oyle mi? hayirlisi olsun inshallah. Saglik diliyorum bodruma. SEN NASILSIN?
karacımısınız siz eğer öyleyse 2 senedi bi tayin oluyo dimi??
kusura bakma pek uzağım askeri işlerden, anlamıyorum pek
bugün bi ara modemin arkasındaki fişlerden biri çıkmış delleniyodum
benim adamın başına ekşidim taaa işyerindeki adamın
neyseki arkaya düşen eksik fişi buldukda taktık...
benimkide 1 gün pc siz bırakmadı sağolsun
haaa sahi unuttum nasıldı doğumgünü
hoşgeldinnnnn
walla bacım şimdi özet yapcak kafa yok bende şuan,
merveeeee nerdesinn kızzzz buranın sekreteriydi o,
bi gelse
ayyy gözümün önüne zeyna gibi bişi geldi sen diyince
gelir işte yaw fazla karıştırma,
tv de canımmmm volkan konağımm çıkmışşş
sevenler show tv yi açsın,
çok seviyorum bu adamı yaa
aynaları söylüycekmiş birazdan..
ben 2. sınıfları okutuyodum canım ah ah neler çektim tuvalet alışkanlığı kazanmaları için el yıkama zaten yok mikrop kapmıştım sonunda da çok şükür geçti bi izne ayrılsaydın sende rahat ederdin
ben 1. sınıf değil 6 yaşa da razıyım :)) benimkilerin burunları sürekli akmış halde el yıkama orda kalsın yüzlerini yıkamadan çapaklı çapaklı gönderiyolaryataktan kalktıkları gibi saçları havada geliyor çoğu el yıkamayı yemek öncesi ve sonrası başlarında durarak yaptırıyorum yoksa bi gün durmasam ağızları yemekli halde sınıfa geliyor hepsi beslenme saatinden sonra gün sayıyorum zaten ya pazartesiden itibaren son 5 günüm kalıyooo sonra rahat rahat uyumanın sabah erken uyanmamanın tadını çıkaracam :)
:)))))allah sabır versin valla seneye ne yapcaz ya ben gitmek istemiyorum okula çcuğu da köy yerinde kime bırakcam bilmiyorum
volkan konağında oğlu oldu yeni 4-5 aylık ismini de Volkan koydu :)
:)))))allah sabır versin valla seneye ne yapcaz ya ben gitmek istemiyorum okula çcuğu da köy yerinde kime bırakcam bilmiyorum
karadenizlilerde böle bir gelenek mi var ne benim eniştemde oğlunun ismini kendi ismini verdi ve eniştemde karadenizli
benim kızımın ismi belli canım şevval diyo babası ölede kaldı ama ben defne yide istiyorum eşim tek isim diyorr
Aynen canimmm.. Ben hayati boyunca neredeyse yuzustu yatmis birisiyim. Zorluk cekiyorum saga sola yatmakta. yuzustu yatmak gibisi var miiiiiii? :)
tarzanca anlaştık dermişim15-16 öğrenci var sınıfta, türkçe bilen ise ( çat pat bişyler söyleyebilen anlayan) 2 tane öğrenci var o 2 taneyi en başa aldım benim söylediklerimi en iyi onlar anladıklarından unuttukları yerde yanlarındakileri dürtüyolardı 'şşşşş örtmen şarkı başlayınca çık diyooo burda çıkacan hadiiiii diye' kürtçe tercümesini yapıyolar yanlarındakilere okul yardımcısı var buralı bi ara çalıştırırken tercümanlık yapsın diye onu aldım sınıfa belli saaatlerde o kürtçe olarak benim söylediklerimi tekrar ediyodu ( aslında yapmamam lazım ama türkçe anlatmayla olmıycaktı bide hamile hamile illede gösteri çıkaracaksın diye tutturunca müdür mecbur kaldım artı hepsinin türkçe bilmeyen öğrenciler oldugunu bilmesine ragmen ...Yaşlarının küçüklüğü okula ikinci dönem başlamaları henüz okula ve kurallara alışamamalarını göz ardı ettiği defalarca yapamıycaklarını gösteriye çıkmamaları gerektiğini söyleme ragmen ısrarla çıksın dediği için mecburen bu yola başvurdum ) geriye kalan zamanlardada ben bir defa tüm gruba söylemem gereken dans hareketini her çocuğa en az 10 defa söyleyerek gösterip yaptırarak çalıştırdım sonra biri yapınca diğerleride aynısını yapa yapa öyle öğrendiler işte ama yinede toplum karşısına ilk defa çıktıklarından gösteri bişeye benzemedi
aynen bende öyleydim işte her biri ayrı telden kendi hallerinde etrafı izlemekle insanlara bakmakla meşguldu6 yaş 4 yaşa göre çok çok iyi tabi ama batıya göre 4 yaş seviyesinde bile değil 6 yaşlar, her şey sıfır annenin öğretecegi şeyi bile biz öğretiyoruz tuvaletini nasıl yapacagını bilmiyor çoğu çocuk gerisini hiç anlatmıyım, velhasıl köydeysen hele doğunun köyünde öğretmensen işin zor :)
aman canım unutma kendini hele bebişi hiç unutma neyse çok geçmiş olsun Allah sana kolaylık versin erkeklerin hastalığı hiç çekilmez
ben deee. bir de gerinmeyi çok özledim( yine de iyi zamanlarımız herhalde, ablam rahat nefes almayı özledim derdi son zamanlarda.
