- 8 Haziran 2010
- 6.067
- 2.654
- 248
6 doldu 7 den gun aldık gıbı:)))
suna sevındım tek kafası karısan ben degılmısım sorarken bıraz çekinmiştim
ayy çok tatlı yaa maşallah :) ne güzel belli oluyor benim videoda bu kadar yakın görüntü yok malesef yaa, çok güzel annesi Allah nazarlardan saklasın
kızlar yaa kıyafet olarak neler aldınız ya da almayı planlıyorsunuz
ben aldım biraz bişeyler ama sanki az gibi geliyor
birde burada bazı forumlarda penye battaniye çok olsun yazmışlar hatta birisi 10 tane felan demiş çok gereksiz değilmi o kadar
3-4 tane yeter diye düşünüyorum
neler alıyorsunuz yazsanız birbirimize fikir versek
10 battaniey bence de çok, ama sanırım 2-3 tane ihtiyaç oluyormuş. bence biraz da kullandıkça ortaya çıkacak ihtiyaçlarımız. tecrübeli anneler bilirler, egeyle oykum 0-3 ay çok almayın dediler mesela, çocuklu arkadaşlarım da öyle diyor.zaten çok hediye geliyormuş. bana da dediğin gibi aldıklarım az gibi geliyor şuanda...
kızlar yaa kıyafet olarak neler aldınız ya da almayı planlıyorsunuz
birde burada bazı forumlarda penye battaniye çok olsun yazmışlar hatta birisi 10 tane felan demiş çok gereksiz değilmi o kadar
Bir tecrübeli olarak yazayım hemenkızlar yaa kıyafet olarak neler aldınız ya da almayı planlıyorsunuz
valla ben nerdeyse sırf body aldım kısa kollu. Yaz bebeği olucağı için bide izmir havası çok sıcak o yüzden başka bişi giydirmem diye düşünüyorum. Onun dışında 5li hastane çıkışı aldım bi tane. 4-5 tanede ayaksız tayt tarzı penye pantalonları var. gezmelik bi iki tane bişi aldım yeter heralde yetmezsede alırım..battaniyeside penye olanlardan bi tane var valla. napçam 10 tane battaniyeyi.. zaten burası çok sıcak oluyo kışın desen ev yine çok sıcak oluyo. kışlık battaniyeside 2-3 tane var. yeterli bence. büyüdükçe alcam artık..
kızlar balık yiyomusunuz???
Yaşadığım yerde taze balık bulmak ölüm. Hep dondurulmuş ve saman gibi tatları var. Balık yiyemiyorsan ceviz ve yumurta ile omega-3 takviyesi yapabilirsin, aynı şey. Büyük balıklardan(okyanus balıkları) ve dip balıklarından, kabuklu deniz ürünlerinden uzak durmamız gerekiyor. Civa içeriyorlar ve bebeğin zeka gelişimini etkiliyorlar. Levrek, Çupra, Çinekop, Hamsi, Somon biçilmiş kaftan. Ne şanslısınız, Türkiyem'in ne de güzel balıkları var... o kadar hasretim ki benburada...kızlar balık yiyomusunuz???
Bir tecrübeli olarak yazayım hemen
En başta tam açılan zıbınlardan lazım. Kafadan geçirmene gerek olmuyor, çok pratik.
Alttan çıtçıtlı body'ler hayat kurtarıyor. Onların askılısı, yarım kollusu ve tam kollusu var. Yaz bebeği olacakları için askılı ve yarım kollu yeter sonbahara kadar. kışın uzun kollularından alabilirsin.
Yine tulumlar çok giydiriliyor. Onlardan ilk etapta çok giydireceksiniz. İçine zıbın üzerine tulum şeklinde.
Bir de patikli pantolon çok lazım oluyor. İçine çorabını üzerine de patikli pantolonunu.
Penye hırkalar lazım olacak yine, yazın sıcak olsa da aksam serinlikleri için birebir.
Annelerinize sonbahar-kış için bolca yelek ördürün derim. Çok işe yarıyor. Uykudan kalktı mı sırtına geçirmek için.
mama önlüğü alın bolca penyeden. Benim oğlum aşırı kusardı, yıkamaya yetişemezdim. En az 30 tane var sanırım elimde boy boy
Mermerşahtan tükürük bezi, havlu, havlunun içine sermek için iki kat tülbentten dikilmiş büyük bez tavsiye ederim. Havlunun tüycükleri yumuşak olsa da yıkandıktan sonra sertleşiyor ve bebişin tenine tülbent hiç zarar vermiyor. havlunuzla aynı boyda olursa ikisini üstüste koyarsınız, bebişinizi yumuşacık kurularsınız.
