2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

inşallah canım, kordon olayından sonra korkuyorum 21inde kontrolümüz var 10 gün sonra. inşallah iyidir oğluşum..
ama hakkaten çok abartı yediğim söylenemez, canım tatlı falan çekince kuru meyvelerden yiyorum..belki de ondandır:)

Günaydın hosgeldin canım benim şeker yüklemem yok ama bugün oğlumla görüş günüm çukulata alıp oğluma gideceğim .))))))

görüş gününüzü sevsinler gör de gel güzel oğluşunu annesi. bize de foto ekle sonra :) saat kaçta gdiyosun canım? aman dikkat edin ortalık buz..

bu yazı çok hoşuma gitti yaaa

Normal
Normal doğum, doğanın kendi yolunu izlemesine izin vererek bebek sahibi olmanın doğal yoluna verilen isimdir. Normal doğum, kadınların ne yaptıklarını bilmesi olgusuna dayanır: kadınlar kesinlikle teknik aletler, epidurallar ve korku olmadan bebek sahibi olma yetisine sahiptirler.

Tarihsel olarak neredeyse bütün kadınlar çocuklarını bu şekilde dünyaya getirmişlerdir. Dünyanın bir çok kısmında halen bu yolla doğum yapılmaktadır. Hatta günümüzde kadınlar git gide daha fazla normal doğumu seçmektedir. Aslında normal doğumla ilgili yeni, değişik veya alternatif hiçbir şey yoktur.

Bir çok anne adayı için normal doğum yapmak ‘cesur’ ya da ‘radikal’ olmakla ilgili değildir, daha çok doğuma medikal bir sorundan çok normal bir olay olarak bakmaktır. Düşük riskli hamilelik yaşayan bir çok sağlıklı kadının normal doğumu seçmesinin sebepleri:

Doğum tecrübesiyle tümden bir temas halinde olma isteği,
Doğum prosesine güven duyma,
Kendi doğum yapma yeteneklerine güvenme,
Doğum acısıyla baş edebileceklerine duydukları güven,
Kullanılan tıbbi ilaçların anne ve çocuk için sahip olabileceği riski önleme isteğidir.
Normal Doğumda Duyulan Sancı Neden Azalmamalıdır?
Bir kadının doğum sancısı tuttuğunda kasılmaları git gide kuvvetlenir, serviks esner ve açılır, böylece bebek aşağıya doğum kanalına doğru hareket eder. Her kasılmayla birlikte sancı beyne bir sinyal gönderir ve oksitosin hormonu salınır, bu da karşılığında kasılmaların yoğunluğunu arttırır. Kasılmaların sancısı arttıkça daha fazla oksitosin salınır ve kasılmalar da sıklaşır.

Bir çok kadının en çok korktuğu şey doğum sancısıdır. Ancak bu sancı, doğanın kadınlara yardım ediş şekli olduğu için aslında değerlidir. Her kasılmanın acısı bir rehber niteliğindedir. Doğum yapan kadın bulunduğu pozisyonu ve hareketlerini hissettiklerine karşılık olarak seçer, bu da kasılmaların gücünü ve verimini arttırarak ve bebeği doğum kanalı boyunca aşağıya doğru hareket etmesini sağlayarak, doğumun ilerlemesine yardım eder. Bu sancı epidural anestezi yöntemi ile ortadan kaldırınca, geribildirim sistemi bozulmuş olur, doğum yavaşlar ya da daha az verimli hale gelir.Ayrıca, doğum ilerledikçe ve duyulan acı arttıkça, gittikçe artan miktarda endorfin (vücudunuz tarafından salgılanan morfinden kuvvetli bir ağrı kesici) salgılanır. Endorfinler düşünce yapısında bir değişikliğe yol açar (mantıklı bir zihinsel durumdan daha içgüdüsel bir forma geçilir) , yarı rüyada gibi bir hal yaratarak kadınlara doğum yaparken yardımcı olur. Doğum ilerledikçe ve acı arrtıkça kadınlar kendilerinden geçerek dış çevrede gerçekleşmekte olan olayların daha az farkında olup, daha çok içsel tecrübelerine ve bebeği dışarı itme görevine odaklanırlar.

