merhaba hanımlar
ben 2010 ağustosta ikiz meleklerimi dünyaya getirdim. şimdi 9 aylık oldular. geçen sene bu vakitler ben de sizin gibi biraz endişeli,biraz korkaktım. ama zaman o kadar çabuk geçiyor ki....
benden size nacizane 1 , 2 tavsiye...
1. şimdiden ikizlerin bakımı konusunda maddi manevi olarak hiç endişelenmeyin. Gerçekten Allah dağına göre kar veriyor,ikizlerin de gücünü veriyor,içiniz rahat olsun. ikiz anneleri olarak siz çok özelsiniz hiç unutmayın....
2. ikizlerle hayat gerçekten çok eğlenceli dolayısla da zorlukları sizi çok fazla sıkmayacaktır emin olun...
3. yediklerinize içtiklerinize çok fazla takmayın. ben canım ne isterse onu yemiştim,balık, ceviz hiç yiyemedim ama stres de yapmadım, toplamda sadece 5 kilo aldım ve bebeklerim Allah'a milyonlarca kere şükürler olsun ki gayet sağlıklı doğdular...emzirme döneminde ve ilk zamanlar gerçekten çok hızlı bir şekilde kilo veriliyor...
4. mutlaka ama mutlaka bol bol uyuyun ki bebekleriniz de doğduklarında sakin,uykucu bebekler olsun. ben son aylarımda sabah uyanır, kahvaltımı yapar evin içinde biraz dolanıp elimie kitabımı alıp hoooop devrilir yatardım.... öğleden sonra bir daha yatar uyurdum...Allaha şükür gayet sakin bebeklerim var...
5. şimdiden erken doğum , küvez durumlarını hiiiç ama hiç düşünmeyin, kafanızı bulandırmayın....
6. bebeklerin aylık gelişim bilgilerinden hariç çok fazla internette araştırma yapıp özellikle de yorum okumayın ki aklınıza kötü kötü şeyler gelmesin.... bazen birsey bilmemek daha iyidir.
7. kimsenin hamileliğinizle ilgili yorum yapmasına izin vermeyin , untmayınki siz ikiz hamilesisiniz, yani çok özel ,farklı hamilelersiniz....
8. bebeklerinizin tadını çıkarın, hep mutlu olun,bırakın işleri , problemleri başkalrı halletsin....
umarım sizi sıkmamışımdır.... hepinize hayırlı,sağlıklı doğumlar diliyorum ....
ikizlerle hayat gerçekten cok eğlenceli sizin de bu eğlenceye katılmanıza az kaldı
merhaba hanımlar
ben 2010 ağustosta ikiz meleklerimi dünyaya getirdim. şimdi 9 aylık oldular. geçen sene bu vakitler ben de sizin gibi biraz endişeli,biraz korkaktım. ama zaman o kadar çabuk geçiyor ki....
1. şimdiden ikizlerin bakımı konusunda maddi manevi olarak hiç endişelenmeyin. Gerçekten Allah dağına göre kar veriyor,ikizlerin de gücünü veriyor,içiniz rahat olsun. ikiz anneleri olarak siz çok özelsiniz hiç unutmayın....
2. ikizlerle hayat gerçekten çok eğlenceli dolayısla da zorlukları sizi çok fazla sıkmayacaktır emin olun...
3. yediklerinize içtiklerinize çok fazla takmayın. ben canım ne isterse onu yemiştim,balık, ceviz hiç yiyemedim ama stres de yapmadım, toplamda sadece 5 kilo aldım ve bebeklerim Allah'a milyonlarca kere şükürler olsun ki gayet sağlıklı doğdular...emzirme döneminde ve ilk zamanlar gerçekten çok hızlı bir şekilde kilo veriliyor...
4. mutlaka ama mutlaka bol bol uyuyun ki bebekleriniz de doğduklarında sakin,uykucu bebekler olsun. ben son aylarımda sabah uyanır, kahvaltımı yapar evin içinde biraz dolanıp elimie kitabımı alıp hoooop devrilir yatardım.... öğleden sonra bir daha yatar uyurdum...Allaha şükür gayet sakin bebeklerim var...
