2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Sağol canım aman üşütme bende uzun etek vardı altımda da bişey yoktu soğuğu kaptım...

Emzirirken iki kişilik yenilceğini ilk defa duydum çok saçma... bi bulgur pilavı ye sütün duvara fışkırsın... ablamın öyleydi aman çok yemeyin saçma şeyler bunlar, yeşillik özellikle yeşil soğan... ablalarımdan biliyorum...

ben bugün doktorun sekreteryasıyla görüştüm, iki saat öncesinde hafif bir şeyler yiyebilirsin dediler. zaten 11:45'te gideceğim, randevu alamadık daha erkene, çok aç kalınca midem bulanıyor o saate kadar dayanamayabilirdim:)

yok canım aman öyle bi hata yapma günde 2-3 fincan ısırgan çayı bir fincan rezene arada kuru üzümle tatalandırılmış (şeker ilavesiz) armut hoşafı ve bol bol su iç yemeklerde de Merveninde söylediği gibi bulgur soğan marul yemeye dikkat et ikiz olsa bile yeter sütün :)) bende ablamdan biliyorum gereksiz kalorinin çoçuğa bi faydası olmuyorki zaten canım bebeğe sadece sütün faydası oluyor süt yeterliyse tamamdır hamilelikte yeterince vücud yağ depoluyor yağları artırmaya gerek yok dimi :)) platesi bende yapmadım hiç yeni başlayanlar için ebru şallının cd sini aldım başlar başlamaz ağır gelip bırakılmasın diye basit hareketlerle başlanıyor sonra normal plates hareketlerine geçiyosunplates lastiği ile plates topu ile yapılan hareketler var birde araçsız yapılanları var ablam platesle 2 ayda 6 kilo verdi ki plates sıkılaşma için aslında kilo verdirmiyor Ebru Şallıda söylüyor sürekli faydası olsun istiyorsanız sıkılaşmak için yapın zayıflamak için değil diye çünkü doğum sonrası zayıflasak bile vücud birden kilo vereceği için kendini toparlaması zaman alıyor sarkma yapmaması için sıkılaştırıcı egzersizlere ihtiyaç oluyor bende o yüzden egzersizle platesi birlikte yapıcam çabucak gitsin fazlalıklar bide sıkılaştı mı dönerim inş. eski halime hemencik

kızlar bebek mağazalarında güzel indirimler var. bücürükte kışlıklarda %50 indirim vardı. paraşüt kumaşından mevsimlik bir mont aldım oğluşuma çok tatlı ve hesaplı. ceylan bebede de bir alana bir bedavaydı.

KİVİ: A ve C vitaminleri ile potasyum açısından çok zengin bir meyve olan kivi, ayrıca kalsiyum, demir ve magnezyum gibi mineraller açısından da zengindir. Besleyici değeri yüksek bir besin olan kivinin bir tanesi ile günlük A ve C vitamini ihtiyacı karşılanabilmektedir.

Kivinin Faydaları: Lif açısından da zengin bir besin olan kivi bağırsakları çalıştırarak sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Nezle ve grip gibi soğuk algınlıklarına iyi gelir. Nefes açıcı etkisi ile astımlılara faydalıdır. Başta göğüs kanseri olmak üzere, kanser oluşumuna ve ilerlemesine karşı koruyucudur. Kan basıncını dengeler. Tansiyonu ve kandaki kolesterol oranını düşürür. Karaciğeri çalıştırır ve kanı temizler. Kansızlığa ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Yaşlanmanın ciltteki belirtilerini azaltır.

Bazı bebeklerde uyku düzeninde bir problem yaşanmazken bazı bebeklerin uyuması ailelerin en büyük sorunudur. Özellikle ilk aylarda uykusuzluk hem aileyi hem bebeği rahatsız edebilir. Bu nedenle öncelikle bebeğin normal koşullara göre uyuyup uyumadığını tespit etmek gerekir.

