2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

emzirirken mi takılıyo o, normal de mi öyküm ?

emzirirken mi takılıyo o, normal de mi öyküm ?

Emzirmediğin zamanlarda takıyorsun ve sürekli göğüs ucun hava alıyor, çok güzel.. Benim bunda da yara oldu hemen kullandım 4-5 gün içinde tamamen geçti yaralar.. Bende inanmıyrodum etkisine ama şok oldum..Daha önce yaşadıklarımı düşününce iyi ki kullanmışım dedim..

e ne süre kullanılacak bu peki? yani bıraktığın anda tekrar yara olmazmı?

kızlar ne haber geçmişe biraz baktım, merve gidiyomuş yarın doğuma

vuslatçım ne haber?? nidilata devammı??? ben doğum yaptım 35+3 de meleğim içerde uyuyor

perşembe nasip olursa mevlidim var kızlar

başka ne var ne yok?? doğum yapan varmı??

canim ya ben ne yaptiysam gecmiyor
gogus kalkani kullaniyorum
lansinosh
natural baby
bephaneten
benimkisi surekli emmek istiyor felaket durumdayim

hem emzirirken hem normaldemi takılıyor kalkan,bebek kabul ediyormu peki kalkanı markası ne cnm seninkinin

Emzirirken takmıyorsun canım... Sonrasında iç çamaşırına değmesin diye takıyorsun.. Göğüs ucun hava alsın diye.. Benimki avent ama markanın pek bir önemi yok aslında.. Ama biraz pahalı galiba, bence almayın şimdiden lazım olunca doğumdan sonra alırsınız..

bide emzirirken kullanılan vardı ablam kullanmıştı onun ismi neydi ? omu daha kullanışlıdır göğüs kalkanımı acep:44:

topiğin birinde bi arkadaşın yazdıklarını kopyaladım yeni anne olacaklar için güzel bilgiler benim aradıgım bi kaç şey yazıyor içinde belki sizinde işinize yarar;
canım merhaba...ben yan yatma yastıgını aldım...içini rahat etmesini istiyorsan al bence....bebeğim 3 aylık halen kullanıyorum...yatagın içine koy üzerine bir penye battaniye at ondan sonra yatır...cok rahat edersin geceleride....ama şöyle yap ....sag tarafına yatırdınmı emzirmek için kaldırdın yada v.s uyandı yastıgı cevir bu sefer sol tarafına yatır..yani bi sag bi sol yap....1-2 ay sonrada gündüzleri onun yanındayken sırt üstü yatır ki kafasının arkası sürekli yan yatmaktan sivri kalmasın ama yanında oldugun zaman sırt üstü yatır allam muhafaza kusar falan...daha bebekler çünkü allah korusun boğulurlar...birde yastıgın uzun tarafı sırtına gelecek...beşikte olsa sallamaya alıstırma zor oluyor ben beşiğinde sallamaya alıstırdım şimdi durmuyor beşikte ancak sallarsam duruyor.....emzik 1 aydan sonra ver iyi olur aglayınca verirsin hemen ama herzaman verme karnı tok olunca alırsa huzursuz olunca verirsin....bu arada cok su iç sütün cok olsun 2-3 lt....ne kadar cok emzirirsen okadar cok sütün olur...memeden gelen ilk süt suludur sonradan en son gelen süt yaglı süttür bebege kilo aldıran yarayan süt sonradan gelen süttür bu nedenle bi memeyi verince sonuna kadar emzir 1-2 saat sonra emzireceğin zaman diğer memeye geç....lansinoh göğüs ucu kremi al...15 gr olanı yeterli cok büyük almana gerek yok hatta şimdiden göğüs uclarına sürmeye basla bu kremi sürünce göğüsünü yıkamadan bebeği ezirebilirsin koyun yagından yapılıyor zararı yok...bu arada eger göğüslerin cok yara olursa bir kaseye karbonatlı su yap ufak sargı bezleriye yada pamukla karbonatlı suya batırıp göğüslerini sil oda iyi gelir hemde bebişinin agzı paukcuk olmaz....ve göğüsünü her emzirmede sil tozlu olmasın bebeğinin agzı pamukcuk olur...gazlı bezi küçük küçük kes kaynatılmıs içme suyuyla ıslat her emzirmede bir tane al sil....1 tane plastil mandal sepetinin kare olanını düşün küçük boy ondan al içine pişik kremi 5-6 bez ıslak mendil alt değiştirmesini koy odada hemen elinin altında olur dagınıklık olmaz diğer odalara gitsen bile tek tek tasımazsın malzemeleri sepeti götürürsün...birde 3-4 ay pamuklu ılık suyla temizle bebeğinin altını daha saglıklı.....bu arada bebeğin çok pişik olursa hakiki zeytinyağı sür 1-2 gün anında gecirir.şimdilik söyleyebileceklerim bukadar....allah hayırlı saglıklı evlat nasip etsin...allah bir avazda kurtarsın...[/
FONT]

