Kizlar ben kendimi diyete soktum. iki gunde bir bir kilo fazla cikiyorum tartida, odum kopuyor. Onceki gebeligimden kalma listem var, sekerim ciktiginda vermislerdi. Onu baska basliga yazmistim buraya kopyaliyorum:
Arkadaslar bu liste benim ilk hamileligimde gebelik sekeri oldugumda uyguladigim liste. Kadikoy Sifa Hastanesi Dyt. Ayse Alanyali'ya ait. Bu liste diyet listesinden ziyade bebege kilo aldirip anneye aldirmamak icin. Dileyen guvenle uygulayabilir.
Kahvalti 10-10:30 Calisan arkadaslar saatleri geriye cekebilir
2 dilim doygun ya da kepekli ekmek (en bol tahilliyi tavsiye ederim)
1 kati yumurta
2 dilim peynir (60gr.)
Salatalik, domates...
5 zeytin
Ara 12:00
1 bardak sut (yagsiz ya da yarim yagli daha iyi)
1 adet meyve (uzum, karpuz, muz yasak ama diyabeti olmayanlar yiyebilir)
Oglen 14:00
1. alternatif
Zeytinyagli sebze yemegi
Salata (az yagli)
Yogurt 1 su bardagi (yagsizi en iyisi)
2 dilim ekmek
2.alternatif
8 yemek kasigi kurubaklagil yemegi
Salata
Yogurt
1 dilim ekmek
3.alternatif
Zeytinyagli sebze
4-5 yemek kasigi bulgur pilavi/pilav ya da makarna
Yogurt
Ara 17:00
2 dilim ekmek
1 dilim peynir
1 meyve
6 findik ya da 3 tam ceviz
Aksam 20:00
Izgara et, tavuk, balik'tan biri (100-150 gr)
Salata
Yogurt
2 dilim ekmek
Ara 21:50
1 bardak sut
1 meyve
Aksam ile oglen tercihlerini birbiriyle degistirebilirsiniz.
Ohhh tarihi bile belli olmuş kuzunun ne güzelll :) Maşallah onaaHerşeyi normal, sağlıklı ne güzel..arterin 1 olması da hiiç sıkıntı değil işte.. Ohh için rahat etsin..
Ama kuzu eve internet bağlat, olmadı vınn falan al yaaa. izne çıkınca ayrı mı düşücez?
bı kac kısı daha vardı bırce felannn gerıden takıp edenlerrrrrrrr:)
Sağol canım, benim de içim rahatladı valla...
Egeyle ben de konuştum biraz önce, iyiydi şimdi..Üzülmüş ama aynı şeyler bizim de başımıza geliyor dedim..O da kötü bişey olsa söylerlerdi falan dedi.
Herkese de selam söyledi...
Kizlar ben kendimi diyete soktum. iki gunde bir bir kilo fazla cikiyorum tartida, odum kopuyor. Onceki gebeligimden kalma listem var, sekerim ciktiginda vermislerdi. Onu baska basliga yazmistim buraya kopyaliyorum:
Arkadaslar bu liste benim ilk hamileligimde gebelik sekeri oldugumda uyguladigim liste. Kadikoy Sifa Hastanesi Dyt. Ayse Alanyali'ya ait. Bu liste diyet listesinden ziyade bebege kilo aldirip anneye aldirmamak icin. Dileyen guvenle uygulayabilir.
Kahvalti 10-10:30 Calisan arkadaslar saatleri geriye cekebilir
2 dilim doygun ya da kepekli ekmek (en bol tahilliyi tavsiye ederim)
1 kati yumurta
2 dilim peynir (60gr.)
Salatalik, domates...
5 zeytin
Ara 12:00
1 bardak sut (yagsiz ya da yarim yagli daha iyi)
1 adet meyve (uzum, karpuz, muz yasak ama diyabeti olmayanlar yiyebilir)
Oglen 14:00
1. alternatif
Zeytinyagli sebze yemegi
Salata (az yagli)
Yogurt 1 su bardagi (yagsizi en iyisi)
2 dilim ekmek
2.alternatif
8 yemek kasigi kurubaklagil yemegi
Salata
Yogurt
1 dilim ekmek
3.alternatif
Zeytinyagli sebze
4-5 yemek kasigi bulgur pilavi/pilav ya da makarna
Yogurt
Ara 17:00
2 dilim ekmek
1 dilim peynir
1 meyve
6 findik ya da 3 tam ceviz
Aksam 20:00
Izgara et, tavuk, balik'tan biri (100-150 gr)
Salata
Yogurt
2 dilim ekmek
Ara 21:50
1 bardak sut
1 meyve
Aksam ile oglen tercihlerini birbiriyle degistirebilirsiniz.