Emziklerin ilk etapta 0-6 boylarından iki tür uçludan da edinin derim. Biri yassı biri parmak şeklinde olanlarından. Bazı bebek diğer türden hoşlanmayabiliyor. Tabii emzik kullanmayabilirsiniz ama ben kullanmadım dizimi dövdüm. oğlum parmağını emdi ve arada hala emiyor malesef. kızım için şimdiden depoladım ben.
batteniye ise 2-3 tane yeterli. Ama bazen arka arkaya kusuveriyorlar, hediye gelenleri de memnuniyetle kabul edin. Bir tavsiyem var yalnız, yünlü battaniyeleriniz tüylü olmasın. Tüyü kaçar bebişin ağzına. Ben yünlü battaniyelerimi anneme vermiştim, annem de bir terzide coton kumaş diktirmişti arka yüzlerine.
Kış için 2-3 pazen çarşaf diktirin ya da alın, hem yumuşak hem de sıcacık tutuyorlar bebişi.
Şimdilik aklıma gelen bunlar. Yine de miktarı abartmayın derim, oğlumdan kalanlarla 5 çocuk büyür herhalde
cnm ben ılk 3 ay hıcc ne tavuk ne balık yedım kı cok severdım.sımdı acayıp cnm ıstıo haftada 1 balık muhakkak yıyorum aksam yedım hatta...
Yaşadığım yerde taze balık bulmak ölüm. Hep dondurulmuş ve saman gibi tatları var. Balık yiyemiyorsan ceviz ve yumurta ile omega-3 takviyesi yapabilirsin, aynı şey. Büyük balıklardan(okyanus balıkları) ve dip balıklarından, kabuklu deniz ürünlerinden uzak durmamız gerekiyor. Civa içeriyorlar ve bebeğin zeka gelişimini etkiliyorlar. Levrek, Çupra, Çinekop, Hamsi, Somon biçilmiş kaftan. Ne şanslısınız, Türkiyem'in ne de güzel balıkları var... o kadar hasretim ki benburada...
kızlar balık yiyomusunuz???
Bence ilk etap için yeterli. Sonra çıkar çıkar takviye edersin lazım oldukça ama göreceksin bir ton hediye gelecek 0-6 ay arası boyda. Çoğunu kullanmaya gerek bile olmadan büyüyorlar. hayırlısı ile gelsinler de hepsi olur.mothercare den kolsuz 7 li baodylerden aldım 0-3 ay için
hatta indirimdeyken kış için uzun kollulardan da aldım
bir tane 5 li hastane çıkışı aldım
3 takım ev giysisi yani penye pijama aldım
çorap aldım birkaç daha alıcam
mothercareden 0-3 ay için 3 lü tulum aldım
12 tane penye mendil aldım yeter herhalde
eksiklerim
10 lu hastane çıkışı
battaniyeli alt açma seti
banyo havlusu
penye battaniye
biberon emzik bakım seti
sepet beşik
oda takımı uyku seti
çanta
bez
ya benim hala canım hiç istemiyor mecburiyetten yiyorum..cok güzel ye tabi cok faydalı..
evet cok şanslıyız canım ama canım istemiyor hiç..ceviz bol yiyorum zaten ama balıgın yeri ayrı tabi..bana burdaki doktorum omega-3 takviyesi vermişti yiyemiyorum diye hap alıyodum ama izmirdeki doktorum onların agır metal içerdigini söyledi bıraktım ben de..işte burdayızda kıymetini bilmiyoz hiç sevmiyorum balıgı hemilelikten beri..eskiden bayılarak yerdim
ben çok yiyemiyorum canım, malesef balığı çok sevmediğim için aklıma bile gelmiyorkızlar balık yiyomusunuz???
saol canım :) ben videolardan kendimde resim çekiyorum güzel anlarını falan. il günden beri olanların hepsini verdi doktor. bi sürü resmimis oldu
offfff bnm kızım bugun hıc resım vermedı doktorum cok ugrastı ama yok sankı ayagını emıyoo cok komıktııı ayak ve yuzu yanyanaydııı. bıde ac gıtmıstım azını sapırdatıyordu sıpam benımmm:):)):ben çok yiyemiyorum canım, malesef balığı çok sevmediğim için aklıma bile gelmiyorama dışarda yemek yediğim zaman yiyorum, cuma günü yedim mesela..
resim konusunda çokşükür bizim de bi albüm kadar oldu şimdidenama işte video bu kadar yakın değil bizim görüntülerde. bebişimin çok tatlı bi pozu var videoda. ben de onu foto yapıp ekliim ama daha sonra tabi :)
balık haplarımı cnm agır metal ıcerıyormus ve zararlıymıs???? ben anlamdımmm.
son 3 ay cok onemlıymıs omega 3 zeka gelısımı ıcınnn
ben çok yiyemiyorum canım, malesef balığı çok sevmediğim için aklıma bile gelmiyorama dışarda yemek yediğim zaman yiyorum, cuma günü yedim mesela..
bende balık yemedğim için bugün balık yagı hapı ldım baalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?