Normal doğuma karar verdiyseniz doğum merkezlerinde aylar öncesinden yer ayırtıldığını göz önüne alarak erkenden hazırlanmaya başlamalısınız. Ayrıca iyi bilgilenmiş olmak ve vücudunuzla uyum içerisinde olarak doğum esnasında neler beklemeniz gerektiğini bilmek normal doğum yapabilme yeteneğinize güven duymanız açısından önemli olduğundan, doğum için eğitim sınıflarına katılmayı düşünmelisiniz.

ya kızlar ben bi türlü iyileşemiyorum. boğazım gene yanmaya başladı öksürük eşliğinde. grip gelmesin artık istemiyorummm

randevum 14.00 de ama eşim öğlen gelir hem bugün dışarda yemek yicemm karıda görecem :))))))) dikkat ederim canım inşallah iyi haberlerle gelirim

Günaydın hosgeldin canım benim şeker yüklemem yok ama bugün oğlumla görüş günüm çukulata alıp oğluma gideceğim .))))))
hoşbulduk canım ne güzel bugün oğlunu görecekmişsin kavuşmamıza az kaldı ondan sonra hep bizimle olsunlar inşallah selam söyle oğluna teyzelerinden yakışıklı bir poz versin bizde sevelim burdan benimde buluşmamam az kaldı oğlumla pazartesi şeker yüklememiz var çok özledim oğlumu
oynasınlar ne güzel olur
alır gelirim oğlumu istanbula yada siz tatile gelirsiniz bu tarafa
sevindim canım şimdi daha iyiyim inşallah canım ummuduğumuz gibi olur da problem çıkarmazlar memurların iş yükü çok olduğundan iyi tarafından birine de gelir işiniz hallour

randevum 14.00 de ama eşim öğlen gelir hem bugün dışarda yemek yicemm karıda görecem :))))))) dikkat ederim canım inşallah iyi haberlerle gelirim

afiyet olsun canım:) güzel bir gün olacak ne güzel :)

yaa japonyadan yazan bi arkadaş vardı japones miydi, o naptı acaba o aklıma geldi...iyidir inşallah yaaa...

işyerinde nerden bulucam ballı sütü fatma anca akşam eve gidince ay evde süt de kalmadı aksilik. sabah ballı ıhlamur içtim ama yok geliyo bi illet halsizleştim iyce.. uff yaa iznimiz gelse de evde yatsak artık
Canım rapor alsan öyle bir imkanın yok mu dinlenmeden de geçmiyor bu meret
canım benim insan heyecanlanıyor bide ben dikişi çok merak ediyomya açılma varmı diye hayırlısı olsun bakalım gelince yazacağım size

çok güzel haberlerle geleceksin Allahın izniyle arkadaşım haberlerini bekliyor olacağız kocanın elini bırakma canım kar var dimi orda dikkat et kendine

merhaba arkadaşlar hayırlı cumalar hepinize
yarın kızımızı görecez 3 haftadan sonra çook özledim onu...artık bu gidişimde doktorcumla hastanede doğum olayını ve yapılabilecekse indirim muhabbetini felan konuşmam lazım...İnşallah anlaşırız da doktor değiştirmek zorunda kalmam
hem yarın eşim de erken paydos yapacak önce patronunun abisinin dükkanına gidecez sonra da hastaneye...bugün hava iyi baya inşallah haftasonu da böyle gider...hem kuaföre gitmem lazım epilasyon işleri için...üüü iş çok bu hafta sonu
bu arada benim yüzüm çok şişti kızlar sizde durumlar nasıl...ayol tabak suratlı oldum burnum felan da şişmeye başladı bilemiyom

ben geldimmmmmmmmm, bi istanbul a gittim, rezil oldum valla yaa, soğuktan bi yer gezemedim, sonra dönüşte ankara da mahsur kaldık, hava muhalefeti mağlum, sonra arabanın vitesi arızalandı, 1 haftadır evime gelmeye çalışıyordum sonunda başardımmmmm

geçmiş olsun ya tama zamanı olmuş gezmek için neyse sağsalim gelmişsiniz ben uzun yola çıkınca ayaklarım falan şişiyor onca yola nasıl dayandın
ben çıkıyorum kızlar gelince yazarım size öptüm
iyi haberlerle inşallah güle güle git güle güle gel canım

yaa benim de yüzüm şişti söylüyorum etrafımdakilere moralim bozulmasın diye yok diyorlar özellikle yere bakarken yanaklarımı görüyorum tombul tombul benimde var kuaförlük işlerim üüüüf ama bebişleri görcez sonunda değer

geçmiş olsun ya tama zamanı olmuş gezmek için neyse sağsalim gelmişsiniz ben uzun yola çıkınca ayaklarım falan şişiyor onca yola nasıl dayandın
saol canım :) ben uzun yola alışkınım, sadece biraz şişkinlik oluyo. saat başı arabayı durdurup biraz yürüyüp geri biniyorum, oto nun koltuğunu da sürekli aynı şekilde tutmuyorum yatırıp kaldırıyorum, bişi olmuyo :) toplam 1500 km yol yaptım aslında kocişin stanbul da işi vardı, gelebilirsen seni de götüreyim gezersin dedi. gitmişken lohusa pijamamı aldım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…