitti ama hiç sesi çıkmıyo. Eşim soruyor, bilmiyorum deyip geçiştiriyor. Ben sonra kesin tavrımı koydum. Kalmaya devam ederse ben gelmeyeceğim artık Ankaraya, gelirsemde annemde kalacağım. Bu kadar rahatlık banada ters ailemede. Sen arkadaşını kırmazsan beni ve evliliğimizi kırcaksın dedim. Öyleki babama söylemiyorduk, kaldığını biliyordu ama ben gelince gittiğini sanıyordu. Babam duyarsa çok kızar, evli olmamız bişeyi değiştirmez, orda kalmama izin vermez dedim. Eşim zaten haftalarca içi içini yedi. Ne yapacağını bilmiyordu. En sonunda açık açık konuştu arkadaşıyla. Arkadaşı demişki ben böyle olacağını biliyordum. Ee biliyorsan niye kaldın demiş eşim. Ee siz hiçbişe demediniz ben ondan kaldım demiş. Biz sana nasıl git diyelim bunu senin düşünmem gerekirdi demiş. Şaşkınlık içinde kaldım ben.. Kurban bayramının arefe günü gitti işte.. Ne kendi, ne eşi beni bi kere bile arayıp teşekkür etmediler. Hatta ben giderken görmedim, evimde kaldın o kadar, bi teşekkür mesajı gönder en azından. Hiçbişey eşyalarını alıp gitti.

oyy shadow şaşkınlık içinde okudum düşüncesiz arkadaşınızın yaptıklarını. Yuhh yani. Hadi yaşlı olsa dicemki cahillik düşüncesizlik.. Gencecik adam hiçmi düşünmez bunlar başbaşa kalmak ister diye ya. Sen geldiğinde otele gitsin. Sen yokken kalsın orda. Böyle bi saçmalık olurmu bide o kadar iyiliğe bi teşekkür etme, tam nankörlük.. İyi ki sende sabırla yaklaşmışsın, tepkini güzel bi şekilde söylemişsin eşine. Yazık o da arada kalmış tabi. Hay Allah'ım ewliliğinin ilk günlerini hep böyle kötü anımsıycaksın onun yüzünden. Zaten hasretsiniz birbirrinize bu ne düşüncesizliktir yanlız bırakmıyo ayyy çok fena kızdım salağa.

shadowcum geçmiş olsun canım çok zor bi durummuş kimseye iyilik yapılmaz bu devirde bunu bir kez daha anlamış olduk ama nihayet kurtulmuşsun boşver teşekkür onda kalsın...

adam bi de evliymiş daha iyi anlaması lazım oysa ki ne mal insanlar var allahım...

çok zormuş cnm ya ama epey bi fedakarlık yapmışsın ben hayyatta kabul edemezdim bunu...annem yada kayınvaldem bile gelse rahat edemem diye düşünüyorum.. o kadar süre iyi dayanmışsın peki nasıl gitti evinizden..

günaydın artık sen burayı çok aksatır oldun heraa:)

Evliliğimin ilk günleri diye bişey yok benim için. Bizi sadece nikah gecesi evimizde tek bıraktı. Zaten ertesi gün eşimin memleketine gittik düğüne, sonra balayı falan derken 15 gün geçti. Döndüğümüzde gayet rahattı. Eşi desen bizde kaldığı sıralar facebookta benim düğün resimlerimi paylaşırdı, her paylaştığımı beğenirdi. Eşi nasılki gitti, bidaha hiçbirşey yazmadı facete. Kaç kere online gördüm, hiçbirşey yazmadı. Şimdide ya engelledi bizi faceten, ya çıktı bilmiyorum görünmüyor.

iyi sabırlıymışsın sende vala ...benim o kadar emekle aldığım esyalarda başka biri oturucak ...iyilikten maraz doğmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…