2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

hoşgeldiniiiizzz
bende kara kara akşama ne yemek yapsam diye düşünüyorum hiçbişeyde yapasım yok keşke biri yemeğe çağırsa
ayyyyy aynen yaa börek mi yapsam yufkam avr az biraz da haşlanmış patetesim var uff blmiyorum ama canım hep soguk şeyer istiyo

epidural daha mı sağlıklı kızlar? sen hangisini düşünüyosun Birce doğum için?
normal doğumun zormu geçmişti canım o yüzdenmi sezeryani tercih ediyosun
benim dr umda spinal ya da epidurali önerdi, ben spinal istedim bakalım. kendiside bunun en iyi seçenek olduğunu söyledi...hem sondayı da uyuştuktan sonra takıyolar istersen

ayyyyy aynen yaa börek mi yapsam yufkam avr az biraz da haşlanmış patetesim var uff blmiyorum ama canım hep soguk şeyer istiyo

fatma ne yap bacım bılıyonmu soyle guzel bı yogurtlu makarna yap sarmısaklı usutnede tereyaglı pul bıber dokk ohh keyıf valla

yok bacım bakmadı daha öyle bişey de demedi ama ben yine de tedarikli gdiyorum ne olur ne olmaz diye inş normal olur yaaa

ya ben sezeryan olucam normal dogum ıstemıyorum daha doktorum karar vermedı ama ben ıstemıyorum acıya dayanamam dıye korkuyorum acı esıgım cok duşük benim

nedense bende hep normal istedim hala da normal istiyorum aslında canım kıymetlidir ama he aklımdan normal geçiyo ablamda normal olucaktı ama onun son anda sezeryan olmuştu inş bende öyle bişey olmaz

nedense bende hep normal istedim hala da normal istiyorum aslında canım kıymetlidir ama he aklımdan normal geçiyo ablamda normal olucaktı ama onun son anda sezeryan olmuştu inş bende öyle bişey olmaz

ya benım cesaretım yok bıde benım aılemdekı kadınlar hep zor gecırdı dogumları genetık galıba bana hıc kalkısma dedıler o yuzden keske cesaretım olsa bende normal ısterdım valla

selam arkadaşlarrr
artık mide kaynamasından ne yatabiliyorum ne oturabliyorum...dün gece de uykuya zor daldım nefes alamadım böye tıkandım felan...dua edince anca rahatlayıp dalabildim...
perşembe 35. hafta kontrlümüz var inşallah kızım uslu durmuş büyümüştür...
kocacım da sağolsun bna anneler günü hedyesi güneş gözlüğü almış, bi de takılabilecek "güneş" olsa tam süper olacak

ya benım cesaretım yok bıde benım aılemdekı kadınlar hep zor gecırdı dogumları genetık galıba bana hıc kalkısma dedıler o yuzden keske cesaretım olsa bende normal ısterdım valla

bizimkiler de normal doğum oldu hepsi de çatır çatır doğurmuşlar valla inş bende öyle yapıcam ama bakalım nasip

onu dün yaptım yaaa

ezgım spınalle epıdural arasında ne fark var seker
spinal olan bi kaç kişi tanıyorum onlarla görüştüm, gayet memnunlar, birazda o yüzden bunu istedim ben canım.

Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalı ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilirböylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.

Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.

Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Hangi anestezi uygulamasının sizin için daha uygun olacağına anestezi uzmanınız karar verecektir.

bizimkiler de normal doğum oldu hepsi de çatır çatır doğurmuşlar valla inş bende öyle yapıcam ama bakalım nasip

kız aıleyle alakalı valla senınkıler rahat dogurmuslarsa sende catır catır dogurusun bacım ınsallah ben senden once dogurucam galıba sezeryan olursa durumu sana bıldırırım

duruma bağlı diyo bide Allahım konuşmasaydın kıs ne demek duruma bağlı hemen evlenseydi bide
benim dr umda spinal ya da epidurali önerdi, ben spinal istedim bakalım. kendiside bunun en iyi seçenek olduğunu söyledi...hem sondayı da uyuştuktan sonra takıyolar istersen

aaa çok iyiymiş sonda işi bende bu gidişimde soracam doktora tarihe ve doğum şekline karar verecez artık ya bu arada bişy duydum çok şaşırdım kızlar sezeryan olan bi arkadaşa sordum gecelikde alayım mı pijama takımı yetermi diye zaten ameliyattan sonra hiçbişy giydirmiyolarki 1 gün öyle hasta beziyle yatıyosun sadece dedi nası yani iç çamaşırıdamı giydirmiyolar dedim zaten çok bitkin halsiz oluyosun hemşirede sık sık kanamanı kontrole geliyo arada hasta bezini değiştiriyor o yüzden sadece hasta beziyle ameliyat gömleğiyle yatıyosun o gün üzerinde örtü oluyo dedi :26: çok kötü ya eğer çöyleyse ben hiç rahat edemem ne o öyle sadece bezle yatılırmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…