valla ben hep sağıma yatardım şimdide sağda zorlanıyorum solda yatınca rahat nefes alıyorum
bende cok ozledım gerınmeyı ama olmuyor ıste bende arada bır ellerımı kaldırıp yalancı gerınmeler yapıyorum
acaba demene gerek yok canım başlarından atmak için gönderiyolar zaten köyün tüm çocukları anaokulunda gelmeyenlerde 3 yaş ve küçükleri herkes çocugu evden gitsin sokakta çamurda oynamasın bedava malzeme alınan hiçbir ücret ödemedikleri okula sıcak yere gitsin diye gönderiyor birde okula giden çocuk başına para alıyor burdakiler onunda etkisi azımsanamaz ...
biliyorum canım anlamını yalancı cennet demekmiş sırf bu yüzden kararsız kaldım zaten irem konusunda ama begendiğim başka hiçbir isim yok babasınında öyle diğer isimleri begendiremedim kesin değil henüz ama şimdilik hem çok duyulmamış kulağa hoş gelen ama çok da tuhaf olmayan bi isim bulamadım ...
evet cnm karacı esım doguda pis yer olursa 2 yıl grv batıda 4 yıla kadar cıkıyor emeklı olana kadar karıs karıs turkıyeyı dolan durrr
merkezden geliş gidiş imkanı yok mu canım, uzak mı çalıştığınız köy???
sen nerde görev yapıyosun canım ? ben hele burda türkçe bilen birini bulmak bile zor annemde gelemez burdan birini ne evime çağırmak istiyorum nede çocugu o pis evlere bırakabilirim ( böyle söylüyorum diye kızayın gerçekten pis evleri öğrenci taramasına çıktıgımda gittim kokudan girilmiyodu evlere ) öğrencilerde kokuyo zaten, ben bebeği annemlere dokundurturken bile ellerini yıkamalarını söylerim başkasının evine hiç bırakamam benim eve gelse ben evde olmıycam eşim işten gelecek evde bayan olması onuda rahatsız eder benidebide 2 aylık bebege bakabilecek eğitimliyi geçtim türkçe bilen doğru dürüst birini nerden bulacam :26: çalışmak zoundayımda benim durum daha vahim ...
ben 1. sınıf değil 6 yaşa da razıyım :)) benimkilerin burunları sürekli akmış halde el yıkama orda kalsın yüzlerini yıkamadan çapaklı çapaklı gönderiyolaryataktan kalktıkları gibi saçları havada geliyor çoğu el yıkamayı yemek öncesi ve sonrası başlarında durarak yaptırıyorum yoksa bi gün durmasam ağızları yemekli halde sınıfa geliyor hepsi beslenme saatinden sonra gün sayıyorum zaten ya pazartesiden itibaren son 5 günüm kalıyooo sonra rahat rahat uyumanın sabah erken uyanmamanın tadını çıkaracam :)
canım ya okurken bile darlandım,Allah yardımcın olsun gerçekten...sen nerde görev yapıyosun canım ? ben hele burda türkçe bilen birini bulmak bile zor annemde gelemez burdan birini ne evime çağırmak istiyorum nede çocugu o pis evlere bırakabilirim ( böyle söylüyorum diye kızayın gerçekten pis evleri öğrenci taramasına çıktıgımda gittim kokudan girilmiyodu evlere ) öğrencilerde kokuyo zaten, ben bebeği annemlere dokundurturken bile ellerini yıkamalarını söylerim başkasının evine hiç bırakamam benim eve gelse ben evde olmıycam eşim işten gelecek evde bayan olması onuda rahatsız eder benidebide 2 aylık bebege bakabilecek eğitimliyi geçtim türkçe bilen doğru dürüst birini nerden bulacam :26: çalışmak zoundayımda benim durum daha vahim ...
gelsin bakalım, merakla bekliyorum senin kızıyapma yahuuu
ondanda mı para alıyolarr,
ohhh ne güzelmiş
elektrik su bedava, çocuğu okula gönder para all,
walla nerden geliyo bu yoğurdun bolluğu???
biz enayimiyiz batıda çalışıp vergi ödüyoz çocuğumuzun çoluğumuzun boğazından kesip
burda en kötü kreş bile 400-500 milyon bırak üstüne para almayı,
birileri çalışsınnn birileri yatsınnnn
neyse fazla konuşmiiiiim....
bide diyosun tuvalet eğitimi bile vermemiş aileler...
neyse sustum.........
dediğin gibi bende esila ismi hoşuma gitti canımcığım, onunda anlamı zeval vaktiymiş :26:
ya isim güzel anlamı saçma, ya anlamı güzel isim bişeye benzemiyo
kendi adıyla gelsin dimi örtmenimmm birceeeeeeee
üff çokmuşşş. nerdeydiniz siz??merkeze 90 km gidiş gelişe imkan yok malesef
allahh yardımcın olsun işin çok zormuş yakamoz,
aaa sahimi kızzz
kimki acaba onunla evlenen şanslı kadın???