Son düzenleme:
o zaman iyi bişeydir. ama hakikaten merak ettiğim şey şu : yaralar iileştikten sonra tekrarlar mı acaba? yokssa 1 defa iyileşince bitiyomudur...

Valla ben yaralar iyileşince kullanmadım bende tekrarlama olmadı.. Ama tabi benim ikinci bebek belki daha çabuk geçmiş olabilir..

canim ya ben ne yaptiysam gecmiyor
gogus kalkani kullaniyorum
lansinosh
natural baby
bephaneten
benimkisi surekli emmek istiyor felaket durumdayim

Ben kalkan ve garmastan kullandım hep..

benım doktorumda çok iyiydi.tam da gidecek zamanı buldu.bende böyle ortada kalakaldım işte(
istanbuldayım canım ama avrupa yakasında..hemde ben taaaaa silivrideyim.....

Ben normal dogum yaptim canim cok memnunum
Bahcelievler medical park nadide korkut
cok ama cok memnun kaldim
2.5 cm aciklikla gittim bebegimde asagi inmemisti yukaridaydi
ama okadar kolay bir dogum yaptirdiki

volveron doğum yaptı bugün sezeryan oldu.

Canım benim bildiğim o göğüs ucu çıkmayanlar için birşey, ona gerek yok ama tam da emin değilim.. Birde yukardaki yazıda karbonatlı su diyor ya bana da şiddetle her iki doktorum ve hemşirelerde hayır kesinlikle yapma dedi.. Göğsünü sadece kendi sütünle temizle dediler.. Göğsü emzirmeden önce kendi sütünle temizlesen olur, ayrıca pamukçuk tamamne anne karnında bebeğin aldığı mikroorganizmalardan dolayı oluşurmuş, tozla mozla alakası yok bildiğim kadarıyla ama diğer bilgilere katılıyorum bende alt açma çantası yaptım minik herşeyi içine koydum evet çok rahat oluyor..

doktorun söylediyse vardır bi bildiği ama sütün temizleyici özelliği varmıki önce karbonatlı su ardından sütlemi temizlesem ben temiz olsun mikrop kapmasın :44: netten baktım bebeğin ağız içi ortamının değişmesiyle oluşan mikroorganizmaların oluşturdugunu yazıyor bilgi şöyle; Bebeğin Ağız içi ortamının değişmesine neden olan durumlarda Kandida"lar aşırı çoğalabilir. Ayrıca, tatlı içecekler ve süt dahil ağızda kalan yiyecek artıkları da Kandida enfeksiyonu oluşmasında rol oynayabilir. Kirli emzik de ağız içi mikrobik enfeksiyonlara ve pamukçuğa neden olur.
Karbonatlı su yorumlarındada doktorlar önermiş ve çoğu anne olumlu sonuç almış :26: denemekte yarar var sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…