2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

canım bugün doktoruma sorayım, size de söylerim. ama sanmıyorum 2 tane hurmanın doğumu tetikleyeceğini ben. dün hastanede de yemeyin vs demediler, çok faydalı hamilelikte de sonrasında da yiyin dediler.

oykuma da sanırm doktoru vermıstı sekerını duzenlesın dıyee ole bısı olsa onun doktoru jesın vermezdıı:)

ben soracağım soruları kağıda not ediyorum unutmuyorum böylelikle..doktorun da hoşuna gidiyo..ver bakalım neler sorcan bu sefer diyo

çok iyi yapıyorsun canım ben de bebeği görünce aklımdaki herşey silinip gidiyo benim soruları da kocam soruyo ben de 2 kere falan kağıda yazıp gittim napiim :))

kızlar haftasonu dugun var kıyafet buldum cok sancılı olmadı ayakkabıda topuklu gıyemeyecegım ama babetlerle gıtmekde ıstemıyorum dolgu taban aldım bıseycık olmaz dımı?*
babetlerle gıderım nıkah salonuna dolgu tabanlarla gırerım dıye dusundum

Selam Kızlar ....

Bugün son doktor muayenemiz bu hafta içinde gün verek

Blue doktora gidiyormussun hadi bakalım çok güzel haberlerle gelesin inşaallah

38.hafta dediler canım eğitimde.
ben size eğitim notlarının hepsini yazayım gruba ekleyeyim. ara ara böyle konusu geldikçe bahsediyorum herşeyden eğitim eğitim diye

Aa eklesene canım ne iyi olur bize deee

ben iki gunde bir suruyorum cunku ucu kuruyor cok hem yagliyorum hem lansinoh suruyorum yeni basladim

Erken doğumu tetikliyor diyorlar ben o yüzden süremedim daha cesaret edip

ya kıslarr ben bıktımm su wc ye gıtmektennnnnn sızdede olemı ustelık gıttıgımde bısıde yokkk...
benım gıbı butun gun ısyerınde wc ye gıtmeyen bırı ıcın resmen ıskenceeeeeeeeeeeeee

aynen ben de aynı durumdayım ama benimki enfeksiyondan sanırım (

Selam Kızlar ....

vayyy bee son muayene :)) karakan sen yazınca heyecanlanıyorum ben yaa :)))
evet canım şimdi çıkıcam eşimden haber bekliyorum.gelince hemen girerim inşallah sayfaya girebilirim..

Bişeycik olmaz, yanında yedek ayakkabı bulundur ama kesin yorulursan falan hemen değiştir
Esra Erol'a baksana nasıl topukluların üstünde dansediyor kadın maşallah

Selam Kızlar ....

Oyyyyy çok heyecanlandımmmmmmm
hayırlı olsun canımmmmmm

Aa eklesene canım ne iyi olur bize deee

Erken doğumu tetikliyor diyorlar ben o yüzden süremedim daha cesaret edip

aynen ben de aynı durumdayım ama benimki enfeksiyondan sanırım (

cnm bende enfeksiyon dıye dusundum ama bıraz enfeksiyon varmıs ama kulturde bısı cıkmadı oyuzden ılac kullanmadım bende... sanırım bu kızlarr buyudukce asagıya baskı yapıyorlarrr ben artık ona bağlıyorumm

inançlı bi abi vardı bana o söylemişti sureyi..hatta bana gönderdiği mailin bir kısmı da ekledim.
telefonla da tekrar sordum az önce; o da ben 8 diye biliyorum ama önemli olan niyet sen 3 ayeti o niyetle okuduktan sonra farketmez dedi.

Her kadının doğumdan evvel üzerinde büyük bir sıkıntı ve yük vardır.Doğum anı, işte bu yük ve sıkıntının bir anda boşalıp atılmasıdır..Kur'an da geçen her bir ayet ve Surenin de faziletleri ve hikmetleri vardır.
İşte böylesi bir an için, eşimin o ana kadar devamlı okuyup dilinden düşürmediği bir sure varmış ki, bu İNŞİRAH Suresiymiş..
Çok şükür her iki doğumuda çok zor olmadı..İnşallah seninki de öyle olur.
Bu vechile ile sana aşağıda İNŞİRAH Suresini yazıyorum.8 ayet zaten.Ezberleyebilirsin de..
Aslında bu surede, Hz.Peygamberin (S.A.V), daha çocukluk yaşlarında (6-7) süt annesinin yanında kalırken ve koyun sürüsü otlatırken, bir gün Hz.Cebrail (a.s) 'ın onun yanına gelip, göğsünü yararak kalbini zemzemle yıkayıp temizlemesini anlatıyor. (Not: Tabii burada meleklerden ve uhrevi alemden bahsediliği için bu yarılma ve temizlenme olayını dünyevi olarak düşünmeyelim.Nasıl olabildiğini Allah bilir. Su damlasından insanı var eden, Allah (c.c) her şeyi yapmaya şüphesiz kadirdir..) İşte burada sizin doğumdaki sıkıntınızdan bir anda kurtulmanız gibi bir durumdan bahsediyor..Eşim, doğum anında kadınların bu sureyi devamlı okumalarının çok faydalı olacağını söylüyor..Umarım Sana da çok faydası olur..Yeniden görüşebilmek dileğiyle..Kendinize çok iyi bakın..!
İnşirah Sûresi, Okunuşu ve Türkçe Anlamı

