Canım bende 11 matta gidecem tam 28 haftalık oluyor ozaman senle aynızamanda gidecez ozaman ya çokdeğişiyor bana hafif yiyip gelebilirsin önemli olan şekerlisuyu içtikten sonrakibirsaat birşey yememek içmemek demişti öyle oldu ama kızların abzısı aç gelin demiş değişiyor
ya kahvaltı yapsam bile yolda giderken acıkıyorum:84: randevumu biraz erken saatlere almaya çalışayım bari, arar sorarım bideCanım ben bugün doktora tekrar sordum sana da belirteyim, eğer doktorun istek kağıdında açlık kan şekeri de isteniyorsa, aç gitmen gerek ama sadece şeker yükleme testi istemişse o da OGTT(50) diye geçer aç gitmene gerek yok hafif bişeyler yiyip gidebilirmişsin, hatta günün herhangi bir saatinde de gitsen olurmuş..
bi de benim gittiğim hastane özel olmasına rağmen çok kalabalık bi hastane 2,5 saat sıra beklediğimi biliyorum, bayılır giderim vallauzak olunca sorun olur tabi açlık ben daha önce şeker yüklemesi yaptırmıştım biliyodum a oluması gerektiğini hazırlıklı gittim doktorda tama deyince hemen yaptırdık bir saatte bitti işim
İpek bende geldim kontrolden ama biraz sıkıntılı oldu, şeker yüklemesi yaptırdım, açlık şekeri iyi am yüklemeden sonra şekerim 169 çıktı... Doktor çok yüksek dedi, 3 saatlık yükleme istedi.. Sende de böyle bişey olmuşmuydu yanlış mı hatırlıyorum... Bebeği çok iri buldu, çok büyükmüşte, bundan daha fazla ileri gitmese iyi olurmuş, falan filan... 10 kilo almışım toplam, çok değil aslında dedi.. Onun üstünde durmadı ama bebekim 970 gr. olmuş, 27+1 görünüyordu... Şeker yüklemesinden sonra diyetisyene yönlendirdi, TSH da düşük çıktı, endokrine de gitmem lazım offffff ki ne offfffff, bu hamilelikte hastaneden çıkamaz oldum ya..... Bunun dışında bebek çok iyiydi.. Kendini sakladı ama elleriyle yüzünü kapatmıştı, göstermedi kendini babasına... Ama çok şekerdi...
İpek bende geldim kontrolden ama biraz sıkıntılı oldu, şeker yüklemesi yaptırdım, açlık şekeri iyi am yüklemeden sonra şekerim 169 çıktı... Doktor çok yüksek dedi, 3 saatlık yükleme istedi.. Sende de böyle bişey olmuşmuydu yanlış mı hatırlıyorum... Bebeği çok iri buldu, çok büyükmüşte, bundan daha fazla ileri gitmese iyi olurmuş, falan filan... 10 kilo almışım toplam, çok değil aslında dedi.. Onun üstünde durmadı ama bebekim 970 gr. olmuş, 27+1 görünüyordu... Şeker yüklemesinden sonra diyetisyene yönlendirdi, TSH da düşük çıktı, endokrine de gitmem lazım offffff ki ne offfffff, bu hamilelikte hastaneden çıkamaz oldum ya..... Bunun dışında bebek çok iyiydi.. Kendini sakladı ama elleriyle yüzünü kapatmıştı, göstermedi kendini babasına... Ama çok şekerdi...
slm kızlar 2 gundur bebısım oynamıo ve cok agrılarım var 2 de dr a gıtcem ne olur dua edın bıse olmasın
hoşgeldin canım, en iyisi arayıp sorayım ben dr umuselam kızlar..bana doktorum az bişeyler yiyip geelbilrsin demişti..sadece tatlı seyler yemeden gel dedi..kimisi de ac gidiyo anlaamadım..:97:
anladııgım kadarıyla bebegin 2 hafta ilerde cıkmış..benim de öle cıkıyo sadece dogumu zorlaştırır diye bana eleviti bırakmamı önerdi..sana demedimi öle bişey..sonucta ben de kendim kilo fazla almadım ama cocuk alıyo demekki..vitamini kestikten sonra normale inmeye başladı..
anladııgım kadarıyla bebegin 2 hafta ilerde cıkmış..benim de öle cıkıyo sadece dogumu zorlaştırır diye bana eleviti bırakmamı önerdi..sana demedimi öle bişey..sonucta ben de kendim kilo fazla almadım ama cocuk alıyo demekki..vitamini kestikten sonra normale inmeye başladı..
Sağol canım, aslında çok takılmadım zaten bekliyordum çünkü zaten yatkınlığım vardı da, şu doktor işleriyle uğraşmak zor geliyor, oraya git buraya git ondan sinir oldum...Sen şimdi 3 saatliği yaptırdın değil mi canım.. Bende artık perşembe gitçem yarın da işlerim var da.. Endokrine de gitçem.. Diyetisyen de iyi olur aslında zaten kilo olayı da hızlanmıştı..
Ben zaten elevit kullanmıyordum, vermemişti kilo yapar diye, bana şekerden olabilir dedi ama benim diğer kızımda iriydi zaten, bacak boyu uzun falan dedi, e kızımında bacakları uzundu, biraz da genetik tabi ama bana doğumu zorlaştırır falan demiyorum ondan ziyade bebek şekerden dolayı iriyse hayatı boyunca obezite ve şekerle uğraşır durur dedi, onun için de sağlıklı değil dedi.. Şimdi diyetisyene falan gitçem ama ben aslında zaten dikkat ediyordum bakalım ne olcak..
Öyküm hoşgeldin benimki 24 haftalık gittiğimde 800gr dı doktor bir hafta önden gidiyor hiç sorun değil daha iyi erken doğum olursa büyük olması daha iyi demişti bir hata önden gidince hiç sorun değil demişti benimki şuan zaten 1 kilonun üstündedir.Bebeğinin iyi maaşallah 100gr şeker yüklemende çıkmazinşallah sıkma canını çıksa bile şeker sorun olmaz sana
hoşgeldin canım, en iyisi arayıp sorayım ben dr umu
Öyküm hoşgeldin. bebek iyiymiş maşallah..sonuçlar ne zaman çıkacak? dikkat edersin biraz hemen düzelir şeker sakın takma kafana.
dün ne yedin, bazen ondan da olabiliyormuş
hım anladım şeker olayı varsa dogru diyo..daha şeker yüklemem olmadı benim..ama dediign gibi birazda genetik beni de görünce ben zaten senden en az 3.5 kilo bekliyorum diyo..ufak bi cocuk cıkmaz diyo..o yüzden inşllh sekerden dolayı bi sorun yoktur sende genetiktir o büyüklügü..
Evet bana da dediki doktorum senin yatkınlığın var şekere yoksa hergün 1 kavanoz nutella yiyen hastalarım var onlarda şeker çıkmıyor, sende çıkıyor dedi.. Benim annemde şeker hastası zaten ondan herhalde..
panik niye oluyosun kızz :)) efendi efendi gidip kan verip şekerli su içip gene kan verip gelcez :))ay herkes şeker yüklemesinden bahsediyor panik oldum ya bakalım biz ne durumdayız oğlumla :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?