yok be ya,moralimi bozmadın rahatlaa:))ben yapım gereği biraz pimpirikliyim.şimdiye kadar 3-4 doktora gittim,hiç biri rezervlerle ilgili birşey dememişti.reervlerim az olsa 14 yumurta çıkmazdı değil mi?artık doğru olan şeye bie şüpheyle yaklaşır oldum.folikasit ve coraspin kullanıyoırum tatlım,hergün ceviz,badem,fındık mutlaka.ve bu ara çilek..başka multivatimain almıyorum.eşimdi,sen benle karıştırdın.o arginmax men kullanıyor.
myladyciim,
istemeden çok komik bir tavsiye vermişsin.bir yemedikleri bok kalmıştı valla:))))))))))))
evet canım,adetliyken başlanan tedavi kısa protokol oluyor.
ben ne yazdığımı biliyormuyum öyle samimi geliyorki ortam yaz yolla ayyy okumam lazım bidaha alakasız ve gerçekten çook komik olmuş hehey güldürdümya sizi ona bakın
inşallah nil_alp,moralini yüksek tut.güzel filmler izle,güzel şarkılar yükle.onları dinle.olumsuzluklara kulak tıka.hımm...banada doktorum rezervlerle ilgili bişi dememişti..bizdede eşimde sorun var..inş benimde gelişir bisürü yumurta güzeelcee
tülaycığım konu olarak yeri değil ama belki ilerde lazım olacak unutmadan seninle paylaşmak istedim ben çikolata kisti konusunda çok kişiyi bu ızdıraplı mahluktan kurtaran bir tedaviye bir arkadaş sayesinde başlamıştım bir ay sonunda ufaktan faydada olmuştu 4. gün öyle pıhtı attım anlatamam buda yılların birikimi atılamadığı için kit olan tehlikelermişkısaca bizler için pıhtı atmak çok iyiymiş atamayınca kist oluyo hemde en kötüsü çikolata olanından ve en önemlisi en azzından ağrım az oldu tarihte ilk ilaç almadım zaten adette alınan ilaç tanesi bile o ayki gebeliği engellliyormuş bu bile benim için çok önemliydi hamile kalanlarda çok yazıştık ama sebat etmek lazım ilgilenen kişi hamile kalırsın bekle girme tüp bebeğe bak kistinin direncini kırdık kökten gidecek dedi ki çok örneği var yazıştığım kişileden biliyorum ne bileyim sabır edemedim birazda yaş ve annemim annanne olma baskısı Canım bu kist illet kurtulmak zor doğal kürleri tercih edersen benim gibi bir araştır derim sonra bana ulaşırsın bu niyetteysem herşey güzel olacak kaderdaşım
canım sende mi bugün başlıyorsun aynı şeylerimi yaşadık canım
tülays canım çikolata kistinin boyutları ne benim doktor önce labroskopi sonra tüp dedi baktı benim niyetim tüp bebek vazgeçti bu şekilde yaklaşan tek doktor diğerleri hiç ameliyata girmemişti amannn her doktor farklı işte kafa karıştırıyor benim solda 3 tane var 3,5 2,5 ve 2,5 boyutlarında. bu arada eşiniz bok fındık ceviz yesin benimki öğle yapıyor araştırmış ben desem nazlanırdı ee vitamini gelişimi için çok iyiymiş
ewest nerelerdesin nasıl durumlar
hoşgeldin arkadaşım,arkadaslar bisey sorucam ama bana gulmeyin sakin
kac yumurta olmasi gerekiyorki 13 15 yumurta ya az demissiniz
tup bebek hakkinda cok az sey biliyorum oda internetten okudugum kadar
igne kullanirsin yumurta takib edilir toplanir lab ortaminda dollenir dollenen yumurta rahim icine konur tum bilgi birikimim bu hahaha:)
canımcım evet buda bir çeşit doğal kür zaten bu süreç için değil kistle mücadele kısmı için ileride olurya bir araştırmak istersin anımmm önce bebek gelsin biz yollamasını biliriz o kistleri
nazayşecim,benim sütten ağzım yandı bi kere.kalçalarım çürüse de iğne taraftarıyım.ilkinde yapılan şeyler doğru bile olsa ben psikolojik olarak hata gözüyle bakar oldum.hatta adetliyken doktoruma muayene oldum hemen bugün başlıyoruz ilaçlara,dedi.panikledim.oysa kendimi uzun protokole hazırlıyordum.kısa protokol için bugün hemen ilaç başlıyoruz,deyince ağlayacaktım nerdeyse.çünkü ilki de kısaydı ve eski doktorun kısa ilaç tedavisi ile benim hormonlarımı baskılayamadığını düşünüyorum...
neyse güç bela doktorumu ikna ettim de uzun protokole çevirdik tekrar.mutluyum.eğer kısa olsaydı gene 1-0 yenik başlayacaktım.allah hayırlı etsin.
hosgeldın cnmmmmmmevet hosbulduk tesekkur ederim nasilsiniz?