Sınıfı: Mekki (Mekkede inen demek)
İsmin Anlamı: Açılmak, genişlemek
Sure numarası: 94
Ayet Sayısı: 8
Kelime Sayısı: 27
Harf Sayısı: 102

İnşirah Suresi (Arapça: سورة الشر&#1581 Kur'an-ı Kerim'in 94. suresidir. 8 ayetten oluşan sure Mekke'de nazil olmuştur. Bu surenin okunması İslam inancına göre insanın sıkıntıların giderilmesini ve kalbine ferahlık lütfedilmesini sağlar.

"İnşirâh" açılmak, genişlemek, sevinmek manalarına gelir. Duhâ sûresinden sonra Mekke'de inmiştir. 8 (sekiz) âyettir. Bu sûrede Peygamberimizin, çocukluğunda risalete hazırlamak üzere kalbinin açılıp arıtılmasından söz edilmektedir. Ayrıca, onun getirdiği dindeki kolaylıklara dikkat çekilerek Allah'a şükretmeye teşvik edilmektedir.
Okunuşu ve Türkçe Anlamı

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
Bismillâhirrahmânirrahîm.
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.

أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ &#1633
1. Elem neşrah leke sadrak.
1. Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?

وَوَضَعْنَا عَنْكَ وِزْرَكَ ٢
2.Vevedağnee anke vizrak.
2.Yükünü senden alıp atmadık mı?

الَّذِي أَنْقَضَ ظَهْرَكَ ٣
3. Ellezî engada zahrak.
3. O senin belini büken yükü

وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ ٤
4.Ve rafeğnâ leke zikrak.
4. Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?

فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا ٥
5. Feinne meal usri yusrâ.
5. Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır.

إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا ٦
6. İnne meal usri yusrâ.
6. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.

فَإِذَا فَرَغْتَ فَانْصَبْ ٧
7. Feizâ ferağte fensab.
7. Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul,

وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْ ٨
8. Ve ilee rabbike ferğab.
8. Yalnız Rabbine yönel.

ayyy hadi inş. inş. ben heyecanlandım

vayyy bee son muayene :)) karakan sen yazınca heyecanlanıyorum ben yaa :)))
evet canım şimdi çıkıcam eşimden haber bekliyorum.gelince hemen girerim inşallah sayfaya girebilirim..

sonunda kavuşuyorsun kuzey'ine, ne güzelll... bugün yeliss de doğum yapacaktı.

Sağolun kızlar çok farklı bir duygu bu üç senedir hayatımızın tek hedefi buydu ...birçok acı tecrübe deneyim,zorluk vsss yaşadıktan sonra kavuşmaya çok az kaldı ,,,sersem gibiyim :))))))

ben hala bişey anlamıyorum
doğru söylüyorsun mesaneyi sıkıştırıyorlar herhalde :))

sağol canım sırayla gelsin bebeişlerimiz hayırlısıyla

Merhaba kızlar, nasılsınız..

kuzu hosgeldınnn naber geldıı annen

Sağolun kızlar çok farklı bir duygu bu üç senedir hayatımızın tek hedefi buydu ...birçok acı tecrübe deneyim,zorluk vsss yaşadıktan sonra kavuşmaya çok az kaldı ,,,sersem gibiyim :))))))

karakannn ınsallah canım saglıkla sıhhatle bebegını kucagına alırsınnnn ama bu sefer aldın sayıyoruz senı artık sonundasın yolunnn

karakan hayırlısıyla mıs kokusuyla bebegını kucagına alırsın ıns. hepımız alırız ıns.
yelıss ın ıkızlerı olacaktı dımı hadı bakalım
boyle haberler aldıkca elım tıtrıyor kalp carpıntım baslıyor heyecanlanıyorum yaaa:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…