5. şimdiden erken doğum , küvez durumlarını hiiiç ama hiç düşünmeyin, kafanızı bulandırmayın....
6. bebeklerin aylık gelişim bilgilerinden hariç çok fazla internette araştırma yapıp özellikle de yorum okumayın ki aklınıza kötü kötü şeyler gelmesin.... bazen birsey bilmemek daha iyidir.
7. kimsenin hamileliğinizle ilgili yorum yapmasına izin vermeyin , untmayınki siz ikiz hamilesisiniz, yani çok özel ,farklı hamilelersiniz....
8. bebeklerinizin tadını çıkarın, hep mutlu olun,bırakın işleri , problemleri başkalrı halletsin....
ikizlerle hayat gerçekten cok eğlenceli sizin de bu eğlenceye katılmanıza az kaldı
eğlenceye az kaldımerhaba hanımlar
tüm akadaşlaarr hepimize allah kolaylı versin...kolay doğumlarla bebeklerimizi kucaklarımıza almyaı nasip etsin..benim canım çok sıkıldı sizede bi danışmak istedim biliyorum kendimizi üzmememiz lazım bu dönemlerde ama insanların ağzıda torba değilki..çoğunuz biliyodur...benim 5tane canlı minik böceğim var ama vücudum sağlığım gereği 2hafta sonra operasyonla 2ye düşürcek doktorumm..başka forumdaki bir arkadaş biraz görüşü dindar ağırlıklıda kendisi...baya bana veryansın etmiş...kendim aldıyomuşum gbb sinirlerim çokk bozuldu..allah aşkına arkadaşlarr aptallıkmı bu düşüncem bana deyin??ben o 5taneye hayatta bakamam..hade baktım diyelim ama doktorum 2taneyi bile zor kaldırcan senn yaaa hepsi giderse yada sana bişi olursa diyorr lütfenn kıslaaarr bana yardım edin(
Çok acayipp yaaww...görünceye kadar onların pıtpıt kalplerini ben hamile olabilceğimi düşünmüyodum..çok tuhaff yaaww..sanki hayat tutunmaya çalışan birer kelebek gibiler...bakalım ptesi gene ultrason varr ne kadar boyları olmuş hepsi duruyomu??ona görede bir program çizcek heralde doktorum..hamileik güzelde bende çok stresmi var bilmiyorumda eşimle tartışıyozz çookk bu aralar gene..onun savunması sen saldırıyosun bana diyorr..bende hayır şirkette 70tane işçi var hiç biri beni strese sokmuyor ama sen sokuyorsun diyorum..laff sokuyor..çıldırtıyor beni...daha anlayışlı olmasını beklerdim ben(
bu hafta 21 haftayı doldurdum, kontrole gittim. bebişler iyiler ellerinizden öper, ultrason görüntüsünü abisine benzettim birinin
doktor ayrıntılı ultrason falan istemedi ben sordum, istenirse her bebeğe bakılabilir dedi.
doktorum ısrarla kalsiyum ve magnezyumlarımı düzenli içmemi tavsiye ediyor, çünkü diyor çoğul gebeliklerde erken doğum riski var, sanırım bebek daha çabuk gelişsin diye bu mineral takviyeleri.
kardeşim de ilaçlarını tam içmeyip erken doğurdu ve bebekler 1-2 hafta küvezde kaldı bu korku ile tadını sevmesem de ilaçlarıma sarıldım.
bu arada ikincinin de cinsiyeti kesin, o da erkek, zaten tek yumurtaydı ve mantıken erkek bekliyorduk.
saglıklı olsun cinsiyeti önemli degil benimde 1 oğlum var birde kızım olsun çok istedim 1,5 yıl önce hamile kaldım ve düşükle sonuçlandı şimdi ise saglıklı olsunlar kız erkek farketmez diyorum 9 haftalık olduk bizde
folıc plus verdi doktorum banada günde 3 defa içiyorum aslında tadı yok ama midemi bulandırıyo yaa zordan içiyorum sen kaç defa kullanıyorsun günde
bence de bakamayacağını hiç aklına getirme, önemli olan sağlık. dinen için çok rahatsız olursa 1-2 doktora daha danışırsın. benim bir arkadaşımın da 5kesesi vardı, o da inançlı biri ,tereddüt ede ede 3 e düşürüldü ama o üç tanesinden biri de sağlıklı gelişemedi ve doğumdan sonra vefat etti, kaldı iki tane bebişle. Allah hayırlısını versin, sen gene sağlıklı bir şekilde taşıyabileceğin kadarını iste...
