2011 İkiz Anneleri ve Adayları

Allah bagışlasın bebeklerını masallah kıloları guzel hıç takma kafanı sag salım evınıze döneceksiniz ınsallah
Ya şu ciğer geliştirici iğne işi biraz karışık rahım yetmezliğitopiğimizde ıkız annesi var ve 24 de baslamış ciger geliştiriciyi yaptırmaya bız zaten rısklı bı grup oldugumuz ıcın bende allah nasıp ederse baslarım dıye dusunuyorum sana ne zararından bahsettılerkı
Kısalmayı söylemiş doktorun ve kasılmalarda baslayınca bırden artmış demekki mm mi cm mi orasını çözemedim ben halada
Işte bız bu sebeplerden dolayı hep yatıyoruz he yatsakta bı vaktı saatı vardır mutlaka allah ne zaman ol derse artık sende uzme kendını vakıt saatlerı o zamanmış

canım geçmiş olsun ve bebeklerin sağlıkla küvözden çıksınlar İnşallah..doktorlarının seni uyarması lazımdı çünkü genellikle çoğul gebeliklerde erken doğum riski vardır."senin yok" diye birşey söz konusu olamaz.erken doğum ille rahim ağzı yetmezliği nedeniyle olmaz bir çok nedeni vardır.mesela benimkiside yüksek tansiyon nedeniyle erken oldu.ciğer geliştirici iğnelerinin zararı olduğunu söyeleyen doktorun tıp bilgisinden şüphe ederim.2009 ve 2010 ikiz annelerinin neredeyse hepsi(istisnalarımızda vardı tabii)bu iğnelerden olduk ve küvöz sürecini daha kolay atlattık.hiç bir zararı olmadı tam tersi büyük yararları oldu.ve hep söylüyoruz sen gezmişsin pek dinlenmemişsin ama lütfen diğer hamile arkadaşlar dinlenin.bu süreci genelde çok hareket etmeden geçirin.en fazla 37.haftaya kadar evde kalacaksınız,bu kadar sabretmeye değer sanırım.hep derler tedbirsiz tevekkül olmaz.evet Allah kaderimize ne yazdıysa o olur ama tedbiri elden bırakmakta bize ve karnımızdaki masumlara zarar verir.küvözdeki 1 hafta anne karnındaki 1 güne eşittir.bu çok önemli.

İnşalah burdan güzel haberlerini alırız.eğer almadıysan bence süt sağma makinesi al.şu anda anne sütü alıyorlar mı bilmiyorum ama ilerde ihtiyacın olacak.sormak istediklerin olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.

Son düzenleme:

ALLAH yardimcin olsun canim zor atlatmisin ama cok sükür bebislerde sen de iyisiniz
önemli olanda bu aksilikler sizi bulmus yani ALLAH bebeklerine uzun ömür versin hic kafana takma insallah bebeklerinle
beraber evine döneceksin gercekten erken olmus ama demekki herseyde bi hayir var banada dedi rahim agzinda kisalma var diye
pazartesiye gitcez hastaneye insallah suan evdeyim ama cok sükür iyiyiz ama heyecan yapmadim degil sonucta bizimde ne olacagimiz belli degil

moontorrent Herkesin bi doğum hikayesi vardır işte seninkide böyleymiş Allah yardım etsin. Bebeklerinin kilosu 1,5un altında gene baya bi süre kalırlar. Cocuklarına anne sütü veriyorsundur inş. lansinoh diye süt sağma makinesini şiddetli tavsiye ederim çiftli. Tekli olanlarda diğer gögüs kaynamaya başladığında boşuna akıp gidiyor.
Eğer çalışmaya devam edeceksen makine devamlı lazım olacaktır zaten.
Ciger geliştirici iğne olayını hiç anlamadım nasıl olur bu ya? Üstelik bana Hatırlatma dozu bile vuruldu onun çok çok etkisi vaarr.
Cocukların durumlarını öğrendin mi ne diyorlar? solunumma cihazına bağlılar mı? İkiside küvezin içindemi?
Benim diğer bebeğim küvezde öteki dışardaydı mesela.