Allahin izniyle ilk tupbebege baslicaz temmuz agustos gibi:)
ayy nasıl sevındım cnm senın adına ya hadı bakalım hayırlısı ınsallahCanların benim ablanız kurban olsun size Ağzınıza dilinize sağlık Allahım gönlünüzün muratlarınıza bebişlerinize kavuştursun sizleri Ayyy müjdelerinizi almak nasip olur bana İnşallah ne güç durumda yetiştiniz iki gündür biraz sıkıntıdaydım netede girme fırsatım oladı size yazamadım güzellerim Demekki beni ferahlatan güzel ağızlarınızdan çıkan dualarmış Dedeimya doktorra gideceğim diye Ben Sertaç hocanın dediği gibi histokrağpi ve genetik bazı muamemelerle temmuza sarkar ama sağlam gideriz demişti ya bende temmuza hazırlamıştım Bu doktor hiç gerek yok başlıyoruz hemen yarın şu lukrin al yarın başla demezmi Hiç hazır olmadığım anda neredeyse bunalıma girdimki vazgeçtim birde yaşdan ve çikolata kistlerinden dolayı yüzde 30 şans Bitti dedim nasıl sinirklerim bozuk başlamıcam derken bir melek imdadıma yetişti Kimmi turtimmm canımıniçi bitanem ne destek ne güzellik canım benim yaaa o bitane Biliyorsunuz biz aynı doktora gidiyoruz bugün Ankaraya geliyo o bana emanet Sayesinde dün bir anda karar verip ilk lutrinmi diyosunuz işte onu alıp hemşireye vurdurdum ama şimdi benim vurmam gerekiyo bakalım akşam annemlerdeyim eşimle deneyecekler hangisi yapabilecek annem ben kıyamam diyo ama bakalım hangisi bana kıycak:)) akşam belli olcek
Şekerimmmmmmm sıra sanamı geldi bakalım ben hemen başlıcam sana bitince iletirim Tatlım beni İnşallah Allah kabul eder
cnm benden 10tane toplandı bana az dedikızlar rezev dedinizde benim ilk tüp bebekte 13 yumurta toplandı sadece 2 si konuldu ve hiç dondurulmaya kalmadı sizce benimde yumurta rezervim az mı doktorlardan birisi daha önce yumurtalıkların yavaş çalışıyo demişti aynı şeymi bir de uzun protokol nasıl oluyo
cnm ama drlr en az 3 ay ara koyun dıyorlar.iice bı arastır ıstersen 1 2 drdan daha tavsıye alsan fena olmaz cnm ne dersin?kızlar merhaba..
ben bu ay tedavi oldum ayın 24 ünde tahlil yaptırdım malesef sonuç olumsuzdu.
yumurtalık rezervimde azalma olduğu için dr çok beklemeyelim bu ay regl ol. diğer reglinde gelirsin tedaviye başlarız tekrar dedi.. yani haziran sonu gibi tedaviye başlayacağım hayırlısıyla...
hoşgeldin arkadaşım,
kesin bir ymurta sayısı yok,kişisel bir tedavi bu.herkese göre farklı farklı sayılar çıkabiliyor.aslında önemli olan sayıdan çok,kalitedir.bazı pkolu hastalarda 50ye kadar yumurta toplanabilir.en sağlıklı 25 yaşındaki kadından 1 tane yumurta toplanabilir.kişilerin sayısına bakıp kendini onlarla kıyaslama.10-15 yumurta en iyisi bence.zaten 30yuumurtadan fazla toplandığında tedavi otomatik olarak iptal edilir.ohss denilen bir durum var.anne adayı onla karşı karşıya gelebilir.
ama şu da var:yeni teknolojilerde tüp bebekte ilaçsız 1 yumurta oluşturularak başarı sağlanır olmuş.yani aslında sayıya takılmak anlamsız.1 tane olsun en kaliteli olsun.ok??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?