ne kadar içten ve sevgi dolu bi adam,
gerçekten sevdiğim sanatçılar arasında..
doğuda çalışan arkadaşlarım allah kolaylık versin,
walla siz böyle konuştukça gelip sizin bebeklerede bakasım geldi,
yazık bebeklere yaaa nasıl olacak peki hiçmi bekar kızkardeşiniz falan yok??
amin amin seneye yaza kadar burayım kesin ondan sonra eş durumundan giderim inşallah :)) aynen dediğin gibi okula 1 kalem dahi almışlıkları yok kendi çocuklarının kullanacakları boyalara kartonlara kadar milli eğitim alıyor herşeti milli eğitim karşılıyor bide hem çocuk başına (doğan çocuk başına ayrıca) okuyan çocuk başına ayrı para alıyorlar o yüzden ardı ardına doğuruyor burdakiler ...Dediğin gibi köyde elektrik su parasıda alınmıyor evleri zaten taştan yapılma kendi evleri kira filan yok aldıkları parayı altına yatırıyor hepsi köydeki kadınların hepsinin kolları boyunları dolu maşallah ...Bu ay gösterileri var diye 5 tl istedik aksesuar almak için yine çocukların olacak hani aldıgımız şeyler okulda kullanacakları materyelde almıycaz üste aldıkları paradan 5 tl bile vermediler ....Eve form gönderdimadıyla yaşasın canım,
defneyi bende düşünmedim değil,
ama şu kara kızölünce birden içim soğudu, aslında güzel isim..
offfffffffffff ki offffff aynenn arkadaşımm
olsun yinede ortaya güzel şeyler çıkmıştır,
bu kadar çabalamışın iki canınla, allahhh bir an önce seni o köyden kurtarsın canım,
sadece öğretmenlerimizin çabalamasıyla olmuyo, bizlerrr çabalıycazki bişeyler olsun..
aynen canımm, aman erkekler hasta olmasında..
ahh sorma birce sormaaa
bende nerdeyse 1 aydır sağıma yatamıyorum kaburgam ve sırtım acıyor,
3 gündürde sol bacağım felç gibi töbe yarabbim,
nereye yatacağımı, nereye oturacağımı şaşırdım
evet esra evet
yapma yahuuu
ondanda mı para alıyolarr,
ohhh ne güzelmiş
elektrik su bedava, çocuğu okula gönder para all,
walla nerden geliyo bu yoğurdun bolluğu???
biz enayimiyiz batıda çalışıp vergi ödüyoz çocuğumuzun çoluğumuzun boğazından kesip
burda en kötü kreş bile 400-500 milyon bırak üstüne para almayı,
birileri çalışsınnn birileri yatsınnnn
neyse fazla konuşmiiiiim....
bide diyosun tuvalet eğitimi bile vermemiş aileler...
neyse sustum.........
dediğin gibi bende esila ismi hoşuma gitti canımcığım, onunda anlamı zeval vaktiymiş :26:
ya isim güzel anlamı saçma, ya anlamı güzel isim bişeye benzemiyo
kendi adıyla gelsin dimi örtmenimmm birceeeeeeee
canım ya okurken bile darlandım,Allah yardımcın olsun gerçekten...
gelsin bakalım, merakla bekliyorum senin kızı
bu arada ben de köyde çalıştım. burdan yazmak da çok doğru değil belki ama inanamıyordum ben olanlara ilk geldiğimde. hem sağlık parası hem eğitim parası alıyorlar. her birinin en az 4-5 çocuğu var okula giden.toplu halde birkaç milyar alıyorlardı bazen. ama çocuk okula çorapsız ve terlikle geliyordu yine adam o parayla evine buzdolabı, klima vs alıyordu. sırf erkenden para almaya başlamak için yaşı tutmayan çocuğu zorla yazdırmaya çalışıyorlardı. neler neler(( zaten devamsızlık yapanlara paranız kesilir diyorduk, çocuk her gün geliyordu. trajikomik şeyler...
üff çokmuşşş. nerdeydiniz siz??
canım ya okurken bile darlandım,Allah yardımcın olsun gerçekten...
gelsin bakalım, merakla bekliyorum senin kızı
bu arada ben de köyde çalıştım. burdan yazmak da çok doğru değil belki ama inanamıyordum ben olanlara ilk geldiğimde. hem sağlık parası hem eğitim parası alıyorlar. her birinin en az 4-5 çocuğu var okula giden.toplu halde birkaç milyar alıyorlardı bazen. ama çocuk okula çorapsız ve terlikle geliyordu yine adam o parayla evine buzdolabı, klima vs alıyordu. sırf erkenden para almaya başlamak için yaşı tutmayan çocuğu zorla yazdırmaya çalışıyorlardı. neler neler(( zaten devamsızlık yapanlara paranız kesilir diyorduk, çocuk her gün geliyordu. trajikomik şeyler...
üff çokmuşşş. nerdeydiniz siz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?