Canım geçmiş bayramın mubarek olsun şu ciğer geliştirici iğnelere ben ne zaman başlamalıyım sence benim sorunum zaten belli almina da gelsin ona da sorcam o 24 lerde demişti yanlış hatırlamıosam

seninde bayramın kutlu olsun canım..evet Almina 24.haftasında olmuştu ama o daha önceden kayıp yaşadığı için çok tedirgindi ve o yüzden bu kadar erken omak istemişti.ben 27.haftamda oldum 2 şer doz şeklinde.birde doğuma alınmadan önce oldum.çok işe yaradı çünkü oğlumun birinin ciğer gelişimi iyiydi ve nefes almada hiç sorun yaşamadı.sadece 1660 gr.doğduğu için gözetim altında tutuldu ama küvöze girmedi.diğer oğluma doğumdan sonrada iğne yapıldı çünkü onun ciğer gelişimi tamamlanmamıştı.o küvözde kaldı.

24 erken gibi,genelde 27 den sonra yapıyorlar.aman sakın ha ihmal etme bu iğneleri,çok önemli.yinede Almina'ya da sor bence.

Benım de Almınadan farkım yok kayıbım var sorunum aynı bende tedırgınım ıhmal etmem tabı de mesela 24 de yaptırdım onun etkısı gecıyomuş tekrarlamak mı gerekıomuş neymış öle bışıler de okudum bırde hareketlerı duruyomuş galıba aslında dediğin gıbı 27 28 ler daha ıyı tabı de bakalım allah ne gösterecek o zamana gelelımde hayırlısıyla

20 cm canım bilmiyorum bana 2 farklı doktorda ciğer geliştirici iğnenin zararlı olduğundan bahsetti baanada erken doğum riskin yok dedikleri için zararlarını sorma gereği duymadım çok şükür sütümde geliyo görmeyede gidiyoruz hergün üzülmüyorum yaşamam gereken şeyler varmış kötü anlamda demedim vakti saatleri ozamanmış yani sadece yaşadığım stress kötü anı olarak kaldı okadar ALLAHın izniyle herşey güzel olacak

aynı makinadan aldım ve çok memnunum cnm sağol

kızlar o dediğiniz pompayı bilmiyorum ama ben amedanın süt pompasını almıştım,elektirkli.o da çok güzeldi ama pahalıydı biraz.onu da tavsiye ederim.bende vardı aslında ama başka bir ikiz annesi arkadaşa yolladım.

ben iki pompayıda iki göğsüme yerleştiriyordum ve öyle sağıyordum.dirseklerimden güç alarak tutuyordum.bazende ayrı ayrı sağdığım oluyordu ama o zamanda diğerinden süt gelirse boşa gidiyordu.eğer eşiniz falan yanınzda olursa ondan da pompaları tutması için yardım alabalirsiniz.

aynı makinadan aldım ve çok memnunum cnm sağol
tek tek sağıyozzzzz

Sende sağ ol canım. Çiftliydi benim dediğim. Olsun oda işini gördükten sonra

canım çift gögsü sağmak aynı anda kolay oluyor mu hani el yordamıyla gögsü tutmak gerekmiyor mu ?
Ben makinemi tutmuyorum. Kendisi rahatca yapısık kalıyor orada. Vakum ya cekıyor. Eger çok fazla siseyı dolduracak kadar geliyorsa eğer tabi kaldıramadğından o zaman düşüyor mecbursun tutmuya

Merak ettim o nasıl makineymiş oyle ki dirseklerinden guc alıp tutuyordun. Bu Lansinoh da ne varsa kremleri olsun poşetleri olsun makinesi vs. hep pahalı be. Aslında kaliteli ya değer diyorsun hani.
Şu Ayrı ayrı sağılma kötü değilmi firdos hanım, diğeri şarıl şarıl şelale gidi akıp gidiyor zaten süt bulamıyoruz olanda oraya gidiyor Çok şükür ben klendiminkinden memnunum çiftli olmasından dolayı.