yaw eşin hiç mi senin duygusl davranabileceğini aklına getirmiyo, ben hamileliğimi daha öğrenmeden öyle bi ağlak oldum ki iş yerinde ortaya söylenen bi lafı üstüme alınıp cumadan pazartesine gizli gizli ağladım evde( sonra antidepresan etkili bitki çayları içmeye karar verdim o kadar kötüydüm yani)...bence eşinin de bi stresi var, nasıl bebelere bakıcas diye mi düşünüyor ki? hamileyken böyel yaparsa doğumdan sonra haliniz ne olacak...bence eşinle sakin bir zamanda konuş, eğer bişeyleri abartıyorsan bunun hormanlardan kaynaklı olabileceğini açıkcası hiç de abarttığını farketmediğini söyle...sor bakalım bi derdi mi var, ikizler gözünü mü korkutmuş...
Cnm çok sıkkın kızlar dün doktora gittim tahlil sonuçlarımı göstermek için tsh 6,5 çıktı
iç hastalıkları uzmanına yönlendirdi p.tesi gidicem tiroid hormonunun yüksekliği bebegin zeka gelişimini etkiliyomuş hemen düşürülmesi lazım dedi . O kadar üzüldüm ki nolucak şimdi hmm
o riskli hamileliklerde yükselebiliyomuş.benimde yükselmişti ama herhangi bir sorun çıkmadı. doktorda düşürelim filan demedi.ama benim son günlerimdi
merhaba arkadaşlar bende 11 mayısta hamile oluğumu öğrenmiştim bugünde kalp atışını duymaya gittik ama büyük bir sürprizle karşılaştık ve ikiz olduğunu söyledi doktorum çok şaşırdık hala şaşkınım 5 yaşında birde kızım var rabbim hayırlısını versin hepimize sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmeyi ve bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasip etsin
merhaba arkadaşlar bende 11 mayısta hamile oluğumu öğrenmiştim bugünde kalp atışını duymaya gittik ama büyük bir sürprizle karşılaştık ve ikiz olduğunu söyledi doktorum çok şaşırdık hala şaşkınım 5 yaşında birde kızım var rabbim hayırlısını versin hepimize sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmeyi ve bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasip etsin
gözünaydın canım hayırlı olsun.aynı durumdayız demekki.benimde 6 yaşında kızım var ve bende ikizlerim olacağında çok şaşırmıştım.
allah tamamına erdirsin.
hayırlı olsun hayırlı evlat olurlar işallah
bende yarın ikinci bebegimin kalp atışını duymak için gidicem çok heyecanlıyım biri digerine göre 10 gün büyük onun kalp atışını duyduk işallah hayırlısı olur
kızlar canlarınızı ona buna sıkmayın, umarum herşey yolunda gider, bizim gebeliklerimiz diğerlerinden farklı dolayısıyla kan sonuçlarımızın da farklı olması gayet normal, çoğu tahlil bazı şeyleri erkenden tespit edip TEDAVi etmek için yapılıyor, yani bir çok şeyin tedavisi var o yüzden can sıkmak yok...
çıkaralım şu hamileliğin tadını. bu benim ikinci hamileliğim, şimdi daha bilinçli davranmaya çalışıyorum, ilaçlarımı düzenli alıyorum, ağrılarım daha az oluyor bir de hevesim olup da giyemediğim kıyafetleri aldım kendimebahçıvan kot modası geçti falan dense de çocukluktan beri hevesim vardı, bu hamilikte almak nasipmiş. o bebek resimli komik tişörtlerde var hevesim bir de ...kızlar 9 ay çok çabuk geçiyor ki biz ikiz hamiller bakarsınız 7,5 aylık doğum yaparız hamileliğimizn tadını çıkartalım, ok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?