Light sutun zararli oldugunu sanmiyorum, doktorum bana yagsiz peynir sut demisti. Yagi alinmis sutten yapiliyor bu urunler. isyerindekiler light deyince baska seyle karistirmis olmasin? Hani icinde aspartam gibi tatlandiricilar bulunan urunlerle?cnm bende baktım seker dıyetlerınedee off uymak cok zorr.
ya bıde bısı sorcam ben sımdı lıgt peynır ve sut aldı ıstekıler cok kızdı nıe lıght zararlı dıe senın doktor ozaman bu konusyla ılgılı bısı dedımı???
Boş yere tedirgin ediyorlar insanı.
Hayırlısıyla kucağımıza alsak da bitse bu tedirgin bekleyiş.
Kuzu ben 26 mayısta doğuruyorum inşallah.
canım kakoa yağı badem yağı bunları sürüp bırakmıcakmışız 5 dakika karına masaj 5 dakika göğüslere masaj yapamamız gerekiyormuşen karnıma arada kakao yagı sürüyordum da gögüsümü hiç fdarke tmedim.
çilekciğim kırmızı kırmızı yaa üstü böle
ben hiç balık yemiyorum canım önceden de yemezdim ki benim dr bişey demedi haftada 1 mi alsam ki prespektüsünde de günde 1-2 tane yazıyo :26::26:
Korkmayin hic, bana da oldu gecen hafta. Bebek yuzunu iceriye dogru donuyormus. Meyve suyu icmeyi deneyin, enerji gelsin sipaciklara
günaydın kızlar
ne olmuş egeye iyimi bebeği iyimi
ayy korkutmayın sabah sabah
geçmişi de okumadım biri özet geçsin hemen ne olur
kızlar ben çıkıyorum. kendinize iyi bakın.
Canım inşallah bağlatıcaz, niyetimiz o ..Yalnız şuan baya sıkışığız...İnşallah doğuma yakın bağlatırız..
Ama bişey diim miii, kızım doğduktan sonraa ben herifi bile takmamayı düşünüyorum, internete falan zaten çok az girerim herhalde..Sürekli kızımla olmak isterim..
Light sutun zararli oldugunu sanmiyorum, doktorum bana yagsiz peynir sut demisti. Yagi alinmis sutten yapiliyor bu urunler. isyerindekiler light deyince baska seyle karistirmis olmasin? Hani icinde aspartam gibi tatlandiricilar bulunan urunlerle?
Bu ustte verdigim listede 7-8 kasik falan diyor ya, ben ona uymamistim sekerim olmasina ragmen. Doyana dek yemistim. Bu listenin tek zor tarafi tatli. Onu da yine sekeriniz falan yoksa ara ogunlerden birini bir porsiyon tatli yiyerek giderebilirsiniz. Ben sekerim oldugu halde pekmezle falan pisirdigim tam bugday unlu kekleri yerdim.
Light sutun zararli oldugunu sanmiyorum, doktorum bana yagsiz peynir sut demisti. Yagi alinmis sutten yapiliyor bu urunler. isyerindekiler light deyince baska seyle karistirmis olmasin? Hani icinde aspartam gibi tatlandiricilar bulunan urunlerle?
Bu ustte verdigim listede 7-8 kasik falan diyor ya, ben ona uymamistim sekerim olmasina ragmen. Doyana dek yemistim. Bu listenin tek zor tarafi tatli. Onu da yine sekeriniz falan yoksa ara ogunlerden birini bir porsiyon tatli yiyerek giderebilirsiniz. Ben sekerim oldugu halde pekmezle falan pisirdigim tam bugday unlu kekleri yerdim.
günaydın kızlar
ne olmuş egeye iyimi bebeği iyimi
ayy korkutmayın sabah sabah
geçmişi de okumadım biri özet geçsin hemen ne olur
canım kakoa yağı badem yağı bunları sürüp bırakmıcakmışız 5 dakika karına masaj 5 dakika göğüslere masaj yapamamız gerekiyormuş
İyi iyi..Hiç bişey yokmuş..Doktorlar kendi aralarında konuşunca paniklemiş biraz, ama sonra bişey yok demişler rahatlamış..870 gr. olmuş duru hanım...
kızlar ben dünden beri çok kötüyümm:-((((midem çok ağrıyooo:-(((gece bişraz iyi gibiydim.şimdi yine başladı.oğluşumda az oynuyooo:-(((
kızlar ben dünden beri çok kötüyümm:-((((midem çok ağrıyooo:-(((gece bişraz iyi gibiydim.şimdi yine başladı.oğluşumda az oynuyooo:-(((
Ay öyle deme, özleriz birbirimizi. Bi de o zaman acemi anne olucaz, sormak, internet bakmak istiycez bi sürü şeye..
kakao ve badem yağını azar azar karıştırıp kullanıyordum ben..ama bıraktım kullanmayı..çünkü göbüşümdeki ince tüyleri sertleştirdi....daha kullanmaya devam edersem iyice kötü olur diye korkuyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?