Doğumdan 3.aya kadar bebeklerin günlük uyuma süresi 17-18 saat civarındadır. Ancak bebekler hiç bir zaman deliksiz bir uyku uyumazlar. Sık sık beslenmesi gerektiği veya altı kirlendiği için uykuları bölünür. Zaten bebekliğin bu döneminde bebeğin, 2-3 saatten fazla kesintisiz uykuda bırakılmaması gerekmektedir. Ancak 2 haftalıktan itibaren bebeğe gece gündüz farkını hissettirmeye başlamak gerekir. Gündüz uyku aralarında bebekle konuşabilir, oyun oynayabilirsiniz. Ancak gece uyandığında, ışıkları fazla açmadan loş bir ortamda , daha sessiz konuşarak ona gece olduğu anlatılmaya çalışılmalıdır.

3.ayda itibaren ise bebeğin uykusu günde 15 saatlere düşecektir. Bu uykunun büyük kısmı gece, 4-5 saatlik bölümü ise gündüz olacaktır. Artık ilk aylardaki sıklıkla uyanmayacaktır. Geceleri birkaç kez uyandırılıp beslenmelidir. Ancak bu gece beslenmesi yavaş yavaş azaltılmalıdır. Gündüzleri ise 2-3 kez uyuyarak 5 saati dolduracaktır. Bu ikinci 3 aylık dönemde artık bebeğin uyku düzeni belirmeye başlayabilir. Onu yatırmaya alıştırmak istenen saatten önce (20:00-20:30 uygun olabilir) yapılacak aktiviteleri belirlemek gerekir. Örneğin pijamalarını giydirip, hafif müzik eşliğinde ona hikaye okumak bir yol olabilir. Banyo düzeni de yatmadan önce olarak ayarlanabilir. Böylece bu aktiviteler başladığında bebek uykuya hazırlanacaktır.

6 ve 9.aylar arasında ise yaklaşık 14 saatlik bir günlük uyku ihtiyacı vardır. Bunun 7 saatinde bebek hiç uyanmayabilir. Bu period başladığında artık gündüz uykuları da düzenlenebilir. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 kez uykuya yatırılması gece uykusu düzenine de uyacaktır. Bu dönemde bebek, alıştığı uyku öncesi aktiviteler varsa onlar başladığında uyuması gerektiğini kabul edecektir.

9.aydan sonra uyku ihtiyacının büyük kısmı gece karşılanırken gündüz uykuları biraz kısalabilir. Gündüz yarım ile 2 saat arasında 2 kez uyurken , gece 10-12 saatlik uyku zamanı normaldir. Önemli olan uyku öncesi aktivitelerini bozmadan devam ettirmek ve kendi kendine uyumasını sağlamaya çalışmaktır.

İpekcim çok güzel bilgi paylaşmışsın tşk ederim... evt kafama yattı geceleri emzirirken loş bi ortamda emzirmek... hem böylece geceyi gündüzden ayırt edebilir... bunu uygulucam...

Canım sana da günaydınnn, aynen sabah en erken ikimiz geliyoruz bakıyorum hemen geldin mi diye :)
Geçmişi okuyordum ben de..

Günaydın dünürcüm ve yakışıklı oğluşuuu

günaydın dünür naılsın gelin hanım nasıl

günaydın kızlar..
moralim çoook bozuk(
bebeğim dün öğlenden bu yana kıpırdamıyoo..
...çok kötüyüm(
öğlene kadar beklicem kıpırdamazsa hala, doktora gidicem

günaydın dünür naılsın gelin hanım nasıl

:)))) çok terbiyeli sorma, hanım hanım oturuyor içerde. biraz kudursun da tekmelesin diye bekliyorum :)

sanada gunaydın cnm gecmısı okuyordum yakamoz 2 kılo almıs ona bakıyordum:))
benım arkadan bellı degıl ama gobek ve gogusler fırladı tostoparlak gorunuyorum:))
bır de her sabah kıyafet derdım oluyor...

Sorma ben en son kontrole gittiğimde 7 kilo almıştım :)

günaydın kızlar..
moralim çoook bozuk(
bebeğim dün öğlenden bu yana kıpırdamıyoo..
...çok kötüyüm(
öğlene kadar beklicem kıpırdamazsa hala, doktora gidicem

Canım daha hergün kıpırdamazlar ki, neden bozuyorsun moralini. Benimki pazar öğlenden beri çok az kıpırdadı hatta gaz mı düye düşündüm ama hiç aklıma bişey getirmiyorum.
Her yerde yazıyor bak internetten, 28. haftadan önce hergün hareket beklemeyin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…