Nurum,makine de değil beceri bendeydi:)dirseklerimi sandalyeye ya da masaya dayayıp iki elimle iki göğsümü tutup öyle sağıyordum.yoksa makine bildiğimiz ikili,elektirkli makine işte.ee mecbur kalınca yaratıcı olmak zorunda kalıyoruz napalım:)valla benimkide ikiliydi,tekli olanı bilmiyorum hiç.ilk günler tek tek sağdım,dediğin gibi baktım biri akıp boşa gidiyor ikili sağmaya başladım.2 saatte bir 20 dk..ama bazen kollarım kopuyordu valla orası ayrı.neyse yavrularımız için herşey değer.

bebeker olması gerektiği gibi diyo doktoru şuan yavaş yavaş olcak inşallah bende lonsinonh un çiftli göğüs sğma makinasını aldım ama arkadaş 20 dk demiş ya benim 8 dkka tek göğsümde bitiyo diğer göğsüme takıyoz ameliyatlı olduğum için eşim yardımcı oluyo diğer göğsümde de aynı şekilde bide tek gögsüm sağarken diğerinden süt gelmiyo benim e
anlamadımki daha 1 hafta oldu ondanmı acaba çayda içiyorum emziren anneler için
Bbekler nasıl canım adlarını ne koydun

Bu iyi haber canim demekki cok sükür sorun yok sevindim dogrusu
sen yinede cayini ic sagdikca gelir insallah kendinede iyi bak tabiki

kızlar merhaba ben de yeni ikiz bebeklere hamileyim tabi tüp bebekle 5+6 günlük şuan. Benim sizden yardım isteğim gerçekten çok ağır geçiriyorum aşırı mide bulantısı kusma, halsizlik başdönmesi, kafamı kaldıramıyorum, bulantıdan ne gece ne gündüz uyuyamıyorum, ne yaptıysam geçmiyor, ekmek peynir kraker maden suyu en fazla 5 dakika geçiriyor, doktora söyledim şimdi hap falan veremem dedi, dinlen dedi ama zaten evdeyim ve çok kötüyüm, tatlı bişey yiyemediğimden sanırım sürekli kan şekerim düşüyor, günde 1 defa kusuyorum sanırım çok değil, benim size sorum doktor sizi hastaneye yatırdıysa hangi durumda ne olduda yatırdı ve hastanede yatınca bu bulantılar ve halsizlik geçtimi. ben başka bir doktoramı gideyim nolur yardım edin Allah herkesin yardımcısı olsun selamlar.

Selam olefin öncelikle hamileligin hayirli olsun tebrik ederim seni
inanki bende hic bulanti olmadi yani zorla bi yemek yediysem o zman cikardim diyebilirim
zaten elinden geleni yapmissin suanda doktorun hakli suan hap alamazsin ama sabret ilerde mutlaka gececektir
bence doktorunuda degistirme bos yere yat dinlen baska caresi yok canim maalesef

arkadaşlar nerdeyse bütün sayfaları okudum ne mutlu sağlıkla kuçağınıza almışsınız bebeklerinizi bende 1 buçuk yıllk evliyim artık yavaş yavaş düşünüyoruz bebek ve içten içe hayırlısıyla tabiki ikiz istiyorum yazdıklarınızı okuyunca hem hevesim arttı hem birazda korktum açıkcası her güzel şeyin bedeli var dimi bir anda tek doğumla iki evladın oluyor böyle söylerken kulağa çok hoş geliyor :)) rabbim hakkımda en hayırlısını versin inşaallah hayırlı geceler ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…